Underbara Sundsvall

2013-09-28 | 22:05:19


I torsdags styrde bilen mot kära Sundsvall för att hälsa på nära och kära. Lucas har fått träffa sin farmor och farfar, sett min stad från bästa utsikten, hängt med kompisar och gosat massor såklart. Vi avslutade helgen med att fira min fina vän Dorion som fyller idag. Imorgon åker vi hem igen. Men vi kommer tillbaka. Snart. 

Jag fotade även en familj idag ute på Alnö och bilder därifrån dyker upp inom kort. En liten smygtitt finns på instagram (missjeniphoto). 
Milton 9 dagar

2013-09-25 | 17:15:45


I måndags träffade jag en liten Milton som var då 9 dagar gammal och redan en riktig modell. Hur lugn som helst och sov som en liten prins. Lillgrodan.
 
 
 

syskonfotografering

2013-09-23 | 20:20:57


Igår fotade jag min systers barn, som jag gör varje år. Även om jag ser dom ganska ofta så är det riktigt kul att få fota dom varje år och se på bilderna hur dom växer. För som sagt, tiden går snabbt!
 
 

Första skrattet

2013-09-22 | 19:52:00


Idag har vi varit ute och farit hela dagen. Ett av stoppen blev hos min syster där min mamma håller till och är hundvakt över helgen. Lucas "pratade" väldigt mycket med Jessica och jag ville filma det. Men såklart när jag tog fram mobilen så tystnade han ett tag. Men så kom det där underbara skrattet istället. Som jag har längtat så efter att höra. Bara sådär, helt plötsligt. 
 
Älskade unge, vad du utvecklas för varje dag som går. Det är så härligt att se hur du lär dig nya saker hela tiden.
 
 

Lördag

2013-09-21 | 12:29:02


Dagarna springer förbi. Bloggen blir lidande. Men det blir lite så när man hellre gosar med en liten två månaders bebis som är ens egen. Allt annat blir oviktigt. Vi umgås med familj och vänner och har varit på kalas. Livet leker och det kunde inte vara bättre. 
en liten Liam

2013-09-17 | 20:10:13


Idag har jag fått mysa med elva dagar gamla Liam. Liten på jorden, men redan en bestämd liten kille som visade vart skåpet skulle stå. Myspojken. Här är två av mina favoriter från dagens fotografering.
 
 
 
 
 

Greco babysitter sweatpeace

2013-09-15 | 13:41:40


Idag provade vi att sätta Lucas i en babysitter från Greco som vi har fått av Lucas farmor och farbror. Den spelar musik, hjärtljud, gungar sidleds och det finns lite leksaker han kan leka med. Det finns också en spegel så han kan titta på sig själv. Än så länge verkar han nöjd när han sitter där och gungar. Sötnosen! En väldigt uppskattad present!
 
 
 
 
 
 

Macro

2013-09-13 | 12:46:00


När jag fann mitt intresse för fotografering så var det framför allt macro fotografering som jag fastnade för. Att komma nära och ta fram sånt som ögat förbiser. Nu har jag sålt mitt macro objektiv. Efter att ha gått över till att fota porträtt så hamnade macro objektivet i kameraväskan och där har det legat orört i ett år. Dess nya ägare kommer ha mycket glädje av den dock då jag tog några sista bilder med det häromdagen för att se att det spinner på precis lika bra som det alltid gjort.
 
 
Canon eos 5DmarkII + Canon EF 100mm 2,8 Macro
 
 

BVC kontroll & efterkontroll

2013-09-10 | 18:04:10


Idag har vi varit på BVC och mätt och vägt Lucas. Han är nu 60cm lång och väger 5205gram, min lilla goding. Jag hade även efterkontrollen idag och pratade igenom förlossningen. Fick veta att jag tappade ganska mycket blod i samband med kejsarsnittet vilket jag inte fick veta under tiden på BB. Men det förklarade ju saken varför jag fick två påsar blod på BB och att jag såg lite blek ut ett tag. Vi pratade även om amningen och vad som kan ha varit orsaken till att den inte fungerade ordentligt. En teori som jag hade var att jag inte fick upp Lucas till bröstet förrän dag 2 och att det gjorde att det tog längre tid för mjölken att produceras. En annan anledning kan ha varit att jag tappade så mycket blod under kejsarsnittet och det gjorde att kroppen inte kunde producera mjölk lika bra som vanligt. Jag kan sakna att amma. Men samtidigt mår Lucas så himla bra och går upp i vikt som han ska och är en nöjd liten kille och det är ju det viktigaste.
 
Det var ganska intressant att gå igenom förlossningsförloppet igen såhär i efterhand. Fick även en kopia av min journal med hem som jag läst igenom. Ganska sjukt egentligen att läsa igenom punkt för punkt hur dagarna var när Lucas kom till världen. 
 
 

Bröllop i Linköping

2013-09-09 | 16:10:53


Minns ni när jag i slutet på juli åkte till Linköping för att fota Linda och Jörgens bröllop? Med mig hade jag Louise Johansson från Göteborg som andre fotograf och nu är bilderna klara. Jag är otroligt nöjd själv med resultatet och det var guldvärt att ha med mig Louise som gjorde ett väldigt bra jobb hon med! Jag tycker vi samarbetade väldigt bra tillsammans och hoppas det blir fler gånger framöver!
 
Jag rekommenderar er att titta på bildspelet (länk) för det är där som bilderna verkligen kommer till liv. Ni kan även klicka på bilderna för att se hela dagen på hemsidan.
 
 
 
 

porträtt i motljus

2013-09-07 | 16:31:04


Åh detta motljus. Hur många gånger behöver ni höra att jag älskar att fota i motljus? Troligen ganska många. För jag tröttnar aldrig på det ljuset. Framför allt när hösten börjar närma sig, även om sommar värmen ligger kvar i luften så förändras ljuset. Så igår tog jag några bilder på min syster i det varma motljuset, då hon har börjat ta fotojobb nu också så behövde hon nya profilbilder.
 
 

moster hälsar på

2013-09-06 | 15:39:24


Igår kväll kom moster Jessica på besök och är här över dagen. Så vi passade på att njuta lite av sensommar värmen som stannar hos oss ett tag till. Jag köpte ett UV-tält till Lucas för ett bra tag sen men vi har liksom aldrig kommit till skott att använda det. Men idag så kom det till användning. Inte en dag för sent! Det får hänga med under nästa sommar också då det är så pass rymligt och perfekt att ha med till stranden!
 
 

2 månader

2013-09-05 | 15:04:22


För två månader sen tog livet en helt ny vändning. Aldrig trodde jag att det var just Lucas som låg där inne och sparkades. Jag var nästan helt säker på att det var en tjej. Alla drömmar jag hade under graviditeten visade att det var en liten tjej i magen. Såhär i efterhand var det säkert Lucas som ville busa med sin mamma och lära mig att inte vara så säker på saker man inte kan bestämma själv. Nu känns det som att Lucas alltid har funnits hos oss. Och det är så självklart att det var just han och ingen annan som kom till vår familj.
 
Älskade liten. Nu blir det väl inte större än såhär?
 
 
 

Lilla prinsessan

2013-09-03 | 16:40:00


Två bilder på en oförskämt söt liten tjej som charmade mig direkt! Finaste Lovisa.


playdate

2013-09-02 | 17:23:51


Idag har Lucas haft besök av en liten prinsessa som är två månader äldre än Lucas. Men åldern har ju ingen betydelse och det var kärlek vid första ögonkastet!
 
 

Tatueringsmässa i Stockholm

2013-09-01 | 20:15:58


Idag åkte jag med min systerdotter till huvudstaden för att kolla in tatueringsmässan på Münchenbryggeriet. Man blir inte lite sugen på att fortsätta på armen när man ser folk som blir tatuerade i varje bås. Nästa år åker vi dit igen och då ska vi också sitta där i varsitt bås. Så det så.
bloglovin