Mot Västmanland

2008-10-31 | 13:17:19


Nu ska jag kila mot tåget och ladda upp för en 4 och en halvtimmes resa mot Västerås. Kvällen ska spenderas med bästa vänen, systern, kookie och massa andra härliga människor. Alkohol, god mat och lite dansades ska vi nog hinna med också ;) Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!

rekomenderad blogg

2008-10-31 | 12:27:59


Sitter i skolan och har väl inte fått allt för mycket gjort idag. Men såna dagar har man ju. Vi har i alla fall kommit en bit på vägen med vårat arbete. Jag fick en liten rolig syn när jag klev in på bloggkoll då min blogg syntes under rekomenderade bloggar. Undra om man får lite fler prenumeranter idag ;)


En nypa kärlek

2008-10-31 | 09:13:34


Jag är klar med bilderna från plåtningen jag hade nere i Ystad. Egoina och hennes pojkvän Jimmy visade precis hur kärlek ska se ut på bild :) Trevliga människor och en rolig timme blev det, trots att det var kolsvart ute så blev jag väldigt nöjd över bilderna, det är känslan som gör det. Kärleken.


Foto: Jag
Modeller: Jimmy och Egoina

Då rullar vi igång igen

2008-10-31 | 00:32:17


Jag tror det har något med midnatt att göra. Så fort klockan passerat tolv så kommer allt tillbaka igen. Besvikelsen, ångesten, hoppet, lyckan, smärtan. Alla känslor, helst på samma gång också. Det värsta är att jag inte kan hålla det för mig själv. Jag brukar annars vara jäkligt duktig på sånt. Men det är även här som min räddning finns, musiken. Istället för att själv försöka förklara så relaterar jag till texterna i musiken. Folk undrar varför jag lyssnar på hårdrock, jag undrar, varför gör inte du det? Gör dig själv en tjänst och lyssna.

This is the way I pray

Svar på tal

2008-10-30 | 20:53:42


Här kommer svaren från era frågor, have fun!

Är du professionell fotograf?
 

Jag gör alltid mitt bästa på mina jobb och bemöter kunderna på ett trevligt och snyggt sätt. Det tycker jag är att arbeta på ett professionellt sätt. Sen är jag "ny" i branchen så jag har bara börjat min resa uppåt :)


Har du egen studio?

Nej jag har ännu ingen egen studio, men det kommer ;) Men utomhus har du den bästa belysningen, där trivs jag!

Om du inte fotograferade, vad skulle du helst jobba med då?

Ja, jag studerar ju på mittuniversitetet inom information och pr. Reklam tycker jag är jäkligt kul så en PR byrå vore inte helt fel. Men det är plan B ;)


Mellannamn?

Katarina


Vad fotar du helst, människor, djur eller natur?

Jag har alltid haft en förkärlek till macrofotografering. Om det så är på blommor, växter, djur, ögon eller liknande har mindre betydelse. Jag vill komma nära. Fånga det där som man egentligen inte ser.


Största dagen i ditt liv?

Oj, svårt. Jag tror inte jag har haft den än, men dagen jag tog körkortet ligger varmt om hjärtat och även när jag fotade mitt första bröllop. Det var en riktigt härlig upplevelse!


Favorit stad?

Jag har inte upptäckt alla än så vet inte :) Sundsvall är dock en riktigt mysig stad, men det finns det många som är. Ystad var inte helt fel det heller. Västerås kommer alltid finnas nära då jag har hela min uppväxt där i krokarna. Jag är i alla fall ingen storstadsmänniska.


Favorit mat?

Tacos, helst i mängder och varje dag. Det kan jag äta hur mycket som helst utav.


Favorit färg?

Alla nyanser utav blått.


häftigt=) är du utbildad eller?

Om du menar om jag är utbildad som fotograf så nej, jag har mediaproduktion A och B i bagaget från gymnasiet där jag bland annat fick lära mig grunderna i studiofotografering och förstå vad alla begrepp betyder. Men i övrigt är jag självlärd. Utbildad är jag om två år, fast inom helt fel område :P


Okej! Då vill jag gärna veta vad som egentligen fick dig till att göra det där som du ska göra idag! Hur länge har du funderat på det? Va va va

Jag var alltså och tog hål i båda öronen idag, mitt syfte är att töja ut hålen och sätta i lite snygga smycken. Anledningen till det är att jag vill ha en förändring helt enkelt. Jag tycker det är snyggt och det är min stil. Jag behöver tänka på mig själv och vad jag vill göra och verkligen göra det. Hur länge jag funderade på det? Ja, tankarna har väl funnits till och från men jag bestämde mig i tisdags, bokade tid igår och idag blev det alltså gjort. Först skulle det bara bli ett öra, men väl där så beslöt jag för att ta båda direkt. Jag är som sagt lite impulsiv, men varför vänta på morgondagen? Här får ni resultatet :) Detta är bara början!


Ojoj. Hoppas man får ställa flera frågor för jag blev så nyfiken ;) Hittade precis hit till din blogg och sjukt fina bilder tar du :) Jag är verkligen imponerad. Så till frågorna.. Vad har du för kamera? och jag läste något om att du bor i Sundsvall. GÖr du det? Ha en trevlig dag!
Tack så mycket, välkommen hit och hoppas du stannar :D Jag har två kameror, en liten canon eos 350D som jag köpte för ett och ett halvt år sedan och är numera min "back up" kamera som följer med i princip överallt. Sen har jag min älskling. En canon eos 5D som jag köpte i somras och som jag har vid fotojobb eller när jag går ut på fotopromenader. Den släpper jag aldrig ifrån mig! Ibland går jag runt med båda två :D Ja, jag bor i Sundsvall sen ett år tillbaka och blir kvar här i minst två år till :)

Hoppas ni är nöjda med svaren och fått reda på det ni vill :) Nu ska jag packa, biljetten är bokad! Imorgon får jag träffa bästa vännen igen :D


Inne i värmen

2008-10-30 | 18:29:42


Tack för alla frågor :D Ska sätta mig ner och svara på dom direkt så senare ikväll dyker dom upp här :) Jag har precis kommit innanför dörren och har en hel del att göra innan morgondagen. Boka biljett, japp jag ska ut och resa igen, packa, slå in paket, städa, diska, betala räkningar och så ska jag avsluta kvällen med lite chips och dipp, för det är jag värd! Dagen har varit helt underbar. Snön är alltid välkommen hit, vackert är vad det är även om det är kallt ute. Burr! En kopp té på det här så får man normal kroppstemperatur igen :P


Foto: Jag


ask me anything

2008-10-30 | 08:53:35


Idag kommer jag förmodligen tillbringa hela dagen i skolan och sen går jag och gör det jag ska göra så jag kommer nog inte vara hemma förrän till kvällen igen. Så nu vill jag att ni nyfikna människor tar tag i saken och ställer den där frågan som ni alltid har undrat. Är du en ny besökare och vill veta lite mer om mig? Är du en stammis som alltid undrat vad jag äter till frukost, vilken skostorlek jag har, om jag är grinig på morgonen eller när jag började fota på allvar? Passa på nu! Frågestunden håller på tills ikväll. Hit me! Jag svarar!


Frågestunden är slut för denna gång! Tack för alla frågor :D Snart visas svaren!


Foto: Jag
På bild: Jag där med ju :)

Take me with you

2008-10-29 | 22:53:44


Innan nattetid. När dom där tankarna kommer tillbaka. Istället för att tänka dom så stänger jag dörren till känslorna. Det är lättast så. Tills vidare.

Take me with you

Foto: Jag
Modeller: Egoina och Jimmy

Det snöar!

2008-10-29 | 20:17:28


Jag var hem en sväng till Emanuel efter att vi gått på stan. Det var längesen man var där men lika trevligt ändå :) Det bjöds på té och massa kramar från Mika och Bonaparté :) När jag gick hem kändes det verkligen att det var minusgrader ute. Det där jack köpet kom verkligen lämpligt! När jag kikar ut genom fönstret någon timme senare ser jag snö!! Ett vitt täcke har lagt sig på marken och bäddar in löv och andra växter. Förgäves gick jag ut och försökte fota lite, men det är alldeles för mörkt ute. Jag hoppas snön ligger kvar imorgon så jag hinner ta lite kort =D Just det, har jag sagt att jag älskar snö? Det gör jag.


Foto: Jag, förra året med Emanuels digitalkamera


Bokat!

2008-10-29 | 18:05:39


Jag är en sån där person som vill göra saker direkt. Har jag fått för mig att jag vill ha något så ska det helst ske timmen innan jag kom på det. Rätt så impulsiv med andra ord. Men jag gillar det, annars står man bara och stampar på samma ställe, tycker jag, och det vill jag inte. Jag funkar inte så. Så när jag satt som bäst i mina myskläder, okammat hår och osminkad så fick jag det där rycket. Det där impulsiva "jag måste göra det nu" och när Emanuel kom in på msn var det kört. Jag frågade om han ville med ner på stan, det ville han. Så vi traskade ner på stan och in genom den där dörren. Fem minuter senare kom jag ut igen för att återkomma imorgon eftermiddag, det är bokat nu. Ett leende gled över mina läppar och det sitter kvar där fortfarande. Det är vid såna här ställen jag är så nöjd över att vara mig. Nu vill jag bara att det ska bli torsdag så jag får detta gjort! Ja, ni får veta sen ;)Foto: Jag
På bild: En glad Jeni :)

mina gyllene skor

2008-10-29 | 14:22:08


Jag är tvungen att visa varför jag köpte ett par skor som var en storlek för stora. Jag är tvungen just för att jag tycker om dom så mycket, det är jag över hela stilen. Sen gillade jag hur bilderna blev så det vill jag också visa. Kort sagt, lite reklam för Dinsko då det är där jag köpt dom, lite mode och lite snygga bilder i ett och samma inlägg är ju inte alla gånger det händer här. Men idag är ett undantag. Kolla bara så förstår ni varför. I adore them!


Foto: Jag

Frosten är här

2008-10-29 | 12:06:29


Nog anlände den för några veckor sen, men har sedan dess hållt sig undan tills nu. Frosten har kommit till Sundsvall igen och det har även lagts ett tunt täcke av is i vattenpölarna. Jag klev upp och fick syn på det fina vädret och var tvungen att ge mig ut med kameran. Tur att jag köpte jackan igår, den värmde mot de kalla vindarna som mötte mig i dörröppningen. Solen står på blå himmel och det är dessa dagar jag älskar Sundsvall, det är så vackert.


Foto: JagJag skrev ett inlägg före detta men det är inte publicerat ännu och jag vet inte om det kommer publiceras heller. Bloggen börjar bli alldeles för djup för min egen skull. Nu ska jag äta lite och sedan sätta igång med lite plugg. Hur omotiverad jag än må vara så ska det göras.


Endast katten är vaken

2008-10-29 | 01:34:16


Sömnbrist är ett ord som förekommer ofta hos mig nuförtiden. Jag har en ovana att tänka på tok för mycket när mörkret faller utanför. Men det är endast vid dessa tider som jag faktiskt gillar att vara själv. Sittandes med en kopp té och bara lyssna på underbar musik och låta tankarna flöda vart dom vill. Vad har jag kommit fram till? Min tredje tatuering blir ett annat motiv än var jag tänkte först. Lite mer symboliskt och lite mer jag. Att mina pengar tog slut snabbare än vad jag räknat med denna månad. Att hur mycket jag än vill så kan man inte vrida tillbaka klockan. Att jag vill pierca mig. Att känslor gör ont. Att Sundsvall kanske inte alltid kommer vara mitt hem. Att jag blev väldigt sugen på en till kopp té men att jag nog istället borde krypa ner under täcket. För vid den här tiden är nog endast katten vaken.


Foto: Jag

min hand i din

2008-10-28 | 20:57:15


Ännu en bild från bröllopet i Oslo. Jag gillar att den är så enkel men samtidigt finns det så många känslor i den.

Din hand passar så bra i min
Foto: Jag

Då var det klippt! (igen)

2008-10-28 | 17:27:29


Det blev några timmar nere på stan. Jag klipptes lite, samma frisyr fast lite rockigare. Nästa gång ska det färgas. Det blir nog bra det där! Sen köpte jag en jacka så jag slipper frysa i vinter, den var på rea också så det var det som avgjorde köpet :P Lite vantar följde med hem också. Sen även skorna. Got damn dessa skor. Jag kommer ha dom jämt. Till och med när jag sover. Jag blev i alla fall nöjd med håret, men jag tycker inte att jag lyckades fånga det så bra på bild. Men vafan, jag är ego idag så ni får se ändå. Jag vet att jag ser lite bitter ut, men det är bara för att jag är bitter. :P


Foto: Jag
På bild: Jag före klippning och jag, jag och jag efter klippning.Detta visste du inte om mig

2008-10-28 | 16:06:36


Maria utmanade mig och jag vågar inte göra annat än att lyda :P Så här kommer det!

Regler
Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa. Utmana
7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem

1. Jag har precis registrerat mitt egna företag. Fotograf MissJeni. Det ni.
2. Jag studerar på mittuniversitetet till något jag inte vill jobba med. Plan B liksom.
3. Jag svär fan jämt.
4. Jag har lyssnat på hårdrock sen jag var 13 år.
5. En tredje tatuering är planerad, sorry mum! ;)
6. Jag blev singel för två månader sen
7. Idag köpte jag ett par skor som är för stora bara för att jag ville ha dom och det fanns inga i min storlek.

Siss, Bästises, Kookie, Lillefot, SarahSofie och Vicco, gör skiten nu :P

Bröllop

2008-10-28 | 09:40:58


Då jag var med hela dagen så finns det såklart en hel del bilder och jag måste ju visa lite från allt så här kommer en bild från kyrkan :) Nu ska jag halsa en kopp té och springa ner på stan för att bli klippt.


Foto: Jag

Håll om mig

2008-10-27 | 21:25:31


En kram säger så mycket. "Jag förstår dig", "Jag vill vara nära dig", "Jag förlåter dig", "Det ordnar sig", "Jag tycker om dig". Oavsett i vilket syfte så passar en kram alltid bra. En famn av trygghet och omsorg. Finns det något mysigare?


Foto: Jag
Modeller: Jimmy och Egoina

Konsten att göra flera saker samtidigt

2008-10-27 | 15:06:35


Det blev en tidig dag i skolan i alla fall. Gästföreläsningen var tydligen inte obligatorisk så då tyckte Jennie att det var läge att gå hem och dona lite här hemma. För här finns det saker att göra. Det är tur att man är tjej, för det är väl vi som kan göra flera saker samtidigt? ;) Äta, sitta vid datorn och packa upp resväskan - check. Ja, här har ni mitt ostädade vardagsrum/matplats också. Den bjuder jag på.


Foto/redigering: Jag

godmorning sunshine

2008-10-27 | 10:12:24


Efter tre timmar sömn kan jag knappast påstå att jag är pigg. Men så går det. Jag börjar dagen med att länsa kontot för räkningar. Det känns ju sådär. Sen har jag bestämt mig för att jag ska köpa ett par skor som jag har suktat efter länge, en klippning ska jag också hinna med idag. Men först ska jag sitta i skolan till tre och lyssna på några kloka ord från en gästföreläsare. Det kan bli kul. Vi har i alla fall tur med vädret idag. Bara för att jag inte har någon vettig bild att visa så blir det en random bild. Lite oplanerat sådär.Foto: Jag


En Jeni är vaken

2008-10-27 | 04:55:11


Jag åkte nattåget hem från Linköping och fick dela rummet med två andra tjejer varav en snarkade. Rummet var så litet att man knappt kunde stå brevid sängarna och sen har jag allmänt svårt för att sova med främlingar så det blev timvis sömn. Vaknade varje timme så någon skönhetssömn var det inte frågan om. Emanuel var snäll och stod och väntade på mig när jag klev av tåget så jag fick skjuts hem och det är med blandade känslor som jag klev in i min lägenhet. Efter en vecka av sällskap så känns min 140 säng väldigt tom. Men det är skönt att vara hemma, jag har saknat min omgivning som jag har här. Imorgon blir det en promenad med hundarna. Nu ska jag dricka upp min kopp té och sedan få lite sömn, om några timmar är det skola. Sweet dreams.


Foto: Jag
På bild: Sundsvall city

Öppna ditt hjärta

2008-10-26 | 21:44:30


15:30 kramades det en massa innan jag satte mig i bilen för att åka. Det var tungt. Jag är en aning lost just nu. Det känns som om jag är omringad av känslor och jag vet varken ut eller in. Jag brukar inte vara den som viker så lätt och jag brukar inte vara den som pratar om känslor såhär. Men alla har vi svagheter och ibland måste man ta tag i dom också. Det är precis det jag ska göra nu. Mitt hjärta behöver det.


Foto: Jag

Lyckat

2008-10-26 | 11:55:02


Vart ska jag börja? Gårdagskvällen blev mycket lyckat. En annan skulle ta det lugnt, vilket jag tyckte att jag gjorde men toan idag skvallrade om verkligheten. Kort och gott så drack vi, åt ostbågar, skrålade till musiken, skrattade, dansade och hade allmänt kul. Sådär som man ska ha. Även om jag kan erkänna att min kropp inte pallar med tvådagars festande längre. Bakis är bara förnamnet. Men idag påbörjar jag min resa hemåt igen. Det blir bil till Linköping och sedan nattåg därifrån till Sundsvall. Jag landar nog i min lägenhet runt 4 inatt. Känns lite sentimentalt men samtidigt ska det bli skönt att komma hem. Den här veckan har varit trevlig på alla sätt och vis och jag tackar mina "sambos" för att jag fick tak över huvudet och mat i magen.

Hejdå Karlshamn!

Foto: Jag

Bröllopsbilder

2008-10-25 | 16:58:11


Fredagen igår var galen. Det blev alldeles för mycket alkohol för min del och alldeles för mycket ågren idag. Men såna dagar är väl bra antar jag, man ska lära sig av sina misstag. Men istället för att sitta här och beklaga över gårdagskvällen så taggar jag till inför nästa fest istället fast med mindre alkohol den här gången. Tänkte även bjuda på en bild från bröllopsbilderna som jag tog i Oslo. När jag fotade dom här fick jag själv lust att gifta mig. :P


Foto: Jag

Ystad

2008-10-24 | 15:05:45


Det är alltså här jag har tillbringat några dagar. Om någon timme är det som sagt avfärd mot Karlshamn för lite fest. Jag sitter mest och väntar på att chauffören ska komma så ska vi åka sen. Mina väskor står ute i hallen, packade och redo att förflyttas. Men personligen hoppas jag på att få komma tillbaka hit någon mer gång.


Foto: Jag

med tungan rätt i mun

2008-10-24 | 12:14:00Foto: Jag


Kan man bli sötare? :D Fina Theo! Nu borde jag nog ta mig upp ur sängen tror jag, även om jag helst skulle vilja ligga kvar här några dagar till. Avresa mot Karlshamn står på schemat i eftermiddag och det finns en del saker att pyssla med tills dess. Fest ikväll, hur bra låter inte det?


Dansa med mig

2008-10-23 | 22:50:22


Nu har brudparet fått sett bröllopsbilderna och då passar jag såklart på att visa er en som jag själv blev väldigt nöjd med. Sen att brudparet själva var nöjda med mig känns riktigt bra! Det var så otroligt kul att få vara med under deras dag och jag hoppas att det syns i bilderna också. Tack Vibeke och Harald!


Foto: Jag

Brudparets egna ord:
TAKK Jennie, for at du var vår fotograf i bryllupet! Alle jeg har snakket med syntes at bryllupsfotograferingen i deres bryllup har vært slitsom, men vi opplevde det ikke sånn i det hele tatt. Og så var du så flink til å se hvor og hvordan vi kunne ta bilder inne i selskapslokalet, der vi brått endte opp med å ta selve bryllupsbildene. Det er vi spesielt fornøyde med!

Nya besökare

2008-10-23 | 14:40:33


Det har trillat in nästan det dubbla antalet besökare här de senaste dagarna, välkomna och jag hoppas ni stannar :) Några har lagt till mig på bloggkoll till och med, sånt gör mig lite extra glad :) Så gör det du med. Själv har jag diskat, borstat Theo och nallat lite av kladdkakan från igår. Vädret är fortfarande fint så nu är jag redo för en tur med kameran.

Klicka på plustecknet and make my day, svårare än så är det inte :)

          

Favorit

2008-10-23 | 11:11:20


Solen skiner utanför fönstret och jag skäms över att inte ha ett enda naturkort med mig hem från en stad som jag aldrig besökt tidigare. Så idag ska jag nog ge mig ut på en promenad med min kamera runt halsen och fånga ett och annat framför min lins. Snart är min vecka här över, den ska avslutas i Karlshamn med fest hela helgen tillsammans med min tvilling, finaste kookie och karlshamn grabbarna. Sen kommer verkligheten komma ikapp mig när jag åter landar i Sundsvall under söndag natt nångång. Med risk för att det här inlägget ska skena iväg allt för mycket så avslutar jag det hela och hoppar in i duschen. Istället visar jag en annan favorit från plåtningen i måndags. Det är såhär kärlek ska vara, enkelt.


Foto: Jag
Modeller: Egoina och Jimmy

Om blickar kunde döda

2008-10-22 | 22:31:29


Misstolka inte, jag älskar djur. Inte minst katter. Men den här blicken säger en hel del, don't you think?Foto: Jag
På bild: Theo

Pure love

2008-10-22 | 15:52:46


Behövs knappast en närmare beskrivning utav den här bilden, den berättar allt helt själv. Imorgon kanske det dyker upp lite bröllopsbilder här, beror på om brudparet hunnit kolla på dom tills dess :) Mer kärlek till folket!


Foto: Jag
Modeller: Egoina och Jimmy

Telefonboksutmaning

2008-10-22 | 12:57:43


Hittade denna hos Maria och var tvungen att fördriva tiden ;D
Man ska ta fram mobilens telefonbok och svara helt ärligt. Alla korten på bordet nu då!

Har du pussat nummer 2?
Nej det har jag inte, men Abomin är alltid min abomin :P (Klasskompis från gymnasiet)

Vad har du för relation med nummer 20?
Carina är min storasyster

När ska du träffa nummer 30?
Emanuel, det blir nog på söndag när jag kommer tillbaka till Sundsvall igen. :)

Är nummer 18 söt?
Haha, mammas sambo! Söt? nja, inte riktigt min typ direkt :P

Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Annie, en tjej från journalistprogrammet. Trevlig, rolig och glad!

Gillar du nummer 14?
Ja, jag gillar Annika. En trevlig klasskamrat :)

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Adam, gick samma kurser förra året så nej, det var ett tag sen.

När ska du träffa nummer 25 nästa gång?
Cullen! Oj, det vet jag inte när det blir. Kanske på någon reunion fest i framtiden :P

Är du nära vän med nummer 23?
Nja, kan jag inte påstå. Ännu en klasskamrat

Har du gått på bio med nummer 4?
Alex! Nej ingen bio men filmkväll med hela gänget har det blivit

Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Filippa var min projektledare under ett projekt i skolan, girls night out är jag alltid med på :D

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Alexandra, en till klasskompis, ja vi pratar om allt och inget :)

Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
André, ja, både en och tre stycken

Vad har du och nummer 24 för relation?
Crille ju, min systerson :) En riktig buse!

Vad skulle du vilja göra med nummer 26?
Dorion, make up artist i Sundsvall så några plåtningar vore ju inte helt fel, men det kommer också ;)

Vad är det bästa med nummer 8?
Andreas, en vimmelfotograf, så ja, att han är intresserad utav foto :P

Brukar du och nummer 16 träffas?
Björn, en hallsting. På fest i hallsta händer det, men där är man ju inte ofta nuförtiden.

Mycket nöje! ;)

you and me

2008-10-22 | 09:49:37


Allt är inte så uppenbart alla gånger, allt är inte kristallskarpt eller färgglatt. Jag har en förkärlek till bilder där man får tänka till både två och fyra gånger innan man förstår budskapet. Den här är en av favoriterna från plåtningen med Egoina och hennes Jimmy.


Foto: Jag
Modeller: Egoina och Jimmy

Bröllop bokat!

2008-10-21 | 14:40:49


Åh jag är så lycklig just nu så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen :D Precis nu fick jag ett mail ifrån en som jag haft kontakt med tidigare och som bestämt sig för att dom vill ha mig som fotograf på deras bröllop i december. Lyckorus kallas det! Det påminde mig även om att brudparet jag fotade i Oslo borde vara hemma från sin bröllopsresa snart så jag kan visa bilderna för dom :) Åh lyckliga dag, allt annat lägger jag åt sidan. Det här ska firas! =D

Kiss me

2008-10-21 | 11:49:23


En till bild från plåtningen igår :) Egoina och Jimmy var verkligen söta tillsammans, man blir så glad av att kolla igenom bilderna. Så det ska jag pyssla med idag. Men först en dusch och lite mat i magen så kan man vara nöjd en stund till.


Foto: Jag
Modeller: Egoina och Jimmy

kärlek

2008-10-20 | 21:53:45


Så har jag träffat och fotat egoina och hennes pojkvän. Det blev sent och utomhus men vi hittade en fin park att hålla till vid och där fanns även lampor som lyste upp och gav en under stämning i bilderna :) Jag smygstartar med denna då jag fastnade för den redan när jag tog den. Båda var riktigt trevliga och gjorde bättre och bättre ifrån sig efter varje bild som knäpptes av. Nej, den här plåtningen är jag väldigt nöjd med! Hoppas ni gillar också :)


Foto: Jag
Modeller: Jimmy och Egoina

Racerförare

2008-10-20 | 17:47:27


Mattias ska bli racerförare när han blir stor, ena handen på ratten och flirta med kameran. ;) Nu ska jag kolla igenom kamerautrustningen och ge den en sista puts innan det är dags för fotografering :)


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

Porträtt

2008-10-20 | 12:24:21


Trots total mörker och en impulsiv plåtning så tycker i alla fall jag att den här bilden blev riktigt lyckad! Jag gillar Fridas busiga blick och leendet lyser upp hela bilden :) Jag hoppas att plåtningen ikväll kommer gå smärtfritt och att vi hinner vara ute en liten stund i alla fall innan mörkret hälsar på. Så det blir både inomhus och utomhusmiljö. Jag är taggad!


Foto: Jag
Smink och hår: Dorion
Modell: Frida

Sambo

2008-10-20 | 10:22:42


Jag har spenderat första natten i Ystad. Igår kväll blev det tacos till kvällsmat och sen en halv film innan vi somnade. Idag ska jag ladda batterierna till kameran, spåna på lite fler idéer utifall vi inte kan vara utomhus vid kvällens plåtning och så borde jag plugga också, fortfarande. Just ja, jag har blivit sambo den här veckan. Han heter Theo och är en riktig charmör! Nu väntar frukost!


Foto: Jag

På väg ner

2008-10-19 | 10:43:10


Jag undrar hur många som blir förvånade över att höra att jag sitter på tåget. Den här gången ska jag ända ner till Ystad och spana in läget där :) Jag har en plåtning imorgon med den här bruden och hennes pojkvän. Det kommer bli hur bra som helst! Jag har i alla fall några alternativ att roa med mig dessa sex timmar det tar att åka. Så tiden ska nog gå relativt snabbt ändå tycker jag. Ni får en bild på Missan att börja dagen med, bara för att hon är så söt.


Foto: Jag

Lördagskväll

2008-10-18 | 21:19:47


Det var väldigt trevligt hemma hos Amanda, träffade både vänner, bekanta och nya ansikten. Dock kändes det att jag var den äldsta i rummet och jag satt och log åt samtalet som handlade om sex och relationer och påminde mig om hur jag själv var för några år sedan. Även om jag var tvungen att dra mig tillbaka tidigare än beräknat så hade jag riktigt trevligt. Resten av kvällen begraver jag mig i kurslitteratur, på engelska. Trevligare har man ju haft.


Liten del av alla godsaker som det bjöds på. Mums!


Foto: Jag

tjejmiddag

2008-10-18 | 13:01:02


Usch vad dålig jag är, jag har inte pluggat nånting än och snart ska jag bege mig till haninge för att umgås lite med Amanda. Blir sista tillfället vi ses innan hon flyttar till Italien på måndag. Fast vi ses ju i december igen, visst :) Vi träffades första gången i början på sommaren och klickade direkt. Hon är en av anledningarna till att min sommar blev så bra som den blev. Min fina vän, jag kommer sakna dig <3


Amanda hemma hos mig :)
Foto: Jag

Första kvällen vi träffades, 14 juni :)
Foto: Amanda

Med solen i ansiktet

2008-10-18 | 11:08:16


Inatt drömde jag något som jag inte ville vakna upp ifrån. Jag gillar såna nätter där man troligen har ett leende på läpparna i sömnen. Jag vaknade utav att solen lyste in genom fönstret och strax efter kikade mamma in genom dörren och kollade om jag var vaken. Jag har fått lite mat i magen och tänkte sätta igång med att plugga lite. Lite trevligt lördagsgöra sådär. Får se hur mycket jag får gjort egentligen. Under tiden får ni se lite bilder från hallsta. Jag har saknat alla syskonbarn och systrar så det var riktigt kul att se dom igen :) Enjoy!


Foto: Jag
På bild fr.v. Systerdotter Emma, gudsonen Mikael, min storasyster Carina, systerson mattias med sin storasyster Wilma

the bird has landed

2008-10-17 | 23:03:17


Efter många timmar i bilen så har jag och mamma kommit fram till Stockholm. En kopp té och lite ostbågar får avsluta min fredagskväll och så självklart går jag igenom bilder som jag tagit under dagen. Syster fyller år idag så det blev ett stopp i hallsta för lite gratulationer och fika. :) Men nu ska jag snart bege mig till sängen och förbereda inför morgonens bravader. Jag har mycket att göra på kort tid så jag kan behöva lite god natts sömn. Finns fler som behöver det tror jag ;)Vi har det bra, vi här bak i bilen

2008-10-17 | 12:34:38


Jag har suttit i bilen sen 9 imorse. Men jag är inte ensam, mamma sitter vid ratten och Emanuel i baksätet. Vi tänkte dumpa av honom i Uppsala där han ska vidare medans jag och mamma styr mot hallsta och förhoppningsvis kommer vi fram till våran slutstation; Stockholm någon gång ikväll. Det blir nog en lugn fredag för min del, förmodligen ska jag mysa extra mycket med min prinsessa. Det var längesen jag såg henne. Hur ser eran fredag ut?

Min prinsessa Missan

Foto: Jag

Bloggawards

2008-10-16 | 20:19:13


Jag är inte som alla andra bloggare som tillbringar kvällen i stilettklackar, galaklänningar och smilar brett när jag går på röda mattan och ser en kamera i ansiktet och skyndar mig till att fixa håret innan blixten skjuts av. Nej, istället för att räkna upp vem som vunnit vad, vem som är snyggast eller har den bästa bloggen så sitter jag och spenderar min torsdags kväll med den här grabben och diskuterar om hur skabbig man kan bli, egentligen.Visst lät det mycket roligare?

Sista minuten plåtning - Skåne

2008-10-16 | 15:25:07


På söndag beger jag mig väldigt långt ner i Sverige. Närmare bestämt till Skåne och Ystad. Där kommer jag vara under veckan. Jag tänkte passa på att släppa några sista minuten priser som kommer gälla under de dagarna jag är där. En sista minuten plåtning fungerar som så att du själv bestämmer tiden för fotograferingen och du kan boka den tidigast sex timmar i förväg och senast två timmar innan du vill fotograferas. Det kan vara porträttfotografering, barn eller familjefoto eller kanske någon present till kompisen, pojkvännen eller familjen? Dessa priser gäller enbart under vecka 43 så passa på! Bokningar görs till min mail: jeni_johansson@hotmail.com

Paket small:
I priset ingår en timmes fotografering, 4 högupplösta bilder
ordinarie pris: 850 kr
Sista minuten pris: 550 kr

Paket medium:
I priset ingår två timmars fotografering, 8 högupplösta bilder
Ordinarie pris: 1350 kr
Sista minuten pris: 750 kr

Alla priser är inklusive moms


Foto: JagFly away with me

2008-10-16 | 11:48:56


Fly away with me

Foto: Jag

Ibland vill man befinna sig på någon helt annan plats än där man är. Det vill jag just nu. Hade jag haft vingar så hade jag använt dom. Men istället ska jag hoppa in i duschen, sen finns det några punkter att pricka av under dagen. Imorgon åker jag till Stockholm.

Höstväder

2008-10-15 | 18:06:42


Idag har det varit så fint höstväder. Perfekt för en lång promenad med hundarna. Fast jag har inte varit på någon promenad och jag har inte heller varit ute förutom att gå fram och tillbaka till skolan då. Men det är fint att kika ut genom fönstret i alla fall. Höstens färger gör sitt.


Foto: Jag

moonlight

2008-10-15 | 15:46:26


Jag gav mig ut på en kort kvällspromenad igår och stannade upp för att beundra månen. Den lyste glasklart och det var verkligen vackert. Jag försökte förgäves ta ett kort med mitt 28-75mm. Men det enda jag fick på linsen var ett vitt ljus. Det krävs nog ett lite starkare objektiv om man ska kunna få en snygg bild utav månen i sin rätta bemärkelse. Nu ska jag plugga, riktigt kul kommer det att bli. Yippie!


Foto: Jag

Jag ger dig min morgon

2008-10-15 | 09:00:39


Dåså, då befinner vi oss mitt i veckan. Två föreläsningar väntar mig idag så jag kommer inte vara hemma förrän efter tre igen. Sen måste jag hitta på något att göra så den här dagen tar slut illa kvickt. Imorgon kommer mamma tillbaka och sen styr vi bilen mot Stockholm med några mellan landningar i Hallsta och Eskilstuna. Helgen är fullbokad och det gillar jag! Så man kanske skulle försöka plugga klart det jag inte gjorde igår. Hm, tåls att tänka på. Ni skulle gärna få min morgon om jag hade kunnat ge bort den. Men det kan jag inte, så ni får en blomma istället. Snällt va?!


Foto: Jag

In your face

2008-10-14 | 16:58:17Foto: Jag


Det är inte lätt att koncentrera sig på att plugga när huvudet tänker på annat. Helgen är efterlängtad och vädret utanför ger mig skuldkänslor. Jag borde ge mig ut med kameran runt halsen istället för att sitta här och försöka få ihop något som ska låta smart i en lärares öron. Hur hittar man motivationen i det läget?

Attityd

2008-10-14 | 14:09:50


Jag har nästan precis klivit innanför dörren efter att ha spenderat en timme på stan vid ett fik med Emanuel och Mika :) Det är underbart väder ute, riktigt härligt höstväder. Så tänkte bjuda på en riktig höstbild från plåtningen med Frida och Dorion. Jag gillar Fridas blick i den här bilden, den ger en härlig attityd ifrån sig tycker jag. :)


Foto: Jag
Smink och hår: Dorion
Modell: FridaIngen skönhetssömn direkt

2008-10-14 | 08:56:54


Jag trodde jag var trött när jag gick och la mig strax före 12 igår kväll, men så fort jag lagt huvudet på kudden och försökte koppla av så var det något som höll mig vaken. Det blev den klassiska stilen; vrida och vända på sig ett antal gånger för att hitta en bekväm plats. Men istället för att somna så började tankarna ta fart och gjorde mitt sovarbete mycket svårare. Sista gången jag kollade på klockan slog den 03:45 och när jag äntligen sov som bäst påminde väckarklockan mig om att det var dags att gå upp. En föreläsning står på morgonens schema och det är bara att dra fram leendet och gilla läget. Det bästa med universitetet är att man inte är där så ofta och är man där så handlar det bara om två timmar. Det kan jag leva med.


Foto: Jag
På bild: Japp, det är också jag!

Innan sömnen kommer

2008-10-13 | 22:45:17


Jag har avslutat dagen med att redigera bröllopsbilder, det finns så många jag vill visa. Men inte innan brudparet har fått sett dom. Det kommer dom att göra snart och då kommer även några läggas ut här :) Sen har jag varit flitig i telefonen idag också. Det är alltid trevligt :) Imorgon väntar en föreläsning sen måste jag verkligen plugga. Natti!

mum was here

2008-10-13 | 17:38:13


Mitt finbesök har lämnat mig. Det var ingen mindre än mor själv som hälsade på. Alltid trevligt och uppskattat :P Jag bjöd på pastapytt eller vad man ska kalla det. Spaghetti med skinka och ägg. Avancerat, eller hur. Sen åkte vi till Media Markt och införskaffade en liten tvättmaskin som numera pryder mitt badrum. Vuxenpoäng till mig! Nu borde jag göra min plikt som student och plugga lite.


Foto: Jag

life is a flower

2008-10-13 | 12:24:57


Jag somnar med ett leende på läpparna och när jag vaknar märker jag att jag fortfarande ler. Idag får jag finbesök över en bit mat. Så jag kanske borde städa lite. Resten av dagen ska gå åt till att plugga. Jag har märkt att gör man något hela tiden så går dagarna mycket snabbare. Det gillar jag.


Foto: Jag

Kom närmare

2008-10-12 | 16:52:46


Dagen idag har jag spenderat tillsammans med Emanuel. Vi tog en promenad till en annan hunduställning. Inte bara cavalier king charles som tävlade utan det var alla möjliga raser. Men innan jag visar någon bild därifrån så tänkte jag visa en närbild på Frida från våran plåtning. Vi kommer nog bli ett bra team vi tre :)


Foto: Jag
Smink och hår: Dorion
Modell: Frida

Jämtland tur och retur

2008-10-12 | 11:21:43


Efter hundutställningen igår tog jag och familjen Allberg en liten spontan biltur till Jämtland. Vi tittade lite på döda fallet och på den thailändska paviljongen som står mitt ute i ingenstans och lyser upp tillvaron. Döda fallet är en gammal fors som av misstag brast och tömdes. Så nu återstår bara ett stup och man kan numera gå runt där i evigheter och läsa om historien. Någon har byggt broar som leder över hela forsen.


Foton: Jag

Sen åkte vi hemåt men stannade till vid ytterliggare ett moment som fick mig att tappa hakan. Mitt ute i ingenstans står en thailändsk paviljong och ler mot en. Detaljrik och otroligt snyggt handarbete pryder hela byggnaden. Här minns jag inte historien bakom men det var någon kejsare som skänkte denna byggnad, varför vet jag inte. Men vacker är den. Jag hade en riktigt trevlig dag med familjen Allberg, det var längesen vi sågs sist så det var bara kul att spendera lite tid med dom igen :)


Foton: Jag

Hundutställning

2008-10-11 | 19:24:15


Det har varit en lång dag idag, först hundutställning och sen en sightseeing norrut. När vi klev innanför dörrarna till lokalen utställningen höll till i möttes man genast av ett hav av hundar. Enbart cavalier king charles spaniel hundar.  Alla färger var med och slogs om titlarna och det var valpar, juniorer och vuxna hundar. Rena Himmelriket! Bonaparté har aldrig ställts ut förut så det var lite svårt att veta hur man skulle gå då varken jag, Emanuel eller hans föräldrar ställt ut hundar förut. Han ville inte riktigt heller stå ordentligt på bordet när domaren skulle bedöma honom.Men är man valp så tål domaren att dom är lite busiga av sig och han smörade in sig rätt bra ändå för en andra plats tog han :D Han var den enda tre färgade i den klassen också så det var riktigt kul! Han kommer charma många domare :D Det har varit en rolig upplevelse att få se hur det går till på en utställning, jag kan garantera att jag kommer hänga där ofta med min egna lilla hund när den dagen kommer :) Sen träffar man så otroligt många fina hundar och hundägare. "Min" hunduppfödare var där också med Kiara, vi åkte innan hennes resultat så jag vet inte hur det gick för henne men jag hoppas det gick bra :)


Foton: Jag
På bild: Bonaparté, Emanuel och Emanuels mamma


Utställning

2008-10-11 | 07:51:46


Min tidiga morgon idag kompenseras med den väldiga sovmorgonen jag tog igår. Men det finns en till anledning till varför jag är uppe före tuppen såhär på en lördagmorgon. Strax kommer Emanuel med familj och hämtar mig och så ska vi köra vidare till timrå där en hundutställning håller till. Bonaparté ska nämligen ställas ut för första gången och det kan man inte missa! Kameran följer givetvis med så bilder dyker nog upp senare :)


Foto: Jag
På bild: Emanuel och Bonaparté

svartvit eller färg?

2008-10-10 | 19:09:44


En bild som jag tog för några dagar sen och jag gillar båda på olika sätt :) Vilken föredrar ni? Den med färg eller den svartvita?


foto: Jag


Fredag kväll

2008-10-10 | 16:30:10


Imorse fick jag känslan av att bara ligga kvar i sängen hela dagen. Jag hade inget att gå upp till och motivationen att städa är sådär, diskhögen skrattar åt mig, kläderna ligger lite varsom i lägenheten och själv sitter jag i myskläder, otvättat hår och osminkad. Nu ska jag gå och köpa lite onyttigheter inför ikväll som kommer spenderas i soffan med csi. mer spännande än så blir det nog inte. Ska redigera lite bröllopsbilder senare och kanske dyker det upp någon mer bild från plåtningen igår också. :)

Frida

2008-10-10 | 12:34:58


Första bilden på Frida från plåtningen igår :) För att vara en rätt spontan plåtning så blev jag riktigt nöjd med allas insats och jag hoppas på fler samarbeten. Dorion gjorde ett kanonjobb med smink och hår och Frida levererade på varje bild. Kan inte säga annat än bra saker om dessa tjejer :)


Foto: Jag
Smink och hår: Dorion
Modell: Frida

Behind the scene

2008-10-09 | 20:26:22


Efter föreläsningen knatade jag hem med snabba steg för att hämta kameraväskan och jag gjorde inget annat än att låsa dörren lika snabbt som jag hade låst upp den för att bege mig hem till Dorion där modellen skulle stylas och sminkas. Modellen var lite sen så jag och Dorion kunde prata lite om plåtningen och få lite bättre kontakt. Detta var första gången vi träffades så det fanns lite info att ta in :) När modellen, Frida, anlände så satte arbetet igång och jag passade på att föreviga förarbetet :)

Foto: Jag
På bild: Dorion och Frida

fantasy blir fashion

2008-10-09 | 11:09:28


Efter några uppskjutningar hit och dit så ska vi äntligen köra våran plåtning idag. Jag och muan som bor här i Sundsvall planerade en fantasy plåtning men istället kommer det nu bli lite mer fashion på grund av olika anledningar. Man måste alltid vara beredd på att kunna tänka om. Men jag tror verkligen att det kommer bli hur bra som helst! Så efter föreläsningen idag så springer jag hem, plockar upp min utrustning och beger mig till storgatan där modellen ska sminkas och stylas :) Vi håller tummarna på att det slutar regna, men jag tror nog vi kommer köra i vilket fall ändå. Har ni tur så får ni se en bild eller två senare ikväll :) Tills dess bjuder jag på en till bild från gårdagens foto promenad. Syns det att jag är förälskad i macro? :)


Foto: Jag

30% off

2008-10-08 | 22:19:06


Jag och Emanuel traskade ner till cubus såhär på kvällskvisten. Dom hade kvällsöppet för sin "nya" stil. Nya kläder, nytt ansikte utåt och det inleddes med 30% rabatt på allt i butiken. Tror ni jag kom hem tomhänt? Icke! En skjorta, en sjal, en halsduk och ett par riktigt snygga tights följde med mig hem. Ynka 3 hundralappar behövde jag ge kassörskan. Jag är nöjd. Lite kvällsfika har mättat min mage för kvällen och sängen kommer nog senare än vanligt ikväll. Sovmorgonen imorgon utnyttjar jag till fullo.


Målning

2008-10-08 | 16:32:07


Efter en knapp timme ute på fotoäventyr gav jag vika för den kalla vinden och begav mig hemåt igen. Frusna fötter, händer och 48 bilder på minneskortet blev resultatet av min vandring. En kopp té senare sitter jag och kikar igenom mina guldkorn och fastnar speciellt för den här. Jag tycker den ser ut som en målning. Vacker och mjuk. Vad tycker du?


Foto: Jag
Fotad med Canon eos 5D + 100mm /2,8 macro


Du och jag

2008-10-08 | 13:45:26


Jag har varit i skolan, gått hem, ätit mig mätt på ostbågar, tvättat, fått i mig min dos kopp té och lyssnat en omgång på death magnetic. Nu ger jag mig ut i naturen med min kamera hängandes runt halsen. Det är min kamera och jag nu.


Foto: Jag

100mm

2008-10-07 | 18:27:55


Idag hade det varit en ultimat dag att ge sig ut med kameran och macro objektivet. Solen har stått på blå himmel och jag har haft hela dagen ledig bortsett från en timmes föreläsning imorse. Men städning, redigering av bröllopsbilder och annat har tagit upp min tid. Men imorgon har jag bestämt mig för att ta en långpromenad. Bara jag och mitt 100mm. Det behövs inte mer än så.


Foto: Jag

Soothing light

2008-10-07 | 13:00:42


Som så många andra skulle sagt om dom vore i mina skor: Jag ser ljuset i tunneln! Inte så att de är det där ljuset man går mot när man är döende som det pratas så mycket om. Men mina gråa dagar blir färre och färre och jag har kommit på mig själv med att skratta och njuta av vardagen igen. Det har skett en förändring i mitt liv och såna är alltid svåra att anpassa sig efter. Men jag har alltid varit bra på att bearbeta saker, sämre på att prata om dom. Jag måste låta det få ta sin tid, i min egen takt. Men som sagt, nu ser det ljusare ut och jag kommer landa stadigt på andra sidan av tunneln.


Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel

Foto: Jag

Sundsvall

2008-10-06 | 17:12:24


Jag har efter en tågresa och taxitur senare hunnit landa i min lägenhet. Hunnit slappa i min soffa, druckit två av mina egna koppar té, kollat min brevlåda efter post och bara andas i lugn och ro. Det är en sån skön känsla att komma hem. Även om jag har har mina rötter i Hallstahammar så är Sundsvall min stad att komma hem till. Här trivs jag.


Foto: Jag


Jag har även lagt upp alla bilder från bröllopet på den externa hårdisken så dom är i säkra händer, har även kopior på mina två datorer och ska bränna ut alla på skiva. Man kan aldrig vara nog försiktig med sånt där. Resten av måndagen ska spenderas med att redigera bilder och dricka té framför tv:n. Vardagslyx kallar jag det.

Planerade plåtningar

2008-10-06 | 12:57:58


Ikväll är det tänkt att jag skulle ha en plåtning, men modellen har blivit sjuk så får vi inte tag på en annan modell så får det skjutas upp helt enkelt. Lite synd för de idéer vi har (jag och muan) är så bra och jag vill genomföra den så snart som möjligt :) Annars har jag även tänkt bege mig neråt landet nu om ungefär två veckor. Så är det någon som bor skåne och vill bli plåtad så kommer jag släppa lite tider och priser för just dom dagarna. Jag tänkte då att det får bli "sista minuten" priser eftersom jag bara är där under några få dagar. Låter det helt galet eller intressant? =) Jag plåtade min vän Linda i somras och här är en liten spontanbild från våran helg hos min syster. Lika fin då som nu :)


Foto: Jag
På bild: Linda

Hemresan

2008-10-06 | 10:53:50


Nu sitter jag på tåget som ska ta mig hem, hem till min lägenhet. Känns som om jag inte alls har varit där någonting på senaste tiden. Visserligen har jag inget emot att resa, det har gett mig nya möjligheter och bekantskaper som betyder mycket för mig. Men jag känner nu att jag är lite less på att sitta på tåget. Kanske inte helt otippat? :) Dessa tre timmar ska jag spendera till att redigera lite bröllopsbilder och äta onyttigt. Det är jag värd.


Foto: Jag

Strax efter karlstad

2008-10-05 | 19:08:58


Tåget har passerat Karlstad men det säger inte mig så mycket om vart på kartan jag befinner mig. Min geografi har visserligen blivit bättre av alla turer hit och dit, men den är inte glasklar. Tåget är fullt, tack och lov har jag en sittplats och slipper stå resten av resan som alla andra får göra. Så jag passar på att kika igenom en bit av bröllopsbilderna som jag hunnit lägga över på datorn. :) Genast vill jag slänga in både en och tre stycken, men som sagt. Ni får vänta. Jag får vänta. Sen måste jag bara berätta att jag fått en till bokning på ett bröllop i februari =D Det känns så otroligt kul att dom faktiskt väljer mig som fotograf. En sådan ära! I helgen har jag hunnit med att träffa både vänner, familj och nya ansiktet. Så det ska vara med andra ord :)


En blomma till mina läsare för era fina ord och för att ni höll tummarna för mig! Tack =D

Foto: Jag


Är det du som är fotografen?

2008-10-05 | 12:32:41


Då ska jag försöka summera gårdagen så gott jag kan. Allt har fortfarande inte sjunkit in ordentligt och det kommer säkert komma upp fler saker allt eftersom. Men allt började 06:30 då jag klev upp och gjorde mig iordning, ett par finbyxor, en vit skjorta och en svart väst fick mig att se ut som en "gammeldags" fotograf enligt Karins egna ord :P Klockan 08:00 körde vi ner till frisörsalongen där bruden och tärnan skulle få hår och smink fixat. Det var riktigt kul att se allt ta form och båda blev väldigt fina. Halv 12 var vi klara att åka till kyrkan och det var även första gången som jag fick se hur den såg ut. Till min fördel var den väldigt upplyst och fin så det var inga problem alls att fota utan att behöva gå upp i iso så mycket. Cermonin var väldigt vacker, men där var jag inte förberedd på att norska bröllop skiljer sig ifrån svenska. Bröllopsparet satt på stolar och det blev ingen "nu kan du kyssa bruden" heller. Så lite paff blev jag när brudparet gick ut från kyrkan utan att ha kyssts. Jag ser verkligen fördelar med att vara två fotografer under en cermoni. Nu var jag själv men tyckte ändå att det gick riktigt bra :) Sen skulle vi fota bröllopsbilder och då vädret var grått och trist höll vi till i festlokalen en trappa upp. Här blev jag otroligt nöjd med resultatet och jag kunde inte sluta le :) Sen blev det middag, tårta och vals och allt fastnade framför linsen. Jag har flera hundra bilder att gå igenom idag och det ska bli riktigt kul! Jag har lovat brudparet att dom ska få se bilderna först så ni får hålla er några veckor innan det dyker upp något här i bloggen :P Under hela kvällen fick jag höra frågan: "Jaha, så det är du som är fotografen?" och jag svarade stolt: "Ja, det är jag"


Foto: Jag

checkat

2008-10-03 | 21:31:32


objektiven - check
blixten - check
batterier - check
5D - check
350D - check
minneskort - check
väska - check
kläder - check
några sista tips från "mentorn" - check!
nervööööös - nästan check.


Imorgon smäller det!!!

Hemtrevligt i Norge

2008-10-03 | 17:52:17


Jag anlände 9 minuter försent än vad jag skulle gjort. Men att jag inte ens reagerade på att tåget var försenat betyder väl att jag blivit van :P Blev hämtad och skjutsad till festlokalen, kyrkan får jag se imorgon. Lika bra det. :P Efter lite planering och möblering så fick jag vika av. Så nu sitter jag i min morbrors lägenhet och har tillgång till nätet. Ibland blir man bortskämd :P Så nu skämmer jag bort er också, med en fin blomma, bara för att ni håller tummarna för mig :) Varsegod!


Foto: Jag


Oslo nästa

2008-10-03 | 09:00:01


Nu sitter jag på tåget som ska ta mig hela vägen till Oslo. 6 timmar, bara sådär. Trist att det inte var ett x2000 bara, då dessa äldre tåg inte har uttag för min dator och batteriet håller i tre timmar. Typiskt. Men det kommer bli glest med uppdatering från och med nu. Jag kommer varken ha tid eller möjlighet att blogga när jag anländer till Oslo. Så fort jag kommer fram ska vi åka och kolla hur kyrkan och festlokalen ser ut så jag har något att gå efter. Sen sätta sig ner med brudparet och planera lite mer detaljer. Imorgon börjar dagen 08:00 och slutar inte förrän sent. Så ni kan väl hålla en tumme eller två för mig? Snälla? :)


Tidsfördriv

2008-10-02 | 16:25:06


Det är några som efterlyst lite bilder av min nya lägenhet. Då jag tycker det är grymt tråkigt att fota ett tomt rum så gjorde jag det lite roligare istället. Här är mitt badrum. Det är gigantiskt, så man får kolla i alla hörn och kanter innan man sätter sig på toan för att försäkra sig om att man faktiskt är ensam. Man vet aldrig vart folk kan gömma sig. Till höger bakom pallen syns inte sminkbordet, men det finns där och det täcker hela väggen. Samma sak med handfatet som finns bredvid toaletten. Men hur intressant är det på bild?


Foto/redigering: Jag


life is a flower

2008-10-02 | 14:25:48


Nu sitter jag på tåget igen. Är någon förvånad längre? Det känns som att jag spenderar mer tid på tåget än i min lägenhet nuförtiden :P Men jag gillar att resa runt och nu reser jag för att fota ett bröllop i helgen. Närmare bestämt i Oslo. Det är mitt första bröllop som jag är med hela dagen och det ska bli så otroligt kul och spännande! Jag är taggad som fan och riktigt glad över att bröllopsparet valde mig som deras fotograf. Vilken ära! Det känns som om de jobbiga tiderna jag hade börjar komma allt mer sällan och istället fokuserar jag på det positiva. På framtiden.


Foto: Jag

Tack!

2008-10-01 | 18:05:49


Här sitter man och kämpar med förkylningen, tittar ut och får syn på kraftiga regnskurar och allmänt trist väder. Sen hittade jag detta hos Svea som utnämnt min blogg och en till som veckans blogg. Dessa fina ord lyste upp min dag! Tack snälla du!

Jennie
Även denna blogg bjuder på en hel del av otroliga foton! Tar kort på allt möjligt och inriktar sig inte bara på en sak, och detta gör bloggen så otroligt mycket roligare att läsa. Och även här fin design som gör att man mer än gärna återvänder. Bilderna är i världsklass!


grå onsdag

2008-10-01 | 12:55:25


Efter en natt utan sömn som ersattes utav feber och hostningar så känner jag mig inte allt för pigg. Visserligen mår jag bättre nu. Febern gick över men förkylningen ligger fortfarande och irriterar både näsa och hals. Vädret ute kan sammanfattas med mitt tillstånd. Grått och trist och med hastiga regnskurar till och från. Idag är det full koncentration på att bli frisk. Imorgon åker jag. Jag börjar hälsokuren med ett varmt bad.


foto: Jagbloglovin