Denim plåtning

2012-10-27 | 15:58:00


Idag gick vi all in på denim. Viktoria är i stan och självklart passade vi på att fota lite, det var ju evigheter sen sist! Dorion stod för smink och hår och som vanligt var Viktoria skitsnygg! You just gotta love her.

London på instagram

2012-10-26 | 13:45:00


Jag var nog mer flitig på instagram under vistelsen i London än vad jag var någon annan stans. Men när det är så enkelt att ta fram mobilen och knäppa en bild. Vem orkar släpa med sig en tung kamera då? Visserligen gjorde jag det också. Men ja. Ni fattar.
 
Vi gick väldigt mycket. Åkte tunnelbanor. Gick runt halva London (kändes det som i alla fall), såg picadilly circus, camden town, marble arch och skymten av hyde park, åt god mat och hade förbannat kul! Vi åkte dock ingen sightseeing buss, den tar vi nästa gång ;)

barnfotografering i London - bakom kameran

2012-10-25 | 15:46:00


Det är alltid kul att se andra fotografer in action. Man ser verkligen hur det lyser i ögonen på dem. Hur mycket dem älskar att fota. I London passade jag därför på att ta några bilder på Karolina från Mi anima, under tiden hon hade fullt upp att fota en familj i en otroligt vacker park. Och visst syns det att hon älskar sitt jobb? :)

promenad genom Brick Lane

2012-10-22 | 21:02:00


Vi har det bra här i London måste jag erkänna. Det känns lite småtråkigt att vi åker hem redan imorgon kväll. Man skulle behöva i alla fall en vecka. Eller ja, en vecka till att gå igenom Camden Town i alla fall, där vi var idag. Innan vi kom dit så mötte vi upp min vän Victoria som bor i London och tog en promenad genom Brick Lane där det fanns lite tuffa miljöer att fota i. Så, självklart var vi tvungna att göra just det. Fota lite alltså.

I väntan på London!

2012-10-21 | 06:49:00


02:30 ringde klockan för att så fint påminna mig om att det var dags att gå upp. 05:15 stannar bussen utanför terminal 5 vid Arlanda. Och nu sitter jag här, i väntan på att få gå ombord på planet som ska ta mig till London. Det är första gången jag flyger själv, så resfebern gör sig påmind även den. Men det kommer bli grymt kul!! Och väl i London väntar Karolina på mig :D


Noah och Theo

2012-10-19 | 13:31:00


Det är alltid härligt att få komma ut och leka med barn. Dom ger en energi, glädje och en frisk fläkt i vardagen. Theo och Noah var inget undantag, faktiskt så hade jag svårt att låte bli att le under hela fotograferingen, och jag hade mer elle rmindre kramp i käkarna när jag satte mig i bilen på väg hem igen. 
 
Fler bilder hittar ni på hemsidan.

Little QTie

2012-10-18 | 12:24:00


Jag har tidigare pratat gott om QTalbums, leverantören till mina fotoalbum som jag säljer. Nu har jag fått hem ett visningsexemplar av lilla QTie. Endast 10x10cm och får alltså plats i handväskan. Perfekt att ge bort som tackkort till föräldrarna, eller köpa en till sig själv så att man alltid har sina bröllopsminnen nära till hands.
 
Jag valde blått omslag, då det är min favoritfärg, men självklart finns det andra färger att välja mellan. Den står bredvid ett 20x20cm album bara för att visa skillnaden i storlek.

Det där jävla passet

2012-10-17 | 12:38:30


Man vet vart man har det tills man behöver det. Då går det upp i rök. Tydligen. Idag har jag letat som en tok efter mitt pass. Jag visste att jag hade lagt det i en låda i hallen och med tanke på att vi bara har två lådor i hallen så skulle det vara enkelt att hitta igen det. Tills idag, då jag behövde det. Jag tror vi letade igenom lådorna tre gånger och resten av lägenheten två. Innan jag kom på att titta bakom lådan, och självklart, där låg passet. Det hade tydligen ramlat ur från lådan och lagt sig bakom, ni vet, när man drar ut lådan så blir det ett tomrum bakom. Där låg det. Bah. Visste väl att jag lagt det på ett fiffigt ställe.

I alla fall, anledningen till hysterin över att hitta passet är för att idag packar jag ner Astrid (kameran) för att åka till Västerås imorgon, sedan Stockholm på lördag och LONDON på söndag!! IHHH vad jag längtar!! Astrid kommer inte få en lugn stund. Så det kan hända att det ekar lite i bloggen några dagar, men gissa om det kommer upp massor med bilder när jag kommer hem igen! Dessutom åker jag tillsammans med Karolina från Mi anima. Två fotografer i London. Ni hör ju. Det kommer bli awsome!

Someone special

2012-10-17 | 11:34:51


Vissa människor kommer in i ens liv och bara PANG! Stannar där. Mina bröllopskunder kommer jag väldigt nära. Och ibland sticker det ut någon lite extra mycket. Till exempel Angelica och Andrew som kom över med presenter till mig igår. Man blir så varm i hjärtat över att ha dessa människor omkring sig.
 
Ni är bäst ♥

Take me into your beatiful

2012-10-16 | 16:38:22


Jag älskar höstbröllop. Även fast vi fick storm på Lisa och Rogers bröllop så älskade jag varenda minut av det. Varenda sekund. Det var helt orelevant att håret flög åt alla håll och kanter, att vinden piskade ansiktet och att fingrarna tappade känseln. För att se Lisa och Roger tillsammans på sin bröllopsdag värmde mitt hjärta. Deras energi smittade av sig och det kunde inte blivit en mer perfekt dag.
 
Vill ni se hela bröllopet så rekommenderar jag er att kika på BILDSPELET. Eller läsa blogginlägget på hemsidan här.
 

40 är det nya 20

2012-10-15 | 18:26:10


Jag märker att jag ligger lite efter, eller förlåt, mycket efter, med att visa vissa bilder. Men det är bara för att jag har så mycket bakom kulisserna som planeras och som är tänkt ska dyka upp samtidigt. Så då händer det att jag tappar fokus lite. Men här kommer i alla fall en liten smygtitt på ett nytt koncept som kommer lanseras hos mig inom kort. Glam is back!
Foto: Fotograf MissJeni (jag)
Smink & hår: Makeup by Titti

lilla Hugo

2012-10-14 | 17:58:01


Idag har vi varit och hälsat på lilla Hugo och hans föräldrar. Hugo sov mest, men slog upp ögonen som hastigast när han blev hungrig för att sedan somna om igen hos sin mamma. Mys!

Oh, and by the way

2012-10-12 | 18:34:00


Jag vet att min blogg ser skit ut just nu om man går in via startsidan. Designen är lite upp och ner och saker sitter inte där dom ska. Jag vet inte vad som är knas och har kontaktat blogg.se två gånger utan att få något svar. Jag har inte ändrat något i kodmallarna eller i designen själv. Vet att det blev knasigt efter att jag hade mobilbloggat. Kan det ha nått med det att göra?
Anyway. Går ni in via bloggkoll så ska det se normalt ut i alla fall, det verkar som om det bara är startsidan som har virrat bort sig. 

En personlig workshop i motljus

2012-10-12 | 17:47:00


Idag har jag spenderat dagen tillsammans med Stefan som ville utveckla sitt fotograferande till nästa nivå. Vi gick igenom inställningar, ljus, komposition och vad man bör tänka på innan man tar en bild. Hur man tar kontakt med kunden och känner sig trygg med kameran.
 
Här är några bilder som vi tog i eftermiddagsljuset i motljus. I love. Vackra Louise stod framför kameran och skötte sig som vanligt, exemplariskt. Här nedan har vi använt en reflexskärm som jag håller i för att lätta upp ljus i ansiktet på Louise. Får man problem med att kameran inte sätter fokuseringen så kan man hålla ena handen framför och skugga solen lite så att kameran hittar fokus och sedan tar man bort handen och komponerar om bilden när den ska tas. 

Busungar!

2012-10-11 | 11:16:00


Idag jobbar jag med workshopbilderna som jag tog i söndags och jag ska även lägga upp ett schema och skriva lite material inför morgondagens personliga workshop. Har jag sagt att jag älskar att lära ut?


Det är en blåsig höst vi har!

2012-10-10 | 15:54:00


Bild: Lisa och Rogers bröllop, 121006, Sundsvall

dagen på instagram

2012-10-09 | 20:55:00


Jag får väl erkänna att jag fotar Charlie ganska ofta. Men han är ju så fin, dessutom smälter han bra in bland alla höstfärger. Dagen har bestått av promenader, en sväng till tippen, visning av lägenheten (håll tummarna på att vi får den såld snarast) och så en middag på O´learys. En fin dag helt enkelt.

2 år av lycka!

2012-10-08 | 14:15:00


 För lite mer än två år sen träffade jag den här mannen. Han som fick mig att le och må bra. Han som stöttar mig i vått och torrt. Han som gör mig lycklig, varje dag, hela tiden. Han som låter mig jävlas med honom när jag har en dålig dag eller står ut med mig när jag envist skrålar i takt med en bra låt. Just idag, för ett år sedan förlovade vi oss och det finns inget bättre än att veta att varje dag när jag vaknar så ligger han där bredvid. Min kärlek.

Jag älskar dig

Det bästa som finns är kramar

2012-10-08 | 13:18:00


Idag var jag till Kvissleby på förmiddagen för att träffa dem här underbara pojkarna! Som vi har busat! Och kramar är ju faktiskt hur mysigt som helst.
 

workshop för mammor

2012-10-07 | 15:27:00


Idag hade jag två mammor på besök, Kerstin och Sara, som gick en workshop för mammor hos mig. Den höll på i tre timmar med en genomgång av inställningarna första timmen och sedan fotografering av tre barn i olika åldrar de andra två timmarna. Tanken med workshopen är att visa mammor hur man kan fånga uppmärksamheten hos sina barn, hur man får bilderna man vill ha samtidigt som barnen har roligt. 

Första barnet vi fotade var Samuel och han hittade en ny vän i Kerstin! 

Roger och Lisa

2012-10-06 | 17:55:00


Idag fick jag äran att fota fina Roger och Lisa på deras bröllopsdag. Vi hade önskat oss sol och värme, men vi fick kyla och storm. Jag tror vädergudarna missförstod oss lite i kommunikationen där.
Men, lika glada var vi för det och Lisa och Roger är så fina tillsammans! Här är två bilder som jag bara inte kunde låta bli att lägga upp direkt. Betydligt fler kommer.

När man får oväntat besök

2012-10-03 | 22:14:00


Det är inte alla gånger som det springer förbi höns mitt under en bröllopsfotografering. Men i Rosenhill kan allt hända! Ni som inte redan har varit där. Åk dit. På en gång. Ett fantastiskt ställe att fota på. Bilderna nedan är från september bröllopet som jag fotade tillsammans med Juliana Wiklund på morethanwords.sebloglovin