Livet som bröllopsfotograf

2010-08-31 | 19:27:30


Jag har redigerat bröllopsbilder hela dagen, på lördag ska jag fota ett bröllop och idag fick jag in första bröllopsbokningen för 2011. Vilket underbart jobb jag har!
Foto: Jag
Bild: Cajsa och Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

Nu ligger även nya bröllopspriser för 2011 ute på hemsidan. Klicka här för att komma till hemsidan!

Livet är en fest och du är bjuden!

2010-08-31 | 10:36:28


Foton: Jag
Bilder: Cajsa och Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

Busy day

2010-08-30 | 17:33:38


Idag har jag hållt igång sen imorse. Först ut var en bröllopskonsultion, därefter har jag varit på stan, tecknade även ett års medlemskap på golds gym, äntligen! Kom hem för knappt två timmar sen och har skrivit ut fakturor, svarat på mail, skickat bildspel och nu ska jag redigera bilder från Cajsa och Magnus bröllopsdag.

Full fart framåt!

Bjuder på en bild från webbcamen, nutid när den är som bäst!

Bild: En glad Jeni i camen!


Cajsa & Magnus - I båten

2010-08-29 | 16:40:34


Efter vigsen mellan Cajsa och Magnus så åkte vi ner till hamnen, där väntade en motorbåt på oss och även om det inte var en lång tur så var det riktigt härligt!
Foton: Jag
Bilder: Cajsa och Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

Mot Sundsvall

2010-08-29 | 15:07:33


Efter en lugn och skön vecka i Hallstahammar och en väldigt bra helg i Stockholm så åker jag nu tillbaka till Sundsvall igen. Det ska bli skönt att komma hem.
Veckan bjuder på flyttpackning och på onsdag tar jag emot nyckeln till min lägenhet. Det ska bli så skönt att flytta in i min lägenhet. Min!

Jeni ♥ Sundsvall
Foto: Jag
Bild: Utsikt från södra berget, togs 2008.

Fredagsmys

2010-08-28 | 00:15:25


Dagen har varit lång och mina händer ömmar efter en hel del bärande av hyllor hit och dit. Jag har hamnat i huvudstaden efter en sväng förbi Dalarö där det bjöds på tårta och samtal om livets (o)viktiga ting. Min fredagsöl står bredvid och snart ska jag bädda en soffa som agerar säng till mig i helgen. Imorgon väntar en plåtning hela dagen och festligheter på kvällen så bilder kommer troligen komma upp på söndag. Orkar ni inte vänta tills dess?

Följ mig på twitter. Där kommer jag uppdatera med bilder och text under morgonens plåtning!


Mosters kakmonster

2010-08-26 | 18:04:30


Foton: Jag
Bilder: Min systerson

Cajsa & Magnus - Porträtt

2010-08-26 | 12:26:05


Här kommer några fler bilder från Cajsa och Magnus fina dag! Bilden med buketterna får jag ge creed till deras dotter Maja som la upp dom så fint och jag tog mest bara vara på tillfället. Underskatta inte barns kreativitet! Hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag.
Foton: Jag
Bild:Cajsa & Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

Canon lanserar 60D

2010-08-26 | 11:34:11


Nu har Canon lanserat en ny systemkamera som kommer ersätta Canon Eos 50D. Förutom fotografering med 5,3b/s (bilder per sekund), 18MP APS-C CMOS-sensor så är det några funktioner som jag gillar. Möjlighet att filma i full HD och vinkla skärmen, samt Iso som kan gå ändå upp till 12800. Det finns även en inbyggd framkallare av raw-filer direkt i kameran där man kan ställa in vitbalans, färgrymd och brusreducering innan man konverterar till jpeg.

Den kan användas med alla EF och EF-S objektiv samt blixtserien Speedlight EX.


HTC Wildfire

2010-08-26 | 10:18:18


Igår åkte jag in till Västerås och mötte upp en vän för lite mat och tjejsnack. Jag gick även in i närmaste telenorbutik och bad om en ny telefon. Jag gick därifrån med en HTC Wildfire och än så länge är det en väldigt bra telefon! Jag hade funderingar på en iPhone 4 först, men valet landade på en HTC då abonnemanget var betydligt mer efter mina behov än vad en iPhone 4 är. Dessutom passar namnet mig, wild och on fire! Woho!
Foto: Jag
Bild: Min nya kompis, en HTC Wildfire!

Upside down

2010-08-25 | 09:57:01


Det regnar ute, inte så lite heller. Känns lagom trevligt med tanke på att det väntar en promenad senare i tygskor. Hoppas att det lugnat ner sig tills dess. Men fram tills i eftermiddag kommer jag redigera bröllopsbilder och där skiner solen jämt.
Foto: Jag
Bild: Cajsa & Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

Då bilderna får tala

2010-08-24 | 18:43:44


Foton: Jag
Bilder: Cajsa & Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

This is me

2010-08-24 | 13:50:09


Du heter: Jennie Katarina Johansson

Smeknamn:
Jeni, siss och MissJ, vad jag vet om i allafall :)

Låt som när du är ledsen sörjer till:
Sörjer inte till låtar, lyssnar på musik som gör mig peppad igen. Just nu spelas Avenged Sevenfold - Afterlife ganska flitigt.

Beroende av:
Ostbågar, choklad, hårdrock och té

Vad tror folk om dig?
Att jag är stark.

Stämmer det?
Ja, det stämmer nog ganska bra. Har man gått igenom mycket så blir man hårdhudad. Men ibland tar känslorna över. Då gråter även jag.

Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är duktig på att fotografera. Och det stämmer ju ;) Något mer personligt så är det ögonen och rumpan som får mest komplimanger och min stil.Hur imponerar man på dig?
Genom att vara sig själv.

Brukar du skratta för dig själv?
Jag brukade, det kommer nog tillbaka snart.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
"'Ja vad roligt! :D jag hör med henne efter jobbet men det är förmodligen inga problem då dom sagt att man får ta med sig vänner :) Men vi hörs ikväll! Ringer när jag vet. Puss" - Från syrran.

Var bor du?
I mitten av landet i Sundsvall!

Trivs du där?
Riktigt bra, det är en stad i min smak!

Hur svarar du i mobilen?
Beror liksom på vem det är som ringer. "Hej" är väl vanligast i alla fall.

Vem ringde du senast? Exet.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: "Kan du köpa med dig fiskbullar när du kommer förbi" - Farmor som ringde

 

Brukar du komma i tid: Ja, hellre väntar jag än blir väntad på.


Vanligaste färg på dina kläder: Haha, svart helt klart.

Favorit dryck på morgonen: En kopp té eller fem

När brukar du oftast gå och lägga dig: Sent. Är någon form av nattuggla.

Är du blyg? Nä, inte direkt. Mest reserverad.

 

Sysslar du med någon idrott: Nä, dåligt med det. Men har spelat fotboll, innebandy, handboll och är väldigt nära till ett medlemskap på Golds Gym. Bara det är en sport!

Är du bortskämd: Inte ens lite. När jag var yngre var jag det, men jag tjänar ihop mina egna pengar. Vill man ha något i livet får man jobba för det!

Vad gör du i morgon: Imorgon ska jag hälsa på min farmor och sen träffa kompisar i Västerås.

Vad är det värsta du vet? Lögner och bitchiga brudar. Tål dom inte.

Vad är det finaste du fått? Jag tycker allt som är gåvor är väldigt fint. Svårt att peka ut något specifikt. 

En speciell dag du minns: Har många speciella dagar i minnet. När jag tog körkortet, första gången i Sundsvall och mitt första bröllop jag fotade i Oslo är bara några.

Du samlar på: Halsband och CSI boxar.

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Svimma? Förmodligen köpa allt i kameraväg som jag behövde, betala av CSN lånet och må bra.

Är du musikalisk? Jag kan headbanga.


Jeni söker assistent i Stockholm på lördag!

2010-08-24 | 12:14:54


På lördag kommer jag fota en lookbook plåtning i samarbete med Yourcloset.se. Vi kommer hålla till i Stockholm City på diverse olika platser. Nu söker jag efter någon som vill assistera mig. Är du fotointresserad och kan vara med mellan 12 - 16 på lördag så skicka ett mail till info@fotografmissjeni.se för att få mer information. Det kommer garanterat bli en intressant plåtning!
Foto: Matilda
Bild: Jag fotar Moa - 2009

Systersonen Mattias

2010-08-23 | 19:20:47


Theresa och jag är barnvakt åt Mattias, min söta systerson :)
Foto: Jag

Cajsa & Magnus -Vigsel

2010-08-23 | 16:26:26


Idag har jag jobbat med Cajsa och Magnus bilder från deras bröllopsdag. Jag har tagit mig igenom vigseln och tänkte visa upp några därifrån. Vigseln höll till i Galtströms kyrka som är en liten och mörk kyrka vilket gör det hela till en utmaning. Men samtidigt så älskar jag utmaningar!
Foton: Jag
Bilder: Cajsa och Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

Teknikens under!

2010-08-23 | 11:23:36


Min bärbara dator lever!! Visst, den behöver ett nytt batteri, men så länge det finns eluttag i närheten så tuggar den på som vanligt! Ännu bättre är att det fanns ett mobilt bredband hos min syster som jag så fint installerade så nu är jag up and running igen! Man märker snabbt hur mycket man har anpassat sitt liv efter tekniken och hur beroende man är utav den. Men så lever vi på 2000-talet också. Hade vi väntat oss något annat?

Nu ska jag sätta igång med redigeringen av Cajsas och Magnus bilder från den 14:e augusti. Det lär dyka upp fler bilder under dagen!
Foto: Jag
Bild: Cajsa och Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

Hallstahammar it is

2010-08-22 | 18:35:11


Jag har landat hos min syster i Hallstahamar, tanken var att blogga på tåget, men då min dator vägrade samarbeta så blev det inget av. Då jag inte har internet på min bärbara så kommer bloggandet bli lidande den här veckan, men kameran kommer gå varm så bilder dyker upp när tillfälle ges.

Vi hörs när vi hörs helt enkelt!

Anna ♥ Glim

2010-08-21 | 17:42:33


Jag är hemma efter en riktigt lyckad bröllopsfotografering. Anna och Glim är två väldigt jordnära människor som bjuder på sig själva och deras kärlek lyste genom kameran! När dom gick in i kyrkan så hördes endast ljudet av en trumpet vilket var det första tecknet på att dom inte är som alla andra. När vi tog porträttbilderna efter vigseln så syntes det även där att dom bjuder på sig själva. Dom hoppade, kastade upp varandra, gick barfota i sanden, red på ryggen och showade framför kameran. Tack Anna och Glim för att jag fick vara med och spendera dessa roliga timmar med er!
Foto: Jag
Bild: Anna & Glims bröllopsdag, 100821, Galtström

Weddingday

2010-08-21 | 11:37:01


Idag är det Anna och Glims bröllopsdag och jag ska bege mig ut till Galtström för att föreviga deras dag tillsammans med deras släkt och vänner. Kameraväskan är packad och klar och även om det är en del gråa moln på himlen så hoppas jag att regnet håller sig borta!

Foto: Jag

Bild: Lotta och Olles bröllopsdag, 100807, Sundsvall-Alnö


Alma på hemsidan

2010-08-20 | 18:22:31


Nu finns det några bilder på Alma på hemsidan. Klicka på bilden för att komma till min portfolio.
Foto: Jag
Bild: Familjefotografering, 100811, Sundsvall

Friday I´m in love!

2010-08-20 | 12:54:58


För ovanlighetens skull gick jag upp på tok för tidigt idag än vad min kropp är van vid och jag har varit ute på diverse olika ärenden hit och dit under förmiddagen. Nu har jag hittat mig till rätta i soffan igen. Det står flyttkartonger i hallen, nya högtalare till bärbara datorn (äntligen!) och en halväten lunch på borden. En tur i photoshop med Nils och Karls bilder väntar.

Foto: Jag
Bilder: Karl & Nils, familjefotografering, 100813, Sundsvall

Elias

2010-08-19 | 20:36:42


Ikväll har jag träffat ett riktigt busfrö! Elias på fyra år ställde sig framför min kamera och levde runt som en riktigt fyraåring gör! Jag hade fullt sjå med att hänga på! Jag tycker det är så roligt att fota barn, man lever sig in i deras värld och blir själv barn på nytt!
Foto: Jag
Bild: Familjefotografering, Elias, 100819, Sundsvall

Familjedag

2010-08-19 | 10:41:40


Idag redigerar jag bilder från familjefotograferingen med Nils och Karl som jag hade förra veckan. Senare idag har jag även en ny familjefotografering inbokad. Vill du också boka in en fotografering med din familj? Se priser och information här.
Foton: Jag
Bilder: Familjefotografering, 100813, Sundsvall

Nytatuerad - Rock Billy

2010-08-18 | 18:11:04


Idag har det tillkommit en femte familjemedlem bland mina tatueringar. Han sitter numera på min handled och heter Rock Billy! Det var Johanna som såg till att han flyttade dit och jag är supernöjd! Tack Johanna!
Bilder har Emma tagit

How cute?

2010-08-18 | 10:48:21


Jag är snart klar med bilderna på Alma och jag skulle vilja visa upp varenda en! Jag själv kommer ha svårt att välja ut de som ska upp på hemsidan. Alma är så sockersöt!
Foton: Jag
Bilder: Familjefotografering, 100811, Sundsvall

Alma del III

2010-08-17 | 15:01:11


Jag har suttit och redigerat bröllopsbilder hela morgonen, så eftermiddagen spenderas tillsammans med den här söta tjejen. Får man inte ett leende på läpparna av sötnosen så är det något som är fel.
Foton: Jag
Bilder: Familjefotografering, 100811, Sundsvall

Här hittar du svaren!

2010-08-17 | 10:13:02


Dagens teknik har gett oss en enorm informationskälla. Bloggvärlden är bara en liten nål i en höstack där bloggare kan svara på läsarnas frågor utefter sina egna erfarenheter. Elin Ivemo har skrivit ett inlägg som hjälper dig att hitta informationen själv.

Jag tycker det är kul att dela med mig av mina erfarenheter, men det betyder inte att mitt sätt är de enda sättet, eller att jag kan allt om alla kameror och tillbehör.

Gå in här och läs Elins inlägg och hjälp dig själv att finna det du söker!
Foto: Jag

Lotta & Olle ♥ Vigseln del I

2010-08-16 | 18:16:46


Här kommer några bilder från Lotta och Olles vigsel den 7:e augusti i Alnös gamla kyrka.
Foton: Jag
Bilder: Lotta och Olles bröllopsdag, 100807, Sundsvall

Ny vecka, nya tag

2010-08-16 | 10:51:04


Det blir inte alltid som man tänkt sig och en oväntat förkylning satte snabbt stopp för mina planer i helgen. Efter Cajsa och Magnus bröllop var jag helt slut och hamnade i soffan tillsammans med Jeny och Madde. Slukade massa té och tog igen förlorad tid. Madde har haft lyxen att vara utomlands i två veckor. Så kräftskivan får vänta till en annan gång.

Idag är det måndag, ny vecka och allt. Dags för nya tag. Jag har bestämt mig för att bli frisk och har dukat upp med bafucin, té och näsdukar. Efter lunch åker jag och Helena ut till Alnö för ett företagsuppdrag. Tills dess ska jag redigera bilder och bränna ut en CD.

Nu ser jag framåt...


Foto: Jag

Magnus & Cajsa ♥

2010-08-15 | 10:52:04


Igår fick jag följa med Magnus och Cajsa under deras bröllopsdag. Vi fotade porträtt vid klipporna i Galtström, vigsel i kyrkan,sen åkte vi båt till bryggan och hade trevligt med mingel innan alla begav sig till festlokalen för mat och fest. Trots en mindre förkylning och stekande sol så var mitt humör på topp. Det gick inte att vara annat än glad i Magnus och Cajsas sällskap som är så lättsamma och trevliga människor. Tack för förtroendet och tack för att jag fick dela eran dag tillsammans med er!

Foton: Jag
Bilder: Cajsa & Magnus bröllopsdag, 100814, Galtström

Lördag = Bröllopsfotografering

2010-08-14 | 10:52:31


Om en timme ska jag ta bilen ut till Galtström och fota Cajsa och Magnus bröllop. När jag kommer hem väntar en kräftskiva på mig. Så det kommer inte bli mycket tid till bloggen idag. Men hoppas ni får en fin lördag!
Foto: Jag
Bild: Lotta och Olles bröllopsdag, 100807, Sundsvall

Bröllopsredigering

2010-08-13 | 17:20:30


Jag tillbringar fredagskvällen med att redigera bröllopsbilder. Lite senare kommer Jenny förbi och då blir det CSI för hela slanten! Äntligen någon som gillar det programmet lika mycket som jag!
Foto: Jag
Bild: Lotta & Olles bröllopsdag, 100807, Sundsvall

Familjefotografering mitt i City

2010-08-13 | 12:24:05


Jag är hemkommen efter en familjefotografering mitt i stan. Där träffade jag Nils och Karl, två charmtroll med sina föräldrar. Vi började timmen med några bilder i grönområde för att sedan avsluta med några bilder under en bro med lite tuffare bakgrund. Det är alltid en utmaning att fota barn, man vet aldrig vad dom hittar på. Men det är alltid lika roligt och fånga ögonblicken! Här kommer ett smakprov, fler bilder kommer senare.
Foton: Jag
Bilder: Familjefotografering, 100813, Sundsvall

All for you

2010-08-12 | 18:06:14


Kvällen går åt till att redigera bilder på Lotta och Olle från deras bröllopsdag. Imorgon väntar en till familjefotografering och på lördag ett bröllop. Full fart framåt!
Foton: Jag
Bilder: Lotta & Olles bröllopsdag, 100807, Sundsvall

Another day in paradise

2010-08-12 | 13:49:48


Idag fortsätter jag att redigera bröllopsbilder och familjebilder. Jag har även skickat några bilder på framkallning, beställt ett album som jag gjort klart, hämtat ut ett paket från cyberphoto.se som innehöll två minneskort med 4gb vardera och bokfört lite papper. En vanlig dag i paradiset med andra ord.
Foto: Jag
Bild: Familjefotografering, 100811, Sundsvall

Alma del II

2010-08-11 | 22:20:33


Kvällen har gått åt till att redigera lite fler bilder på Alma, så tänkte visa några till för er. Nu lägger jag redigeringen åt sidan och bänkar mig framför tv:n och So you think you can dance.
Foton: Jag
Bilder: Familjefotografering, 100811, Sundsvall

En familjefotografering i parken

2010-08-11 | 15:17:31


Idag kom Tina och Kalle hit från Ånge tillsammans med sin söta dotter Alma för en familjefotografering. Alma var till i början blyg för kameran, men när hon fick leka med sina leksaker så tror jag nog att hon glömde bort vad den stora manicken framför henne lät så mycket för. Det är så härligt att fota barn och låta dom vara just barn. Tre fulla minneskort hann vi med och det blev både bilder på familjen tillsammans och så självklart en hel drös med bara Alma.

När jag sitter och kollar igenom några av bilderna så känner jag hur tacksam jag är över att få jobba med det jag älskar. Jag hoppas att min tacksamhet syns i bilderna. Tack Alma, Tina och Kalle för en underbar timme i parken!
Foton: Jag
Bilder: Familjefotografering, 100811, Sundsvall

Lotta & Olle ♥ Porträtt del II

2010-08-11 | 10:35:40


Här kommer några fler bilder från Lotta och Olles porträttfotografering. Jag är fortfarande inte klar med just den delen så det finns många fler som kommer dyka upp i rampljuset innan jag går över till att redigera bilder från vigseln. Idag efter lunch ska jag fota en familj som kommer hit från Ånge. Jag hoppas vädret tillåter uppehåll så vi får en regnfri timme tillsammans i parken.
Foton: Jag
Bilder: Lotta & Olles bröllopsdag, 100807, Sundsvall

Därför älskar jag mitt jobb

2010-08-10 | 16:08:10


Idag fick jag ett brev på posten. När jag öppnade det så blev jag alldeles varm i hjärtat. Där fanns ett tack kort från Camilla och Mattias bröllop som jag fotade i juni. Tusen tack för kortet, det gjorde mig så glad!

Bröllopsdetaljer

2010-08-10 | 12:15:55


Då jag är en macrofotograf i grund och botten så älskar jag att ta fram detaljer i sådant som ögat annars inte riktigt tänker på. Det är härligt att man kan plocka fram macro objektivet även när man fotar bröllop. Underbara detaljbilder!
Foton: Jag
Bilder: Sandra & Martins bröllopsdag, 100731, Sundsvall

Nytt utseende

2010-08-10 | 10:58:27


Idag har jag ont i halsen och dricker té med honung i för att slippa bli sämre. Det går liksom inte att bli sjuk när det är fotograferingar på ingång. Så jag roade mig med att byta utseende på bloggen. Det får se ut såhär tills nästa gång jag har motivation att förändra. You like?

T Ford från 1915

2010-08-09 | 19:16:52


Många brudpar har oftast en bilskjuts som är lite unikt. Sandra och Martin var inte sämre utan dom blev hämtade av en T Ford från 1915 och jag fick åka med i framsätet. Jag älskar att det finns såna här underbara bilar kvar, som inte går snabbare än 30 och där man måste sticka ut armen genom fönstret när man ska svänga höger och vänster. Helt underbart!
Foton: Jag
Bilder: Sandra & Martins bröllopsdag, 100731, Sundsvall

Photoshop tips - Konvertera till svartvit

2010-08-09 | 16:01:11


Först tänkte jag svara på en fråga jag fick från en läsare.
Claes undrar: "Hur gör du för att få dina bilder så ljusa, skarpa och färgstarka? Är det kamerans förtjänst eller Photoshop? Kom gärna med Photoshoptips angående detta."

Svar: Ja, det är väl lite av varje som spelar in. Vid fototillfället så jobbar jag med befintligt ljus, alltså vanligt dagsljus. Jag fotar alltid i skuggan för att få ett mjukare ljus. Skärpan, ljuset och färgerna sköter kameran, men då jag fotar i raw format så behövs lite redigering för att ta fram allt igen när det är dags för redigeringen. Här finns en liten video som visar hur jag redigerar mina bilder.

Sen tänkte jag dela med mig av hur man konverterar sina bilder till svartvitt. Det finns en hel drös med olika lösningar. Jag har nog använt dom alla minst en gång också. Men nu har jag fastnat för den här metoden som visas nedan. Där har jag själv full kontroll av hur jag vill ha den svartvita kontrasten.

Först grundredigerar jag mina bilder i camera raw. Sen gör jag lite andra små ändringar i photoshop, såsom att göra bilden svartvit. Jag redigerar i photoshop cs5, så det kan se annorlunda ut om ni har någon annan version. Men jag går till den lilla knappen som ser ut som en halvmåne i lagerpaletten och då får jag upp ett menyval. Där väljer jag blandningsläget "svartvit", på engelska versioner heter det "black&white". Röd markering på bilden visar vilket verktyg jag använder.

Så fort jag klickar på svartvit så blir bilden svartvit och man får fram ett blandningsläge för just den här funktionen. Då ser det ut såhär:
Det är nu det roliga börjar. Om du drar i reglagen för varje färg så kommer de färgerna som finns i bilden att ändra kontraster, från mörka till ljusare beroende på vilket håll du drar åt. Prova dig fram! På bilden här nedaför ser ni hur jag har dragit reglagen åt olika håll och på så sätt fått mer kontraster i bilden.
Som avslutning brukar jag lägga på en svag "s" kurva med hjälp av kurvor, det verktyget finns under samma knapp som svartvit läget och heter "kurvor" på svenska och "curves" på engelska. Här behöver man inte dra så mycket utan det räcker med en liten förändring för att man ska kunna se skillnaden.
Tada! Nu har du en svartvit bild med fina kontraster.
Foto: Jag

Lotta & Olle - Porträtt del I

2010-08-09 | 11:19:26


Här kommer några fler bilder på Lotta & Olle från deras dag i lördags. Dagen kommer gå åt till att redigera en hel del bilder, dels från Sandra och Martins bröllop, dels framkalla bilder och dels redigera mer bilder på Lotta och Olle. Jag har att göra med andra ord. Igår fick jag även in två till bröllopsbokningar. Det känns som att det går bra nu.
Foton: Jag
Bilder: Lotta och Olles bröllopsdag, 100807, Sundsvall

Lotta & Olle

2010-08-08 | 14:55:32


Igår var jag upptagen med att föreviga Lotta och Olles bröllopsdag i bilder. Porträttfotona tog vi i området runt alnös gamla kyrka, där hölls även vigseln. Alnö gamla kyrka är en liten och mörk kyrka, men väldigt charmig. Den externa blixten som annars brukar ligga i kameraväskan fick jobba lite igår för att hjälpa till med ljuset. Här kommer ett smakprov från porträttfotograferingen.
Foto: Jag
Bild: Lotta & Olles bröllopsdag, 100807, Sundsvall

It´s written on a paper

2010-08-06 | 18:42:10


Okej, jag har inte alls fått så mycket gjort idag med bloggen som jag tänkte. Istället har jag varit till min blivande lägenhet för att skriva på kontraktet med blandade känslor. Mitt största köp hittills och den är värd varenda öre. Den 1:a september har jag en ny adress och det blir fjärde gången som jag flyttar här i Sundsvall. Förhoppningsvis den sista lägenheten jag kommer bo i.

Jag vet inte riktigt hur jag ska känna än. Mamma kallade den för mitt livs köp. Jag är glad att jag fick den lägenheten jag ville ha men samtidigt blir jag ständigt påmind om att det inte var mitt eget beslut. Det är svårt att balansera glädje med hjärtesorg. Men allt ordnar sig, det gör det alltid. Nystart.

Ikväll spenderar jag fredagen framför tv:n med film och sällskap av Helena. Vilket betyder tjejkväll, tjejsnack och så självklart en vovve. Perfekt.

Allt annat får helt enkelt vänta.

Bild i ST

2010-08-06 | 11:49:57


Idag fick jag syn på en bekant bild i Sundsvalls tidning. Den syns både på nätet och i papperstidningen och det är alltid lite extra kul att se sina bilder i tidningen.

Sandra & Martin ♥ Porträtt del II

2010-08-05 | 23:54:23


Igår satt jag större delen med Sandra och Martins bilder. Så photoshop tipset kommer inte upp förrän senare idag. Men istället får ni vila ögonen på det här fina paret.

Foton: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Sandra & Martins bröllopsdag, 100731, Södra berget

Pretty impressive

2010-08-05 | 13:53:20


Är helt enkelt tvungen att lägga upp detta klipp på ett trolleritrick jag nyss såg på tv. Självklart sökte jag efter det på youtube och måste dela med mig. Erkänn, ganska imponerande, right?


Sandra & Martin - Porträtt del I

2010-08-05 | 10:12:39


Nu har jag kommit in på porträttdelen av Sandra och Martins bilder så tänkte visa några till för er. Idag ska jag ner på banken för att hämta ut en postväxel. Imorgon händer det grejjer! Sen ska jag förbi Golds gym en sväng för att hälsa på Jenny. Det är väl det man gör på ett gym? Ikväll kommer det upp lite photoshop tips!
Foton: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bild: Sandra & Martins bröllopsdag, Södra berget

Pre-wedding - Lotta och Olle

2010-08-04 | 13:00:38


I måndags träffade jag Lotta och Olle för bröllopskonsultion. Dom gifter sig på lördag och vi hann knäppa av några bilder under vår träff vid kyrkan. Lotta och Olle har varit tillsammans i fem år men dom ser precis lika nykära ut fortfarande. Jag ser fram emot lördag och deras stora dag!
Foto: Jag
Bild: Pre-wedding med Lotta och Olle, 100802, Sundsvall

Sandra & Martin - Vigseln

2010-08-03 | 13:38:20


Här kommer några bilder från Sandra och Martins fina vigsel i Selångers kyrka i lördags. Hoppas ni gillar dom lika mycket som jag.
Foton: Jag
Bilder: Sandra & Martins bröllopsdag, 100731, Selångers kyrka

Modell för en dag - Sandra

2010-08-02 | 21:14:07


Jag är klar med Sandras bilder och ska skicka ett bildspel till henne. Den här fotograferingen var riktigt rolig och jag är väldigt nöjd med resultatet. Alla inblandade gjorde ett bra jobb!
Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Assistent: Helena Hansson
Bild: Sandras modell för en dag plåtning.

Ni är många som vill se lite photoshop tips också, så det kommer ett sånt inlägg i veckan!

Konsultion och redigering

2010-08-02 | 11:40:17


Idag ska jag träffa ett brudpar för konsultion, dom gifter sig nästa helg och vigseln äger rum på alnös gamla kyrka. Sen ska jag hinna plugga och redigera lite fler bilder från lördagens bröllop. Det är ju ett antal bilder att gå igenom.

Foto: Jag
Smink och hår: Dorion Chang
Bild: Sandra & Martins bröllop, 100731, Sundsvall

Födelsedagsbarn

2010-08-01 | 21:01:20


Idag fyller en viss rocker 25 år. Det blev lite fika och så fick han en födelsedagspresent av mig. En fickplunta med Ed Hardy motiv och två biljetter till Volbeat i Oktober. Grattis på födelsedagen!
Foton: Jag

Sandra & Martin ♥

2010-08-01 | 18:47:19


Igår fotade jag Sandra och Martins stora dag. Dorion stod för smink och hår och Sandra var otroligt vacker, hennes klänning fick mig att tappa hakan. Porträttbilderna fotade vi på södra bergets hotell före vigseln och båda tyckte det var skönt att få slappna av en stund innan stundens allvar.

Vigseln höll till i Selångers kyrka och festen var på norra berget. Så det blev en sväng från söder till norr igår. Bilderna ska jag gå igenom under dagen, här kommer ett smakprov. Tack Sandra och Martin för förtroendet!
Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bild: Sandra & Martins bröllopsdag, 100731, Sundsvallbloglovin