Mobbing är tydligen helt okej

2013-11-30 | 12:00:00


Jag blir så jävla provocerad när vuxna å ena sidan tycker mobbing är det värsta som finns. När deras barn kommer hem från skolan och berättar att en klasskompis har kallat honom eller henne för tjockis. Som förälder går hjärtat sönder när ens barn blir retad av andra. 
 
Men själv kan man slänga ur sig både det ena och andra avskyvärda ord om en annan människa bara för att man tycker den personen inte kan sjunga. Ja jag pratar om idolerna. Om programmet. Om tittarna. Om Juryns "konstruktiva kritik". Om personliga påhopp som vissa mer än andra får ta emot och det är inga konstigheter. Om en person sjunger dåligt, varför inte bara säga "det här var inte bra".
 
Nej, då måste man slänga ur sig otrevliga ord till en annan människa? Vad vinner ni på det? Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad. Jag tvivlar starkt på att du, ja just du som läser, skulle vilja höra att du suger. Eller vill du det? Vill du höra av din dotter eller son att någon har talat om för dom i skolan att dom suger?
 
Twitter, facebook, instagram. Sociala medier används av ALLA idag. Unga som gamla. Och överallt sprids allt hat från ett enda program. Idol. Allt juryn säger, allt idolerna sjunger, allt som händer sprids som en löpeld på sociala medier. Det som förvånar mig mest och som gör mig riktigt förbannad. Är att det flesta glåpord kommer från vuxna. Och ni säger att mobbing inte är okej. Men gör det själva.
 
Det är pinsamt att se vuxna bete sig på ett sånt smaklöst sätt. Att höra en vuxen människa prata illa om en annan i tv. Som barn tittar på. Vad lär vi våra barn? Jo att det är okej att hata. Att säga rakt ut vad man tycker om en annan människa. Det är okej att mobba.
 
Nästa gång din systerdotter, din brorsson, ditt barn eller du själv blir utsatt för glåpord. Tyck inte synd om dom eller dig själv. Säg inte att det är fel att bli kallad såna saker. För du gör det ju själv. 
 
Jag kan bara tala för mig själv när jag säger att jag vill lära min son respektera andra människor, att vara omtänksam och trevlig mot alla. Man kan inte älska varenda människa. Men åsikterna kan man behålla för sig själv. Man behöver inte skriva ut allt hat på sociala medier. Man behöver inte lära unga att det är okej. För det är inte okej. Långt ifrån. Vuxna har ett ansvar att kunna förhindra mobbing. Men som det är nu så gör vi precis tvärtom.
 
Foto: Jessica Elvira
 

förbud mot reklam av modersmjölkersättning

2013-11-27 | 22:11:18


Jag läste en artikel idag som gjorde mig riktigt jävla förbannad. Det är inte ofta jag bryr mig om att läsa tidningar då jag inte finner något intresse i det som skrivs. Eftersom det allt som oftast finns vettigare saker att lägga min energi på. Men detta är helt sanslöst.
 
Regeringen vill alltså rösta fram ett lagförslag där det skulle bli förbjudet att göra reklam riktad till allmänheten för modersmjölkersättning. Och därefter ska förpackningarna märkas med text att det ”endast bör användas på rekommendation av en person med utbildning i medicin, näringslära eller farmaci eller någon annan som arbetar med mödra- eller barnavård”, samt att ”amning har fördelar” (Regeringens proposition 2013/14:17).
 
Hör ni inte hur jävla dumt det låter? Det är 2013 idag. Sverige har rent vatten och modersmjölkersättningen har hög kvalité. Ändå vill regerigen backa tillbaka bandet till 1900-talet med motiveringen att man skulle bli sjuk av ersättningen.
 
Jag själv hade väldiga problem med amningen när Lucas föddes. Jag hade inte tillräckligt med mjölk och Lucas gick ner för mycket i vikt. Att inte kunna mätta sitt barn var fruktansvärt som nybliven förälder och man kände sig helt värdelös för att vi var tvungna att ge honom ersättning. Ska man då behöva bli påmind och känna sig misslyckad varje gång man ska ge sitt barn mat på grund av en jävla varningstext på förpackningen?

Tack och lov kunde jag tillslut acceptera att amningen helt enkelt inte funkade för oss. Det var befriande att inte behöva känna skam för att jag inte kunda amma. Lucas mådde och mår idag jätte bra, han växer som han ska. Har inte varit sjuk ännu och då blir han snart fem månader. Jag har flera i min närhet som har yngre bebisar än vad Lucas är, som ammas och som varit förkylda och haft magsjuka. 
 
Finns det verkligen inte något vettigare att lagstifta om än detta? Skärpning politiker. Det här är bara pinsamt och ren idioti.
 
Vill ni själva läsa artikeln så finner ni den här (länk)
 
 
 

en liten tomte

2013-11-26 | 15:41:12


Idag har vi varit till Erikslund med min syster och shoppat lite. Lucas fick en tomtedräkt av henne som jag såklart ville få kort på direkt vi kom hem. Vi ska ta några fler bilder i helgen, det var inte så smart att föröska ta bilder när Lucas var trött och solen höll på att gå ner. Men några fick vi till i alla fall.
 
 

Vill du se en stjärna?

2013-11-25 | 11:58:08


Se på Lucas! Mammas lilla stjärnpojke. Byxorna är limitid edition. Eller till och med det enda paret byxor som finns som ser ut sådär. Specialtillverkade av min tvillingsysters kompis :) 
 
 

människans bästa vän

2013-11-22 | 12:37:06


Igår la Charlie sig bredvid Lucas i soffan och nästa sekund när jag tittade så låg Lucas på Charlie och klappade honom. Så mysigt! Och idag skulle jag ta några bilder på Lucas i sovrummet där det bästa ljuset finns, självklart hoppade Charlie upp och ville vara med. Och Lucas lutade sig mot Charlie igen.
 
Mitt hjärta smälter. Tänk vad roligt dom kommer ha när Lucas blir lite äldre.
 
 
 
 

bebisträff

2013-11-21 | 16:13:14


Idag har Lucas haft besök av Leia (3 månader) och Liam (2 månader). Vi har våra små träffar lite då och då och det har vi haft sen våra bebisar låg i magen. Himla roligt att se hur dom växer. Liam som är yngst växer nog om Lucas vilken dag som helst. En riktig go dunderklump, som hans mamma själv säger.
 
Lucas försökte flirta in sig hos Leia och ville pussas lite också, eller äta på henne. Men vi säger pussas istället, låter lite bättre ;)
 
 

Dagarna på instagram

2013-11-20 | 20:05:33


Den här veckan har jag fått med mig syrran ut på power walk, klippt Charlie inför vintern, busat med Lucas och såklart så blir sambon populär när han kommer hem från jobbet. Hittills en bra vecka, hoppas den slutar lika bra också! 

BVC-besök

2013-11-18 | 14:06:36


Idag var vi in till bvc för 4-månaderskontroll. Vår lilla kille växer så det knakar, så det är väl inte så konstigt att storlek 62 börjar bli lite för litet för honom. Han följer sin kurva jättefint och det är ju huvudsaken.
 
längd: 66cm
vikt: 6900g
huvudomfång: 43,5cm
 
 

min lilla allstar

2013-11-17 | 10:57:54


Jag älskar allstar converse. Jag skulle gärna äga fler par om jag hade möjlighet till det. Men mina vita följer mig vart jag än går. I veckan landade det lite paket i vår brevlåda från Lucas farmor, bland annat två par converse-strumpor. Ett par svarta och ett par vita. Idag provade vi dom vita och dom satt ju som en smäck. Min lilla snygging!
 
Lucas blev jätte glad för sina nya strumpor och hälsar tack till sin farmor!
 

bästa kompisar

2013-11-16 | 14:22:48


Det är så härligt att se Lucas lysa upp och skratta när han tittar på Charlie. Och att Charlie kommer fram till Lucas och pussar på honom och ligger nära. Tänk vad roligt det kommer bli när Lucas blir lite äldre och kan leka med Charlie när dom redan nu kommer så bra överens.
 
Jag var aldrig orolig över att Charlie skulle bli svartsjuk när Lucas kom till världen. Han är världens bästa hund och nöjer sig bara han får vara med. Om det sen är med bara husse och matte, en liten bebis eller trettiofem andra personer spelar ingen roll. Han är lika glad ändå.
 
 

En fin tradition

2013-11-14 | 16:11:15


Den här familjen, som råkar vara min systers familj fotas hos mig varje år. Det är en fin tradition tycker jag. Det är något jag själv kommer ta efter med min egna lilla familj (till sambons stora förtjusning?!). Det är så värdefullt att kunna gå tillbaka år efter år och minnas dessa stunder när hela familjen var samlad och hade så roligt tillsammans.
 
Fler bilder finns såklart på hemsidan, så in där och kika!
 
 

namnkalas del 2

2013-11-13 | 12:33:00


Här kommer några fler bilder från Lucas namnkalas som vi hade i slutet på oktober. Vi är så tacksamma över att så många ville dela den här dagen med oss! ♥
 
Foton: Jessica Elvira
 

du och jag

2013-11-12 | 16:00:23


Igår började sambon nytt jobb vilket innebär att jag och Lucas är ensamma på dagarna numera. Lite tomt blev det. Vi har varit bortskämda med att ha honom hemma i fyra månader. Gårdagen gick galant. Lucas var så snäll hela dagen. Idag har det varit lite bökigare. Lucas sov dåligt inatt så vi gjorde morgon 03:00 imorse. Inte lika uppskattat som när han sov till 06:30 i måndags.
 
Men det är ändå mysigt att få lite ensamtid med min lilla kille. Vi klarar oss faktiskt ganska bra. Bilder från instagram (missjeniphoto) och den högra bilden togs imorse. Ljuset är inte sådär jättebra 03:00 på morgonen, därav kvalitén.
 
 
 
 

gårdagens fars dag

2013-11-11 | 20:03:00


Igår firade vi Lucas pappa på sin allra första fars dag. Han fick ett ljus och whiskey-choklad. För Lucas vet såklart om att hans pappa älskar choklad och Whiskey. Det blev lite snabbt firande på morgonkvisten, sedan var det bara att ta tag i flyttpackningen. Vi tar vårt pick och pack och flyttar till Hallstahammar.
 
Världens bästa pappa (eller okej, delad första plats med min egna pappa) till världens bästa son. Jag älskar er!
 
 
 
 

tre blir fyra

2013-11-07 | 20:21:19


Wille ska bli storebror. Det var vi såklart tvugna att föreviga!
 
 

En liten Hailey

2013-11-06 | 21:22:19


Idag har jag redigerat bilder på den här söta lilla prinsessan, Hailey som kom till min hemmastudio när hon var 7 dagar gammal. 
 
 

4 månader

2013-11-05 | 12:20:58


Idag blir vår älskade Lucas fyra månader. Han har hittat fötterna och tycker det är jätte kul att leka med dom. Att vända sig från rygg till mage är lätt som en plätt. Han börjar visa mer vad han tycker är roligt och när han är arg. Han är envis men samtidigt en väldigt glad och lugn kille.
 
Nätterna börjar komma i fas igen efter tre veckor med orolig sömn och då han vaknade med två timmars mellanrum har han nu börjat sova som förut igen. Mat vid 01-02 och sedan är det morgon vid 05:30. Vilket vi uppskattar betydligt mer än som att gå upp klockan 03:30.
 
Han skrattar ofta och tjuter högt när något är roligt. Älskade liten. Du växer så det knakar. Så idag blev det såklart obligatorisk månadsporträtt. 
 
 
 
 

far och son

2013-11-04 | 19:49:42


Den här fina familjen träffade jag för första gången för 1,5 år sen när Wille var cirka 7 månader. I lördags fick jag äran att hänga med dom igen. Och det var så roligt att se hur mycket Wille vuxit sen sist vi sågs. Nu är han en sprallig, busig och bestämd liten 2-åring.
 
Och att han även sa mitt namn med ett stort leende på läpparna gjorde ju inte saken värre. Här är en av så många favoriter från plåtningen. Wille och hans pappa.
 
 
 

från rygg till mage

2013-11-01 | 16:39:27


Under förmiddagen i torsdags vände sig Lucas från rygg till mage. Det såg då mer ut som en lyckoträff snarare än något medvetet. Så jag tänkte jag skulle filma lite utifall att han lyckades göra det igen. Och det gjorde han. Och så igen efter det. Och igen efter det. Och sjuttioelva gånger till. Så ja, man kan väl säga att Lucas kan det där nu.
 
Och man blir stolt som en tupp som förälder!
 
 bloglovin