My love

2011-07-31 | 20:36:32


Jag och min älskade sambo satte oss i bilen igår förmiddag och brummade mot Stockholm där det vankades 30-årsfirande hos min tvillingsyster och hennes karl, födelsedagsbarnet i fråga. Det blev en mycket lyckad kväll och det var helt klart värt dem där milen i bilen. Charlie var också med och stortrivdes av all uppmärksamhet han fick.

Idag har vi landat hemma i Sundsvall igen. Min älskling ställde sig och lagade tacos åt oss och magen är nu mätt och belåten. En kopp té står brevid och ostbågarna tas snart fram för ett gott avslut på en underbar helg.

Jag kan inte nog uttrycka hur jävla glad jag är över att ha min älskling i mitt liv och allt han gör för mig. I tio månader har du gjort mig lyckligare än jag någonsin varit. Du är min värld och jag älskar dig så otroligt mycket.
Bild: Kärlek ♥

I got you

2011-07-29 | 21:50:03


Något många kanske inte vet om mig är att jag älskar dans. Jag älskar hur man kan uttrycka sig genom rörelser och jag älskar att se människor dansa. Själv är jag inte så duktig på det, förutom att headbanga eller sittdansa då, men det gills nog inte. Men i alla fall så följer jag So you think you can dance slaviskt och min favorit är Melanie. Ikväll dansade hon och Marko lyrisk hiphop och även om det inte är den dansstilen som jag gillar allra mest så fick jag ett glädjerus genom kroppen. Rysningar på armarna och kärlek i hjärtat.

I got you.Anneli & Johans bröllopsalbum

2011-07-28 | 20:24:59


Idag fick jag hem Anneli och Johans bröllopsalbum från Eirikuva och hann ta lite bilder innan det packas om och skickas vidare till dem. Jag är så nöjd med Eirikuva och deras album, det känns så lyxigt att bläddra i dom.
Detta album är 25x25cm och har ett läderomslag.

I do

2011-07-27 | 20:59:16


Nu blir det ett långt inlägg med massa bilder från Karl och Eva-Lottas vigsel, men jag kunde bara inte välja bort fler och då finns det många fler bilder. Hua, vilken fin vigsel det var, när Karl fick svårt att avsluta sitt löfte till Eva-Lotta var tårarna från min sida inte långt borta. Jag har aldrig tidigare sett brudgummen torka bort tårarna och samla sig för att kunna fortsätta. Kärlek.

Jag ska sluta svamla och låta er njuta av bilderna istället.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Eva-Lotta och Karls bröllopsdag, 110602, Sundsvall

Love family

2011-07-26 | 19:41:28


På måndag ska jag fota min första nyföddfotografering. Åh det ska bli sååå spännande! Det pirrar lite extra mycket också när det är mina underbara vänner som fått tillökning i familjen. Jag har tidigare fotat mina fina vänner och nu ska jag få träffa ett litet mirakel också! Deras mirakel. Åh, kan det inte bara bli måndag nu?

En bild på det vackra paret, och nu stolta föräldrar.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang

You are amazing

2011-07-25 | 14:13:06


Idag redigerar jag bilder från Eva-Lotta och Karls bröllopsdag. En ren fröjd för ögat och deras bilder hamnar ganska enkelt i topp när det kommer till min egen insats i fotograferingen. Jag är otroligt nöjd över resultatet!
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Eva-Lotta & Karls bröllopsdag, 110702, Sundsvall

söndagspyssel

2011-07-24 | 13:10:08


Idag sitter jag och pysslar med lite framkallningar, bränner skivor, redigerar lite bilder och fortsätter med att göra om designen på min hemsida. Lite smått och gott med andra ord. Imorgon ska jag åka och kika på en lokal och jag håller tummarna på att det är lokalen med stort L. Gör det ni med.
Bild med mobilkameran

you just never know

2011-07-22 | 20:47:08


Man läser om allt som händer runt om i världen. Tsunami, jordbävningar, översvämningar och terrordåd. Nu börjar det krypa allt närmare Sverige. Terrordådet i Stockholm var nog en väckarklocka för oss alla som känt att "det där händer ju inte här". Bombdådet i Oslo är en till händelse som känns väldigt overkligt.

Min morbror bor i Oslo med sin Karin och självklart blev man orolig. Men efter ett samtal till mamma fick jag höra att allt var bra där. Ingen i min familj drabbades. Men i någon annan familj får dom inte höra de goda nyheterna. I någon familj förändras deras liv för alltid. Sånt här händer varje dag på olika ställen i världen, även i Sverige. Ta hand om dina nära och kära och ta inget för givet. Man vet aldrig vad som händer. Lev i nuet.

Alla mina tankar går idag till Oslo och de berörda familjer som drabbats av dåden där.


Min morbror Peder som är bosatt i Oslo
Karin och min syster Maja
Ida-Maria som också bor i Oslo och min syster Magge

Freaki´n friday!

2011-07-22 | 17:35:36


Idag är det fredag och jag har hunnit med att åka fram och tillbaka från Galtström för att träffa Ulrica och Krister som gifter sig den 6:e augusti och jag ska få äran att vara deras bröllopsfotograf! Nu sitter jag och redigerar bilder från Eva-Lotta och Karls fina dag när dom gifte sig den 2:a juli. Kan man ha en bättre fredag?
Foto: Bröllopssfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Eva-Lotta och Karls bröllopsdag, 110602, Sundsvall

Jump around!

2011-07-21 | 16:40:38


Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Porträttfotografering, 110620, Sundsvall

We give you life

2011-07-20 | 15:48:17


Idag är jag trött, lite grinig och leendet som annars brukar vara över mina läppar känns bortblåst. För lite sömn, en rosslig hals och för mycket arbetsbörda är orsaken. Jag har jobbat natt på casinot två nätter och har två nätter kvar innan jag kan andas normalt igen.

För att hålla humöret uppe tittar jag igenom lite fler bilder från gravidfotograferingen med Katrine och Daniel. Det finns så många bilder som helt klart blivit stora favoriter hos mig.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Katrine & Daniel, gravidfotografering, 110620, Sundsvall

Weddingportrait of you two

2011-07-19 | 17:30:24


Nu finns Pia och Teds bröllopsporträtt uppe på facebook för den som vill se fler härliga bilder från deras dag. Det var lite speciellt att fota deras porträtt av anledningen att det var dem som gav mig Charlie och det var väldigt härligt att kunna ge något tillbaka.
Jag fick det här mailet av Pia idag som värmde lite extra mycket:

"Superfina allihopa :) Hittade genast massor av favoriter.
Återkommer när Ted tittat på dom med.

PS du är bäst, så himla glad att vi valde dig :)"Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Pia & Teds bröllopsporträtt, 110625, Timrå/Vivstavarv

Jag har redan fått in bokningar inför 2012 och det gör mig också varm i hjärtat, går du i giftastankar inför 2012 och letar fotograf, kika in på hemsidan och se om jag är något för dig.

We can´t wait to meet you

2011-07-19 | 13:48:10


Under sommar är det högsäsong för bröllop. Jag har haft bröllop varje helg sen den 28:e maj och även om jag älskar bröllop så tycker jag det är minst lika härligt att fota barn och familj. Det gör jag också mycket under vår och sommar och nu får jag äntligen sätta mig ner med bilderna jag tog på Daniel och Katrine och Katrines dotter Moa i väntan på att deras familj ska få en till medlem.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Katrine, Daniel och Moa, barn/familj fotograferingen, 110620, Sundsvall

True love

2011-07-18 | 16:15:44


Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Pia & Teds bröllopsporträtt, 110625, Timrå

We keep falling in love

2011-07-18 | 12:36:13


En månad på pricken idag sen Charlotte och Christophe gifte sig i Selångers kyrka. Idag fick jag upp deras bilder på min fanpage på facebook. Så får den som vill se fler bilder av det här vackra paret får helt enkelt klicka sig in på facebook. När ni ändå är där så passa på att gilla också!

Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Charlotte & Christophe bröllopsdag, 110618, Sundsvall

So what if it rains, I run with a smile anyway

2011-07-17 | 20:29:09


Igår fick jag följa med Johanna och Jocke när dem lovade att älska varandra tills döden skiljer dem åt. Molnen låg tjocka över oss, men solen kämpade på bra och visade sig de första tjugo minuterna under fotograferingen. När vi hamnade under ett par trädkronor så började regnet sakta men säkert falla. Tack vare träkronorna som låg tätt över oss var vi torra. Men när regnet ökade i mängd och hastighet kunde inte ens träkronorna rädda oss och vi tog till flykten och sprang till kyrkan. Jag insåg ganska snabbt ironin i det hela och såg bilden framför mig när Jocke sprang om mig och Johanna kom tätt bakom, jag vara bara tvungen att fånga henne i farten. Så jag vände mig om och knäppte av en bild, och vilken bild. Jag älskar den, tusen gånger om.
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Johanna på sin bröllopsdag, 110716, Attmars kyrka

Trots regnet, trots att hon sprang i klackar, trots att hon hade släpet på sin klänning som skydd mot hår och smink så log hon det största leendet jag sett. Det kvittar liksom vad som än händer på sin bröllopsdag, hon var lycklig rakt igenom, för hon fick sin Jocke.

Dagen med stort D

2011-07-16 | 09:41:10


Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Jocke & Johannas pre-wedding, 110617, Attmars kyrka

Idag är det Jocke och Johanna som går in i Attmars kyrka och säger "ja" till varandra. Men innan dom gör det får vi en liten stund för oss själva att ta deras bröllopsporträtt. Det är ganska mulet ute men jag hoppas regnet håller sig borta i alla fall tills porträtt och vigseln är avklarad. Håll tummarna!

Isabelle & Anna var modell för en dag!

2011-07-15 | 21:14:04


Idag har jag fotat två snygga tjejer. Ni kanske känner igen dom? Idag fick jag i alla fall träffa Anna och Isabelle igen och den här gången var Dorion med och sminkade och fixade håret på dom. Det blir riktigt snyggt och jag är knappast förvånad. Vi åkte till sidsjöbäcken för att fota var och en för sig men även tillsammans. En timme gick riktigt fort och när vi var klara och jag visade några bilder för tjejerna så sa Isabelle: Det ser ju ut som modellbilder. Varav jag svarade; men ni är ju modell för en dag!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Isabelle och Anna, modell för en dag, 110715

Learning by doing

2011-07-15 | 13:28:30


Det här inlägget är en uppföljning av det jag skrev tidigare om actions. Ni som inte har läst det kan göra det här. Det blir ganska mycket text i det här, men jag hoppas ni finner det intressant ändå.

Jag fick in väldigt många intressanta åsikter och alla har ju rätt. Vi människor jobbar utefter som vi lär oss och lär vi ett sätt så är det även så vi kommer fortsätta. Det är svårt att förändra sitt beteende när man väl har använt det så mycket. Det var som när jag började med Lightroom efter att ha redigerat allt i Photohop. Jag tyckte det var otroligt jobbigt att början, men nu när jag har arbetat ett tag så känns det helt okej. Men det tar tid och än har jag inte lärt mig allt som finns att lära.

Det jag vill säga är, att vi är vanemänniskor. Vi gör saker som vi är vana att göra dom och när andra inte gör som vi själva så startas en diskussion om för och nackdelar. Vi vill ju förklara att sättet vi själva gör på funkar bäst. Det gör det också. För oss själva. Mitt sätt funkar inte bäst för någon annan, utan det är bäst för mig.

Låt mig förklara.

Ingen gissade rätt på vilken bild som var behandlad med actions. Många skrev att det var omöjligt att se på grund av olika saker. Vissa hänvisade till mina redigeringskunskaper, andra gissade på den som såg mest redigerad ut. Det var intressant att följa hur man ser på en bild när man fått veta att den är behandlad med actions. Det var alltså bilden på Sofia som var rätt. Här nedan ser ni hur den såg ut efter att jag redigerat den i camera raw, till höger ser ni hur den ser ut när jag har lagt på en action.


När jag tog bilden så var det varmt ute, bilden till vänster ser kall ut. Därför la jag på en action för att få fram värmen igen. Det kan man även enkelt göra själv också. MEN, det tar lite längre tid. När man är egen företagare så är det inte bara att fota och redigera som ingår i arbetsuppgifterna.

Jag sköter administrationen, fakturering, bokföring, inköp av varor och material, sortering, backup, skickar leveranser, utbildar mig vidare, marknadsför mig själv, utformar logotype o.s.v. Om ni tänker efter så finns det människor som jobbar med detta heltid. Det finns ekonomer, webbdesigner, lärare, revisorer, grafiker, inköpare, retuscherare, fotografer. Det finns alltså människor som har en av mina arbetsuppgifter, som heltids jobb. Ska man dra strået ännu längre så betyder det att jag har ca 8 olika heltidsjobb som jag ska klara av under 24 timmar. Då har jag inte tagit upp allt heller.

Självklart tänker jag effektivisera mitt arbetsflöde så mycket det bara går för att hinna med allt annat som ska göras. Dock ska det inte påverka mitt slutliga resultat. Det ska fortfarande vara min vision och stå för det jag står för.

Actions har även hjälpt med att bli vassare på redigering, genom att experimentera mycket, på kortare tid, så har jag lärt mig otroligt mycket om hur jag ska göra själv för att få det resultat jag vill ha. Så när jag har tid så kan jag göra så mycket mer själv.

Jag hoppas ni förstår mitt budskap i det hela. Kör ditt race, gör vad du vill, för det är bara då som det blir precis som du vill att det ska vara. Oavsett vilka hjälpmedel du använder dig av. Learning by doing.

Hold it tight and never let it go

2011-07-13 | 11:08:05


Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni, Sundsvall (Jag)
Bilder: Emmah & Jens, pre-wedding, 110712, Sundsvall

Efter ungefär två timmars sömn inatt, insåg jag att min hals bestämt sig för att vara ond ett tag. Det kom smygandes i måndags redan, men med några harklingar viftade jag bort det och kände att jag var odödlig. Idag, not so much.
Idag ligger jag i fosterställning i soffan med Bullen (Charlies gosedjur) i famnen och tycker allmänt synd om mig själv och förbannar den som kom på halsfluss. Jag hoppas att det inte är de jag har. Men när halsmandlarna är stora som pingisbollar och jag varken kan prata normalt, svälja eller gäspa så känns det som om det kvittar vad det är. Bort ska det!

Så idag var det första gången på tre år som jag avbokade hela dagen i kalendern och fokuserar istället på något som jag varit lite dålig med; ta hand om mig själv.

Under tiden får ni lägga ögonen på underbara Emmah och Jens som är betydligt vackrare att se på än min sjuka nuna. Vill ni tycka lite synd om mig så får ni göra det också. Men bara lite.

Emmah & Jens - Pre-wedding

2011-07-12 | 18:00:31


Det är många gånger man känner att man kommer lite närmare ett brudpar, men det är inte alltid man faktiskt klickar direkt. Det tar en liten stund och gärna fler träffar för att nå det där lilla extra. Emmah och Jens träffade jag för några månader sen, då kom dom hem till mig för att se vem jag var. Känna lite på om jag var rätt för dom. Innan vi skiljdes åt så hade dom bestämt sig.

Idag träffades vi igen för deras bröllopskonsultion. Vädret, som jag skrev om i tidigare inlägg, var inte alls på vår sida. Men vi satt och myste inne på Kulturmagasinet med varsin kopp té, bläddrade i album och planerade allt för fotograferingen in i det minsta detalj. När vi kände oss klara så tog vi oss tre våningar upp och fotade lite för att känna på den biten också.
Innan vi skiljdes åt för den här gången så kom dom upp och hälsade på Charlie hemma hos mig, det var då jag kände det där "lilla extra". När man bryr sig om varandra utanför själva bröllopsplanerna. Det är då man får den där sista kontakten som gör det så otroligt värdefullt inför bröllopsdagen.

Jag var ganska säker innan, men nu VET jag att deras dag kommer bli perfekt och jag längtar!
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Emmah & Jens, pre-wedding, 110712, Sundsvall

Översvämningar och jordskred

2011-07-12 | 15:41:51


Efter att ha jobbat tio timmar och kom hem 4 på morgonen såg jag solsken och blå himmel. Döm om min förvåning när jag vaknar av att hela huset dånar och rummet lyser upp av blixtar medan hagel smattrar mot fönstret. När jag åkte ner till stan så var det översvämningar på E4:an samt tre jordskred längs med bergsväggen. Ganska mäktigt att se hur stark moder jord kan vara, så att bergsväggen rasar på tre ställen. Tyvärr fick jag ingen bild på just det, men översvämningarna talar nog för sig själv. Vattnet stänkte upp över fönstrena på bilen när vi åkte igenom den värsta översvämningen över E4:an och många bilar hade fastnat.

På bilden ser ni, vad som egentligen är en trottoar, men som idag blev en mindre sjö.

Sommarväder, right?
Bild med mobilkameran

Lite kalabalik - Lite Alexa

2011-07-11 | 15:09:57


Idag fick jag ett trevligt brev på posten. Ett armband från TinTinStyle och av märket Lite Kalabalik som är en kollektion med olika färger av samma modell. jag fastnade för detta som heter Lite Alexa och två dagar senare så är det hos mig och det är sååå fint!

Foton: Jag

Lovin´my blog?

2011-07-11 | 10:38:59


Fick en kommentar från Victoria att hon hade problem med att prenumerera på min blogg via bloglovin´. Men det ska inte vara några problem alls. Klicka bara på ikonen här nedan så kommer ni till min sida och kan börja prenumerera direkt! Så missar ni ingenting. Smidigt va? :)

klick, klick...
bloglovin

Liggande läge

2011-07-10 | 18:49:03


Idag befinner jag mig på rygg i soffan. Gårdagskvällen bjöd på en härlig förfest följt av en tråkig gatufest och kontrade sedan med bada i badtunna tills solen gick upp. Det finns tillfällen då jag bara hatar att jag inte har kameran med mig. Att se soluppgången ute vid ett flygfält var just ett sånt tillfälle. It was awsome.

Idag däremot. Inte så awsome. Så jag parkerar mig som sagt i soffan. Min älskade sambo kom precis innanför dörren med två matkassar. Det nalkas tacos. Har jag sagt att jag älskar honom? I sure do.

Och BTW (by the way)! Vad kul att många tycker till angående actions-inlägget. Mycket intressant att läsa era åsikter, keep it up!

Actions, do or don´t?

2011-07-09 | 13:51:25


Jag ser väldigt ofta diskussioner om actions i olika forum. Vissa är för, andra är emot. Jag är en av dom som är för actions. Det sparar tid och ger samma effekter än som om jag själv skulle göra allt manuellt. Många säger att det är svårt att sätta sin egen prägel med hjälp av actions. Jag håller inte med. Alla actions kan modifieras precis efter eget smak och tycke. Förutom att dra ner opaciteten på lagret så kan man även lägga på fler, ta bort en specifik effekt, lägga på nytt och vips, så har du din personliga prägel.

Actions ser jag som en bra grund att börja på, sen hur slutresultatet blir är helt upp till en själv. Bara för att vara extra tydlig så har jag här tre bilder. Två av dom är "handmade", jag har suttit och redigerat dem helt manuellt. En av dom har jag använt mig av actions. Kan du se vilken det är?

Jag accepterar inga rena gissningar utan en motivering till varför du tror just den bilden är behandlad med actions är det enda som gills. Inga kommentarer alls tolkar jag som att ni inte vet.

Jag tror, och då vet jag inte, utan jag gissar att hysterin över att många är emot actions är för att man tycker det är fusk. Man köper "någon annans" redigering till sin bild och då blir det inget eget, utan en kopia på någon annans. Vilket såklart är precis helt tokigt. Jag tar aldrig en action 100% och applicerar det på mina bilder sen är jag klar. Utan jag blandar, mixar, lägger till nytt, tar bort en effekt för att få fram det resultatet som annars skulle ta dubbelt så lång tid om jag gjorde det själv.

Det är ungefär samma tanke som att det inte spelar någon roll vad för utrustning man har, det är hur man tar bilden som räknas. Samma sak ser jag det med redigeringen, det spelar ingen roll hur jag redigerar, utan att jag får det resultat jag vill ha.

Om en redigering med actions tar mig 1 min/bild så sparar jag flera timmar framför datorn med ett heldagsbröllop och kan lägga mer energi på att fota istället för att sitta framför datorn med redigering och fortfarande, få mitt resultat, min vision. Det är de jag tycker är det viktigaste. Att fotografen får ut sin vision med bilderna, inte vilket verktyg man använder sig av.

Vad tycker ni? Använder ni er av actions? Eller kör ni manuellt? Diskutera gärna era åsikter med mig!

If I had a thousands roses, I´ll give them to you

2011-07-09 | 12:43:39


Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Från Charlotte och Christophe bröllopsdag, 110618, Sundsvall

Idag är jag ledig. Det känns konstigt att inte gå upp och packa kameraväskan och åka iväg för att fota bröllop. Jag har lite svårt att veta vad jag ska göra istället. Vad gör man när man är ledig? Äsch, jag redigerar lite bröllopsbilder...

Friday I´m in love

2011-07-08 | 14:05:26


Idag har jag suttit med beställningar hela dagen. Bränna CD-skivor, göra omslag, skriva fakturor, framkalla förstoringar och bråkat lite med mitt bokföringsprogram. Nu känner jag mig färdig med den biten för idag, så ska fortsätta fredagen med att redigera bilder på de här vackra paret och deras bröllopsdag.
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & hår: Dorion Chang
Bild: Charlotte och Christophe bröllopsdag, 110618, Sundsvall

We want YOU!

2011-07-07 | 22:03:09


Måste ju visa upp ett litet smakprov från fotograferingen på Golds Gym också! Jag tränar själv på Golds Gym och Mia, tjejen till höger är min personliga tränare som jag har haft när jag styrketränat där, medan Jenny, tjejen till vänster, är min fina vän som har hand om core-passen jag brukar gå på. Så att båda dessa brudar har orsakat mycket träningsvärk för min del. Idag fick jag orsaka dom lite svett då vi fotade några övningar också.

Jag brukar alltid säga till mina kunder "håll kvar, en till bara" när dom har hittat en bra pose. Idag var det extra kul ;) Hämnden är ljuv!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Företagsporträtt för Golds Gyms personliga tränare, 110707, Sundsvall

Energikick

2011-07-07 | 17:32:32


Underbar dag!

När jag vaknade idag kände jag mig fylld av energi. Jag visste att jag hade en fantastisk dag framför mig, men hur den skulle sluta kan man aldrig veta förrän man är där. Efter Golds Gym tog jag bilen (tack för AC) till Alnö och träffade en underbar familj. Camilla med sin man Micke och deras två söner, Alfons och Mille. I början var dom lite trötta och blyga, men efter att dom fått hoppa studsmatta en stund så blev det spring i benen och jag hade fullt sjå med att hänga med i svängarna.
Lekfulla busungar fyllda med energi smittade av sig på mig och det blev mycket skratt under fotograferingen. Efteråt blev jag bjuden på saft och bulle och satt och pratade med Camilla om livet en stund innan det var dags att åka hem. Det är precis det jag älskar med mitt jobb. Att jag får chansen att träffa så många människor som börjar som främlingar, men innan man åker hem har man kommit varandra närmare inpå livet.

Tack Camilla och Micke för att jag fick komma hem till er fina familj! ♥
Bilder: Familjefotografering, 1107007, Alnö

Charlotte ♥ Christophe

2011-07-07 | 12:23:41


Igår kunde jag börja ordentligt med redigeringen av Charlotte och Christophe bröllopsdag och jag har längtat sååå mycket! Idag väntar två fotograferingar, alldeles strax åker jag ner till Golds Gym för att fota porträttbilder på deras personliga tränare, därefter har jag en familjefotografering. Det är underbart väder ute, så jag ser fram emot många fina bilder!

Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Charlotte och Christophe bröllopsdag, 110618, Sundsvall
Smink & Hår: Dorion Chang

Ready to go

2011-07-06 | 20:55:05


Sent igår kväll blev jag klar med bilderna från Merja och Anders dag som började i Eskilstuna, fortsatte till sjöss och avslutades i Kungsör. Det är så många bilder att det får bli flera inlägg. Här är några som jag gillar lite extra mycket.

Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Merja och Anders bröllopsdag, 110611

and all that i could do was touch her long blond hair

2011-07-05 | 20:03:53


Världens finaste Merja och hennes vackra blonda hår. I love!
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Merja på sin bröllopsdag, 110611

Galen vecka

2011-07-04 | 20:43:52


Den här veckan är det mest jobb från att jag kliver upp till att jag går och lägger mig. Jobbar måndag, tisdag och onsdag på casinot dagtid, när jag kommer hem väntar photoshop och bilder, album, tackkort you name it. På torsdag har jag två plåtningar och fredag. Ja, kan ni gissa vad jag gör då? ;)

Men som man brukar säga, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!
Foto: Jag

The memory remains

2011-07-03 | 23:37:44


Ikväll bultar mitt hårdrockshjärta lite extra snabbt. The big 4 spelade i Ullevi och Metallica - the one and only avslutade kvällen som vanligt, helt underbart. Jag har sett Metallica två gånger live. I Stockholms Stadion och Globen. Jag kommer se dom igen, det är bara frågan om vart. Jag satt bänkad framför tv:n då jag inte kunde vara på plats. Men SVT, tack för att ni livesände konserten. I love!

Det känns som att det är dags för en till Metallica tatuering nu också. Metallica i mitt hjärta.

Living on the edge

2011-07-03 | 19:45:40


Josefine skickade några bilder till mig som hon tog igår när jag fotade Eva-Lotta och Karls bröllopsporträtt. Jag är inte bara bröllopsfotograf, jag är skoputsare också! Våtservetter är bra att ha med sig, visst, photoshop i all ära, men att få bort smuts på plats sparar lite mer tid.


Sen tycker jag det är lite spännande med utmaningar. På den här bilden står jag väldigt långt ut på en sten, precis bakom mig finns det ungefär 3 meter luft innan vatten och mer sten kommer. Vad gör man inte för konsten? Living on the edge.
Alla bilder är fotade av Josefine Ellström

Sjung om...

2011-07-03 | 17:24:53


Den 10:e juni var jag ju i Stockholm och fotade Linns student, som är min systerdotter. Idag, för en stund sen blev jag klar med alla bilder. Nu ska det brännas CD och skickas iväg också!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Linns student, 110510, Stockholm - Åkersberga

Working 24/7

2011-07-03 | 14:14:12


Den som tror att det är en dans på rosor med att driva eget företag bör tänka om. Jag vet inte hur många gånger jag har fått sätta annat åt sidan bara för att prioritera företaget. Som en söndag som denna. Inget inbokat, men mitt bokföringsprogram bestämde sig för att krascha så jag skulle han något att göra.

Det här med säkerhetskopior gör jag alldeles för sällan, senaste var från mars. Så hela morgonen har jag suttit och bokfört in allt igen. Alla kvitton, räkningar, verifikationer och uttag. Allt under en 4 månadersperiod. Tur nog så har jag ju lärt mig min läxa nu. Säkerhetskopiering is the shit! Do it!

Men nu är jag klar i alla fall. Så nu tänkte jag göra något roligare, som att redigera lite bröllopsbilder! Mhmm!

Like water flows

2011-07-02 | 20:12:27


Idag var det dags för Eva-Lotta och Karl att gifta sig. Vigseln skedde i, vad jag anser är Sundsvalls finest, Selångers kyrka. Det var en vacker vigsel och när dem skulle ge varandra sina löften och Karl började snyfta så kändes det skönt att ha en stor kamera framför ansiktet. Det var nog första gången som jag hörde att mannen darrade på rösten och behövde ta en kort paus för att kunna avsluta sitt löfte. Äkta kärlek.

Sedan åkte vi till sidsjöbäcken för att fota deras bröllopsporträtt. Det är ett ställe som jag verkligen är ett fan av och tillsammans med det här vackra paret blev det perfekt. Allt var så enkelt, som rinnande vatten.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Eva-Lotta och Karls bröllopsdag, 110602, Sundsvall

Midsommarbilder

2011-07-02 | 19:11:19


Såhär lite en vecka senare är det väl dags att visa hur vi hade det på midsommar? Det var enkelt, jag, min sambo och våra djur. Älskling lagade god mat, kött med hasselbackspotatis och till efterrätt gjorde vi som ungefär 98% av Sveriges befolkning. Åt jordgubbar med grädde på balkongen och bara njöt. How wounderful life is when you´re in the world.

En webcambild fick duga...
Bye bye love

2011-07-01 | 23:16:28


Sista bilderna som jag tog innan Merja och Anders åkte iväg med häst och vagn. Ikväll sitter jag och redigerar bilder från deras dag. Hoppas ni har en lika fin kväll som jag har.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Merja & Anders bröllopsdag, 110511, Kungsör

Bröllopsfrossa

2011-07-01 | 19:55:41


Redigering av bröllopsbilder, fortsätta med bröllopsalbum, tackkort, förstoringar. Ikväll frossar jag i bröllop i dess olika slag. Imorgon fotar jag bröllop och jag tror det kommer bli grymt! Jag har fått tillbaka urvalet från Anneli och Johan och har börjat med att utforma deras bröllopsalbum och tackkort. Jag tycker det är mysigt att sitta och pyssla med album för att sedan se slutresultatet.
Utöver det som ingick i paketet beställde Anneli och Johan även en förstoring och resterande bilder totalt 202st utöver paketet. Då vet man att man gjort ett bra jobb och det värmer väldigt mycket!
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Anneli & Johans bröllopsdag, 110528, Stödebloglovin