Eskilstuna partaj!

2011-10-31 | 21:16:03


I lördags var det dags för min bästa vän, Janika och Mikaela att firas! Jag tror vi var upp mot 37 pers som mest och kvällen bjöd på musikquiz och lek. Trevligt att träffa alla hallstingar också, fick veta att två av mina tjejkompisar väntar barn! Hur underbart är inte det?

Här kommer lite bilder från kvällen!
Sen blev det lekar!
och sen... gick det utför....

Frank Dandy

2011-10-31 | 15:40:09


Det där shoppingbehovet har tagit tag i mig idag och jag sitter och surfar runt på olika klädsidor och fastnade på Frank Dandy. Hur snygga är inte Frank Dandys underkläder då? Det här linnet med matchande trosor exempelvis. I like it!

Push it real good

2011-10-31 | 10:24:51


På min fanpage har jag snart 300gilla och när vi når 300 lottar jag ut tre stycken presentkort på 100kr, 200kr, samt 300kr som kan användas till fotografering, printkredit, album eller vad man nu önskar (ej bröllopsfotograferingar).

Så vill du ha chansen att få ett av dessa presentkort så kika in och gilla min fanpage på facebook. Där finns det dessutom massa bilder att titta på och du är mer än välkommen att fråga något om du har några funderingar. Klicka på bilden eller länkarna för att komma till sidan.

Välkommen in i värmen!

Printscreen

Företagsporträtt - YourCloset

2011-10-29 | 18:16:00


När jag skriver detta är det torsdag kväll, klockan är 20:51 och jag tittar på rosabandet galan, självklart har jag skänkt pengar också. Men när ni läser det här så är det lördag, klockan är 18:16 och jag har gjort mig lite vackrare inför kvällen.

Så ja, detta är ett tidsinställt inlägg, bra grejjer det där.

Min tvillingsyster är också här och lite just därför kan det vara på sin höjd att lägga upp lite fler bilder på just henne. Visst är hon snygg, min tvilling! Glöm inte att kika in YourClosets hemsida, om just du letar efter att hitta din nya klädstil!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall
Bilder: Företagsporträtt, YourCloset, 111015, Stockholm

Red Little Riding Hood

2011-10-27 | 17:36:00


Detta inlägget är tidsinställt då jag för närvarande befinner mig i Krylbo.


Vill du veta mer? Följ mig på twitter, eller facebook där jag uppdaterar oftare när jag är på resande fot.


Här kommer några fler bilder på fotograferingen med rödluvan-temat. Ni var många som uppskattade bilerna och det gör det hela ännu roligare! Som tidigare nämnt så är jag väldigt nöjd över allas jobb för att kunna genomföra den här fotograferingen. Vi var precis på rätt plats vid precis rätt tidpunkt med precis rätt folk!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang på Salong barock - Sundsvall
Modell: Louise Karlsson
Assistent: Johanna

Emmah & Jens - Porträttbilderna

2011-10-27 | 10:00:00


Det här inlägget är tidsinställt då jag just nu sitter i en bil på väg till Krylbo.

Emmah och Jens. Vi fortsätter deras dag med ett bildregn från porträttsessionen. Dessa är mina absoluta favoriter.


I. Love. Them.

Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Emmah & Jens bröllopsdag, 111001, Sundsvall


Ska du gifta dig och letar bröllopsfotograf? På hemsidan hittar du priser och information om mig.

Förbereder resa

2011-10-26 | 19:05:52


Jag smyger omkring i lägenheten, dricker té, går till vardagsrummet, köket, hallen.
Tvättar kläder, packar, provar läppstift, väljer smycken, slår in paket.

Imorgon åker jag med Pia till Krylbo. Pia, jag och sex hundar. Det ni. Där hoppas jag få se när Kiara paras med en stilig hane, och samtidigt får träffa Charlies farfar, tror jag det var.

På fredag eftermiddag hämtas jag upp av älskling och styr vidare mot Eskilstuna och bästaste vännen som har kalas. Hon blir ju stor flicka nu och det ska ju självklart firas! Det blir dessutom dubbelt firande då Mickis också fyllt år. Kan inte bli annat än grymt!

Men don´t worry. Det ligger några tidsinställda inlägg och väntar på er. Dessutom finns jag ju på twitter om ni vill ha lite tätare uppdateringar under tiden.

Nu ska jag fortsätta packa, så jag blir klar nångång. Kan ju vara en fördel.

Kläder till vänster, smink till höger.
Bild med mobilkameran

Gran Canaria - sista delen

2011-10-26 | 12:18:15


Här kommer sista delen av vår resa till Gran Canaria och som man brukar säga så har jag sparat det bästa till sist.

Vill du läsa de andra delarna så finns dom här, här, här och här.

Jag och älskling tog en promenad på tu man hand och strosade på stranden en kväll, hittade hjärtformade stenar och mådde sådär allmänt bra som man alltid gör i hans sällskap.


Tisdag den 13:e september, dagen innan hemresan så åkte vi på den bästa rundturen med Apollos guide. Upplevelsen går under namnet "Gran Canarias hjärta" och jag förstår varför. Vi fick åka upp i bergen, se fantastiska utsikter, få veta mer om historien om ön och de olika klimatzonerna. Där vi bodde hade vi 35 grader och blå himmel, en haltvimme senare hade temperaturen sjunkit till 19grader, gråa moln så långt man såg och luftfuktigheten var närmare 90%.

Vi fick se den vackraste kyrkan jag någonsin gått in i, prova banalikör, drakblods likör och olika sorters ostar, nötter, torkad frukt. Vi fotade påfåglar i en botanisk trädgård och åt mat på en bergsluttning.

It. Was. Amazing.

Denna bild tog jag genom bussfönstret, medan vi fortfarande åkte. Det är också min favoritbild och hänger numera som en tavla i köket, tillsammans med två andra.


Kyrkan from heaven!

Inne i den botaniska trädgården som jag blev förälskad i, där hade jag kunnat spendera många timmar.


Hela veckan hade jag tjatat om att jag ville se en solnedgång, precis där solen går ner vid stranden. Men vi bodde på fel sida av ön för att ha möjlighet till det. Men så på planet hem satt vi på första parkett och fick se den finaste solnedgången jag sett. Någonsin. Magiskt.


Tro mig, vi kommer åka tillbaka till Gran Canaria. Snart.

Marias gravidbilder på hemsidan

2011-10-25 | 20:54:16


Idag har min hemsida blivit lite snyggare. Marias gravidbilder ligger nu uppe, samt en blogpost om dagen vi fotograferade. In och kika vettja!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Sami & Marias gravidfotografering, 111016

Juni brudar

2011-10-25 | 15:39:38


Det känns skönt att bokningar inför 2012 börjar komma in redan nu. Mycket tidigare än förra året, kan det bero på att fotograferingen blir mer och mer viktig för er brudpar? Jag hoppas det! Nu har jag bara två lediga lördagar kvar i juni, så ska du gifta dig i juni, passa på att boka in just ditt datum innan det blir bokat av någon annan!

Mer information och bröllopspriser hittar ni på hemsidan http://fotografmissjeni.se
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Anneli & Johans bröllopsdag, 110528, Stöde

En sån där måndag.

2011-10-24 | 19:43:37


Idag är det en sån där ny vecka, där man ska anta nya utmaningar. Min utmaning idag har varit att försöka hålla huvudet högt. Men idag är jag lite deppig. Det är okej, man får vara deppig. Jag går inte under, världen går inte under. Det är bara en sån dag.

Så jag fokuserar på att redigera några bilder på vackra Maria istället och det hjälper. Bilderna är så fina så jag smälter en smula. Gå gärna in på hennes blogg om ni vill läsa mer om hennes graviditet och vardagsliv!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Gravidfotografering, Maria, 111016, Stockholm

Blixt eller?

2011-10-24 | 11:50:07


Jag fick en fråga om jag hade använt blixt på bilderna från T-centralen.

Svaret är nej.

Jag använder sällan blixt överhuvudtaget. Om det inte är absolut omöjligt att fota utan blixt eller om jag vill ha en viss effekt som bara går att få med blixt. På dem här bilderna så finns det ett stort ljusinsläpp bakom mig, då dörrarna är av fönsterglas och det är den enda ljuskällan vi hade där och då.

Jag gillar att jobba med de ljus som finns på plats men jag har en extern blixt i kameraväskan för nödfall :)
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Porträttfotografering för YourCloset i Stockholm, 111015

Filmning och fotning!

2011-10-23 | 19:49:25


Idag hämtade jag upp Dorion efter lunch och åkte hem till mig. Där drack vi té och då gjorde Dorion mig lite vacker. Vi har filmat en hel del idag till ett litet hemligt projekt än så länge. När vi var klara passade vi på att ta lite bilder också, eller ja, okej, Dorion fick ta bilder på mig. Sen tog jag på henne bara ändå.

Jag bara älskar höstljus!

Charlie boy

2011-10-22 | 17:29:45


När fästmannen somna på soffan tog jag med mig Charlie ut och lekte på gården. Passade på att ta lite höstbilder på lillfisen också.
Foton: Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Min hund Charlie

My twin

2011-10-22 | 14:20:11


Dessa bilder togs på väg till vårt fotoställe och mest för min egen skull. Jag tycker det är himla kul att experimentera lite hejvilt och se vad det blir i slutändan. Dem här tre gillar jag väldigt mycket.

Och ja, det är alltså inte jag på bilderna, utan min tvillingsyster.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni, Sundsvall (Jag)
Bilder: Porträttfoto, Jessica, 111015, Stockholm

Emmah & Jens

2011-10-21 | 16:58:27


Här kommer äntligen några bilder från Emmah och Jens bröllopsdag. Mitt sista bröllop för säsongen och det känns verkligen härligt att avsluta starkt, för deras bilder, dom hamnar i topp hos mig.

Därför tar jag några i taget, det skulle bli alldeles för långt inlägg annars. Vi börjar med några bilder från förberedelserna.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni, Sundsvall (Jag)
Bilder: Emmah och Jens bröllopsdag, 111001, Sundsvall

Behind the scene - Little red riding hood

2011-10-21 | 10:15:23


Vad roligt att ni gillar bilderna från rödluva temat. Då kanske ni även gillar det här! Dorion hade med sig filmkamera under plåtningen igår och filmade lite. Här nedan ser ni resultatet av den filmen! Enjoy!

Little red riding hood

2011-10-20 | 21:09:25


Jag är mycket nöjd över resultatet från dagens fotografering. Dorion stod för smink och hår, Louise var modell och Johanna var assistent. Charlie fick göra sin debut som modell idag också och han var så duktig!

Vad säger ni själva, lyckades vi?
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni, Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang på Salong Barock
Modell: Louise Karlsson & Charlie
Assistent: Johanna

Webgalleri

2011-10-20 | 12:28:59


Idag ägnar jag mig åt att försöka få ordning på ett webgalleri som ska upp på hemsidan och sedan skickas till kund. Det här med datateknik har inte riktigt varit min starka sida, men nån gång är det väl dags att lära sig!
Printscreen från Bridge

Halv 3 är det fotografering tillsammans med Dorion Chang som makeup artist och frisör, Charlie ska få vara med också, så det blir spännande! Så det dyker nog upp några bilder ikväll skulle jag gissa på!

Soon to be a family

2011-10-19 | 21:27:40


Sami trodde han kunde komma i mysbyxor och keps och vips så behövde man inte stå framför kameran. Men nähedu, där trodde han fel. Är man i sällskap och dessutom pappa till bebisen, ja då får man helt enkelt vara beredd på att ställa sig framför kameran! :)

Men åh så fina Maria och Sami är tillsammans, jag är säker på att dem blir de bästa föräldrarna!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni, Sundsvall (Jag)
Bilder: Maria och Sami, gravidfotografering, Stockholm, 111016

Företagsfotografering för Your Closet i Stockholm

2011-10-19 | 12:30:29


Måste ju visa några bilder på min snygga syster till hennes företag som också togs dagarna i Stockholm. Vi höll till hemma hos henne först, men jag kände mig snabbt instängd och oinspirerad. Så vi åkte in till T-centralen och där mina vänner, där fick vi fantastiska bilder! Galet vad man kan finna guldkorn på en tågstation.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni, Sundsvall (Jag)
Bilder: Företagsfotografering, YourCloset, 111015, Stockholm

Älskade motljus, älskade gravidmage

2011-10-18 | 20:09:17


Jag bara måste få dela med mig av lite bilder från gravidfotograferingen med Maria. Det var även hon som valde stället och vilken fullträff det blev! Awsome!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Maria, gravidfotografering, 111016, Stockholm

Canon lanserar Eos 1D X

2011-10-18 | 11:08:34


Jag tror att dem flesta canon användare har gått och väntat på en uppföljare av 5Dmark II, I know I have. Tills för några dagar sedan då jag skummade fram och insåg att det troligen blir en uppföljare av 1D serien och jag blev lite besviken. Men idag släpptes alltså Canon Eos 1D X och efter att ha läst om den är det helt klart en kamera värd att titta närmare på. Fullformat, 18MP, HD filmning, GPS (!) och plats för två minneskort (!!!!) är bara några få punkter som gör mig klart intresserad.


Canon gör det igen!

Här kan ni läsa mer om kameran och dess egenskaper!

Hemfärd

2011-10-17 | 11:10:45


Idag åker jag hem till fina Sundsvall till min fästman och mina djur igen. Som jag har saknat dom! Men jag har även haft det väldigt trevligt här i Stockholm. Igår träffade jag Maria som jag inte sett på evigheter och vi passade på att fota lite gravidbilder. Det ska bli himla kul att få visa upp några så snart som möjligt!

Innan tåget styr mot Sundsvall ska jag lämna tillbaka kameran jag har haft på lån över helgen, inte helt nöjd över det, men jag kommer snart köpa min egna 5D mark II. Tack för lånet Niklas!

Företagsfotografering med YourCloset

2011-10-15 | 23:17:12


Sen uppdatering, så här en lördagskväll med ett glas vin och naturgodis bredvid. Idag har det varit plåtning med YourCloset, Jessica behövde nya pressbilder så vi åkte till T-centralen och fotade! Som bonus har jag fått låna en 5Dmark II med 24-70mm 2,8L USM och ett t/s 2,8L av en fotograf här i Stockholm, mumma!! T-centralen bjuder på helt underbara miljöer, stora fönster, färgglada väggar, månformat tak och reflektionsytor. Vi fick så många bilder och det känns lite surt att inte kunna visa upp nått förrän jag kommer hem till Sundsvall igen.

Men, en liten sneakpeak kan vi ju alltid bjuda på, fotade av displayen på kameran med mobilen. Bättre än inget, huh?

Spend a little time

2011-10-15 | 10:09:50


Lördag andas lugn. En plåtning med syster för YourCloset, en resa ut till Dalarö och kvalitéstid med familjen.


Chilimys

2011-10-13 | 12:10:51


Här i Stockholm hos min syster så har det flyttat in två kattungar, Peppar och Chili. Dom verkar vara ganska oskyldiga men när solen gått ner och det är läggdags, då kommer hulliganerna fram. Jag som sov på soffan i vardagsrummet fick kanske tre timmars sömn inatt. Men vad gör det när dom sedan kommer upp i nkät och lägger sig för att somna? Myskatter!!


Långweekend i Stockholm

2011-10-12 | 12:49:49


Idag om bara nån timme åker tåget från Sundsvall - Stockholm. Ikväll möts jag (förhoppningsvis) av min tvillingsyster på station. Jag stannar till på måndag så det kommer bli några dagar i storstan! Anledningen till mitt besök är att jag ska träffa ett brudpar för möte. Håll tummarna för att dom vill boka mig! :)

Det kommer nog automatiskt bli lite glest med inlägg här, men några uppdateringar ska jag nog hinna med!
Vi ses i Stockholm!


Kommer sakna dig min fästman ♥

Hemma hos

2011-10-11 | 19:08:00


Idag har jag redigerat bröllopsbilder hela dagen, i princip. Så det var skönt att byta datamiljön mot att gå ut i höstvädret och ta bussen hem till "min" Essence familj, Maria och Elna på eftermiddagen. Maria bjöd på gofika i form av paj och té och Elna hade tusen saker hon bara måste få berätta om. Gotösen! Jag var dit för att lämna deras album som innehöll bilder från fotograferingen i samband med Essence Vitae. Elna blev väldigt glad och ville genast kika i albumet.

Jag hade inte med mig någon kamera, men var tvungen att ta fram mobilkameran och fånga hennes glädje.

Annorlunda prislista

2011-10-11 | 12:21:45


Jag är som många av er vet, lite av en fanatiker när det kommer till att sticka ut från resten. Mina bilder talar ett eget språk, jag som person, ja, behöver jag ens nämna något om det? Idag fick jag hem något som stärker ytterligare känslan av att sticka ut. Ha något som ingen annan har.

Idag fick jag hem mina "visitkortsböcker" - 12x12cm från Saal och dom är heeeelt underbara! Jag vill alltid ge den högsta kvalitén till mina kunder, oavsett vad det är. Den här boken hjälper mig ett steg framåt.

Man kan även beställa den till sina egna bröllopsbilder. Perfekt att ha med i handväskan och kunna titta i den, när som helst. Vart du än är kan du alltid visa upp dina bröllopsbilder för dina vänner. I love it!
Bilden till höger är mest för att visa storleken, lilla albumet 12x12cm, mellan 19x19cm och största är 30x30cm

175 anledningar till kärlek

2011-10-10 | 18:03:17


Det går helt enkelt inte att välja bort fler. 175 bilder blev resultatet från senaste familjefotograferingen. Höstsol. Strand. Lekfulla barn. Barnvisor. Fotboll. Kärlek.

För er som vill se fler bilder från denna underbara dag på stranden så har jag lagt upp på både hemsidan och min fanpage på facebook.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Familjefotografering, 110930, Sundsvall/Alnö

Polaroid magneter

2011-10-09 | 20:30:32


För ett tag sedan vann jag dessa polaroidmagneter av Sonja Dahlgren men inte förrän nu har jag tagit tag i att skriva ut lite bilder och sätta i ramarna. Tycker mitt kylskåp blev himla fint nu. :) Ramarna finns att köpa här.
Bild tagen med mobilkameran.

I am....

2011-10-08 | 15:40:45


Jag är flickvän, jag är sambo, jag är hundägare och kattmamma.

Jag är lycklig, jag är en syster och dotter. 

Jag är egen företagare, jag är entreprenör och bröllopsfotograf.

Jag är galet kär och efter idag är jag även förlovad ♥

Jag älskar dig mitt hjärta.

'

Gran Canaria del IV

2011-10-07 | 11:09:45


Nu fortsätter vi resan genom Gran Canaria. Har du missat de andra delarna kan du läsa dom här, här och här.

Måndagen den 12:e september var en sån där spontan dag där vi gjorde precis vad vi kände för. Det vill säga, åka till Playa del Ingles, rida på dromedarer, åka vidare till stranden och slås omkull av vågorna. Inga konstigheter.

Vår dromedar som jag och min sambo fick rida på heter Brahim och Pia och Ted red på Mundo, det är också just Mundos öga som syns på bilden. Helt klart en upplevelse utöver det vanliga, man tror inte att dom är så stora förrän man faktiskt sitter där på ryggen.


På vägen hem från stranden kom det fram två katter som var himla kelsjuka. Jag älskar deras täckning, såg ut lite som en gråmelerad lo. Himla fina var dom! Självklart var både jag och Pia tvugna att fota lite!
Bilder från Gran Canaria

Within your heart, you´ll find love

2011-10-06 | 18:14:38


För tillfället är det mycket. Det händer en hel del runt omkring mig som pockar på min uppmärksamhet, som vill att jag ska göra allt annat än att blogga. Men jag försöker hinna med.

Ikväll sitter jag med bröllopsbilder. Emmah och Jens. Det vackra höstbröllopet. Er fantastiska dag. Jag finner inga ord.

Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Emmah & Jens bröllopsdag, 111001, Sundsvall

Två pojkar i höstsolen

2011-10-04 | 17:18:37


Dessa två buspojkar tar upp min tid idag. Behöver jag säga att vi hade underbart eftermiddagsljus? I love!

Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Barnfotografering, 111030, Sundsvall

Bröllopsmässa 2012

2011-10-03 | 22:55:57


Idag har det varit fart och fläng hela dagen. Jag avslutade med att åka till Södra Berget för en informationskväll om kommande bröllopsmässa där i februari. Jag personligen gillar konceptet för bröllopsmässor. Det är en jättebra möjlighet att träffa alla som jobbar med bröllop eller fest och få en möjlighet att prata, känna och se vad som finns att erbjuda för just ditt bröllop. Så därför kommer ni att få möjlgihet att träffa mig den 26:e februari 2012 på Södra Berget tillsammans med flera andra företag som finns till för att göra din dag perfekt!

Kom till Sveriges vackraste bröllopsmässa!
Jag på bröllopsmässa mars 2011

Fotograf MissJeni in action

2011-10-02 | 19:58:53


Som vanligt när Josefine är med så passar även hon på att fota lite och det är alltid lika kul att se hennes bilder. Här är några som hon tog på mig under gårdagens bröllop.
Foton: Josefine Ellström
Bilder: Fotograf MissJeni (jag) fotar bröllop i Sundsvall

Höstbröllop

2011-10-01 | 09:49:03


Idag är det Emmah och Jens som gifter sig. Till skillnad från när vi sågs senast under vad dom kallade Västernorrlands värsta oväder så bjuder dagen till ära på strålande sol och fantastiska höstfärger. Jag måste erkänna att nerverna är lite ur balans, det blir oftast så när det går ett tag mellan bröllopen. Men det ska bli otroligt kul och jag har med mig Josefine som stöd och assistent.

Nu kör vi!
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Emmah & Jens, pree-wedding, 110712, Sundsvall/Kulturmagasinetbloglovin