Dom bästa

2013-08-31 | 13:24:07


Ni gör mig hel ♥
 
 

Inget nät

2013-08-29 | 18:17:23


Tele2 har tydligen en "ganska stor" driftstörning i sitt nät som startade igår kväll. Så vi är utan både tv och internet. Tack och lov för fri surf på mobilen.

Så vi passade på att gå en halv mil idag, hänga i soffan och busa lite och bara vara. Kvalitetstid med familjen helt enkelt.


Läkarkontroll

2013-08-28 | 15:05:05


Idag var vi till BVC för att träffa barnläkaren för en rutinkontroll. Lucas växer som han ska och allt såg bra ut. Så när vi kom hem var jag såklart tvungen att ta lite nya bilder på honom. Min fina kille.
 
Längd: 58,8cm
Vikt: 4900gram
Huvudomfång: 40.3cm
 
 
 
 

kvällsfika

2013-08-27 | 19:29:39


Vi har precis sagt hejdå till vårt sällskap som kom och var sociala med oss en stund. Min pappa, farmor och Barbro kom förbi med fika, blommor och presenter till Lucas. Efter fikat tog vi en promenad i underbart sommarväder. Sensommar känns vilseledande med 25 grader. Men jag klagar inte, jag skulle inte ha något emot sommar året om.
 
 

Ny vecka

2013-08-26 | 21:58:02


Nedan är senaste bilderna från instagram. Ny vecka och nya möjligheter. Vi har börjat ta långpromenader hela familjen och äter nyttigare igen, nu är det dags för gravidkilona att försvinna! Jag längtar tills jag kan börja springa igen. Behövs bara ett par nya joggingskor och lite bättre kondition så kör vi!


Sjukstuga

2013-08-25 | 13:20:20


I helgen hade jag tänkt vara sjukt social med vänner. Men så blev jag förkyld och hostar istället lungorna ur mig, halsar té och slappar i soffan. Tack och lov har inte Lucas blivit smittad och hoppas att han slipper det också. Jag ska hitta ork att ge mig ut på en promenad i alla fall så vi får lite frisk luft. Men annars är det sängläge som gäller och bloggen blir därför lite lidande. Sånt som händer helt enkelt.
 
 

Min busunge!

2013-08-23 | 12:51:00


Idag busade vi lite i soffan och jag lyckades fånga några leenden på film. Min lilla busunge. Vad jag älskar dig! 
 
 

Min lilla rocker

2013-08-22 | 16:10:52


Jag tycker det är svårt att hitta lite tuffare kläder till Lucas. De flesta har ränder, pricker eller djur på kläderna. Jag som är hårdrockare vill ju ha lite coola motiv. Så ramlade jag över rockzone.se och hittade den här bodyn som jag självklart var tvungen att klicka hem direkt, matchar hans coola napp också. Klart Lucas kommer bli hårdrockare som sin mamma!
 
Har ni några tips på andra ställen som säljer lite tuffare kläder till bebisar så hojta gärna till!
 
 

kärt återseende

2013-08-21 | 13:19:54


I söndags åkte vi hem till Maria och hennes familj för lite fika och ta igen förlorad tid. Senast vi sågs var Liam 7 månader, nu blir han två i november. Tiden rusar verkligen förbi och jag trodde inte att det var så längesen vi sågs sist, men tydligen. Liam var väldigt nyfiken på Lucas och ville klappa och titta på honom. Även om Lucas ser lite skeptisk ut på en bild så var han väldigt nöjd i Marias knä. Maria har jag lärt känna genom bloggen och vi hängde väldigt mycket när  jag jobbade i Stockholm under en sommar. Sen dess har vi setts när vi har haft möjlighet. En fin vän!
 
Hoppas inte det går lika lång tid innan vi ses nästa gång!
 
 

Dalarö

2013-08-20 | 12:04:38


I lördags åkte vi som sagt till Dalarö och hem till min mamma, Lucas mormor och hängde lite i solen, myste och badade lite. Lucas gillar verkligen och bada. Han plaskar runt med benen, ler mot en och bara njuter. Det är väldigt lättsamt att åka iväg med Lucas, han sover mest i bilen. Vi får se hur det går i slutet på september när vi ska åka till Sundsvall och har fem timmars bilfärd framför oss.
 
 

Långhelg

2013-08-19 | 20:59:30


Jag har haft lite långledigt från bloggen då vi hade besök av Lucas farfar i två nätter och sedan åkte vi till Dalarö och till min mamma för att umgås två nätter. Idag kom vi hem igen och har haft det himla mysigt dessa dagar. Lucas har badat, myst och slagit personligt rekord i att sova på natten. 6 timmar fick vi inatt. Hoppas det är något som håller i sig framöver också.
 
Bilder från Stockholm kommer, nedan myser Lucas hos hans farfar. 
 
 

Torsdag

2013-08-15 | 11:37:53


Senaste bilderna från instagram, där jag uppdaterar betydligt oftare, missjeniphoto heter jag där om ni vill följa. Idag får vi besök av Lucas farfar så vi har städat och donat här hemma. Lucas farfar bor i Sundsvall så det ska bli kul att dom får träffa varandra nu när dom åkt så långt.


När två blir tre

2013-08-13 | 19:45:37


Sen Lucas kom till världen har bloggen svämmat över med bilder och kärleksförklaringar till honom. Man lever i en liten bebisbubbla och beundrar minsta lilla rörelse han gör. Man tröstar när han gråter, vaggar tills han somnar, matar när han är hungrig och byter blöja när det behövs. Dagarna kretsar kring Lucas. 
 
Men för den sakens skull får man inte glömma bort varandra, mamma och pappa. För vi är ju två som skapade vår son. Och även om sömnbristen är stor och humöret inte alltid är på topp så är det viktigt att komma ihåg varandra också. En puss, en lång kram, kura upp i famnen i soffan framför en film eller bara tala om för varandra hur mycket man älskar den andra.
 
Att skaffa barn testar ett förhållande väldigt mycket. Kärleken sätts på prov. Hur underbart det än är att få barn så är det även påfrestande. Det vet alla som har skaffat barn. Många par går tyvärr skilda vägar under barnets första år. Jag har haft tur att få bilda familj med min bästa vän, mitt livs kärlek, min stöttepelare. Han accepterar mina mindre bra sidor och jag accepterar hans. För hur mycket man älskar någon så är ingen perfekt. Och att veta att han finns där, även de dagar då jag inte är på topp. Vi finns där för varandra, oavsett. Det är äkta kärlek.
 
Foto: Sanna Ek

fyra generationer

2013-08-11 | 17:08:51


Idag har vi varit hem till farmor en sväng för att fånga fyra generationer på bild på pappas sida. Min tvillingsyster är på besök också så hon fick stå bakom kameran den här gången. 
 
 

Grattis till mina killar!

2013-08-10 | 16:45:42


Idag står det Lars i kalendern, vilket innebär att två av mina favoritkillar här hemma har namnsdag. Så grattis älskade ni! Tack för att ni finns i mitt liv och förgyller mina dagar.
 
 

puss på dig kompis

2013-08-10 | 12:37:41


Innan Lucas kom till världen var jag väldigt nyfiken på hur Charlie skulle reagera mot honom. Han som har fått så mycket uppmärksamhet innan skulle nu behöva dela med sig av den till en annan. Charlie är väldigt lugn i övrigt så jag var inte orolig över att han skulle bli avundsjuk eller liknande. Även om han numera kräver lite extra långa hälsningar vid dörren när folk kommer och hälsar på eller när vi varit borta en stund. 
 
Men mot Lucas är han väldigt försiktig och nyfiken. Han nosar, pussar och lägger sig bredvid när tillfälle ges. Det ska bli kul att se dom leka tillsammans när Lucas blir lite större. 
 
 
 
 

mamma hjärta Lucas

2013-08-09 | 15:02:45


Jag läser många mamma-bloggar. Det gjorde jag även innan jag blev gravid. Några är mina vänner, andra är andra fotografer som blivit mammor. Helt plötsligt slår det mig. Nu är jag en av dom. Jag är mamma. Vissa dagar har jag fortfarande svårt att förstå att den lilla killen som i skrivandets stund sover i bärselen är min son. Att jag är hans mamma. Andra stunder är det så självklart. Som om det alltid varit så.
 
Underbara Lucas. Mamma älskar dig.
 
 
 

Sigtuna

2013-08-09 | 14:49:51


I onsdags åkte vi hem till min syster som bor i Sigtuna och hälsade på. Hon hade inte träffat Lucas än så vi tog en liten tripp på en timme i bilen. Det var även den längsta turen hittills för Lucas och han sov nästan hela vägen. På gården sprang det hönor och tuppar och Charlie smet ut och jagade en stackars tupp som sprang för livet. Han gjorde inte illa den utan ville såklart bara leka, men det ville inte tuppen. Konstigt nog.
 
Lucas var som vanligt i rampljuset, framför allt var det barnen som ville mysa. 
 
 

Myskväll

2013-08-08 | 21:55:36


Idag har vi besök av Dorion med familj som har varit på roadtrip. Janika kom också förbi och så gjorde vi pizza till kvällsmat och lite godis på det. Självklart fick Lucas mysa lite också.


växer så det knakar

2013-08-07 | 12:03:28


Idag har vi varit till BVC för vägning och mätning. Lucas väger nu 4260gram mot förra veckans 3890gram. Han är 55,7cm lång och huvudomfånget ligger på 38,7cm mot förra veckans 37cm. Min lilla kille växer så det knakar. Idag tog jag även beslutet att sluta amma. Det funkar inte längre och både Lucas och jag blir frustrerade istället. Det känns även bäst så då jag vet exakt att han får i sig tillräckligt och att det är helt mjölkfritt. En nöjd bebis = en nöjd mamma.
 
 

besöksdagen

2013-08-06 | 20:00:04


Vi börjar ta oss ut mer och mer och åka hem till folk istället för att dom kommer till oss. Det känns skönt att inte behöva oroa sig för allt möjligt när vi åker från hemmet. Det har ändå varit vår trygga vrå i början. Idag var vi till hallsta och besökte mina två systrar och deras barn, Lucas mostrar och kusiner. Självklart, som vanligt så stod Lucas i rampljuset. 
 
Därefter åkte vi hem till min farmor och hälsade på. Farmor är så kär i Lucas och det är så kul att se henne skina upp som en sol när hon håller honom. Hon är ändå 98 år, så att ha kort på henne och Lucas betyder verkligen mycket för mig.
 
 
 

1 månad

2013-08-05 | 15:59:50


Idag blir våran lilla smurf en månad gammal. Var det verkligen en månad sen vi fick träffa dig. Tiden går fort, samtidigt går den sakta. Vi lär känna varandra mer och mer för varje dag. Du har börjat använda andra ljud än skrik för att kommunicera med oss och är vaken längre perioder då du antingen ligger i din pappa eller mammas famn, eller på en filt och tränar att lyfta nacken som du klarar av väldigt bra. Man undrar vad du tänker på när du tittar in i mina ögon. Vet du vem jag är? Känner du dig trygg? 
 
Även om du är gnällig på dagarna med jämna mellanrum så låter du oss sova på nätterna och vaknar två gånger för att äta men somnar sedan om igen, ibland tar det kanske lite tid att somna om, men det går om man sjunger en visa och vaggar dig till sömns. Du har redan hunnit med några besök till barnakuten för förstoppning och åkt på en ögoninflammation. Men vi hoppas att det går över snart. För det mesta är du en snäll och nöjd bebis som nyfiket studerar omgivningen och alla människor som hälsar på dig.
 
Tiden innan du kom känns väldigt avlägsen just nu. Och jag längtar efter att få veta mer om dig. Älskade Lucas.
 
 
 

Bröllopsdetaljer

2013-08-05 | 10:10:38


Jag har så smått börjat komma igång att rediga bilderna från bröllopet i Linköping som jag fotade i slutet på Juli tillsammans med Louise. Jag är så nöjd över resultatet och har lite svårt att slita mig från dom. Men när Lucas sover så är det lika bra att göra detsamma, man vet aldrig när den lilla busungen tänker vakna.
 
Men jag hinner bjuda på ett litet smakprov i alla fall.
 
 

Kalas

2013-08-04 | 16:23:00


Idag har vi varit i Hallsta en sväng för att fira Theresa och Wilma som har fyllt år. Theresa fick ett töjningskit till öronen och inbjudan till tatueringsmässan i Stockholm av oss till hennes mammas förtjusning. Lucas, han bara sov.


den där magkänslan

2013-08-03 | 16:52:06


Eller mordersinstinkt. Kalla det vad ni vill. Men den ska man i alla fall lyssna på. För två dagar sen skrev jag att jag misstänkte att Lucas blivit förstoppad igen och idag tyckte jag att han betedde sig likadant som sist vi åkte in till barnakuten. Och visst hade jag rätt. När jag bytte blöja på honom såg jag hur han kämpade med att krysta men det kom inget och han skrek av smärta. Jag ringde 1177 direkt och efter att ha stått i kö i en kvart fick vi rådet att åka in till barnakuten igen. 
 
Väl där inne fick vi hjälp ganska snabbt och ut kom en hel del. Stenhårt. Lucas skrek och blev helt röd i ansiktet. Usch vad det gör ont i mammahjärtat av att se honom ha så ont och inte kunna hjälpa honom. Det känns som om någon sticker in en kniv i hjärtat flera gånger. Tack och lov mår han mycket bättre nu och vi hoppas att han slipper åka in till barnakuten fler gånger. Vi har fått tips om hemvård och ska ge honom massage, lactulos och om det behövs en dos resulax.
 
Vi har även gått över till en helt mjölkfri kost både hos mig och ersättningen. Så nu gör vi verkligen allt vi kan för att hjälpa honom bli bättre. 
 
 
 
 

Lucas i centrum

2013-08-02 | 16:46:32


Idag har vi haft besök av moster Amelia på förmiddagen och nu har vi precis vinkat hejdå till mina barndomsvänner Bambi, Pess och deras två tjejer. Vi bjöd på lite bullar och saft och så var såklart alla nyfikna på Lucas som visade upp sig från sin bästa sida och var så nöjd över uppmärksamheten.
 
 

1:a augusti

2013-08-01 | 19:26:51


Helt plötsligt är det augusti. Vart tar dagarna vägen? Idag har Lucas varit med och storhandlat och var så snäll hela tiden, han brukar bli otålig när han är vaken och bara sitter still, men det gick så bra så. Resten av dagen har vi sovit i soffan och bara myst. Vardagslyx. Jag är lite rädd dock att han ska vara förstoppad igen då han verkar ha ont till och från. Hoppas det inte är så.
bloglovin