personlig workshop - fotografering med par

2012-07-31 | 15:35:53


Idag har jag och Johanna fotat Daniel och Katrine. Jag gick igenom hur jag tänker vid en fotografering, hur jag får paret att slappna av och hur jag tänker kring komposition och bakgrund. Daniel och Katrine var exemplariska som modeller och gjorde ett fantastiskt fint jobb framför kameran!
 
Här kommer en liten förhandstitt! Det kommer mer, jag lovar! (Ett tips är att gilla mig på facebook, där kommer det upp bilder snabbare)
 
 
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Personlig workshop, 2012-07-31, Sundsvall

Personlig workshop

2012-07-30 | 18:09:42


Idag har jag spenderat eftermiddagen med Johanna. Hon åkte från Uppsala imorse för att komma hit till Sudnsvall och lära sig av mig. Känns fantastiskt fint! Hon valde att gå en workshop på 8 timmar, som vi delade upp på två dagar. Så idag har vi gått igenom inställningar på manuellt läge och gått igenom komposition, bakgrund och ljus.
 
Imorgon blir det fotografering av ett par. Det kommer bli SÅ kul! Ser redan fram emot det. Johanna är en glad och positiv tjej och dagen gick himla snabbt. Så härligt att vara kring positiva människor!
 
Här är några bilder som jag tog på Johanna.
 

Picknick i det gröna!

2012-07-30 | 11:41:00


Igår var det nog en av de varmaste sommardagarna hittills. 25 grader stod det på min telefon, men det lär lätt ha varit varmare. Man smälte bort. Så vi åkte till sidsjöbäcken med jordgubbar och melon för att hänga i solen en stund. Eller okej, jag hängde i solen, Charlie och älsklingen satt i skuggan.
 

En första titt

2012-07-29 | 12:40:48


Jag har alltid svårt att låta bli att kolla igenom bilderna efter ett bröllop. Även om det är helg. Igår var inget undantag utan direkt när jag kom hem från bröllopsfotograferingen så åkte bilderna in i datorn och den här kunde jag inte låta bli att inte lägga upp.
 
Fina Therese och Andreas!
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Therese & Andreas bröllopsdag, 120728, Sundsvall

Bröllopsdag!

2012-07-28 | 11:55:48


Idag har jag fått äran att följa med Therese och Andreas en stund under deras bröllopsdag. Så snart åker bilen mot Njurunda och vädret är helt perfekt, lite molnigt men varmt och solen tittar fram med jämna mellanrum. Till mig hjälp har jag Lotta med mig och jag är säker på att det kommer bli grymma bilder idag!
 
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (jag)
Bild: Therese och Andreas, in love-fotografering

Livskvalité

2012-07-27 | 13:05:34


När det kommer att förklara vad livskvalité är så har vi nog alla olika definitoner på det ordet. Jag trodde jag hade en klar syn på vad livskvalité vad för mig. Men så träffade jag Angelica och Andrew.
 
Dom visade vad det egentligen handlar om. Det har inget att göra med vart i världen man befinner sig, utan vilka man har runt omkring sig. Andrew är från Australien och träffade Angelica när hon var på resande fot. Ingen av dom hade varit i Barsviken tidigare, men det var där dom köpte sitt hus och det var där dom sa ja till varandra. I ett kapell vid havet, som dom är delägare till, tillsammans med sina grannar.
 
Det här är livskvalité.
 
 

Were the wild wind blows

2012-07-26 | 16:43:41


Bilderna från vår beauty fotografering som vi hade i början på juli finns nu uppe på hemsidan för den som vill se mer. Här nedan är mina favoriter! En stor eloge till Sara som skötte sig exemplariskt och utan att klaga badade i regnet. Du är grym!
 
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang på Salong Barock
Modell: Sara Näslund
Assistent: Lotta Svensson

Återförenade

2012-07-26 | 13:45:44


Min 5D (Babe) gick ju sönder i våras vilket var anledningen till att jag köpte 5DmarkII (Astrid). Nu har dock min Babe varit inne på reperation och idag fick jag hem henne. Efter några testbilder på Charlie så är det bara att kosntatera; hon spinner åter igen som en katt! Ja, ni ser ju själva.
 
Så nu kan jag känna mig väldigt trygg över att ha Babe som reservkamera till Astrid. 
 
Canon Eos 5D + Canon EF 50mm 1,4

Just the two of us

2012-07-25 | 19:03:36


En favoritbild från Angelica och Andrews bröllop. Jag har jobbat med deras bilder hela dagen både igår och idag, jag vet nämligen någon som är väldigt nyfiken på att få se resultatet. Kan bara säga en sak:
 
L.O.V.E.
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Angelica & Andrews bröllop, 2012-07-07, Härnösand
 

Ni frågar - jag svarar

2012-07-24 | 19:38:47


 fotograf annelie malmgren
Om du bara kunde ha med ett objektiv till heldagsbröllop, vilket skulle du valt då? :) och vilket är ditt bästa marknadsföringstips?
 
Svar: Det är ju väldigt svårt att bara fota med ett enda objektiv under ett heldagsbröllop. Jag satt och funderade på det där länge. Men kom sedan fram till att jag hade nog valt att ha med mig mitt Canon EF 24-70mm 2,8L USM. Det är ett underbart objektiv. Perfekt till porträtt, trånga utrymmen och mingelbilder. I en väldigt stor kyrka hade det kanske inte gått så bra med bara 70mm som max. Men då får jag offra mig och ta några steg närmare paret helt enkelt ;)
 
Mitt bästa marknadsföringstips är sociala medier. Helt gratis och spridningen är galet stor och snabb!
Astrid tillsammans med 24-70mm 2,8L USM
 
Sandra - Foto, hästar & vardag Är det svårt att starta eget företag? Vad är viktigast att tänka på i starten? Kostar det att driva företag även om man inte har varken utgifter eller inkomster i början? :)
 
Svar: Nej det är inte svårt att starta ett företag. Du fyller i blanketter och skickar in till bolagsverket så godkänner dom dig om du inte valt ett namn som liknar någon annans eller glömt att fylla i några uppgifter. Du ska även registrera en F-skattesedel till skatteverket. Läs mer här (länk) om hur man startar eget. Det svåra är att driva det sen.
 
Fundera på vad du vill med ditt företag, om det finns någon efterfrågan på din produkt eller tjänst du kommer sälja. Kom på ett bra namn, varumärket ska symbolisera ditt företags vision. 
 
Har du inga utgifter eller inkomster så kostar det inget. Däremot kostar det en slant att registrera företaget hos bolagsverket beroende på vilken bolagsform du har tänkt dig. Men man lägger ner mycket tid och tid är ju som alla vet, värt pengar. Mitt tips är att gå på en av skatteverkets informationsträffar som går djupare in på ämnet. Dom är gratis och bidrar till mycket nyttig information som krävs att kunna för att starta och driva sitt företag. Klicka här för att se när nästa informationsträff sker i din stad (länk)

1 år

2012-07-24 | 13:17:12


För ett år sen var jag hem till Katrine och Daniel för att föreviga deras graviditet på bild. Några veckor senare åkte jag dit igen för att föreviga en nyfödd Hugo. Och idag ska jag dit igen för Hugo har blivit ett år och självklart ska även den dagen förevigas. 1 år går så himla fort så man får se till att fånga alla fina minnen på bild! 
 
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Katrine och Daniel, gravidbilder 2011.

Säljes: Canon eos 40D

2012-07-22 | 13:34:05


Nu säljer jag min reservkamera canon eos 40D som är sparsamt använd och har bara fått följa med som reservkamera vid bröllopsfotografering. I priset ingår även minneskort på totalt 14gb (tre stycken 2gb och två stycken 4gb) samt tre batterier varav ett är canon orginal.
 
Kameran fungerar som den ska och hade det inte varit för att jag har två fullformatskameror så hade jag behållt denna. Men tre kameror känns lite för många. Finns i Sundsvall men kan skickas mot att köparen står för frakten. Orginalkartong med alla tillbehör såsom sladdar, CD, bruksanvisning och laddare finns med.
 
Pris: 3000kr   SÅLD!!
 
Bilder som jag tagit med Canon eos 40D:

nytt till garderoben

2012-07-21 | 18:15:00


Jag handlar inte kläder så ofta. Det är inte ofta som jag får det där behovet av att handla kläder heller för den delen. Men idag så fick jag det. Och när vi klev in på H&M och insåg att dom hade rea blev shoppingbehovet inte direkt sämre. jag kom hem med fem nya plagg för 400kr. Varav ett av plaggen var den här snygga klänningen som jag föll för direkt.
 
När min älskling skulle ta några bilder på mig så ställde såklart Charlie upp direkt och poserade. Han vet vad som gäller när kameran kommer fram, så han fick vara med på ett hörn. 
 

Av längtan till dig

2012-07-21 | 14:58:29


Nu är allt i sin ordning igen. Jag kom hem till Sundsvall igår efter några trevliga dagar i Stockholm med sol och grillat som innehåll. När jag kom hem så funkar Internet igen. 
 
Så vad passar bättre då än att visa upp några bilder från Elin och Jens gravidfotografering vid sidsjön? Det ska bli spännande att se vem det är som gömmer sig därinne. Det syns att dina föräldrar längtar efter dig i alla fall.
 
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Gravidfotografering, 120703, Sidsjö

Grattis bäbisar!

2012-07-19 | 15:22:31


Idag fyller mina två bäbisar 2 år. Grattis Wilma & Fred!!


Äntligen Emma

2012-07-19 | 11:02:48


Även fast jag är i Stockholm så blir det en del jobb. Då vi inte hade något Internet hemma så fick jag ta med mig jobb hit istället. Så nu har jag skickat iväg ett företagsjobb som jag gjorde åt Äntligen Emma, en skönhetssalong i Bergsåker där dom har frisörer, massör, tatuerare och spa. Där finns det verkigen något för alla vad gäller skönhet, hälsa och friskvård.
 
Och här är hela gänget!
 
 
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Gänget på Äntligen Emma.
 

Inget Internet

2012-07-17 | 13:57:19


Igår eftermiddag fick vi strömavbrott bara sådär. Så vi åt ute och när vi kom hem så var elen också tillbaka. Men inte Internet. Så vi har fått känna på de sociala livet ett tag. Vi vet inte när vi får tillbaka Internet, driftstörning kallar bredbandsbolaget det. Och vi är inte ensamma om det heller. Men men. Att vara social utanför Internet har ju sina fördelar också.


spontantripp till Stockholm

2012-07-15 | 18:26:45


Ikväll bokade jag en enkelresa till Stockholm och åker på tisdag. Bara sådär. Eller nej, inte bara sådär, men nästan. Lite spontant ändå. Vet inte riktigt hur länge jag stannar men det blir några dagar i alla fall. Så det finns möjlighet att boka in en porträttfotografering med din familj, dig själv eller dig och din partner.
 
Maila i så fall info@fotografmissjeni.se för mer information!
 
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Maria & Sami, gravidbilder, Stockholm - Haninge

Södra Berget

2012-07-15 | 13:17:08


Det finns några ställen i Sundsvall som man bara måste visa upp när någon utomstående hälsar på. Södra berget är en av dessa platser. Så jag tog med mig Ryan dit när vi spanade efter en plats för vår fotografering i måndags.
 

hold on

2012-07-14 | 13:13:37


ett litet smakprov från fotograferingen vi hade i tisdags. 
 
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Modell: Sara Näslund
Assistent: Lotta Svensson

Love is all you need

2012-07-13 | 21:07:07


Hela dagen har jag suttit och jobbat för att få klart Rebecca och Rickards bröllopsbilder. Nu har dom fått se resultatet och jag blev gråtfärdig när Rebecca överöste mig med kärlek och tacksamhet över bilderna. 
 
Det är precis det här det handlar om när man fotar bröllop. Kärlek. På hemsidans blogg finns det fler bilder att se. Men jag rekommenderar även att ni tittar på BILDSPELET (länk).
 
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Rebecca & Rickards bröllopsdag, 120630, Torpshammar

Nyklippt hund

2012-07-13 | 11:55:55


Igår blev jag less på Charlies långa hår. Så jag tog fram trimmern. 
 
Eller nej, just ja, saxen. Eftersom vi ändå inte ställer ut honom så är håret bara i vägen. Så öron, bröst och tassar fick sig en genomgång. Nu tog jag bara nån centimeter på öronen och det enda som verkar synas är att dom blev lite ojämna. Nåja. Charlie är snygg ändå.
 
center>

Bakom Rebeckards bröllopsfotografering

2012-07-12 | 18:57:14


Idag har jag blivit gråhårig, och slitit mitt gråa hår över teknisken fantastiska beteende att bara helt enkelt sluta fungera. Bara sådär. Poff. Riktigt frustrerande. Min älskling gick och köpte choklad till mig för att lugna nerverna och det hjälpte. Nu gör jag ett sista ryck för att se om det funkar. Annars gör jag kväll. 
 
Men så länge får ni några behind the scenes bilder från Rebecca och Rickards bröllop som Josefine tog . 
 
Foto: Josefine Ellström

In love - Therese & Andreas

2012-07-12 | 11:30:08


Om två veckor är det Andreas och Therese stora dag, deras bröllopsdag. För fem månder sen träffade jag dom för första gången. Tänk vad snabbt tiden går ändå. Om två veckor är dom man och fru. Vi drog i handbromsen för två veckor sen när vi träffades ute i Njurunda kyrka, där vi hade en in-love fotografering. Utan att tänka på allt annat runt omkring. Bara vara. Bara hylla kärleken. 
 
Vill ni se fler bilder så finns det på hemsidan (länk)
 
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Therese & Andreas, in love fotografering, 120629, Njurunda

What I´ve been up to

2012-07-11 | 20:19:58


Varför det är så tyst i bloggen? För att jag sitter och gråter framför datorn samtidigt som jag försöker redigera bilder från Rebecca och Rickards magiska bröllop. Och att sedan få läsa fina ord från brudens blogg och få ett telefonsamtal där hon överöser mig med kärlek gör ju att hjärtat hoppar över några slag.
 
 Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Rebecca & Rickards bröllopsdag, 120630, Torpshammar
 

Rörlig bild

2012-07-11 | 14:07:46


Igår under fotograferingen så filmade Lotta lite med min kamera, så här kommer en av filmerna som visar lite mer vad vi gör bakom kameran! Säg till om ni vill se fler filmklipp under plåtningar!

 
 
 
 
 

Obligatorisk gruppbild

2012-07-10 | 18:37:49


Efter varje plåtning brukar jag ta en gruppbild på alla som varit med och hjälpt till. Så idag var inget undantag och ja, vi är precis lika seriösa som vi ser ut! 
 
 
 
fr.v. Lotta, Jag, Ryan, Sara och Dorion
 
En stor eloge till Sara som utan att klaga, gjorde precis vad vi bad henne, oavsett om det så var att vrida hennes kropp i obekväma vinklar, titta upp i ljuset under väldigt lång tid utan att blinka eller bada. Hon gjorde allt. Och hon gjorde det riktigt bra! Ni ska få se hur resultatet blev också, snart. 
 
 

location, location, location

2012-07-09 | 21:45:05


Under eftermiddagen har jag och Ryan varit och letat efter en bra plats för morgondagens fotografering som jag tror kommer bli hur bra som helst. Från att ha åkt genom Timrå två gånger så insåg vi att den bästa platsen fanns väldigt nära oss. Så nu laddar jag upp inför morgondagens fotografering som blir lite mer åt fashion hållet. Det kommer bli grymt kul!
 

I sann bröllopsanda

2012-07-09 | 13:06:41


Jag svävar fortfarande runt på rosa moln efter Rebecca och Rickards bröllopsdag, det blir ju inte sämre av att jag får titta på alla fina bilder igen under redigeringen. Det är precis det jag gör idag. Redigerar deras bröllopsbilder.
 
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Rebecca & Rickards bröllopsdag, 120630, Torpshammar

Mäh, det är ju jag!

2012-07-08 | 20:10:01


Ryan lånade min Canon eos 40D igår för att själv kunna ta lite bilder och idag hittade jag dom här två på mig, det finns många fler, men dessa blev favoriter.
 
Den högra bilden gillar jag lite extra mycket. 
 
Photo: Ryan Ahern

på en strand i Härnösand

2012-07-08 | 14:22:50


Igår fotade jag Angelica och Andrews bröllop i Härnösand. Bilderna håller fortfarande på att laddas över till datorn men det finns en liten smygtitt på facebook för den nyfikna. Med mig hade jag Ryan Ahern, en fotograf från Australien som besöker Sverige. Han fick agera assistent och modell när jag skulle testa ljuset på platsen för porträttbilderna.
 
Det finns ett blogginlägg på hemsidan där ni kan läsa mer om Ryan och gårdagen!

Välkommen sommar

2012-07-06 | 19:45:35


Värmen håller i sig och jag har passat på att njuta fullt ut av den idag då det förväntas komma regn till veckan. Så dagen tillbringades på stan och långpromenad med Charlie. Jag fick även hem min dator igen så ikväll är det redigering som gäller. Jag laddar även upp för morgondagens bröllop i Härnösand! 
 
Vad gör ni ikväll?
 

Underbara värme

2012-07-05 | 19:03:36


Idag klev jag upp med tuppen och min sambo (05:30) för att köra honom till jobbet och sedan har jag tillbringat dagen i solsken. Fotografering ute vid vattnet och lunch vid piren. Helt. Underbart. Charlie var såklart med på lunchen men föredrog att ligga i skuggan. Sötnosen. Har ni också härlig sommarvärme idag? :)
 
 
 
 

Längtan

2012-07-04 | 16:40:35


Jag gillar verkligen att fota gravidbilder. Att fånga och föreviga längtan efter ett barn. Det om något är ett magiskt ögonblick. Man vet inte vem det är som väntar på att få komma till världen. Är det en kille? En tjej? Hur kommer livet förändras? Hur kommer man känna? Man vet inte. Man vet bara att man längtar så mycket efter någon som är så liten och det om något, är kärlek.
 
Foto: Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Gravidfotografering, 120703, Sundsvall

Rebeckard

2012-07-04 | 12:51:20


Jag sitter och redigerar bilder från Rebecca och Rickards bröllopsdag och fastnade lite för den här bilden. Jag tog den när vi var klara med gruppbilderna och gänget var på väg ner för en backe, som ni ser, helt ovetandes om att jag fotade dom. 
 
Det är precis det här jag älskar med mitt jobb. Att fånga dessa ögonblick.
 

Sidsjön

2012-07-03 | 17:55:15


Jag har precis kommit hem från en gravidfotografering som vi hade vid Sidsjön. Vi var där lite tidigare än beräknat så Lotta ställde upp som modell när jag ville testa ljuset på en av platserna. Sidsjön är en väldigt fin plats och det finns många möjligheter till underbara bilder och det var precis det vi fick! Men innan ni får se resultatet så får ni två behind the scenes bilder att titta på!
 
 

Solig tisdag

2012-07-03 | 11:26:40


Idag tittar solen fram. Lite moln också för den delen. Men det gör inget. Efter lunch kommer Lotta hit och lite senare i eftermiddag ska vi åka och fota ett par som väntar på en ny familjemedlem. Jag är så laddad och är säker på att det kommer bli kanon! Hoppas vädret håller i sig!
 
Skiner solen hos er också?
 
 
 

Behind the scenes film - fantasy plåtningen

2012-07-02 | 18:39:45


Dorion hade med sig sin filmkamera under fotograferingen med Tea, så här har hon knåpat ihop en liten film. Sätt gärna på en låt med fart och fläkt i, luta dig tillbaka i stolen och njut. 

 
 

Therese & Andreas

2012-07-02 | 16:14:02


Idag redigerar jag bilder från senaste in love fotograferingen med Therese och Andreas och den här blev snabbt en av favoriterna.
 
Kärlek.
 

Dagenefterfika

2012-07-01 | 22:45:11


SötBecca ringde och frågade om vi ville komma förbi på en fika. Med tanke på att hon och Rickard åker till Norrköping imorgon och lockade med bröllopstårta så hade vi svårt att tacka nej. Charlie fick följa med också och träffa Diva som han tyckte var jätterolig att leka med. Diva var väl av en annan åsikt...
 
 
Resten av kvällen har vi parkerat i soffan hela familjen och halvgluttat på fotbollen. Men nu ger ögonen upp. Nu vill dom blunda.

Frågestund!

2012-07-01 | 14:52:43


Det är så himla kul att ni är så många som tittar in här! Det har bidragit till att jag även får in många frågor från er nya besökare så jag tänkte att en frågestund kan vara på sin plats, så kan jag svara på alla i ett inlägg. Blir lite lättare. Men självklart får även ni trogna läsare ställa frågor!
 
Så har ni några frågor om mitt jobb som fotograf, om mina djur eller något annat, ställ dom här så svarar jag så fort bröllopsbaksmällan gått över!
 
Foto: Hanna B

Bröllopsbakis

2012-07-01 | 11:46:42


Jag vaknade med tungt huvud och krasslig röst. Trött och seg. Det känns som att jag är bakis. Bröllopsbakis. Men jag kunde ändå inte låta bli att kika på bilderna från gårdagens bröllop. En magisk dag. 
 
Jag har lagt upp ett smakprov på facebook (http://facebook.com/FotografMissJeni), så vill ni se får ni kika in där! Här har ni en ledtråd i alla fall på vad som komma skall! 
 bloglovin