Friday at the beach

2011-09-30 | 21:50:42


Orden räcker inte riktigt till för att beskriva eftermiddagen ute på Alnö.

Motljus, strand, höstfärger, sommarvärme, barnvisor, skratt och sand i skorna. För att vi älskar.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: familjefotografering, 110930, Sundsvall

Bröllopspepp!

2011-09-29 | 19:32:25


På lördag fotar jag höstbröllop och inför dagen har jag fått så mycket inspiration från olika håll och kanter att jag kommer vara så taggad att göra det bästa bröllopsfotograferingen ever! Jag bara känner det på mig!

Igår satt jag och redigerade lite bilder från workshopen som jag gick i augusti nere i Tanumshede där Benny Ottosson på OttossonPhoto var arrangör och David Beckstead var inspirationen. Detta blev resultatet! Fler bilder finns att se på min fanpage på facebook. Klicka på bilderna för att komma dit.
Foton: Bröllopssfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (jag)
Bilder: Från workshop, kraftfulla kompositioner med Benny Ottosson och David Beckstead.

EssenceVitae på Tv4 Sundsvall

2011-09-29 | 10:37:40


Imorse under de lokala nyheterna så sändes reportaget som Tv4 var hem till mig och gjorde igår. För er som inte bor i Västernorrland eller missade i alla fall kan ni här nedan se klippet.

Sprid gärna vidare genom att klicka på "gilla"-knappen längst ner på inlägget för att sprida på facebook. Vi behöver nå ut till alla familjer som behöver oss så att dom får reda på att vi finns för dom!

Höstpromenad med kamera och hund

2011-09-28 | 17:49:14


Igår kom Pia och hämtade upp mig på förmiddagen så tog vi vovvarna med oss på en promenad uppe på norra berget. Längs med vägen hittade vi fina platser där vi fotade lite, såklart. Två hundintresserade fotonördar och en höstpromenad som hette duga. Vad mer kan man begära?
Foton: Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)

Tv4 Sundsvall vs Fotograf MisJeni

2011-09-28 | 11:48:46


Idag har jag haft besök av Tv4 Sundsvall som gjorde ett reportage om mig och det fantastiska projketet EssenceVitae. Det kommer preliminärt sändas imorgon bitti halv 7, halv 8, halv 9 och halv 10 i Västernorrland. Jag tror även att det kommer komma upp på deras hemsida så ni som inte bor i Västernorrland kanske också får möjlighet att se det.

Jag var otroligt nervös och satt och skakade hela tiden, det är ju lite otäckt att själv sitta framför kameran när man är van att stå bakom. Men jag hoppas att det viktigaste kom fram och att Essence Vitae når ut till fler familjer.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Maria & Elna, EssenceVitae fotografering, 110831, Munkbysjön

Brand new tattoo

2011-09-27 | 17:01:37


Idag fick min kropp en ny medlem och inte vem som helst, utan av en fotograf! Kan ni se likheten på vart jag fick inspirationen ifrån? :) Jag brukar alltid ge mina tatueringar namn. Än så länge är hon en "Jane Doe". Men hon vill väldigt gärna ha ett eget namn, så har ni något bra förslag, lämna det i en kommentar så blir vi båda glada!

I´m so excited!

2011-09-26 | 20:07:37


Idag fick jag ett telefonsamtal som gjorde att mitt hjärta hoppade några extra slag och hakan slog i golvet. Det blir en spännande vecka det här, det kan jag lova er.
bild från reportage i dagbladet, 20:e augusti 2011 om essenevitae

Ny vecka - nya utmaningar

2011-09-25 | 20:38:26


Måndag: Styrgruppsutbildning i samband med projektet Fokus på framtiden - Ungdomsprojekt.
Tisdag: Hålla någon vän i handen och några nålar i huden.
Onsdag: Redigera bilder, mailkontakt med kunder, skicka CD och printar till kund
Torsdag: Kolla väderprognoser, ladda battierer, formatera minneskort
Fredag: Barn/Familjefotografering, redigera bilder, lägga backup
Lördag: Bröllopsfotografering i strålande höstväder (Om vädergudarna Yr.no håller vad dom lovar)
Söndag: Redigera, redigera, redigera :)
Foto: Josefine Ellström

Gran Canaria Del III

2011-09-24 | 19:08:41


Har du missat de första två delarna kan du läsa dom här och här.


Den 10:e september, på lördagen, åkte vi in till ett större köpcentrum i Playa del Ingles som ligger ca 15minuter från San Augustin med bil. Det var minst sagt ett enormt köpecentrum, men jag tyckte utbudet inte vad så mycket annorlunda mot de som fanns i San Augustin. Jag köpte i alla fall en klänning som jag sen hade på mig senare på kvällen.


På kvällen gick vi och åt tre rätters på restaurangen panorama som bjöd på en fantastisk utsikt. Just den här kvällen var lite extra speciell för mig och min sambo också. Vi firade nämligen 1 år tillsammans. Jag är lyckligt lottad som har träffat en sån underbar karl som min sambo är och det fanns ingenstans jag hellre skulle vilja vara än i hans famn. Jämt. Jag älskar dig så mycket!

Sand i ögat och ett leende på läpparna

2011-09-23 | 18:24:15


Idag har det varit en dag utanför kontoret. Nu är första gången jag sitter ner i mer än tjugo minuter. Här kommer jag stanna resten av kvällen, för jag har en hel drös med bilder att gå igenom från dagens familjefotografering.

Först mötte jag upp Petra för lunch, jobbsnack och sedan kika på en lokal som blev tre innan vi var klara. Sen hem och hämta kamera (tack för skjutsen Petra!) för att sätta mig på bussen igen och åka till andra sidan stan där jag träffade på Agnes och Linus som hade spring i benen. Det var bara att hänga på!

Tiden går snabbt när man har roligt och efter att ha lekt jaga, byggt sandslott, gungat och åkt rutschkana så begav jag mig hemåt igen.

En kopp te, två katter, en hund, en påse ostbågar och 200bilder. Min fredagskväll ser ganska härlig ut.
Bilder: familjefotografering, 110923, Sundsvall

Katter som prydnad

2011-09-22 | 18:51:06


In till vardagsrummet har jag ett valv (själva ingången är formad som ett valv) där finns det även två "hyllor" som sticker ut från väggen så man kan ställa typ blommor eller dylikt på. I början hade jag blommor där, men då mina katter åt upp dom så slutade jag köpa nya.

Så jag ställde prydnadsaker där istället, men då mina katter valde att ha ner dom på golvet så blev det för jobbigt att sopa undan trasiga saker titt som tätt. Så, jag gav upp. Numera har jag katterna som prydnad. Fint va?

Foto: Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Wilma och Fred, mina katter

Bröllopsalbum - Ulrika & Krister

2011-09-22 | 14:31:56


Den här tiden på året är det huvudsakligen bröllopsalbum som jag sitter och knåpar ihop utifrån brudparets bilder. Idag har jag suttit med Ulrika och Kristers album. Himla fint blev det tycker jag! Här ser ni några uppslag som finns i albumet.

Foton & Layout: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Ulrika & Kristers bröllopsdag, 110806, Galtström

Gran Canaria Del II

2011-09-21 | 15:29:05


Torsdag den 8:e september var det helgdag på hela ön, så det mesta hade stängt. Men vi passade på att boka in två upplevelser som apollo anordnar. Den första gick av stapeln dagen efter, 9:e september och var en båttur på ca 5 timmar. För min egen del var det inget speciellt. Det var skönt att komma ut på havet och slappa lite, lunchen var kanon. Men det var enda dagen som solen gömde sig under molnen och jag själv var inte på topp. Men de andra badade och åkte runt i grottorna medans jag drack öl och vilade på däck. Jag klagade inte.
Vår kapten för dagen till höger, grottor till vänster, det var liknande som man fick åka in i med gummibåt om man ville. Men som sagt, jag själv låg på däck hela tiden och mådde gott.


Det var i den här viken som vi stannade till i ungefär två timmar, där det bjöds på bad, snorkling, lunch och dryck. Jag var nog mest faschinerad över bergen, då dem uppstod efter ett antal vulkanuppbrott och nästan hela berget har varit under havsytan för många år sen. Ganska häftigt, eller hur?

När vi kom tillbaka blev det slappa vid poolen en sväng innan magarna började skrika efter mat. Vi hamnade på en restaurang där dem pratade svenska och tre rätters gick för 80kr. Vi var inte svårflörtade då! Hotellet vi bodde på låg precis mittemot ett mindre köpcenter, så vi hängde där en hel del, dels för att äta och dels för att spela lufthockey (jag ägde)!

Tisdag - another day at the office

2011-09-20 | 14:45:32


08:25 - Kliver upp och startar datorn
08:35 - Kollar mailen och svarar på en bröllopsbokning
08:50 - Skriver ut kontrakt och faktura på deposition, frankerar kuvert och lägger i posthögen
09:00 - Kollar facebook och uppdaterar fanpage-statusen samt twitter
09:15 - Gör iordning CD till brudpar
09:58 - En kopp té och smörgås till frukost
10:19 - Bränner ny CD till kund och får lyssna till grannens kareokeförsök... cry me a river...
10:30 - Blir vittne till ett brutalt mord av en fluga... mina katter är skyldiga...
10:45 - Räddar en humla från en säker död... mina katter är på hugget idag.
11:00 - Promenad ner till stan
11:30 - Lunch med Dorion
13:00 - Hemma igen, kollar posten, paketerar om bilder som kommit till kund och lägger in kvittot i bokföringen
13:10 - En kopp té och fortsätter med att skapa bröllopsalbum.
14:27 - Album klart lagom till sambon kommer hem och pussar på mig. ♥
14:40 - Redigering av barn/familj bilder
16:10 - Skicka iväg urval till kund
16:18 - Uppdatera hemsidafanpage på facebook med bilder
17:00 - Middag med älskling


Ja, en vanlig dag på kontoret helt enkelt

Fokus på framtiden - Ungdomsprojekt

2011-09-19 | 22:46:21


Jag har tidigare berättat att jag sitter i styrelsen för ett projekt som handlar om arbetslösa ungdomar. Hela projektet går ut på att ge ungdomarna mer självförtroende, praktikplats, utforma cv och personligt brev, peppa, ge stöd och självklart är målet att dem ska få jobb. Det är spännande att se hur projektet går framåt och jag är glad över att få vara en del av det.

Idag fick jag träffa några av ungdomarna själv. Då jag var där för att prata om hur det är att vara egen företagare. Det var väldigt kul att få berätta om mina egna erfarenheter, hur jag tar mig framåt och samtidigt få lyssna på dem själva. Vad deras drömmar är och hur dem vill göra för att ta sig dit. Tiden flög iväg och jag gick därifrån med ett leende på läpparna. Att prata inför ungdomar är något jag gärna gör igen. Jag hejjar på alla som vågar starta eget. Våga följa era drömmar! Ni kommer att lyckas!
Foto: Josefine Ellström
Bild: Jag under en bröllopsfotografering.

Eva-Lotta & Karl

2011-09-19 | 11:17:50


Idag ska jag göra lite bröllopsalbum, cd och tackkort till det här underbara brudparet som jag fotade i början på juli. Jag har även lagt upp en del bilder på min fanpage på facebook. Så den som vill se mer kan klicka sig vidare dit. Bilderna är klickbara och visar vägen till facebook.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Eva-Lotta och Karls bröllopsdag, 110702, Sundsvall

Gran Canaria Del I

2011-09-17 | 15:55:17


Allt började 23:00 på tisdagskvällen, den 6:e september, då vi blev upphämtade av Pia och Ted och åkte mot Arlanda. Väl framme, ca 03:00 så blev det en lång väntan på flygplatsen innan vi ens kunde checka in vårt bagage. Men vi var lika glada för det! För efter tre timmars väntande, 5 timmar i luften, ca 20 minuter med buss så kom vi fram till Sunsuites Carolina i San Augustin, där vi skulle spendera vår vecka. Våra rum ligger på balkongen som man ser i bilden nedan.


Det tog inte lång tid innan vi tog plats vid poolen då vi kom fram mitt på dagen. Så vi landade där och bara mådde bra ett tag.

Redan första dagen så fick vi besök av två duvor som inte var sen att ta emot mat oavsett om vi gav dom eller inte. Larsa var såklart inte sen med att mata dom och jag var såklart framme med kameran.
Foton: Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Från Gran Canaria, San Augustin

En märklig känsla är att nästan samtidigt som vårt plan landade säkert i Las Palmas, så kraschade Stefan Livs plan i Ryssland. R.I.P Stefan Liv.

Fuck Cancer!

2011-09-16 | 13:36:27


När jag kollade igenom posten igår från veckan som gått så såg jag att min pin hade kommit som jag köpt från organisationen ung cancer. Den kostar endast 25kr, men gör så stor skillnad för unga vuxna cancerdrabbade och deras framtid. Bidra du med!

Home sweet home

2011-09-15 | 14:21:03


02:00 inatt hade vi hunnit kommit hem och hämtat hem Charlie från sin "barnvakt" innan vi kunde somna i vår egna säng igen. Veckan har varit helt underbar, utan att överdriva. Jag blev lite smått kär i vårt lägenhetshotell vi bodde på och är fast beslutsam att vi ska åka dit igen nästa år igen.

Bilder kommer, många dessutom. Men vi delar upp det tror jag. Det blir nog enklast så.
Foto: Fotograf MissJeni (Jag)

We´re going to Gran Canaria!

2011-09-06 | 14:53:34


Mhmm. 5 år sen sist jag flög. Resfeber är bara förnamnet. Men fan vad härligt det ska bli att komma iväg, utomlands tillsammans med min älskling. Med oss har vi även Pia och Ted som sällskap. Helt underbart! Klockan 11 ikväll åker vi ner mot Stockholm och 07:30 går flyget mot Gran Canaria! En veckas semester, äntligen är den här!

Tills dess bör jag packa klart, åka och lämna Charlie hos hundvakten, växla pengar, äta nått och för guds skull, inte glömma packa ner biljetterna eller passet! Hua!

Lite skakis över flygningen, men... det ska nog gå bra. En vecka med sol, bad, paraplydrinkar, shopping, turistande och ingen som helst uppkoppling till Internet alls. Bara ren och skär avkoppling. LOVE!

Så att, ja, vi hörs om en vecka igen! See ya!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)

Bröllopsalbum - Markus Schmuck

2011-09-05 | 16:09:41


Merja och Anders ville ha ett vitt album i läder, samt deras namn ingraverat på framsidan. Då Eirikuva inte har vitt läder så vände jag mig till en annan leverantör. Genom Volker, på fotobok.com fick jag höra om Markus Schmuck och hans album. Han hade precis det jag letade efter och även den fina kvalitén i färgåtergivning, tjocka lyxiga fotopapper och resultatet blev ett fantastiskt fint album.

Jag hoppas att Merja och Anders får mycket glädje av sitt album.
Foton: Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Merja och Anders bröllopsalbum från Markus Schmuck.

Mer kärlek

2011-09-04 | 20:14:47


Maria och Elna, ni förgyller min söndagskväll ♥
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Maria och Elna, EssenceVitae fotografering, 110831

Charlie 8 månader

2011-09-04 | 12:57:09


30 augusti blev min lilla kille 8 månader. Jag kommer ihåg när vi fick hem honom och han var så liten. Jag tjatade hela tiden på att jag vill att han skulle bli större så jag fick se hur han skulle bli. Nu när han i princip vuxit klart, så har jag nästan glömt hur liten han faktiskt var. Tur att jag tog många bilder på honom :)

Så här fin är han idag, min lilla kille har blivit stor!


På begäran, två bilder där ni ser hur mycket han har växt :)
Foton: Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Charlie 8 månader

Min underbara familj

2011-09-03 | 09:56:01


I lördags firade vi min mamma på hennes 60 års-fest och även om hela familjen ses till och från så har det aldrig blivit av att vi tagit en familjebild. Vi har en gammal bild från stenåldern. Men nu fick vi äntligen möjlighet att ta en ny.

Jag vet inte vad jag skulle göra utan mina systrar, det finns ingen som får mig att skratta hysteriskt, ruska på huvudet och tro att man hamnat på ett dårhus istället för hemma. Samtidigt finns det ingen som stöttar mig så mycket i allt jag tar mig för som dom gör. Tröstar, ger råd, peppar. Min familj är den bästa. Här är vi, brudarna och mamma (På pappas sida finns det två systrar till).
fr.v. övre raden: Jessica, Carina, Amelia, Jag
längst fram fr.v: Magge, Mamma och Maja

Familjen Blomqvist

2011-09-02 | 11:42:22


Igår träffade jag en minst sagt.... upp och ner vänd familj...
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Barn/Familj fotografering, 110901, Matfors

Jag åkte ut till Matfors igår eftermiddag och under en timme fick jag lära mig spela golf, klättra i träd och stå på händer, att clowner är roliga och att små pojkar är kittliga. Det var en mycket trevlig timme med en härlig familj!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Barn/Familj fotografering, 110901, Matfors

Det är okej att känna

2011-09-01 | 19:47:30


Förutom Essence Vitae så finns det fler projekt som gör allt dom kan för att stoppa cancern hos unga. Den här filmen är gjord av gruppen ungcancer.se. Se den, visa den, dela den.

Ny hemsida äntligen uppe!

2011-09-01 | 10:12:16


Vad är bättre att börja en ny månad med en ny hemsida? Egentligen skulle den kommit upp igår, men det var lite struligare än vi trodde, jag och Erik. Så sent igår kväll började pusslet falla på plats och nu, så som jag kan se, fungerar allt som vanligt igen!

Självklart är jag nyfiken på att höra vad ni tycker om den, så, gå in och kika vettja! www.fotografmissjeni.se
Printscreenbloglovin