Charlie är hemma!

2011-02-28 | 14:37:54


Jag kan inte beskriva hur lycklig jag är just nu. Halv 1 åkte vi från Pia och hennes hundar, tillsammans hade vi Charlie. Väl hemma fick han undersöka utomhusmiljön innan vi gick in. Wilma är väldigt nyfiken på Charlie, medans Fred sprang och gömde sig direkt. Charlie själv bryr sig inte alls om katterna. Han försökte leka med Wilma genom att springa glatt fram till henne, men då pep hon iväg. Just nu ligger han och sover i sin säng och jag är helt mållös.

Äntligen är jag hundägare. Äntligen.
Foton: Jag
Bilder: Min Charlie <3

En dag kvar

2011-02-27 | 15:46:32


Det är helt sjukt. Här har jag gått och väntat på att få ta hem en valp i över tre års tid. 2008 tog jag kontakt med Pia som har kenneln My Hombrero. Tre år och ett antal besök senare har vi hunnit skapa en väldigt bra relation och jag är helt kär i hennes hundar. Det är helt overkligt att jag imorgon kommer hämta hem min valp. Min Charlie.

Det där med att den som väntar på något gott inte väntar för länge. Det känns verkligen passande just nu.
Foto: Jag
Bild: Charlie

Säljes: Tamron 28-75mm 2,8 för canon

2011-02-27 | 12:14:28


Objektivet är sålt!

Nu säljer jag mitt trogna allround objektiv 28-75mm 2,8 till canon. UV-filter och motljusskydd följer med. Objektivet är i bra skick och jag säljer det enbart för att jag inte har samma användning av det längre.

Pris: 2500kr
(köparen står för eventuell frakt)Maila: info@fotografmissjeni.se om du är intresserad av att köpa objektivet.

Nedan är några bilder som jag fotat med objektivet.

I miss your arms around me

2011-02-26 | 16:16:20


Man blir lite bortskämd när man har sin kärlek bredvid sig mestadels hela tiden. Nästan lite för bortskämd. För nu när han har varit bortrest sen i torsdags morse så känns det en aning tomt. Jag saknar hans närhet. Det är skönt att han kommer hem imorgon igen. Han som gör mig så galet lycklig.
Foto: Jag
Bild: Min kärlek

Anna & Rickard i tidningen

2011-02-25 | 16:08:35


Idag fick jag syn på Anna och Rickard i Sundsvalls tidning och när jag öppnade min mail så låg det även ett meddelande från Anna där hon bland annat lämnade en fin referens som nu finns uppe på hemsidan.

"Ett stort tack för att du tog dig an uppdraget att fota vårt bröllopsporträtt. Det blev en fotografering/dag vi aldrig kommer glömma. Kärleken vann över kylan! Vår dag är förevigad tack vare dig! Tack /Anna & Rickard -2011"

Jag blir alldeles varm i kroppen när jag får se mina brudpar i tidningen. Det går inte att sticka under stolen att bröllop är speciellt. Tusen tack Anna och Rickard för era fina ord och jag kommer inte heller glömma eran speciella dag.

Anna på hemsidan

2011-02-24 | 13:15:36


Jag har nu lagt upp bilder på Anna på hemsidan. Så ni som vill se mer bilder från den fotograferingen får kila in dit. Klicka på bilden för att komma till portfolion.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Assistent: Josefine Ellström
Bild: Anna, modell för en dag - plåtning, 110217, Sundsvall

Me wanna!

2011-02-23 | 15:13:01


Min kära mami påminde mig fint om att jag snart fyller år. Visserligen är det lite mer än en månad kvar tills dess. Men hon fick mig att börja fundera på vad som önskas och behövs här i hemmet. Till skillnad från när man var liten och bara önskade sig leksaker och godis så har jag (faktiskt) växt upp och kommit på att sånt där är inte lika spännande längre. Eller när det är de, så kan jag köpa en godispåse själv.

Nu tänker jag praktiskt. Och det som vore himla bra att få är underställ och ett par täckbyxor. Efter tre och ett halvt år bosatt i Norrland så har jag ännu inte ägt några riktiga vinterkläder. (Bilderna är klickbara och tar er praktisk nog till hemsidan där kläderna finns att köpa)

Idag när jag höll som bäst på att skriva ut lite förstoringar så började min skrivare att ge upp, sakta men säkert. Men efter en trogen tjänst på nära fyra-fem år så kan jag inte klandra den. Så självklart behövs en ny, rent praktiskt i mitt arbete. I julas önskade jag mig en Canon Pixma MG8150, en lite av en "värsting". Vilket jag förstår är lite för mastigt för mina föräldrar. Så jag kollade även på MG6150 och inser att. Ja. Den är ju en "värsting" den med, om bara lite mindre.


Dessa tre saker är väldigt prioriterat och högst upp på min "I wanna-lista". Utöver det så vore det himla trevligt att få någon blomma och ett grattiskort, eller varför inte överraska med något som jag själv inte har tänkt på? En resa till Bahamas? Ett sprillans nytt objektiv? En iPad? En ny kamera? Lackmotiv till bilen? En tatuering?

Skönt att mina föräldrar har humor.....

6 dagar kvar nu...

2011-02-22 | 15:33:38


..sen får du komma hem Charlie. Vi längtar efter dig.
Foto: Jag
Bild: My hombrero Piggelin a.k.a Charlie, 7 veckor gammal.

Anna - modell för en dag

2011-02-21 | 13:54:14


Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Assistent: Josefine Ellström
Bild: Annas modell för en dag plåtning, 110217, Sundsvall

Idag sitter jag och redigerar fler bilder från fotograferingen med Anna förra veckan.

Hundfotografering

2011-02-20 | 15:28:41


Igår hade vi fotostudio hemma hos Pia med hundarna. Då Pia tycker det är lika kul att fotografera som jag så är det inte konstigt att vi båda sitter med varsin kamera varje gång vi ses. Jag tog kort på alla fyra valparna, Charlie tillsammans med sin mamma Belle samt på enbart Charlie. Vilken snygging han är! Charlies bröder, Calippo och Twister, letar fortfarande efter ett mysigt hem att få flytta till.
Det blir lite mycket hundprat i bloggen nu och det lär ju inte bli mindre. Ni får helt enkelt stå ut ;)
Fr.v. Calippo, Charlie, Lakrispuck, Twister, 7 veckor gamla
Charlie och hans mamma Belle.
Min vackra Charlie, 7 veckor gammal. Alla bilder är tagna av mig.

Charlie 7 veckor

2011-02-19 | 14:02:39


Jag har precis kommit hem efter att ha varit och hälsat på Charlie och hans bröder. Det är svårt att hålla sig ifrån när man vet att det finns en liten valp som väntar på en. Nästa gång jag åker dit så är det för att hämta hem honom och jag längtar så mycket! Bara 9 dagar kvar nu. Min fina Charlie.
Foto: Jag
Bild: Min fina Charlie, 7 veckor gammal

Behind the scene - Modell för en dag

2011-02-18 | 12:24:33


Josefine skickade lite bilder från gårdagens modell för en dag plåtning, så medan jag redigerar vidare så får ni kika på hur det ser ut när jag fotar och ja, det snöade ganska mycket.
Foton: Josefine Ellström
Bilder: Jag fotar Anna.

Anna är modell för en dag

2011-02-17 | 14:40:44


Jag slutar aldrig att imponeras över människor som vill fota utomhus mitt i vintern. Jag var fullt påklädd, med dubbelt upp av nästan allt, medan Anna stod i tubklänning i -15 grader. Men jag förstår varför. Vintern är otroligt vacker och kontrasterna mot Annas svarta klädseln gjorde att hon stack ut ännu mer i bilderna. Här kommer en liten sneakpeak.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Bild: Annas modell för en dag fotografering, 110217, Sundsvall
Assistent: Josefine Ellström

Vill du också vara modell för en dag? Maila info@fotografmissjeni.se. Priser och övrig information hittar du här.

Josefine, som tidigare har haft praktik hos mig var med som assistent och tog lite bilder, förhoppningsvis kommer dom upp här så snart jag fått dom.

Tystnaden som uppstår

2011-02-16 | 14:23:29


Idag gör jag inte mycket ljud ifrån mig. Innan jul sökte jag en kurs i Strategisk kommunikation & Sociala medier 7,5 hp på distans. Jag blev antagen som reserv och klev in för två veckor sen. Andra inlämningsuppgiften ska vara klar imorgon och just nu ställer jag mig frågan varför jag ens hoppade på tåget igen. Visserligen är kommunikation lite spännande och sociala medier är ju ännu mer spännande. Så okej, jag förstår väl kanske. Men ändå. Jag hatar ju att plugga.

Anyway. Imorgon händer det desto roligare saker. Modell för en dag plåtning med våran trogna kund Anna. Det blir fjärde gången som jag fotograferar henne nu. Varav tre av fyra har hon köpt modell för en dag paketet. Det blir kallt, snöigt och isigt och den här gången utan hästarna. Jag ser fram emot att trotsa kylan!
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Anna Linné, porträttfotografering

Calippo - En livsnjutare

2011-02-15 | 13:05:56


Det finns ju fler söta små cavalier bäbisar hemma hos Pia som väntar på att få ett bra hem. Till exempel Calippo som är en riktig livsnjutare! Sen att han ser ut som en mini teddybjörn gör att han är så söt en ruby kan bli!
Foto: Jag
Bild: Calippo, sex veckor gammal

Pink roses

2011-02-14 | 15:32:51


Idag är det som välbekant för de flesta, alla hjärtans dag. Jag tycker det är fint att det finns en dag där man uppskattar kärleken runt omkring oss, även om jag tycker man borde göra det varje dag. Min fina karl överraskade mig med en bukett rosor och chokladhjärtan. Han är ju den bästa! Ikväll ska vi äta middag hos Dorion, så det blir en trevlig dag!

Hoppas ni alla får en fin alla hjärtans dag och kramas mycket med era nära och kära! :)

Charlie

2011-02-13 | 16:53:15


Igår var vi och hälsade på valparna igen och busade med dom. Efter en stunds lek så somnade Charlie i mitt knä. Nu är det bara två veckor kvar innan jag får hämta hem honom. Jag längtar!
min Charlie, 6 veckor gammal

Lugnet efter stormen

2011-02-11 | 15:37:32


Igår var det kaos. Snöstorm, trafikolyckor som stoppade hela trafiken söderut och oplogade vägar. Jag tänkte ge en eloge till plogningen tills jag insåg att det bara var "huvudvägarna" som prioriterades. Medan vägen hem till mig var helt igensnöad. Det var skönt att det inte var så många andra trafikanter ute och åkte vid 04:30 så att sladda runt och gasa på för att komma fram var inget att skämmas över. Min Peugeot imponerade desto mer genom att inte klaga en enda gång när jag for igenom både den ena och den andra snöhögen. Duktig bil.

Foto: Jag

Idag är vädret ganska helt omvänt. Blå himmel och solsken, vinden syns inte heller till. Lugnet efter stormen med andra ord. Där Sundsvall visar upp sig från sin bästa sida.

Besöksrekord på hemsidan!

2011-02-10 | 15:21:48


Igår hade jag besöksrekord på min hemsida (www.fotografmissjeni.se) sen den lanserades 2009. 322 personer klickade sig in under dagen och det tycker jag självklart att vi ska fira! Dom 10 första som bokar in en valfri fotografering (ej bröllop eller modell för en dag) får 10% rabatt på det valda paketet!

Det är alltså först till kvarn som gäller! Maila in din bokning på info@fotografmissjeni.se och skriv i ämnesraden "besöksrekord" för att få rabatt.

Jag meddelar självklart det tio första vilka dom är.
Printscreen från hemsidans startsida

YourCloset på facebook

2011-02-09 | 13:34:28


Ni som är intresserade av second hand- och vintage kläder borde kika in Yourcloset.se, internetbutiken på nätet där du hittar kläder och smycken som ingen annan bär. YourCloset finns även som fanpage på facebook. Bli först med erbjudanden, nyheter och annat kul, gilla genom att klicka på bilden eller via länken!

(http://www.facebook.com/pages/YourCloset/160167627367495)
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Lookbook fotografering i samarbete med Yourcloset.se
Modell: Emma Björnbom

Upp och nervänd dygnsrytm

2011-02-08 | 15:56:20


Jag klev upp 14:50 idag. Visserligen vaknade jag till och från men ändå. Gårdagens nattpass på casinot förvrängde min dygnsrytm en aning. Likaså kommer veckan fortsätta då jag jobbar varje natt den här veckan förutom lördag. Det är även Nordlic Light Poker på casinot den här veckan, en stor pokerturnering. Så jag tror det blir en intressant vecka på casinot!
Foto: Jag
Bild: Casino Cosmopol i Sundsvall

Färgstarkt

2011-02-07 | 12:38:55Foto: Jag
Utrustning: Canon Eos 5D + Canon EF 70-200mm 2,8L USM + Softfilter

Det känns väldigt krystat att säga att jag älskar att fota natur, men så är det faktiskt. Jag älskar naturen och allt den ger oss. Alla färger, former och ögonblick. Can´t get enough. Jag vet inte hur många av er läsare som har hängt med längst, men ni som har gjort det, vet nog också att jag började som naturfotograf.

Det är nog även därför, eller jag vet att det är därför, som det sticker lite i ögonen av att arbeta i studiomiljö. Jag får ofta frågan om jag har en studio, svaret blir alltid desamma. Nej. Min studio är vår natur. Så okej, på ett sätt så har jag väl en studio. Men jag delar den gärna med er.

Ny design!

2011-02-06 | 17:14:56


Ja, efter att ha lekt lite med några bilder i photoshop så gick jag loss på designen här på bloggen också. Vi går ju mot ljusare tider, så en ljusare bakgrund kan väl vara lämplig. Sen blev jag ego och satte mig själv i headern. Det är Bröllopsfotografen Wilmafoto i Stockholm, som har tagit bilden på mig. You like?

(uppdatera sidan om du inte ser förändringen)

Lek i photoshop

2011-02-06 | 16:20:29


Somliga dagar har jag mer lust att springa utanför ramarna än vad jag brukar när jag redigerar. Idag är en sådan dag. Jag drar och sliter, suddar och målar, tar bort och lägger till. Allt för att se vad som tillslut kommer fram. Här har jag gått loss på en bild som jag tog på Paulina förra året.
Foto & redigering: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Modell: Paulina Allberg

Min första kursdeltagare!

2011-02-06 | 13:35:16


Idag ringde det på dörren när klockan slog 12:00. Utanför stod en glad Jenny med kameraväskan på axeln. Hon kommer från Skåne och har haft intresset för foto väldigt länge. Men då barn och annat har tagit hennes tid så har hon inte riktigt haft möjlgihet till att komma igång ordentligt. När vi började småprata om fotandet i allmänhet så märkte jag hur det lyste i hennes ögon när hon beskrev känslan av att fota.

Det är fantastiskt att möta så engagerande människor som påminner om mig själv när jag började ge mig in i fotovärlden.
Jenny gick Nybörjarkursen, där vi gick igenom inställningar på kameran och provade oss fram till hur man kan hantera de olika lägena.
Det känns det otroligt roligt att få lära ut det jag kan till andra. 45 minuter gick väldigt snabbt och jag vet att Jenny kommer utveckla sitt fotande till högre höjder! Nästa gång vi ses blir det för min andra kurs, fortsättningskursen. Jag ser fram emot att få träffa Jenny igen!


Vill du också gå någon av mina fotokurser? Kontakta mig för mer information och bokning via info@fotografmissjeni.se

Bara rent spontant

2011-02-05 | 16:08:25


Under den här dagen har jag kommit underfund med följande;

- Det är förbannat tråkigt att köpa kurslitteratur
- Det är desto roligare att leka i photoshop
- Sundsvall är vackert, även om bilden visar industrin så visar den en vacker, arbetande stad.

Foto: Jag
Bild: Sundsvall

Friday it is!

2011-02-04 | 14:39:11


Sista lugna helgen på länge, så den här helgen ska jag njuta av fullt ut! På söndag har jag även en kurs i nybörjarfotografering. En tjej som kommer hit från skåne och vill lära sig av mig. Sånt blir man lite rörd av. Det ska bli fantastiskt kul att se vad jag kan bidra med i hennes utveckling.

Tills dess får ni kika på... eh... fiskar?!
Foto: Jag
Utrustning: Canon Eos 40D + Canon EF 50mm 1,4

Katter i svartvitt

2011-02-03 | 15:44:26


Wilma och syrran Viktoria i svartvitt.
Foton: Jag
Bilder: Min katt Wilma överst, Jennys katt Viktoria nederst.

Med kameran i högsta hugg

2011-02-03 | 13:08:14


Det är ganska sannolikt att man själv hamnar på bild när man tar en fotopromenad med någon annan fotointresserad. Själv tycker jag det är väldigt kul att ha bilder på mig själv när man är i sitt "esse".

Foton: Första bilden: Jag fotade Matilda
Andra bilden: Matilda tog kort på mig

Tillåt mig att vara ego

2011-02-02 | 15:05:53


Det finns en del bilder som Louise tog på mig i Stockholm som ännu inte har hamnat på Internet. Dumt nog. För det är nog dom snyggaste bilderna på mig som någonsin existerat. I do think. Så här kommer en som jag tokgillar!
Foto: Wilmafoto, bröllopsfotograf i Stockholm
Bild: Jag

Min Piggelin

2011-02-02 | 11:16:38


Igår var jag och hälsade på valparna igen, dom blir 5 veckor imorgon och nu hade det gått undan sen sist! Nu hade dom börjat vackla sig fram, även om det mestadels var baklänges. Jag tror hjärtat brast både tre och tio gånger när man såg dom stapla sig fram. Så otroligt söta!

Redan från början har jag dragits lite mer åt Piggelin. Han är en otroligt fin hund och som Pia, hunduppfödaren sa, en bra mellanhund. Varken för vild eller för lugn. Så igår tingade jag honom. Det blir Piggelin som får flytta hem till mig om tre veckor. Helt galet vad jag längtar efter honom!

Här nedan ser ni hela gänget vila tryggt i Pias knä. Från vänster: Piggelin, Twister, Lakrispuck och Calippo

Foto: Jag
Foto: Jag
Bild: Min Piggelin

I kärlekens tecken

2011-02-01 | 15:07:05


Februari månad leder oss ganska snart till alla hjärtans dag! Varför inte överraska din partner med en parfotografering där ni två får en upplevelse tillsammans och samtidigt fina minnen på er kärlek. Eller ge bort sensuella bilder på dig själv till din partner i en morgongåvafotografering. Bilderna levereras i en fin ask och är en romantisk och fin present.

Bokar du någon av dessa fotograferingar mellan den 1:a februari - 31 mars 2011 så bjuder jag på två förstoringar i 30x40cm.
Välkommen med din bokning!

Foto: Bröllop & Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Vackra Mi under hennes morgongåvafotografering, 20100707, Stockholm

Fotoalbum

2011-02-01 | 12:19:49


Jag har länge använt mig av Ifolor till att göra mina album som jag har i vissa paket. Nu har jag två album kvar att leverera från Ifolor innan jag bara kör på Eirikuva och Saal böcker. Anledningen till att jag byter leverantör är ganska enkel. Eirikuva och Saal levererar väldigt högklassiga album, tryckta på tjockt, exklusivt fotopapper och valmöjligheterna är väldigt många vad gäller omslag, färger och antal sidor.

Men det bidrar även till att priset åker upp. Man får vad man betalar för och jag har varit väldigt nöjd med Ifolor länge men nu är jag redo för något nytt. Det hoppas jag att ni, mina kunder, också är!
Printscreen från ett av dom sista ifolor albumen jag gjort.bloglovin