Jin

2012-04-30 | 12:17:32


En bild från igår på Jin som jag blev lite kär i. Han är så himla charmig, den där Jin.

Snart ska jag till min revisor och hämta min deklaration. Spännande. Sen hem och jobba lite innan vi åker till min vän Jenny och äter gott. En majbrasa ska vi nog hinna med också. Undra hur många smällare som kommer höras ikväll?

sweet sunday

2012-04-29 | 17:01:09


Idag var jag hem till Dorion en snabb sväng för att ta lite bildmaterial inför worskhopen för mammor. Jag vill kunna visa upp vad de olika inställningarna gör för bilden. Det var lite svårt att "fota fel" med flit, men jag kom hem med det jag ville ha.

Var tvungen att fota Dorions skor också. Sååå snygga!
Resten av söndagen spenderas i soffan med fästmannen och djuren. En mysig söndag helt enkelt.

Gårdagen på instagram

2012-04-29 | 11:29:38


Förutom att Metallica var här under dagen så åkte vi till Arken zoo och myste med valpar då Pia (Charlies uppfödare) var där, årets första piggelin slank ner i magen och min fina vän Jenny kom på besök. En bra dag.

Snygga Metallica

2012-04-28 | 20:45:49


Man vänjer sig snabbt vid två hundar och all bus och lek som hör till. Det blev ganska tyst när Metallica åkte hem tidigare idag. Men på lördag kommer dom få leka igen.

Två snygga bilder på snygga Metallica. Hoppas ni har en fin lördagskväll.

Best friends

2012-04-28 | 12:54:37


Bästa kompisen Metallica är på besök idag. Fullt ös. Hela tiden. Non stop. Så ni anar inte hur svårt det är att få båda på bild, samtidigt, brevid varandra. Stilla. Men skam den som ger sig. Med två människor, hundgodis och en påse tålamod får man det här.

Fredagsmys

2012-04-27 | 18:11:31


Idag öppnade jag powerpoint för första gången sen typ. 2005. Känns att det var ett bra tag sen. Tack och lov har det inte förändrats allt för mycket så man kommer in i det ganska snabbt. Jag sitter och gör presentation inför mina workshopsdagar med mammorna. Det har redan kommit in anmälningar så passa på att anmäla dig redan nu så säkrar du din plats. Läs mer om mammornas workshop här.

Ikväll blir det lugnt. Vi myser med djuren här hemma. Fred sitter och spanar på fåglarna från sin tron, Charlie leker med sin råtta. Wilma sover. Ostbågar och choklad är inhandlat. Låt helgen börja!

knäpphund!

2012-04-27 | 12:31:29


Så fort det blir oförklarligt tyst i lägenheten så kan man dra två slutsatser. Antingen sover djuren. Eller så har dom hittat på nå rackartyg. Oftast handlar det om det sistnämnda. Så även idag.

Jag gick en timme i skogen med Charlie för att få honom trött så jag kunde jobba ostört. Det hjälpte tydligen inte. När jag trodde han hade somnat så hade han i själva verket lekt med en av våra blommor som troligen katterna haft ner från hyllan. Tuggat sönder den och spritt ut jord över vardagsrumsgolvet och soffan.

Tack Charlie. Det är tur du är söt.


Workshop för mammor!

2012-04-26 | 19:54:00


Nu lanserar jag en workshop för alla mammor! Under en timme förklarar och visar jag hur ni får fina vardagsbilder på era barn, oavsett vilken kamera ni har. Vi går igenom ljus, inställningar och jag ger också tips på hur ni gör för att fånga barnets uppmärksamhet. Jag svarar även på alla era frågor och när ni går hem igen kommer ni att kunna fånga alla fina ögonblick på era barn och få ett bra resultat. Oavsett vilken kamera ni har. En workshop där vi umgås, lär och har kul tillsammans.

Självklart bjuds det fika också!

300kr/person och max 10 antal deltagare vid varje tillfälle. Boka in antingen 26/5 eller 17/6. Föreslagna tider är 13:00 -14:00 vid båda tillfällena. Och är du pappa? Ja då har du en väldigt bra present att ge bort till mors dag.

Säkra din plats redan idag! Anmälan görs till info@fotografmissjeni.se


TACK!

2012-04-26 | 16:46:15


Regn. Dimma. Disigt. Kallt.

Idag är det en sån där dag som jag bara vill ligga i soffan och göra ingenting. Totalt oinspirerad och motiverad att göra något annat. Men så fick jag den här kommentaren som gjorde mig så otroligt glad.

Tack snälla http://mymic.blogg.se/!! Vilken underbar komplimang att få!! ♥


kommentar till "trött tjej":

"så underbart söt och fin!
dina bilder är så underbart fina, du är absolut min favoritblogg som fotograferar!"

Bakom lev alltid

2012-04-26 | 10:59:31


Här kommer några bilder som Jeanette tog under fotograferingen med Jessica Falk och Åsa Backman på Alti med deras fina smycke "lev alltid".


Våga göra verklighet av dina drömmar

2012-04-25 | 16:25:35


Jobbar man med något kreativt yrke så kommer man ofta på fler idéer som man vill göra. Men även om man inte jobbar med något kreativt yrke. Även om man sitter på ett kontor framför datorn hela dagarna så kan man ändå ha massor av idéer och drömmar.

Våga prata om dina drömmar. Våga göra verklighet av dom. Vi lever i en värld som ständigt förnyas och de mest lilla tänkbara kan bli något otroligt stort. Bara man vågar göra något.

Jag har länge haft en idé. En idé som jag verkligen skulle vilja genomföra men av någon anledning så har det inte kommit längre än så. Förrän nu. Idag fick någon annan än jag och min sambo veta min dröm och jag fick en bekräftelse på att det inte är omöjligt. Vilken motivation det ger.

Det kan bli en spännande tid framöver och jag ser fram emot att kunna dela med mig av den till er inom sin tid. För jag är säker på att det bara handlar om när.

Så våga göra verklighet av dina drömmar. Innan någon annan gör det.

Instagram

2012-04-25 | 10:12:55


Fick en fråga om jag hade instagram. Och visst har jag det. Sök på missjeniphoto så dyker jag upp. Här är gårdagens bilder från instagram.

Jag finns även på twitter och facebook.

Fånga den

2012-04-24 | 18:02:00


Ni vet den där vårkänslan jag pratade om tidigare. Jag tog med mig Charlie och Astrid gick ut och fångade den på bild. Och tog med den hem. Bara för att hålla fast vid den en stund till.

Canon Eos 5DmarkII + Canon EF 24-70mm 2,8L USM

Trött tjej

2012-04-24 | 14:30:00


Inte lätt att vara modell när man endast är fyra veckor gammal. :)
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Barnfotografering, Villemo, Häggdånger, 2012-04-11

En känsla av vår

2012-04-24 | 11:32:39


Efter några dagar med snöstorm, regn, trafikkaos och huttrande så kom idag en känsla av vår tillbaka. Solen, luften, plusgraderna, fåglar som sjunger och motljus i vardagsrummet.

stanna gärna kvar.

Underbara ängeln

2012-04-23 | 16:43:23


Igår fick jag reda på att Malva, som i två års tid har kämpat mot Neuroblastom, förlorade kampen. Cancern tog över. Det känns så otroligt sorgligt och jag blev väldigt ledsen över beskedet. Malva var den lilla glada två-åringen som jag träffade i mellandagarna. När vi busade hemma hos familjen och hon visade mig vad livet handlar om.

Igår orkade hon inte längre. Jag vet att hon har det bättre i himlen. Jag vet att hon inte längre har ont. Men det är så orättvist att barn drabbas av cancer. Inga föräldrar ska behöva se sitt barn lida så mycket, eller kämpa så mycket för att få vara frisk. Alla mina tankar går till familjen.

Det är väldigt viktigt att forskningen får möjlighet att fortsätta framåt. Var fjärde barn dör av cancer. Alla kan bidra med något. Sätt in en liten slant på Malvas fond i hennes minne och kämpa för alla barn.

Bilderna är tagna för Essence Vitae Project, ett ideellt projekt skapat av fotografer för att bevara kärleken i familjen där någon lider av en livshotande sjukdom.

Malva blev bara 3 år. Vila i frid underbara Malva.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Fotat för The Essence Vitae Project, Malva

Glad prick

2012-04-23 | 13:29:23


Igår kom jag hem från Stockholm efter en helg med familjen. Det är alltid skönt att komma hem. Till sin egna lilla familj. Och ingen blir så glad som Charlie som ska pussas och gosa så fort han får syn på en.

Min gofis.

Mera smycken

2012-04-21 | 16:19:51


Jag vet att det är mycket smycken i bloggen nu. Men det blir ju lite så när man jobbar tillsammans med en smyckesdesigner.

Här kommer ett bildregn på vackra Åsa och hennes smycken från Alti.


Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Företagsporträtt, Alti, smyckesdesigner

Lev alltid

2012-04-21 | 10:44:32


Igår lanserades ett fint samarbete mellan Jessica Falk och Åsa Backman på Alti. Dom tillsammans har tagit fram ett smycke som heter "lev alltid". Jag fick vara en del av det fina samarbetet och ta bilder på dom som används i marknadsföringen av halsbandet.

Halsbandet står för det som är viktigt att hålla fast vid. Kärleken, musiken och livskraften. En del av pengarna kommer även gå till kamerunprojektet (www.vanneremellan.org) som gör det möjligt för fler flickor att gå i skolan.

Vill du ha ett eget, unikt, handgjort och vackert smycke så kan du beställa det genom att maila asa@alti.se

Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)


On the go

2012-04-20 | 14:05:00


Just nu sitter jag på tåget mot Gävle. Där ska jag hoppa in i min storasysters bil och styra vidare mot Stockholm. En helg hos familjen väntar. Det blir en fin helg.

Vad har ni för er?

Farmors 97-årskalas

2012-04-20 | 11:07:03


Såhär såg det ut i söndags när vi firade vår älskade Farmor som fyllde 97 år. Världens bästa farmor. Hon fick en ny tv av oss och äntligen kunde vi kasta ut hennes tjocktv. Det var på tiden.

Alla grabbar som var med på bilderna nedan är någons respektive, förutom pappa då.

Burre

2012-04-20 | 09:58:53


Igår var jag hem till Åsa igen för lite mer fotografering, men jag fick även träffa hennes kanin Burre. Vilken mysig liten kanin. Jag förstår varför han heter Burre. Det var som att hålla i en liten pälsboll. Men åh så söt!


Lev i nuet - minns för alltid

2012-04-19 | 19:35:49


Mitt motto. Vart jag än går har jag alltid de orden i huvudet "lev i nuet - minns för alltid". Ibland blir det en påminnelse till mig själv att faktiskt stanna upp och se vad jag har runtomkring mig. Att njuta av stunder som så snabbt flyger förbi. Vardagsrutiner som snabbt gör att man glömmer bort att leva. Att bara vara.

Det är därför jag har med mig kameran överallt. För att kunna minnas också. Jag behöver inte oroa mig att glömma. Jag behöver inte oroa mig att missa något. Jag kan njuta av alla ögonblick och vet att dom alltid kommer finnas kvar. Men nu har jag även ett halsband från Alti som ger mig en påminnelse. Ett fotavtryck av Charlies tass hänger runt min hals och bär upp texten. För om det är någon som lever i nuet så är det hundar. Vi borde lära oss mer av dom.

Workshop för mammor?

2012-04-19 | 14:24:00


Jag har funderat länge på det här. Igår la jag ut frågan på min fanpage och kollade av intresset. Det fanns några som tyckte det var en himla bra idé. Så nu kollar jag av bloggen.

Ni som är mammor fotar ju era barn varje dag. Med mobilen, med kompaktkameran eller med systemkameran. Skulle det finnas ett intresse i en workshop där jag lär er hur man får bättre vardagsbilder på era barn? Där vi går igenom inställningar, vad man kan tänka på, hur man fångar ögonblick, där vi lär oss mer om att hantera ljuset, oavsett vilken kamera man använder.

Om intresset finns, vilka dagar skulle passa bäst att hålla en sådan workshop? Vardagar eller helger? Och ni som inte kan ta er till Sundsvall, finns det något intresse i att köpa en sådan workshop på CD/över internet?

Jag skulle bli SÅ glad om ni ville hjälpa mig och skriva ner era åsikter. Det skulle betyda så himla mycket!!

Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Mira, familjefotografering, 2012-03-21, Sundsvall

minifötter

2012-04-19 | 11:59:01


Tänk att något så litet som små tår kan få hjärtat att slå dubbla slag, få leendet att sitta kvar resten av dagen och ögonen får svårt att slita sig.

Tänk vad en liten människa kan framkalla för känslor som man inte visste fanns.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Villemo, barnfotografering, 2012-04-10, Häggdånger

La familia

2012-04-18 | 17:56:35


Bildregn från Hallstahammar och min fina, underbara familj. Oh my vad jag älskar er.

Följ ditt barns utveckling

2012-04-18 | 11:22:12


Den första tiden, när barnet växer som mest och när man som nybliven mamma ska komma in i en vardag med nya rutiner kan det vara lätt att glömma bort att dokumentera ert fina mirakel och den första tiden tillsammans.

Därför har jag tagit fram två paket där vi fotar antingen tre eller fyra gånger och samlar minnena i ett vackert fotoalbum. Nedan ser ni exempel på fototillfällen, men ni kan givetvis vara med och själva komma med förslag vid vilka tillfällen ni vill fota ert mirakel. Boka genom att maila till info@fotografmissjeni.se

Sockersöta Svea

2012-04-17 | 21:38:06


Att fota nyfödda är bland det finaste jag vet. Här är några fler bilder på sockersöta Svea som vägrade sova på fyra timmar. Hon slumrade till fem minuter på slutet, men det var allt. Det var så spännande så hon ville såklart vara med och se vad som hände. Inte alla dagar man får stå framför kameran heller.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Nyföddfotografering, Svea, 120411, Matfors

Coming up!

2012-04-17 | 16:40:43


Sitter med Åsas bilder, ni vet, hon som gör fantastiska smycken. Hon själv har fått välja ut dom hon gillar mest, det var tydligen svårt! Känns bra när man ger kunden lite smått ångest över att välja bilder, det tolkar jag som ett bra betyg! Så ni kommer få se måååånga bilder från den här fotograferingen. I tell you.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Företagsfotografering för Alti
Assistent: Jeanette Seflin

Bakom, bakom kameran

2012-04-17 | 11:59:14


Jag har ju fina Jeanette med mig på fotograferingar ibland som assistent. Det är dock inte ofta som man ser vad en assistent gör. Det är ju tack vare henne som jag slipper få solstänk, skuggor eller annat besvärligt i bilden.

Här hjälper hon till att skugga modellen med en reflexskärm då skuggan Åsa satt i inte var tillräckligt stor.

Villemo

2012-04-16 | 20:41:35


Kvällen har jag spenderat framför photoshop tillsammans med sötaste Villemo och hennes fina familj. Nu tar jag kväll och myser ner i soffan med en kopp té och CSI. Redigeringsarbetet fortsätter imorgon.

Söt som socker. Visst är hon?
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Barnfotografering, Villemo, 120410, Häggdånger
Canon Eos 5DmarkII + Canon EF 100mm 2,8 Macro

Föreläst på mittuniversitetet

2012-04-16 | 17:57:44


Idag har jag tillbringat eftermiddagen på mittuniversitetet med att föreläsa om grunderna i porträttfotografering. Det var lite konstigt att gå dit som lärare och inte elev. Men det var även otroligt kul! Eleverna går information och PR och jobbar med ett projekt som heter Communicare. Det är precis samma program och projekt som jag själv gick när jag studerade. Så det gjorde ju det hela lite extra kul.

Vi delade upp dagen med att först gå igenom grunderna och sedan ut och fota och avsluta med att ge feedback på bilderna eleverna tog. SÅ KUL! Jag vill göra det igen :)


Tog några bilder jag med på gänget :)

Behind the scene - Alti

2012-04-16 | 10:29:52


Såhär såg det ut när jag fotade Åsa och hennes smycken i torsdags. Ingen dålig arbetsmiljö där heller ;)
Foto: Jeanette Seflin
Bild: Jag fotar Åsa som jobbar på Alti

Världens bästa 97-åring

2012-04-15 | 15:53:55


Idag har vi varit hos världens bästa farmor som firar 97 år på jorden.

Nu åker bilen hem mot Sundsvall igen. Det har varit en fin helg.


Just nu

2012-04-14 | 18:16:55


On the road.

Vi lämnade snön i Stockholm och åker mot Hallstahammar.


Stockholm

2012-04-14 | 16:50:02


Snön föll över Stockholm inatt och bidrog självklart till olyckor på vägarna. När ska ni lära er? Halt väglag, sänk farten! Annars hamnar ni i diket, som den här bussen.


Trött tjej

2012-04-14 | 09:36:41


Igår kalasades det lite för mig och tvilling i efterskott med trerätters på Patricia. Fint sällskap och lite dans på det. Bra kväll.


Halvvägs

2012-04-13 | 11:50:36


Jag och fästmannen bilar ner till huvudstaden. Där vankas det fest!


Här finner jag ro

2012-04-13 | 08:04:08Vackra Åsa

2012-04-12 | 19:02:04


En liten tjuvkik från dagens fotografering. Åsa som driver företaget Alti gör fantastiska smycken, helt unika och alldeles, alldeles underbara. Förtjänar helt klart ett besök, om ni som jag, älskar smycken.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Åsa på Alti, företagsfotografering, 120412, Alnö
Assistent: Jeanette Seflin

Ett stycke dimma.

2012-04-12 | 14:45:46


Sitter här med Jeanette och laddar över dagens bilder. Vi har varit ute på Alnö och fotat. Det som jag trodde skulle ta en timme, blev istället 2,5 timmar bland klippor, hav och två vackra kvinnor! Jag klagar inte. Det var dock inte så himla trevligt att se en tät dimma ligga över platsen där vi skulle fota när vi kom dit. Tack och lov skingrade den sig ganska snabbt och det slutade med strålande sol.

Jag har bra kontakt med vädergudarna. Helt enkelt. Bilder dyker upp, när ni minst anar det.

Pigg liten tjej

2012-04-11 | 20:23:34


Idag spenderades eftermiddagen/kvällen hemma hos lilla Svea. Fyra timmar var vi där och inte ville hon sova alls. Vi gör ett nytt försök nästa vecka istället. Då tar jag med en värmefläkt. Det borde göra susen. En envis liten tjej. Envis. Men söt.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Nyföddfotografering, Svea, 120410, Matfors

IKEA

2012-04-11 | 12:21:26


Hänger med Maria på IKEA en sväng, inga konstigheter.


En liten prinsessa

2012-04-10 | 17:09:52


Idag åkte jag halvvägs till Härnösand för att träffa en liten prinsessa. En envis men alldeles underbar prinsessa. Två timmar senare åkte jag hem med närmare 400 bilder. En av dom, var den här.

Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Barnfotografering, 120410, Häggdånger
Utrustning: Canon eos 5DmarkII + Canon EF 100mm 2,8 Macro

Charlies råtta

2012-04-10 | 09:23:40


Jag har tidigare visat att Charlies favoritleksak är en stor råtta. Ett gosedjur från IKEA. Dom tål att dras och slitas i hur mycket som helst. Leksaker från djuraffärer går snabbt sönder. Men det förhindrar ju inte att råttan blir sliten i alla fall. Skitig, slemmig och hårig. Även om man kan tvätta dom så föredrar jag att köpa nya titt som tätt.

Och för en vecka sen fick Charlie en ny råtta. En grå. Och han är såååå lycklig.

Om lite drygt en timme åker jag norrut för att föreviga en fin familj. Så ska packa det sista nu. Vi hörs senare!

i mitt hjärta

2012-04-09 | 18:18:45


Jag kan vara lite partisk, men jag tycker ju självklart att mina djur är dom finaste som finns. Att Charlie är den bästa hunden. Att Fred är den goaste katten och att Wilma är den finaste prinsessan. Mina fina djur. Mina bebisar.

En dag i april

2012-04-09 | 14:30:00


Mina finaste killar, på en promenad en dag i april.

Dagen efter

2012-04-09 | 12:18:28


Jag förlänger mitt eget firande en dag till genom att visa upp mina fina presenter jag fick av mina närmaste. Spotify i 3 månader (som för övrigt redan används flitigt), en parfym a´la Christina Augilera som också invigdes i fredags, och så från min fantastiska fästman fick jag en tröja från Hunky Dory som jag bodde i resten av helgen. Jag älskar den, älskar, älskar, älskar.

Jag pyntade balkonen dagen (helgen) till ära och fint väder fick jag också. I alla fall i början av dagen, kvällen avslutades i snöstorm (?) Aprilväder.


Ja just, jag fick ju även klistertatueringar som av någon konstig anledning inte hamnade på bild. Fästmannen fick en fin på handleden som han tyvärr vägrar visa upp på bild.

Och tack alla för gratulationer i bloggen, på facebook, på min fanpage, på twitter, på instagram, via sms och telefon. Jag har ju dom bästa människorna i min närhet. Tack!

Kalas

2012-04-08 | 18:02:13


När man fyller 26 så får man tjuvstarta firandet två dagar i förväg. Framför allt när man fyller år på en söndag också. Så i fredags samlade jag mina närmaste och bjöd på lite gott i både mat och dryck.

Tack mina fina vänner för att ni kom och förgyllde min kväll och för de fina presenterna.

9496,5 dagar på jorden

2012-04-08 | 13:06:51


Igår klockan 23:00 var jag fortfarande 25. Helt plötsligt slog klockan 00.00 och jag blev 26. Konstigt det där. Hur man går från ett år till ett annat på bara en timme. Så idag firar jag att jag har funnits på jorden i 9496,5 dagar. Inte dåligt. :)

I have this feeling.

2012-04-07 | 17:25:52


Canon Eos 5DmarkII + Canon EF 100mm 2,8 Macro

Andas

2012-04-07 | 12:34:24


Ett nytt favorithalsband har hamnat hemma hos mig. Från Alti, såklart. Så fort jag såg halsbandet på hemsidan så blev jag helt förälskad. Som egenföretagare jobbar man väldigt mycket, väldigt ofta och ibland behöver man lära sig att stanna upp och bara andas.

Det är en fin påminnelse för alla. Stanna upp, andas och bara vara en stund. Halsbandet kostar 795kr. Gå gärna in på Altis hemsida och inspireras av alla vackra smycken som finns där. Kanske hittar du något som passar dig. Glöm inte att ange koden ALTIJENI så får du 20% rabatt.

Glad Påsk från Charlie

2012-04-06 | 14:13:00


Självklart vill både jag och Charlie önska er alla läsare en himlans trevlig påsk!

Påsktävling!

2012-04-06 | 11:21:21


Igår var jag som sagt på ett möte hemma hos Åsa som driver företaget Alti. Hon designar unika smycken som sticker ut från mängden och är personliga. Jag älskar hennes jobb och är glad att meddela att vi kommer samarbeta mycket tillsammans framöver.

För att fira ett fint samarbete, för att fira påsken, så lägger vi ut en tävling där du kan vinna en fotografering och ett halsband, altiblomman. Under fotograferingen får du självklart låna så många smycken du vill.

Reglerna är enkla, gilla både Fotograf MissJeni och Alti på facebook och skriv en motivering i någon av våra loggar om varför just du ska vinna. Den 20:e april dras en vinnare med den bästa motiveringen.

Glad Påsk och Lycka till!

Flowers

2012-04-05 | 19:13:08


Idag har jag varit iväg på ett möte som bidrog till ett samarbete. Vad mer det handlar om kommer ni få reda på alldeles snart. Det dyker nämligen upp en tävling på bloggen nu inför påsk och allt!

Men när jag kom hem så möttes jag av dessa fina blommor som stod på bordet och en chokladask. Svärmor har koll på att min födelsedag närmar sig. TACK! Det gjorde mig så glad!

besök på kvällskvisten

2012-04-05 | 11:57:52


Igår kväll kom Dorion och Jin förbi en liten sväng. Vi ses så sällan utanför jobb så det var väldigt trevligt att få besök av dom. Jin har jag fotat sen han låg i magen men på senare tid har man inte riktigt hängt med i hans utveckling. Så att höra han prata så bra och så mycket var lite överraskande. Nu är han ju snart tre år så rent utvecklingsmässigt är det inte direkt konstigt. Men för mig är han ju fortfarande babyJin.

För er som inte vet vem Dorion är så är det en av mina bästa vänner och även makeup artist/frisör som jag jobbar väldigt mycket med vid plåtningar. Ni kan läsa mer om henne och hennes salong här (länk). Hon var den första som jag lärde känna när jag flyttade till Sundsvall.


Canon eos 5DmarkII + Canon EF 24-70mm 2,8L USM ❘ iso 5000 ❘

Vi väntar på dig

2012-04-04 | 21:08:05


Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Gravidfotografering

"lek med mig"

2012-04-04 | 17:00:12


När Charlie vill ha uppmärksamhet, då lägger han sitt huvud i mitt knä och gnyr. Hjälper inte det så ställer han sig på bakbenen och kraffsar på mig och gnyr samtidigt. Hjälper inte det då börjar han små skälla med sitt "det-är-synd-om-mig-skall". Han ger sig inte förrän han får lite uppmärksamhet.

Men ja, vem kan egentligen motstå den här blicken? Min lilla fis.

Ert mirakel

2012-04-04 | 12:04:54


Jag blir så glad varje gång en kund ringer och bokar in en familjefotografering. Det gör att jag går med ett leende på läpparna resten av dagen. Idag vaknade jag och var lite nere. Såna där dagar man kan ha ibland. Ni vet. Men så fick jag ett samtal från en kund som ville boka in en fotografering med deras lilla prinsessa som är en månad gammal.

Bara en sån sak fick mig att må bra igen. Hjärtat fylls med kärlek. Familjen är det värdefullaste du har. Jag har min familj långt bort. Därför är bilder extra viktigt för mig. Varje gång vi ses fotar jag nya bilder på min fina familj, så att jag kan titta på dom om och om igen och känna att dom är ganska nära ändå.

På tisdag ska jag få ge samma känsla till en liten familj på landet. Känslan av att vara tillsammans jämt. Bara genom att titta på en bild. Det är en underbar känsla.

what a wonderful world

2012-04-03 | 17:25:43


Två vändor ut till Birsta. Fika och shopping. Två nya stolar och massa gott till magen. Fredag får gärna komma hit nu.

only time will tell

2012-04-03 | 10:28:35


Så fort man börjat få lite vårkänsla så kommer snön igen tillsammans med minusgraderna. Why? Nåväl, jag är ganska van att april månad brukar vara begravd i meterhöga snöhögar. Så att ha någon cm på backen måste ändå vara helt klart godkänt. Och en dag som denna, då solen står på blå himmel. Då har jag lite svårt att klaga.

Idag ska vi till Birsta och shoppa lite. Det vankas kalas i helgen.

håller utkik

2012-04-02 | 17:59:02


Charlie tycker om att sitta ute på balkongen och hålla utkik. Man måste ju hålla koll på vad grannarna gör och vad som händer där ute i världen. Vi har haft fint väder idag, sol och härligt. Hoppas det fortsätter så.
Canon Eos 5DmarkII + Canon EF 100mm 2,8 Macro

Tips - så fångar du roliga bilder på ditt husdjur

2012-04-02 | 14:02:00


Jag fick en fråga häromdagen om hur man gör för att fota sitt djur och fånga ögonblicken där dom gör något roligt. Det är väldigt svårt. oftast handlar det om att veta när din hund eller katt gör något förutom att sova och sitta still. Charlie är dock väldigt enkel att fota. Ge honom en godis och han kommer slicka sig runt munnen ett antal gånger.

Ta fram kameran efter att han har sovit och han kommer gäspa ett antal gånger och sträcka på sig. Han är väldigt förutsägbar. Katterna är det annorlunda med. Wilma framför allt. Hon är mest sur när jag tar fram kameran och vägrar göra något förutom att stirra på mig. Det finns i alla fall några knep för att ändå fånga dessa små och snabba ögonblick.

Skärpan
Ställ in skärpan i förväg. Håll ner knappen till hälften för att ställa in skärpan på ditt djur. På så sätt är du mer beredd när det händer något att du bara kan ta bilden direkt du ser att djuret slickar sig runt munnen, gäspar eller jagar en fluga exempelvis.


Serietagning
Ställ in kameran på serietagning. På så sätt hinner du knäppa flera bilder under några sekunder beroende på vilken kamera du har och får större chans till att fånga olika uttryck.


Manuella inställningar
Ställ in iso, slutartid och bländaren själv. Du får full kontroll på kameran och behöver inte oroa dig för att den ljusmäter fel helt plötsligt bara för att ditt djur flyttar sig från en plats till en annan.


Tålamod
Ha tålamod är nog den viktigaste ingrediensen. Djur gör lite som dom vill och det kan ta några minuter innan något kul händer. Var beredd och ge inte upp bara för att du inte får bilden direkt.


Familjealbum

2012-04-02 | 10:20:52


Idag fick jag hem familjen Engströms fina album. Det är så kul att se sina bilder tryckta istället för att ligga på en CD skiva. I ett album visas dom upp för vänner och släkten. Där man berättar om dagen samtidigt som man tittar på bilderna och minns. Precis som det ska vara.

Där kom den

2012-04-01 | 19:44:07


Funkar visst inte att låsa in sig i sitt eget hem. Som jag skrev nedan så är jag alldeles för godtrogen för den här dagen. Men inte trodde jag att min älskling, min fästman skulle luras. Men tji fick jag.

Så jag litar inte på någon idag. Jag pratar inte med någon mer idag. Vi hörs imorgon igen. Nu är jag sur. 1:a april är dumt. dum dum dum.Dum pojkvän.

Soliga april

2012-04-01 | 16:25:50


Jag gillar april. Ganska mycket också. Dels för att våren tar fart på riktigt. Dels för att jag fyller år den här månaden. Om en vecka ganska exakt. Och för att man verkligen ser sommaren krypa närmare och närmare. Allt kommer till liv igen. Underbar månad.

Idag har april bjudit oss på sol. Så vi passade på att åka ut en sväng och låta Charlie få springa lös. Jag tror inte det finns något som gör mig så glad som att se han springa fritt. När man ser hur lycklig han är.

Nu ligger han och sover vid mina fötter. Och utanför har vi precis haft en hagelskur. Typiskt aprilväder.
Alla bilder är fotade med Canon eos 5dmarkII + Canon EF 24-70mm 2,8L USM

Att lura eller bli lurad....

2012-04-01 | 12:31:40


Jag kommer få påminna mig själv om att inte ta allt för seriöst idag. Den första april och jag är alldeles för godtrogen. Ingen bra kombo.

Så idag trippar jag lite på tå här hemma och är väldigt skeptisk mot allt och alla. Hur gillar ni 1:a april? Luras ni eller blir ni lurade?bloglovin