Så enkelt.

2011-05-31 | 20:37:24


Tillsammans är vi oslagbara.

Beautiful bride

2011-05-31 | 17:25:50


Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Anneli på hennes bröllopsdag, 110528, Stöde

Två bilder på vackra Anneli. She looks like an angel.

Min första fotografering för The Essence Vitae Project

2011-05-31 | 12:18:28


När jag var hemma i Hallstahammar så fotade jag en familj för The Essence Vitae Project. Det är faktiskt även min familj. Min systerdotter, Elisa, har sjukdomen Autoimmunt Polyglandulärt Syndrom Typ I (Aps I)

Se bilderna och läs deras historia på essencevitae.com
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Elisa med sin familj, för The Essence Vitae Project, 110521, Hallstahammar

Ny bloggdesign

2011-05-30 | 20:34:55


Det är inte så konstigt att jag inte byter design så ofta. Den tid det tar. Say no more. Men jag borde helt klart slipa på mina html kunskaper känner jag. Fast det blir när hemsidan ska få sig ett rejält ansiktslyft efter bröllopssäsongen. Japp, förändringar kommer ske, big ones! Men jag börjar lite smått med bloggen. Ser något konstigt ut så hojta!

Såhär borde det se ut i alla fall:


Bröllopsfotografering - Behind the scen

2011-05-30 | 17:29:02


Josefine skickade två bilder till mig som hon tog i lördags, nu tog hon många fler så det dyker säkert upp fler också. Men vi börjar såhär. Ser ni vilket fantastiskt ställe som låg vid kyrkan. Lovely!

Foton: Josefine Ellström
Bilder: Jag fotar Anneli & Johans bröllopsporträtt

Storebror ser dig

2011-05-30 | 11:13:53


Idag har jag en del att göra, redigering av pre-wedding, konfirmation, barn/familj och bröllopsbilder. Framkalla bilder, skriva fakturor och bränna CD:n för leverans. Men vi börjar dagen med bilder på sötaste Alfred som ligger tryggt i sin storebrors famn.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Alfred med sin storebror Oscar, 110524, Sundsvall

Läsarfråga - Bröllopsklädsel

2011-05-29 | 19:54:00


När jag gick igenom alla bilder från gårdagen så såg jag den här bilden på mig som Josefine förmodligen tagit när hon höll i min reservkamera. Jag får ofta frågor om klädval när man fotar bröllop. Personligen tror jag att alla har ett sunt förnuft att kunna avgöra själv vad som passar. Slitna jeans med hål i, huvtröjjor, klackskor, kortkort och urringat går givetvis bort. Man ska vara representabel. Tänk på att du representerar ditt företag, samt att det är en högtidsdag. Under vigseln ska du även vara på plats utan att synas/höras.

Hel och ren funkar alltid. Jag själv har på mig ett par kostymbyxor, dom är lätta att röra sig i, ett neutralt linne/tröja samt en kavaj eller när det är lite kyligare som igår, en jacka i neutral färg. På fötterna har jag faktiskt sneakers. Även om det inte är det snyggaste till kostymbyxor så är det otroligt bekväma. Går man en hel dag och bär på tung utrustning så sliter det på rygg och fötter. Ett par bekväma skor hjälper att minska den smärtan otroligt mycket. Det vinner jag och min kropp på i längden eftersom jag planerar att jobba med bröllopsfotografering lång tid framöver :)

Men. Såhär såg jag alltså ut igår.
Foto: Josefine Ellström

Sen vet jag många fotografer som har på sig klänning, kjol, ballerinaskor, svarta stuprörsjeans, skjortor och så vidare. Så det är upp till var och en att bestämma hur man vill representera sig själv. Men att gå efter hel och ren, då kan man inte misslyckas.

♥ Annelie & Johan ♥

2011-05-29 | 15:25:35


Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Anneli & Johans bröllopsdag, 110528, Stöde

Fler bilder på de vackra paret från gårdagens bröllop i Stöde. Jag sitter och redigerar och redigerar, det går inte att slita sig från Anneli och Johans bilder. Jag bara älskar mitt jobb!

Anneli & Johans bröllopsdag

2011-05-28 | 22:06:58


Bröllopssäsongen är nu officiellt igång för min del och vilken start sedan! Vi undkom regnet under hela porträttfotograferingen och solen passade till och med på att kika fram. Vigseln hölls i Stöde kyrka som jag aldrig tidigare fotat i, men som jag gärna återvänder till. Festen hölls i Torpshammar och när alla gäster kommit på plats öppnade sig himlen och släppte ner en skur, lagom till när brudparet anlände med båt. Dock kom dom fram torra och lyckligt nygifta och några minuter senare sken solen igen.

Nu laddas bilderna över till datorn, smygredigeringen har också börjat och favoriten är utvald. Jag brukar vänta med det bästa till sist, men den här gången kan jag inte vänta. Jag är så nöjd över bilden och Anneli är så vacker. Så den här får bli en sneakpeak på vad komma skall.
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Anneli & Johans bröllopsdag, 110528, Stöde

Tusen tack Anneli & Johan för att jag fick vara med och fira er fina dag tillsammans med er!

Love is in the air

2011-05-28 | 11:29:55


Startar dagen med härliga bilder på Merja och Anders pre-wedding session medan jag inväntar Josefine. Vi ska ta bilen till Stöde och fota Anneli och Johans bröllop. Idag drar bröllopssäsongen igång för min del på allvar. Nu väntar många helger framöver med härliga bröllop och kärlek! Som jag har längtat!

Nu kör vi!!
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Anders & Merja, pre-wedding, 110520, Kungsör

Jag vet vad hon heter, men jag kallar henne Tess

2011-05-27 | 15:48:57


Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Theresas konfirmationsporträtt, 110521, Hallstahammar

Några fler bilder från i lördags på min fina systerdotter Theresa. Men vi kallar henne Tess.

Klassisk Massage & Vackra Naglar

2011-05-27 | 13:24:52


Jag har lagt ut lite bilder på min fanpage på facebook från fotograferingen med Klassisk Massage och Vackra Naglar. Klicka på bilderna för att komma till sidan.

Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Företagsfoton till VackraNaglar & Klassisk Massage

Ibland skräller även jag!

2011-05-26 | 21:08:09


Idag ställde jag och min sambo oss och bakade nutellamuffins. Jag bakar aldrig, lagar sällan mat (det är väl det man har en karl till?) och bakar jag så är det på sin höjd chokladbollar. Men idag så. Idag blev det nutellamuffins och nu står dom i kylen för att gotta till sig. Jag vet i alla fall vad jag kommer äta till mitt kvällsté ikväll. MUMMA!

Glad tjej

2011-05-26 | 17:15:55


En glad, något generad och blyg tjej tar emot blommor, pussar och gratulationer från sin moster på sin konfirmation medans hennes yngsta moster fotograferar allt. Ögonblick att minnas.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Theresas konfirmationsdag, 110521, Hallstahammar

Spontanköp 35mm 2,0

2011-05-26 | 15:50:48


I tisdags var jag in till mediamarkt och spanade efter objektiv. Ett fast vidvinkel. Jag klev ut med Canons 35mm 2,0 i handen, ett litet spontanköp sådär. I helgen får den visa vad den går för! Självklart har jag tagit lite testbilder också, Charlie fick stå modell. Välkommen till familjen.

Foto: Jag, Testbild med 35mm 2,0

Lille Alfred

2011-05-25 | 23:07:25


Avslutar kvällen med två bilder på sockersöta Alfred som jag har suttit och redigerat hela kvällen. Med sina fyra veckor i bagaget så är han även den yngsta modellen som stått framför min kamera.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Porträttfotografering av fyra veckor gamla Alfred, 110524, Sundsvall

Grillning for the win!

2011-05-25 | 14:29:33


Fredagskvällen spenderades med en stor del av familjen hemma hos Magge som bjöd på grillat! Det är såna här stunder som det är lag på att ha med kameran. Det händer inte allt för ofta att vi är så många på samma ställe, samtidigt. Ändå kom några inte med på bild heller.
Foton: Jag
Bilder: Grillning hemma hos storasyster Magge + familj

Pre-wedding Merja & Anders

2011-05-24 | 19:04:02


I fredags träffade jag Merja & Anders. Dom ska gifta sig den 11:e juni och jag kommer få äran att föreviga deras stora dag. Vi åkte runt och rekade lite ställen inför porträttfotograferingen och hittade flera bra som kommer ge en stor variation på bilderna.

Innan vi började med provfotograferingen så var Merja lite nervös inför att stå framför kameran men när jag visade henne bilden nedan på dom båda så utbrast hon: "åhhh, är det där vi? Vad fiiiiint, du är den bästa" En kommentar som gjorde mig väldigt varm i hjärtat. Jag längtar efter eran dag, nästan lika mycket som ni själva!

Sen har dom en förkärlek till svartvita bilder, vilket är väldigt passande. För det har ju jag med.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Merja & Anders, Pre-wedding session, 110520, Kungsör

Barnfotografering - Alfred 4 veckor gammal

2011-05-24 | 16:27:37


Idag har jag varit och fotat en underbar söt liten Alfred på fyra veckor. Han var helt bedårande söt och vi fick så många fina bilder. Här är två som jag inte kunde slita mig ifrån.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Porträttfotografering, 110524, Sundsvall

Theresas konfirmation

2011-05-24 | 13:10:00


Här kommer en liten sneakpeak från lördagens konfirmation i Hallstahammar. Fler bilder kommer!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Theresas konfirmation, 110521, Hallstahammar

Vi är kärlek

2011-05-23 | 22:35:18


I lördags var det konfirmation i Hallstahammar. Uppklädda och fina hamnade jag och min kärlek på bild. Han är lycka! Självklart dyker det upp fler bilder från den dagen, men då när jag stod där jag skulle, bakom kameran. Men ibland bjuder jag på några undantag.
Bild: Jag och min sambo, fotad av syrran, redigerad av mig.

Fotoalbum från Saal

2011-05-23 | 19:58:38


Idag fick jag hem ett paket som innehöll en Saalbok. Jag har tidigare nämnt att jag har tagit in Eirikuva i mina största bröllopspaket. I alla andra paket där det ingår ett fotoalbum kommer vara från Saal. Ett sådant fick jag hem idag som jag kommer använda som visningsalbum. Det finns i flera olika storlekar och man kan ha bilder på framsida och baksida. Jag valde att använda bilder från fotograferingen med Alma som jag hade förra sommaren. 19x19cm är en perfekt storlek att använda till sina familjebilder. Här kommer några bilder på hur albumet ser ut. Fotona trycks på tjockt fotopapper och det känns riktigt härligt att bläddra i ett sånt fint album!

Omslag:
Baksida

Borta bra men hemma bäst

2011-05-22 | 21:34:06


Så var vi hemma i Sundsvall igen. Vi tog en liten avstickare på vägen hem i Årsunda för att fota lite på en motorcrossbana. Charlie tyckte det var roligt att rulla sig i det dammiga gruset och blev mer grå än svart. Så när vi kommit innanför dörren så fick han sig en dusch och nu är han så fin och fluffig och så luktar han gott också!

Jag håller på att ladda över mängder med bilder från helgens olika fotojobb. Så det kommer komma upp bilder från provofotgrafering, The Essence Vitae Project och konfirmationsbilder. Håll utkik! 
Bilder: En skitig hund blir en ren hund :)

I Hallstahammar

2011-05-20 | 16:44:49


Idag har vi sovit länge. Vid 1 blev jag upphämtad av ett brudpar som jag ska fota i juni. Vi rekade lite ställen och hade en provfotografering. Jag längtar efter deras dag då dom är precis som jag. Lättsamma, glada och rockiga!
Om en stund tar jag med mig kameran igen för att fota för The Essence Vitae Project. Och ikväll väntas grillning med familjen. En helt perfekt dag med andra ord!Bild med mobilkameran, Charlie i syrrans trädgård


Right now

2011-05-19 | 14:30:00


I detta nu så sitter jag, sambon och Charlie i bilen på väg söderut. Vi ska hem till Hallstahammar och hälsa på över helgen. Men förutom trevligt umgänge så blir det även en hel del jobb. Imorgon ska jag träffa ett brudpar för konsultion/pre-wedding session efter lunch och på kvällen blir det min första fotografering för The Essence Vitae Project och jag avslutar helgen med att fota konfirmation på lördag. Det blir helt säkert en underbar helg! Bloggen kommer uppdateras mer sällan än ofta. Men desto oftare kommer jag ge spår efter mig på twitter. Så följ med där vettja!
Bild: Från senaste besöket i Hallstahammar, mina systrar med Charlie :)

I feel you

2011-05-19 | 11:54:08


Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Pia & Teds pre-wedding, 110518, Sundsvall

Picknick i Timrå

2011-05-18 | 23:29:48


Innan fotograferingen idag så hade vi picknick. Vi var vid vistavarvskyrkan, där har jag inte varit förut. Men vilket underbart ställe! Dit kommer det bli fler turer, dels för picknick, dels för att låta Charlie springa av sig och ja, sen nalkas det bröllop där i sommar. Det var härligt väder och självklart var Charlie med, tillsammans med hans mamma Belle och hans mormor Nala. En mycket bra dag!
Foton: Jag
Bilder: Från picknicken i Timrå

Pia & Ted - pre-wedding session

2011-05-18 | 19:43:45


Jag förvarnade er om en grym provfotografering idag. Jag hade mina säkra kort, det blev en GRYM provfotografering. Paret jag fotade är nämligen Charlies uppfödare och som har blivit våra vänner då vi umgås ganska mycket. När dom frågade mig om jag ville fota deras bröllopsporträtt så blev jag himla glad och efter idag måste jag erkänna att deras dag ligger mig varmt om hjärtat och jag längtar lite extra mycket efter den. Det kommer bli en himla bra dag!

Här kommer ett litet smakprov från idag, en bild som blev min personliga favorit direkt och som speglar Pia och Ted otroligt bra. Lättsamma och härliga!
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Pia & Ted, pre-wedding session, 110518, Sundsvall

Charlotte & Christophe - Pre-wedding II

2011-05-18 | 13:43:33


Här kommer några fler bilder på vackra Charlotte & Christophe från deras pre-wedding fotografering i söndags. Idag ska jag träffa ett till brudpar och ha en provfotografering med dom också. Men det är inte vilka som helst, utan ett lite speciellt par. Ni kanske får se senare.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Charlotte & Christophe pre-wedding session, 110515, Sundsvall

Good stuff about me

2011-05-18 | 11:58:33


Hur gammal är du? 25 blev det visst iår.
Hur lång är du? 160cm (159) eller tre äpplen hög som jag brukar säga.
Stjärntecken? Väduren.
Hur bor du? I en bostadsrätt på 59kvm med sambo, vovven Charlie och mina två katter, Wilma & Fred i mitten av landet, älskade Sundsvall.
Är det din bästa bostadssituation någonsin? Det vet jag väl inte nu? Men hittills trivs jag väldigt bra med tillvaron där.
Arbetar du? Jag driver eget företag som fotograf, samt extrajobbar på Casinot här i stan.
Ville du jobba med det när du var liten? Jag sökte jobb på Casinot i Stockholm när jag var 20, men annars har det inte varit något som jag prioriterat. Fotandet däremot, det har alltid funnits där.
Är du nöjd med ditt liv? Hur kan man inte vara nöjd?
Har du bott utomlands? Ja, tre månader i Grekland.
Vad är det knasigaste jobb du haft? Jobbade som telefonförsäljare utan att SÄLJA något. Vi gav bort prenumerationer gratis.. knasigt va?
Gillar du att resa? Ja, det är härligt. Oavsett om det sker innanför Sveriges gränser eller långt utanför.
Nästa resa? Ska försöka komma iväg i vinter, vart har vi inte bestämt än, men det brukar visa sig.
Intressen? Djur, hårdrock, tatueringar, foto, umgås med vänner och familj och festivaler!

Vad gör dig glad? Ganska mycket, jag är en glad person :)
Vem är du mest lik i din familj? Min tvillingsyster?
Vad köper du oftast till dig själv? Ehh.. godis blir det nog. Om man inte räknar med fotoprylarna, fast det är ju till företaget. Så ja, godis. Och då helst ostbågar.
Vad är ditt nästa mål i livet? Vill väldigt gärna avla vidare på Charlie. Så vi hoppas på det nu!Vad är du mest stolt över om dig själv? Det faktum att jag har en bostadsrätt, en bil, en hund och två katter som betalats tack vare mitt företag gör att jag är förbannat stolt över mig själv. Sen att jag har världens bästa sambo gör ju inte saken värre.
Vad arbetar du på? Att kunna ta semester i vinter. Fan vad skönt det vore.
Vad brukar folk tro om dig vid första ögonblicket? Att jag är annorlunda och kanske lite knasig. Antingen gillar man det eller så gillar man det inte. Bara att välja.
Har du många bästa vänner? Jag har Janika & Dorion. Man behöver liksom inte fler.
Nämn ett problem du har? Jag knäcker fingrarna.
Finaste komplimangen du fått? "Du är helt underbar på alla sätt och vis, vet du det?!" - Min sambos ord efter första gången vi träffades. Det var det finaste någon "främling" någonsin sagt till mig. Jag kunde inte göra annat än att falla för honom ;)Ger du ofta komplimanger? Om någon förtjänar det. Det gör människor i min närhet väldigt ofta. Dom är liksom bäst! Ni ser, där kom det en komplimang i bara farten!
Vad skulle du vilja kunna som du inte kan? Om man ska tänka utanför boxen så skulle jag vilja ha superkrafter. Ja, jag kollar för mycket på fantasy filmer...
Nästa inköp?Det blir ett objektiv. Eller en ny kamera. Får se vilket som hinner först ;)
Varför har du en blogg? Bra fråga. Jag har bloggat sen 2005 och kommer förmodligen blogga tills jag dör. På samma adress också. Det är här ni hittar mig.
Vad ska du göra idag? Idag ska jag vara med Charlie och sedan väntar en bröllopskonsultion med provfotografering. Det kommer bli GRYMT!!!

Vad ska du göra i morgon? Imorgon åker vi ner till Hallsta för att hälsa på min familj och spenderar helgen där. Jag längtar!
Hur ser ditt liv ut om fem år? Åh, får jag bestämma själv? Om det går som jag vill så har jag barn, har haft en valpkull och förmodligen har vi flyttat till hus också. Kanske sitter det en ring på fingret?
Vad vill du säga till de som är yngre än du? Att ni också blir äldre ;) Och så en riktig klyscha: Ärlighet vara tamefan längst. Ungdomar är framtiden, men för att komma dit måste ni lyssna på de äldre (inte mig då, utan farmor, farfar, mormor, morfar, pappa och mamma, dom kan.)

No more blöt hund

2011-05-16 | 18:37:56


Idag var jag in till två djurbutiker, målet var att hitta något bra regntäcke/overall till Charlie. Han blir så himla skitig och blöt när det regnar ute. Framför allt blir han så kall av regnet och det tar sån tid att få honom torr.

Det blev ett regntäcke i rött av märket Kennel från Djurmagasinet och en overall av märket hartta från Arken Zoo. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Nu är vi redo för vilket väder som helst!
Foton: Jag

Klassisk Massage

2011-05-16 | 17:37:08


För några veckor sen fotade jag för Klassisk Massage, två bilder har ni redan sett, här kommer två till.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Företagsbilder till Klassisk Massage

Charlotte & Christophe - Pre-wedding

2011-05-15 | 15:32:31


Idag har jag träffat ett väldigt avslappnat och härligt brudpar, Charlotte med sin Christophe. Dom gifter sig den 18:e juni i Selångers kyrka. Christophe är fransman och Charlotte har rötter från Sundsvall. Tillsammans är dom otroligt fina och nervositeten inför den stora dagen smög sig inpå under våran provfotografering. Men jag känner mig väldigt säker på att det kommer bli en underbar dag! Jag längtar!
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Charlotte & Christophe pre-wedding session, 110515, Sundsvall

Working weekend

2011-05-14 | 18:02:11


Trots helgen så jobbar jag i alla fall. Imorgon har jag en bröllopskonsultion med provfotografering och idag redigerar jag bilder från fotograferingen hos AGera. Att vara fotograf eller egen företagare överhuvud taget innebär att man får kombinera helg med jobb helt enkelt.

Jag gillar företagsporträtt som inte andas företag utan som spelar mer på personligheter och erfarenheter. Man får fram en mycket mer avslappnad person framför kameran när man inte tar allt så allvarligt.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: AGera arbetsgivarringen företagsporträtt, 110509, Sundsvall

En regnig lördag

2011-05-14 | 15:58:53


Det var tänkt att jag skulle plåta Viktoria idag, utomhus. Som jag har sett fram emot den plåtningen. Vi har ett klockrent tema och det var längesen sist jag fotade med henne. Men så regnar det. Tacka för det! Jag hoppas bara att vi hinner med den innan hon flyttar till Grekland nästa vecka.

Men istället för plåtning så har jag tillbringat dagen med att koka ihop en demobok för barn/familj. Bilderna hämtade jag från en barn fotografering med sötaste Alma förra sommaren. Albumet beställde jag från Saal och nu längtar jag tills det dimper ner i brevlådan.

Här nedan ser ni uppslag nummer 4 i boken.

Fredagslugnet

2011-05-13 | 19:44:32


Igår städade jag och min sambo ur hans gamla lägenhet, sex timmar tog det. Därefter satte jag mig i kassan på casinot för ett nattjobb. Idag sov jag och Charlie till halv 2 och vi har sedan dess inte gjort många knop alls. En sväng ut till birsta för inhandling av mat och djurtillbehör och så hejjade vi fram Sverige till VM-final. Men resten av kvällen går i samma anda som dagen gjort. Vi känner fredagslugnet.
Foto: Jag
Bild: Charlie

Didde & Isabelle

2011-05-12 | 11:13:08


Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Isabelle & hennes häst Didde, porträttfotografering, 110426, Härnösand

Bullen

2011-05-11 | 16:22:26


Förra veckan köpte jag en kompis till Charlie. En bulldog. Han fick namnet bullen. Charlie visade sin tacksamhet på sitt alldeles egna sätt.
Bilder: Nya kompisen Bullen & Charlie.

Företagsfotografering AGera

2011-05-11 | 11:38:27


I måndags startade jag årets hittills varmaste dag med att fotografera porträtt på personalen som jobbar på AGera, arbetsgivarringen. Vi höll till i parken precis utanför deras kontor. Bilderna blev himla fina och avslappnade!
Här är två bilder från dagen!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: AGera, arbetsgivarringen Sundsvall/Timrå, 110509, Sundsvall

Summer breeze

2011-05-10 | 10:52:30


Foton: Jag

30-årsfirande på södra berget

2011-05-09 | 18:46:23


Det var inte bara en stor dag för Charlie igår. Min underbara sambo fyllde 30 år också. Han ville inte ha någon fest så vi bestämde oss för att checka in på Södra Bergets hotell och bara ha det mysigt vi två. Vårt rum var en svit med utsikt över stan, minibar och bastu som vi tog vara på. Härligt att få vara på tu man hand ibland. I present fick han en upplevelse där han kommer få köra en ferrari eller lamborghini. Den uppskattades!
Grattis min älskling!

How about yesterday?

2011-05-09 | 14:45:27


Igår var en fin dag. Strålande sol och Charlies första hundutställning. Det blev en ganska lång väntan då vi var där lite i förväg för att titta på alla andra hundar. Men när det var våran tur att gå in i ringen så kom adrenalinkicken. Vem hade kunnat tänka sig att en minut i en ring med sin hund kunde få hjärtat att slå dubbelt så fort? Domaren gav honom lovord. Han var jättefin i kroppen och hade ett fint sätt. Men, iomed att han byter tänder och käken fortfarande växer så hade han just nu ett underbett. Vilket gjorde att han inte gick vidare. Den här gången. Jag väntar tills hans käke växt klart så kör vi igen! Man märkte på Charlie att han gillade ringen. Han skötte sig exemplariskt!
Charlie står så fint i ringen med mig.
Vackraste Charlie

Hit me hard

2011-05-07 | 18:22:04


Idag har det varit en städ dag kan man säga, kastat ut gamla saker och köpt in lite nytt. Så nu ser det lite mer somrigt ut här hemma. Kvällen kommer gå åt till att synda ostbågar och mysa framför tv:n. Jag och min karl har satt upp oss på diet/träning och nu har det gått tre veckor utan att jag ätit något snacks. Så kvällens ostbågspåse ligger lämpligt till. Apropå träning. Jenny gick lös på boxningskudden under vår fotografering förra helgen. I like it!
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
bild: Jennys porträttfotografering, 110501, Sundsvall

Fotografering för vackra naglar

2011-05-06 | 13:23:01


Här kommer två första bilder som jag fotade i onsdags åt VackraNaglar. Det finns en hel drös med bilder, så det kommer komma upp fler.
Foton: Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Företagsfotografering för VackraNaglar

Träning inför söndag

2011-05-05 | 18:52:11


Idag var vi ut till Timrå för att hälsa på Charlies mamma, mostrar, mormor och uppfödare. Det blev ett kärt återseende och Charlie ville bara leka hela tiden. Vi traskade till Timrås bruksklubb och passade på att träna inför söndagens utställning och Charlie fick också prova på agilityövningar, såsom springa genom tunneln och gå upp för balanshindret vilket han klarade galant på första försöket. Vilken underbar hund jag har. Det ser ljust ut inför framtida tävlingar! Men först ska vi ta oss igenom söndagens utställning. Nerverna är redan lite skakiga, men kul ska det bli.
Foto: Jag
Bild: Charlie

Bia bed 60x70cm

2011-05-05 | 14:02:44


Igår fick Charlie en ny säng eftersom att han har blivit lite för stor för sin gamla. Även om han gillar att ligga i den fortfarande så tyckte jag det kan vara bra med en där han faktiskt får plats, även när han är fullvuxen. Så det blev en svart BiaBed 60x70cm och Charlie var inte sen med att hoppa i den och börja leka med sina nya leksaker som följde med hem. Den gula leksaken han har i munnen exempelvis. Två timmar tog det, sen hade han bitit sönder den.
Foton: Jag
Bilder: Charlie i sin nya säng med sin nya leksak.

Anna & Wille

2011-05-05 | 12:19:23


Här kommer några fler bilder från min fotografering uppe i Härnösand med tjejerna Anna och Isabelle och deras hästar Wille och Didde. Den här gången är det bilder på Wille och Anna. Jag är så nöjd över hur resultatet blev så det kommer garanterat komma upp fler!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Porträttfotografering, Anna & Wille, 110426, Härnösand

The Queen

2011-05-04 | 18:08:15


Här har ni drottningen i huset. Wilma är helt klart den som bestämmer över djuren här hemma.
Foto: Jag
Bild: Wilma

Isadora Wonder Nail

2011-05-04 | 17:13:34


Idag har vi haft fullt upp och varit på villovägar hela dagen. Först blev det birsta city och storhandel i djuraffären, rusta och ica maxi. Sen åkte vi till kontorsvaruhuset då jag behövde lite saker till kontoret. Sen hann jag vara hemma en halvtimme innan jag åkte ner på storgatan och klev in på Klassisk Massage för att fota åt dom. Bilder därifrån dyker upp lite senare.

Något jag sällan brukar köpa är nagellack och köper jag nått så blir det oftast svart. Men dom här tre färgerna från Isadora drogs jag till. Kändes sommar på nått sätt. Den blåa nyansen har jag på mig nu. Blev positivt överraskad över hur snabbt det torkade. Innan jag hade påbörjat andra handen så var den första torr. Något för mig som alltid har en tendens att kladda ner det annars. Det blir nog fler färger därifrån.
Foton: Jag

Porträtt i studio

2011-05-03 | 16:59:06


Dagen har gått åt till att sova länge, leka med Charlie och så har jag börjat kolla på en kurs DVD som jag köpte från moderskeppet för två veckor sen som heter "Porträtt i studio". Jag har två studioblixtar, men har inte direkt full koll på allt som hör till för att få det som jag vill alla gånger, så den här dvd:n kommer hjälpa mig mycket! Det är väldigt lätt att hänga med i de olika avsnitten och man blir sugen på att börja träna direkt!
Det finns även andra kurser att ta del av, jag kommer exempelvis troligen köpa "skönhetsretusch" när jag är klar med denna.

When she smile

2011-05-02 | 14:32:51


Jenny har ett leende som lyser upp varje rum hon kliver in i.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Jenny, porträttfotografering, 110501, Sundsvall

Du & jag under samma tak

2011-05-02 | 11:23:45


För en vecka sen bytte min karl adress. Han är inte bara min karl numera, han är min sambo. Efter snart 8 månader tillsammans bor vi nu under samma tak. Min älskling och jag. 

Stronger than you

2011-05-01 | 17:12:23


Imorse klev jag upp tidigt igen (vafan?). Den här gången för att fota min fina vän, Jenny, som jobbar på Golds Gym här i stan. Hon har börjat ett väldigt imponerade träningsprojekt och ville ha bilder på utvecklingen samt till sin blogg som hon kommer uppdatera längs vägen. Idag var första etappen, idag börjar det. Body Fitness är målet.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Jenny, porträttfotografering, 110501, Golds Gym, Sundsvall

Läsarfråga - Redigeringsprogram

2011-05-01 | 11:03:02


mathilda frågar:

Vad använder du för objektiv för dessa bilder? Berätta gärna vilken redigeringsprogram du använder :D tacksam för svar!


Jennie svarar: Jag använde mig av min Canon 5D + Canon EF 70-200 2,8L USM. Angående redigering så är jag en riktig photoshop nörd och har i dagsläget Photoshop CS5. Jag har lärt mig photoshop från början och det har därför varit svårt att gå över till något annat. Men när lightroom 3 kom ut så var det så många fotografer som lovordade programmet så jag var tvungen att testa. Idag använder jag lightroom till 95% av redigeringen. I photoshop gör jag endast små justeringar, kanske lägger på någon action eller liknande.


Men jag är inte redo att släppa Photoshop helt ännu. Det är fortfarande ett starkt redigeringsverktyg och jag arbetar gärna med båda programmen för bästa resultat.Printscreen från Lightroom 3 från plåtningen med Matilda.
Printscreen från Photoshop CS5


bloglovin