Work it

2010-06-30 | 18:29:27


Jag har spenderat dagen med att redigera hemliga bilder hela dagen, både bröllopsporträtt och morgongåva. Tyvärr är det inget jag kan visa för er ännu. Men jag kan visa vart vi fotade någonstans i alla fall. På den här stranden fångades många fina ögonblick idag. Dit kommer jag åka igen. Åskan har varit och hälsat på också och det med besked. Jag som inte alls gillar åskan. Hua. Men nu har den dragit vidare och jag kan jobba igen. Det gillas!
Foto: Jag

It´s a secret

2010-06-30 | 12:30:54


Nu har jag precis kommit hem efter en bröllopsfotografering av porträttbilder. Dom var så fina och regnet höll sig borta så vi fick ett helt fantastiskt ljus! Men vilka jag har fotat är fortfarande hemligt då bröllopet inte är offentligt än, så den enda bild jag kan bjuda på är den här rosen som jag fick av brudparet som souvenir. Matilda var med och hjälpte till och gjorde mitt jobb mycket enklare. Tack! Fler bilder kommer i sinom tid :)
Foton: Jag

Tomorrows dream

2010-06-29 | 21:08:27


Jag har suttit med Robert och Berenice bilder större delen av dagen och kvällen och snart börjar det bli klart. Underbart med tanke på morgondagens fotografering. Det går bra nu!
Foton: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Robert & Berenice bröllop, 100625, Älandsbro

Maria & Erik på hemsidan

2010-06-29 | 17:05:22


Nu har jag lagt upp några bilder från Maria & Eriks bröllopsdag på hemsidan. Klicka på bilden för att komma till min portfolio och kika på bilderna :)
Foto: Jag
Bild: Maria & Eriks bröllop, 100605, Sundsvall

Varma sommardagar

2010-06-29 | 12:10:01


Visst är det härligt när man vaknar upp till ännu en härlig sommardag? Just nu inväntar jag Matilda som ska komma hit och sedan ska vi ha en morgongåva fotografering med en tjej. Det ska bli riktigt kul! Vet inte om jag kommer lägga upp några bilder förrän bröllopet är över. Kanske en sneakpeak i så fall :) Tills dess får ni vila ögonen på sötaste Jin från gårdagens bad.
Foto: Jag
Bild: Baby Jin i solen

Sol & Bad!

2010-06-28 | 18:34:29


Idag ringde Dorion mig och frågade om jag ville följa med och bada. Självklart var jag inte sen på att tacka nej till några timmar i solen när man bara sitter inomhus mestadels och redigerar bilder. Så jag tog bilen till henne och sedan gick vi till ett badhus. Men det var bara mina fötter som fick bada, förutom Jin och Dorion som plaskade runt i babypoolen :) En skön paus helt enkelt. Nu väntar jobbet på mig!
Foton: Jag

Robert & Berenice II

2010-06-28 | 13:11:54


Idag sitter jag med Robert & Berenice bröllopsbilder. Så vackra! Mitt mål är att hinna bli klar med deras bilder till imorgon då jag har tre andra fotograferingar i veckan. Jag gillar inte att ha jobb liggandes på hög som väntar på att bli klara. Jag har precis haft ett kundbesök av en som bokat en morgongåva fotografering. Det var ett tag sen sist jag fotade morgongåva så den ser jag fram emot!
Foton: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Robert & Berenice bröllop, 100625, Älandsbro

Pre-wedding - Sandra & Fredrik II

2010-06-27 | 18:14:53


Min rocker har åkt mot Stockholm igen, såsom han gör varje söndag. Det är trist att inte ha honom hemma varje dag, men att sakna varandra är också nyttigt. Ikväll redigerar jag bilder på Sandra och Fredrik från deras pre-wedding fotografering. Ett väldigt vackert par och jag ser fram emot att fotografera deras bröllop!
Foto: Jag
Bild: Sandra & Fredrik, pre-wedding fotografering, 100623, Sundsvall

Anna - Modell för en dag

2010-06-27 | 09:36:15


Jag och Dorion fotade ju Anna som jag visat en bild på tidigare. Hon hade valt paketet modell för en dag så Dorion stod för smink och hår. Här kommer lite fler bilder från den dagen där hästarna var med.
Foton: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Anna Linné, modell för en dag fotografering.

Midsommarafton

2010-06-26 | 20:04:30


Förutom att fota bröllop igår så firade jag även midsommar i goda vänners sällskap där grillen gick varm och stämningen sådär avslappnad som man ska vara på midsommarafton. Till efterrätt bjöds det på jordgubbar och några i sällskapet tyckte det var passande att äta chokladkakor med krossade soltorkade tomater och jordgubbar på. Kombinationen låter märklig och det smakade nog märkligt också kan jag tro. Digitalkameran fick följa med och dokumentera kvällen. En riktigt trevlig kväll!

Regnet höll sig borta lagom till att vi ätit klart, men sen fick vi sällskap av blixtar och dunder resten av kvällen. En typiskt svensk midsommar med andra ord. Som det ska vara! Hoppas ni hade en trevlig midsommarafton!

Midsommarafton firas med bröllop!

2010-06-25 | 14:32:28


Jag har precis kommit hem från dagens bröllopsfotografering i Älandsbro. Robert och Berenice är ett väldigt vackert par och deras historia om hur dem träffades vill man höra om och om igen. Jag tycker det är helt underbart att två människor som bor på varsin sida av jorden kan mötas och leva lyckliga i alla sina dagar. Dorion var redan där när jag kom och fixade smink och hår på Berenice som blev väldigt vacker. Hennes klänning hade Robert själv valt ut och vilken klänning! Killar kan ;) Båda två är väldigt omtänksamma och rara mot varandra så det är inte konstigt att det är just de som syns på bilderna. Gemenskap.
Foton: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Robert & Berenice bröllop, 100625, Älandsbro

Jag fick de finaste lovorden från Robert innan mitt arbete var slutfört: "Det märks att du är professionell fotograf, vi kommer verkligen varmt rekomendera dig till andra" Så fina ord gör mig lite mållös. Tusen tack för förtroendet och jag önskar er all lycka i framtiden!

Midsommarbröllop

2010-06-25 | 08:27:08


När man går upp klockan 07:00 och ser att solen skiner på blå himmel så känns det knappast som att det är midsommarafton idag. Hoppas verkligen vädret håller i sig, även om det finns lite risk för regnskurar så håller jag tummarna på en regnfri midsommarafton. Idag ska jag ta bilen upp till Älandsbro för att fota Robert och Berenice bröllopsporträtt och jag är säker på att det kommer bli riktigt bra!
Foton: Jag
Bilder: Camilla & Mattias bröllop, 100612, Torpshammar

It´s all about details

2010-06-24 | 15:46:36


Foton: Jag
Bilder: Från Camilla & Mattias bröllop, 100612, torpshammar

Pre-wedding - Sandra & Fredrik

2010-06-23 | 17:43:02


Nu har jag precis kommit hem efter att ha träffat Sandra & Fredrik för att planera deras fotografering när dem gifter sig den 17:e juli. Dom gifter sig i Selångers kyrka, min favorit så vi fotade lite nere vid ruinerna som är ett populärt ställe att fota porträttbilder på. Jag klandrar ingen. Valmöjligheterna är oändliga där!
Foto: Jag
Bild: Sandra & Fredrik, pre-wedding, Sundsvall

The higher you are

2010-06-23 | 13:58:55


Idag har jag haft mycket att göra. Jag började morgonen med att storstäda lägenheten, skriva ut fakturor, presentkort och skicka iväg fyra brev. Sen kom Helen, en vän till mig som jobbar som massör. Idag unnade jag mig en massage och hon har precis åkt igen. Jag själv är helt avslappnad och ska ta tag i redigeringsarbetet igen innan jag ska ta bilen och åka till Selångers kyrka för att träffa ett brudpar jag ska fota i sommar. Busy day and i like it! Jag vet att det blir mycket bröllopsbilder nu, men det är ju högsäsong :)
Foton: Jag
Bilder: Från Camilla & Mattias bröllop, 100612, Torpshammar

Viktoria på Synkcasting

2010-06-22 | 23:21:20


Fick en trevlig kommentar av Viktoria idag. Hon påpekade att jag borde titta in på SynkCasting och se vem som var ansiktet utåt för deras kvinliga modeller. Självklart får jag se Viktoria på framsidan och även en bild som jag har tagit på henne och Dorion som sminkat och fixat hår. Riktigt kul överaskning! :D Klicka på bilden för att gå in och kika på hennes sida!
Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Modell: Viktoria Möller
Assistent: Elin Lindström

Äkta glädje

2010-06-22 | 17:49:21


Det går inte att ta miste på att Camilla & Mattias kommer leva lyckliga i alla sina dagar :)
Foto: Jag
Bild: Camilla & Mattias bröllop, 100612, Torpshammar

14 månader 4 dagar efter

2010-06-22 | 13:59:04


I fredags firade jag och min sambo 14 månader tillsammans. Var är ett bättre ställe att fira sin kärlek på än Metaltown? Sabaton spelade i bakgrunden och damn var lycklig jag var då! 14 månader med den finaste!
Bild: Min rocker och jag 14 månader tillsammans!

Fler bilder från Metaltown dyker upp lite senare, nu ska jag snart iväg på en bröllopskonsultion!

Att fånga ögonblick

2010-06-21 | 15:32:03


Att fota någon som inte är medveten om att man blir fotograferad just då är något av det roligaste jag vet. Att få fånga ett ögonblick, i nuet utan att det är framkrystat utan så naturligt det bara kan bli ger det finaste minnen att se tillbaka till. Därför älskar jag att fota bröllop. För där fångar man så många vackra ögonblick, all kärlek och glädje på bild.
Foton: Jag
Bilder: Camilla & Mattias bröllop, 100612, Torpshammar

back to work

2010-06-21 | 11:59:52


Efter en fartfylld helg i Göteborg där tusentals människor samlades för att se och lyssna på den bästa metal och hårdrocken så är jag nu tillbaka på Dalarö. Självklart har jag många bilder att bjuda på men jag får inte in dom på datorn förrän jag är tillbaka i Sundsvall. Så mer om min helg får ni imorgon.
Nu ska jag återgå till jobbet, redigera bilder som troligen dyker upp senare.

svårt att låta bli...

2010-06-17 | 11:58:15


Jag vet att jag sa igår att min semester har börjat. Men ändå så öppnar jag photoshop det första jag gör när jag sätter mig vid datorn. Det är lite svårt att låta bli när man vet att man har så många fina bilder som bara väntar på att bli redigerade. Jag älskar mitt jobb helt enkelt!
Foto: Jag
Bild: Camilla & Mattias bröllop, 100612, Torpshammar

Dalarö

2010-06-16 | 21:06:27


Efter 3,5 timme på tåget och 30 minuter i bilen så sitter jag nu mätt i magen på Dalarö hemma hos mami. Imorgon bär det av söderut, igen. Mot Göteborg och Metaltown! Helgen kommer bjuda på det bästa hårdrock och metalband, öltält och härliga människor! Så nu har min semester börjat, därav blir det troligen glest med uppdatering. Om inte annat så hörs vi nästa vecka igen! (eller följ mig på twitter, där blir det nog lite fler uppdateringar)


Camilla & Mattias - vigseln

2010-06-16 | 11:34:59


Här kommer några fler bilder på Camilla & Mattias som togs under vigseln. Jag ska fortsätta redigera bröllopsbilder idag och även packa en väska. Det bär söderut i eftermiddag!
Foton: Jag
Bilder: Camilla & Mattias bröllop, 100612, Torpshammar

Modell för en dag - Anna

2010-06-15 | 19:33:30


Idag har jag haft en modell för en dag plåtning. Jag mötte upp Dorion och Anna och åkte ut till färsta vid tvåtiden och fotograferade Anna med två hästar, en var hennes egna. Det var väldigt kul att få chansen att fota en häst tillsammans med en människa och få de att se bra ut. Vilken utmaning! Hästarna var inte direkt samarbetsvilliga, så när dom äntligen tittade upp så fick man vara snabb! Vi tog även några enskilda bilder på Anna i slutet och hon gav mig uppgiften att välja ut den bästa av dem. Då vi fick många fina så var det inget enkelt beslut. Men efter många om och men så valde jag denna. :)
Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Modell: Anna Linné
Bild: Modell för en dag - plåtning

plåtning och redigering

2010-06-15 | 11:32:59


Idag har jag en del bröllopsbilder att redigera och i eftermiddag ska jag iväg för en modell för en dag fotografering. Så fullt upp med andra ord. Först ur är redigering av Camilla och Mattias bröllopsbilder!
Foto: Jag
Bild: Camilla & Mattias bröllop, 100612, Torpshammar
Smink & hår: Dorion Chang

Dagens att göra

2010-06-14 | 13:24:41


Idag har jag skickat iväg fakturor, svarat på mail och redigerat klart Marias och Eriks bröllopsbilder. Resten av dagen ska jag ägna mig åt att redigera Matildas studentbilder och Camilla & Mattias bröllopsbilder. Många timmar i photoshop alltså. Men man blir så glad av alla bilder att timmarna bara flyger förbi!
Foto: Jag
Bild: Erik & Marias bröllop, 100605, Sundsvall
Foto: Jag
Bild: Camilla & Mattias bröllop, 100612, Torpshammar
Smink & Hår: Dorion Chang
Foto: Jag
Bild: Matildas student, 100610, Sundsvall
Matildas smink: Dorion Chang

jobbveckan börjar idag

2010-06-13 | 17:24:28


Som fotograf jobbar man inte 9-5. Man får anpassa sig efter ett flexibelt arbetssätt och det passar mig alldeles utmärkt. Igår fotade jag Camilla och Mattias bröllop och nu när min sambo har åkt mot Stockholm så sätter jag igång med att redigera bilder. Att vara egen företagare som fotograf är det bästa jobbet! Dorion var där innan mig och stod för smink och hår och Camilla var strålande vacker!
Foton: Jag
Bilder: Mattias & Camillas bröllop, Torpshammar, 100612

Torpshammar herrgård

2010-06-12 | 22:45:15


Det blev en riktigt härlig dag trots att molnen hängde tunga så fick vi ett uppehåll precis när vi skulle fota utomhus. Tack för det! Torpshammar Herrgård är ett riktigt underbart ställe så jag njöt av att få vara på plats och fota Camilla och Mattias bröllop. Jag fick även ett bevis på hur liten världen är när min förra arbetsgivare från Stockholm kliver in och det visar sig att Mattias är hans bror. Mattias och Camilla är två underbara människor och det var så roligt att fota porträtten. Jag längtar tills redigeringen tar fart på riktigt. Här kommer en förhandstitt.
Foton: Jag
Bilder: Camilla & Mattias bröllop, Torpshammar, 100612

Bröllopsfotografering

2010-06-12 | 10:46:56


Regnet hänger i luften, men jag hoppas det blir uppehåll för idag ska jag till Torpshammar och fota Camilla & Mattias bröllop. Men oavsett så är jag säker på att dagen kommer bli riktigt bra!
Foto: Jag
Bild: Camilla & Mattias pre-wedding, Torpshammar, 20100411

Matildas student

2010-06-10 | 16:20:13


Vilken nostalgi. Jag drogs verkligen bakåt i tiden och min egna student kändes inte alls så långt ifrån som de fem år som faktiskt gått. Glada studenter rusade ut från tonhallen och sjöng studentsången och hejjar ramsor med sin klass. Efter att ha väntat en halvtimme så gick det snabbt när studenterna sprang ut så det gällde att hänga med och trängas bland folkmassan. Skavsåren på fötterna kände jag inte förrän jag klev av bussen och var hemma igen. Det finns många bilder att gå igenom, ni får se ett litet urval tills vidare. Grattis Matilda till din student!

Foton: Jag
Bilder: Matildas student, 100610, Sundsvall

Studentfotografering

2010-06-10 | 10:08:50


Idag springer Matilda ut från skolans dörrar och jag kommer vara på plats för att föreviga hennes dag! Det är strålande väder och inte ett moln på himlen så studenterna får en härlig dag!
Foto: Jag
Bild: Från Erikas student 2008

Ny logga

2010-06-09 | 23:13:42


Några har redan uppmärksammat att jag har en ny logotype. Min klasskamrat från gymnasiet tog på sig uppgiften och tog fram den här till mig. Själv tycker jag att den passar mig riktigt bra. Tuff men ändå elegant ;)
Tack Abomin! (Han heter egentligen Magnus men hans smeknamn Abomin kommer alltid vara hans namn enligt mig) Vad tycker ni om min nya logotype?


Bröllopskonsultation

2010-06-09 | 19:48:05


Idag var jag och Dorion iväg på en bröllopskonsultation. Vi kom hem till Robert & Berenice och gick igenom detaljerna. Sedan fick Dorion sätta igång med provsminkningen och håruppsättningen så då åkte jag och Robert mot Härnösand för att kika på platsen för fotograferingen. Vi hamnade i Älandsbro och jisses vilken kyrka som stod framför mig. Synd att den var låst, jag slår vad om att den kyrkan är en stark konkurrent till min favorit selångers kyrka. Det kommer bli fantastiskt att fota där. Även om jag bara kommer ta porträttbilderna och inte fota inne i kyrkan så längtar jag!
Foto: Jag
Bild: Älandsbro kyrka

Snäll brevbärare

2010-06-09 | 12:16:39


I måndags fick jag syn på ett paket i brevlådan. Då vi har fack på entréplanet så får inte allt plats i den. Till min besvikelse så upptäckte jag att paketet var alldeles för stort för att jag skulle få ut det. Idag skrev jag en liten lapp till brevbäraren och fäste den på vårat brevfack och för en stund sedan ringde det på dörren och där stod han. Brevbäraren med mitt paket och min lapp. Det lönar sig att be snällt :P
och detta var vad som låg i paketet, fyra förstoringar i 30x40 som jag har satt in i min nya portfolio. Två bilder från smyckesplåtningen och två bilder på vackra Viktoria. Portfolion kommer få följa med till kunder och visas upp som referensbilder.
Foton: Jag

Maria & Erik - Vigseln

2010-06-08 | 22:52:20


Idag har jag enbart redigerat bröllopsbilder. En promenad till ICA har jag hunnit med också där jag hämtade ut ett paket från cyberphoto. Ett minneskort på 4gb och två objektivlock (fram och bak) hittade hem till mig. Nu är jag i alla fall klar med bilderna från vigseln och ska börja med mingelbilderna från festen. Det går framåt :)
Foton: Jag
Bilder: Erik & Marias bröllop, Sundsvall, 100605

Gästbloggar hos Carlbom

2010-06-08 | 17:25:41


Idag har jag gästbloggat hos Daniel Carlbom. Där fick jag skriva om något som är väldigt aktuellt just nu och som jag verkligen brinner för; bröllopsfotografering. Klicka på bilden för att komma till inlägget.
Foto: Jag
Bild: Erik & Marias bröllop, 100605, Sundsvall

Bröllopsredigering

2010-06-08 | 12:42:11


Idag fortsätter jag med Maria och Eriks bilder. Det ligger många timmar på redigeringsarbetet så det är lika bra att köra på så mycket jag hinner innan lördag, då det är dags för nästa bröllop!
Foton: Jag
Bilder: Maria & Eriks bröllop, Sundsvall, 100605

Vill du se en stjärna? Se på mitt öra

2010-06-07 | 16:06:32


Idag har jag redigerat bröllopsbilder, men även hunnit med ett ärende på stan. Jag hämtade ut nya smycken till mitt högra öra på 8mm. En träplugg med ett ankare, en söt tjej och en stjärna i regnbågens färger som fick ersätta töjnings spiralen. Skönt med lite variation!  Så nu traskar jag runt med en stjärna i örat. Det ni!


When I´m with you, the world is spinning

2010-06-07 | 10:35:36


Foto: Jag
Bild: Maria & Eriks bröllop, 5/6 - 10, Sundsvall
Igår satt jag 7,5 timme på kvällen/natten och redigerade porträttbilder på det här fina paret. Jag märkte inte ens att klockan sprang iväg. Idag är det vigsel bilderna som står på tur.

♥ Maria & Erik ♥

2010-06-06 | 19:29:05


I lördags fick jag följa med Maria och Erik när dom sa ja till varandra. Vi fotade inne på Sundsalls teater, vilket otroligt vackert ställe, det är lite dåligt att jag bott här i tre år men ändå har jag inte varit in dit förut. Vigseln höll till i GA kyrkan och sedan blev det fest mitt i city. Tack Maria och Erik för förtroendet, det var väldigt kul att få följa eran dag! Mer bilder kommer, redigeringsarbetet har bara börjat.

Foton: Jag
Bild: Erik & Maria, 5:e juni -10

Bröllopsfotografering

2010-06-05 | 10:28:03


Idag drar min bröllopssäsong igång! Jag har längtat sjukt mycket och har så mycket inspiration att få ut så dagen kommer nog bli riktigt bra! Den börjar på Sundsvalls teater, fortsätter till GA kyrkan och avslutas på norra berget! Senare kan det dyka upp några smakprov, stay tuned! Det här fina paret ska jag fota idag!
Foto: Jag
Bild: Maria & Erik, pre-wedding, Sundsvall

En dag på taket

2010-06-04 | 11:14:47


Innan vi åkte hem från Stockholm igår så släppte mami av mig vid Nacka Forum där min rocker lägger tak. Då dom inte var klara för dagen så fick jag sitta snällt på taket och titta på. Självklart var jag tvungen att fota lite, konstigt nog :P
Foton: Jag
Bilder: Min rocker lägger tak och fikapaus med hela gänget.

Torsdag

2010-06-03 | 06:51:42


Idag är jag uppe med tuppen och ska följa med mami till hennes jobb fram till lunch. Sen bär det av mot Sundsvall igen tillsammans med min rocker! Så ekot i bloggen kommer automatiskt. Vi hörs imorgon istället!


Foto: Jag
Bild: Missan
Utrustning: Canon Eos 40D + Canon EF 100mm 2,8 macro


min rocker

2010-06-02 | 17:08:58


Igår fick jag sällskap av min rocker. Det är inte alltid vi får turen att ses mitt i veckan så man får passa på! Det blev grillat och sådär allmänt mysigt som det brukar vara i hans sällskap! Ikväll blir det grillat igen, men då med systern och hennes karl. Min rocker får jag träffa imorgon igen då vi åker hem till Sundsvall tillsammans!


Foto: Jag
Bild: min sambo
Utrustning: Canon Eos 40D + 100mm 2,8 macro


En dag i solen

2010-06-02 | 15:20:24


Två timmars plugg inomhus blev det sen gav jag mig ut i solen igen. Det är så härligt väder ute att jag kunde liksom inte låta bli! Men nu får det vara bra med solning idag. Jag har redan fått lite färg så i den här takten kommer jag nog slippa blända alla stackars människor på Metaltown om tre veckor. Sen måste mina tatueringar får vila lite också, dom mår inte bra av för mycket sol.summerfeeling

2010-06-02 | 11:30:14


Idag är det sommarkänslor på allvar! Jag har legat och stekt på balkongen i en timme och ätit glass! Termometern visar 20 grader i skuggan, och utan en pool i närheten blir det alldeles för varmt på balkongen. Så jag återgår till kurslitteraturen en stund inomhus istället tillsammans med massa vatten. Senare blir det solning igen!


Foto: Jag
Utrustning: Canon Eos 40D + Canon EF 50mm 1,4


Kattporträtt - Missan

2010-06-01 | 16:47:30


Jag tänkte gå ut och fota lite macro bilder på växter. Visst blev det några stycken men då våran katt Missan hängde efter mig vart jag än gick och sökte efter min uppmärksamhet så slutade det med att jag fotade henne istället. Vackra katt! Är fortfarande lite irriterad att jag inte kan redigera rawfilerna (once you got raw, you want raw all the time!) men det funkar ju bra ändå!Foton: Jag
Bilder: Våran katt Missan
Utrustning: Canon Eos 40D + Canon EF 100mm 2,8 Macro


sovmorgon

2010-06-01 | 11:09:11Foto: Jag
Bild: Missan
Utrustning: Canon Eos 40D + Canon EF 50mm 1,4


Jag tog mig en välförtjänt sovmorgon. Även om min rocker ringde och väckte mig runt halv 9 så vägrade jag kliva upp då. Nu sitter jag däremot nyduschad och mätt i magen, redo att fånga dagen! Det är ju juni och allt! Först bör jag plugga, sen tror jag nog att jag tar en sväng med kameran. Hoppas ni får en trevlig dag!bloglovin