tretton veckor

2011-03-31 | 20:24:41


Min älskling blir tretton veckor idag. Helt sjukt vad snabbt tiden går. Idag satt vi på balkongen och jag kände att min vardag blivit fylld med så mycket glädje och kärlek sen han flyttade in. Tänk att en sån liten kan ge så mycket.

Min Charlie.
Foto: Jag
Bild: Min hund, Charlie.

Matilda på min fanpage

2011-03-31 | 18:33:35


Jag är klar med alla bilder på Matilda, hon har fått dom levererade och dom bästa har hittat sig fram till min fanpage på facebook. Är du inte redan med i gänget så logga in och kliv in i gemenskapen och värmen. Dessutom dyker det upp lite tävlingar, utlottningar och ni är alltid först med nyheter eller erbjudanden. Klicka på bilden för att se bilderna och gilla Fotograf MissJeni.
Printscreen

Vårkänslor

2011-03-31 | 12:43:06


Att sitta på en balkong i t-shirt med ett glas öl i handen och solen stekandes i nacken medans snön fortfarande ligger på marken. Såhär dagen efter att min balkong glasades in känner jag att det var det bästa jag kunde gjort. Att kunna använda min stora härliga balkong året om är inget jag kommer ångra. Charlie tyckte också det var en bra idé.
Foton: Mobilkameran
Bilder från min balkong

I can see you

2011-03-30 | 16:59:24


Vi är åter hemma och lägenheten är i sin ordning, balkongen inglasad, hunden är trött och en matta på köpet. Not bad. Utanför har plusgraderna kämpat sig upp till 8-strecket och den eviga kampen om att töa bort snön fortsätter. Här inne sitter jag och redigerar bilder på Matilda. Mitt i allt såg jag en bild som kunde bli så mycket mer än ett porträtt. Så jag lekte lite till och fick fram den här. Vackert I think.

Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Matilda

Mer Matilda

2011-03-30 | 08:55:52


Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Matilda, porträttfotografering, 110328, Sundsvall

Idag glasas min balkong in, så det är två herrar här som tar över lägenheten för en stund. Vi själva tar bilen och pyser iväg under tiden så dom får jobba ifred. Ni läsare, ni får titta på dessa två bilder så länge. Så hörs vi senare!

Hoppas ni får en fin dag och att solen lyser på er också.

69 stycken

2011-03-29 | 13:27:38


Det är härligt att se att det finns 69 stycken av er där ute som är väldigt mån om att inte missa ett enda inlägg från min blogg och därmed följer den via blogglovin´. Kommer vi över 70 stycken snart måntro?

bloglovin

Jag vill också gärna veta vilka ni är och om ni har någon blogg så att jag även kan följa er. Jag letar ofta efter nya inspirerande bloggar. Kanske letar jag efter just din? Det behöver inte vara en fotoblogg. Jag gillar djur, musik, vardagsliv och massa annat. Men självklart är det kul om det finns lite bilder att titta på också! Kommentera gärna om du följer min blogg eller har en blogg som du tror att jag kommer gilla. Hit me with your best shoot!

Let the sunshine in

2011-03-29 | 11:13:02


Solen stod väldigt högt igår när jag fotade Matilda, men vi ville så gärna ha några motljusbilder. Men nästan i slutet på fotograferingen så hade solen gått ner en aning och vi fick det vi ville. Ibland måste man helt enkelt låta naturen ha sin gång för att få det man vill ha.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Matildas porträttfotografering, 110328, Sundsvall

Gone with the wind

2011-03-28 | 17:19:26


Ett smakprov från dagens fotografering. Matilda var lika vacker som vanligt och vinden tog oss på sängen. Inte hade vi räknat med en mindre storm till och från. Men det man inte räknar med får man anpassa sig efter och den här bilden skapades. I like.

Nu vet ni vad jag kommer göra resten av kvällen!
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Matilda, porträttfotografering, 110328, Sundsvall

Porträttfotografering i solen

2011-03-28 | 11:34:30


Idag är en fin dag, solen skiner på en blå himmel och förhoppningsvis smälter lite snö undan. Idag ska jag fota Matilda. Hon vill ha lite nya vårinspirerande bilder på sig själv. Vi kommer hålla till i stan och får nog leta upp lite skugga för att få ett fint mjukt ljus. Det kan inte bli annat än bra!

Vill du också ha fina vårbilder på dig själv? Kolla in mina paket för porträttfotografering på hemsidan.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Matilda, från våran senaste plåtning i höstas.

Hur fin får man vara?

2011-03-27 | 21:49:30


Foto: Jag
Bild: Charlie

Idag har vi varit hem en sväng till Pia och Charlie har fått leka med sin bror Twister. När vi kom hem deckade Charlie direkt. Skönt att dom får leka av sig ordentligt till och från. Självklart hade jag kameran med mig, men dom bilderna har jag inte laddat över till datorn ännu. Får bli imorgon, ikväll ligger jag deckad på soffan framför tv:n men ett gäng ostbågar och några kopper té. Blir fint det.

Summertime

2011-03-27 | 16:55:52


En timme framåt, plusgrader, skinnjacka. Nu är det sommartid och jag trotsar den snö som envist ligger kvar och inviger skinnjackan och tunna vårskor. Ute på promenader med Charlie trampar jag sönder isen så det knastrar sådär härligt under fötterna. Det är mitt vårtecken. I Norrland är det ingen idé att leta vitsippor och tussilago än på ett tag.
Foto: Jag, på mina nya skor

Iso Porovic´- Skådespelare, regissör och poet del III

2011-03-26 | 17:09:03


Idag redigerar jag fler bilder från min fotografering med Iso Porovic´, så det kan hända att det dyker upp lite fler bilder framöver. Som ett kort avbrott från alla djurbilder som överöser bloggen nuförtiden.

Liksom mig så gillar Iso svartvita fotografier, så här kommer två bilder i just, svartvit.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Iso Porovic´

Mina killar

2011-03-25 | 16:31:54


En favoritbild på två av mina tre favoritkillar. Den trejde är såklart Fred.
Foto: Jag
Bild: Charlie med Husse

Idag har vi varit och storhandlat mat för hela månaden och tre par vårskor fick följa med mig hem. Jag behövde ett par nya skor till jobbet och klev in på skopunkten där 3 för 2 slog mig rätt i ansiktet. Eller plånboken. Men för 350kr var det lätt värt. Fredagsmys står för dörren och jag kommer påbörja kvällen hemma men avsluta den i garderoben innanför Casinots dörrar. Vart fredagsmyser du?

Bal/Student fotografering

2011-03-24 | 15:59:25


Olivia ställde en bra fråga till mig:
Har du fotat bal/student nån gång?


Jag inser själv att jag inte är så bra på att marknadsföra just den delen i mitt jobb. Men självklart fotar jag även student och balfotograferingar. Förra året fotade jag Matildas student, från att hon sprang ut från skolan till att hon åkte runt med klassen på flaket. Men det går även bra att bara ta enskilda porträtt också om man vill det. Balen är på en lördag och samma dag har jag en bröllopsfotografering. Så där blir det lite svårt att hänga med. Om jag inte klonar mig.

Men tar du studenten iår och vill ha fina bilder från dagen så tveka inte att kontakta mig på info@fotografmissjeni.se för mer priser och information, se hemsidan. Jag har porträttpaket från 1200kr.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Matildas student 2010

3 månader

2011-03-24 | 12:16:01


Min lillkille börjar bli stor. Tre månader idag.
Foto: Jag
Bild: Charlie

Mission completed

2011-03-23 | 15:25:14


Foto: Jag
Bild: Charlie och Wilma sover tillsammans

Snygga Charlie

2011-03-22 | 12:58:21


Igår inhandlade vi ett utställningskoppel till Charlie. Utställningar är ett smygande intresse jag alltid har haft när det gäller hundar och det var en av anledningarna till att jag skaffade Charlie. Nu har jag stora planer för honom och vi ska ta över världen helt enkelt! Men vi börjar med valputställning, tror det var en i maj. Det ska bli himla spännande!
Foto: Jag
Bild: Min snygga Charlie!

Malin & Andreas ♥

2011-03-21 | 12:07:03


Fick ett mail om en efterbeställning från Malin och Andreas. Sånt gör mig lite extra glad när brudpar återkommer och vill köpa fler bilder. Då känner man att man har gjort ett fint jobb. Men Malin och Andreas bilder är jag så otroligt nöjd med också så man får en liten speciell och härlig relation till människorna.
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Malin och Andreas bröllopsporträtt, 101210, Åre


Jag har fortfarande några lediga lördagar i juli och augusti, så ska du gifta dig och söker en bröllopsfotograf, kika gärna in på min hemsida och se ifall jag är något för er. Jag hoppas vi ses!

Cavalierbus

2011-03-20 | 15:11:20


Charlies bror Twister kom på besök idag. Det blev självklart massa bus direkt. Både inne och ute. Vilket härligt väder vi har idag då. Sol på blå himmel och solen värmer!! Kan det vara så att våren är på väg nu? Vi tog i alla fall ut hundarna och lät dom springa av sig. Det gjorde gott. Nu ligger Charlie deckad sen Pia och Ted åkte. Greta, deras chihuahua tik var också med och busade!

(Twister med rött halsband, Charlie med blått)
Foton: Jag
Utrustning: Canon Eos 40D + 70-200mm 2,8L USM

Charlie, elva veckor

2011-03-19 | 12:28:56


Idag tog jag med mig kameran ut när jag och Charlie gick på promenad. På vägen hem släppte jag lös honom så han fick springa fritt för första gången utomhus. Direkt skuttade han iväg men tvärnitade när han upptäckte att jag inte följde efter. Då ropade jag på honom och så satte han fart mot mig. Han är väldigt duktig på inkallning och tvekar inte att komma när man ropar på honom.

Men det är då inte lätt att fota valpar i farten. De flesta bilder blev suddiga. Men skam den som ger sig. Vi ska nog hinna ta fler. Stå still, det kan han i alla fall. Min snygging.
Foto: Jag
Bild: Charlie, elva veckor gammal.

elva veckor

2011-03-18 | 13:25:02


Lillen fyllde elva veckor igår, som present får han avmaskningsmedel. Ibland är jag bra snäll. Dock är det en bild från förra veckan. Han ligger nämligen och sover just nu när jag passar på att uppdatera bloggen. Men nya bilder på honom kommer.
Foto: Jag
Bild: Charlie

Läsarfråga - skärpa på ögonen

2011-03-16 | 11:41:37


Olivia frågar: Vad har du för tips för att få fokus på ögonen? :)

 

Jeni svarar: Det finns olika alternativ. Antingen använder man manuell inställning för skärpan. Det vill säga, man ställer in skärpan genom att vrida på objektivet. Jag ställer in skärpan manuellt när jag fotar porträttbilder. Detta för att få den precis där jag vill ha den. Sen använder jag alltid så stor bländare som möjligt för att få ett fint skärpedjup med oskarp bakgrund (bokeh).

 

 

Fotar jag barn, djur eller vigsel så har jag autofokusering till hjälp. Jag ställer in skärpan på ögonen med hjälp av valfri fokuseringspunkt, låser fokus genom att hålla avtryckaren halvvägs och sedan komponerar jag bilden som jag vill ha den och knäpper av bilden.

 

Foton: Jag

 

Hoppas detta inlägg gav svar på din fråga Olivia!


Iso Porovic´- Skådespelare, regissör och poet del II

2011-03-15 | 18:30:45


Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Iso Porovic´

En till bild från söndagens plåtning med Iso. Jag har inte kommit så långt i redigeringen ännu. Men det kommer fler! Det var fantastiskt roligt att få fotografera en skådespelare, som är van att stå framför kameran och inte alltid vara seriös. Men dom bilderna spar jag på ett tag till. Bara för att.

Idag har jag haft besök utav Matilda en sväng. Vi pratade lite om fotorelaterade saker såklart och jag visade henne mitt bokföringsprogram då hon själv håller på att starta eget företag. Mer fotografer till Sundsvall!

Min buskille

2011-03-14 | 17:02:50


Han är precis så söt och busig som han ser ut att vara.
Foto: Jag
Bild: Min Charlie

Och ja, bädden är full av katthår. I know. Det kryllar av katt och hundhår i lägenheten. Det kommer liksom på köpet när man skaffar djur.

Iso Porovic´- Skådespelare, regissör och poet

2011-03-13 | 16:24:00


Idag mötte jag upp Iso Porovic´ som bor här i Sundsvall. Han jobbar som skådespelare, regissör och poet och åker på turné runt om i landet. Vi träffades på Norra berget och tog en hel del bilder. Tanken var att ta fram Iso som person, men även få in hans yrke och en gnutta humor i bilderna. Det blev nära 200 bilder och nu börjar arbetet med att sålla, sortera och redigera.

Här kommer en första bild från dagen.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bild: Iso Porovic´

Charlie tio veckor

2011-03-10 | 13:16:46


Idag fyller Charlie 10 veckor. Tänk vad snabbt tiden går. Min lilla kille.

Foto: Jag

Bild: Charlie, tio veckor gammal.


Vackraste Wilma

2011-03-09 | 12:16:29


Foto: Jag
Bild: Min katt Wilma

Katt eller hund?

2011-03-08 | 18:49:57


Fred har nog umgåtts för mycket med Charlie, han tror att han är en hund och har lagt beslag på Charlies ben.
Foton: Jag
Bilder: Min katt Fred

Hund & Katt

2011-03-08 | 10:51:49


Får man bita lite på örat kanske?
Nepp, det fick man visst inte..
Foto: Jag
Bilder: Wilma & Charlie leker :)
Utrustning: Canon Eos 40D + 50mm 1,4

Det är verkligen härligt att se hur bra Wilma och Fred går ihop med Charlie. Det där talesättet att katter och hundar inte gillar varandra är en myt. Dom går bättre ihop än vad Wilma och Fred gjorde med sina syskon när jag var kattvakt åt dom. Dom leker tillsammans och det dröjjer nog inte länge till innan dom sover tillsammans också.

Men en sak är säker. Det är Wilma och Fred som bestämmer när dom vill leka. Lessnar dom så hoppar dom upp på högre höjder där Charlie inte kommer åt.

Calippo och Twister

2011-03-07 | 13:30:11


Charlie har nu bott här i en vecka och det är sjukt hur snabbt tiden går. Hans bror Lakrispuck har också fått ett eget hem i stan. Men hans två andra bröder, Calippo och Twister letar fortfarande efter varsitt hem med en Matte eller Husse att älska. Kunde jag så skulle jag ta hand om dom allihoppa. Cavalier King Charles Spaniel är en helt underbar ras. Dom lär sig otroligt snabbt, vill hänga med överallt oavsett om det är häng i soffan eller en löptur i spåret.

En familjehund utan dess like och trivs lika bra i en storfamilj, hos ungdomar eller hos äldre.

Vill du ge Calippo eller Twister ett eget hem att älska? Kontaka Pia på 070-5402952, deras hemsida hittar ni här, eller genom att klicka på bilden nedan.
Calippo och Twister
Bilden är lånad av Pia som tagit den.

Utslagen hjälte

2011-03-06 | 14:13:38


Mattes kille 

Foto: Jag
Bild: En mycket trött Charlie

Lördag

2011-03-05 | 12:38:35


Dagarna går snabbare nu, även fast dom blir längre. Kliver upp halv 7 i princip varje dag sen Charlie flyttade in. Lillen måste ju få sin morgonprommis. Då kan man ju tro att man skulle få mycket mer gjort. Men icke, hinner knappt borsta tänderna och springer runt i myskläderna hela dagarna. Så jag har fredagsmys hela veckan helt enkelt.

Ikväll är jag ensam med Charlie, Wilma & Fred. Så ikväll ska vi mysa ordentligt!
Foto: Jag
Bild: Charlie

Crazy Fred

2011-03-04 | 17:07:37


Fred har lite udda ställen att sova på. Ni som läser flitigt här inne kommer säkert ihåg när jag hittade honom i handfatet. Igår när vi skulle gå och sova så var jag in i badrummet och skulle tvätta bort sminket när jag hörde konstiga ljud. Jag tittade överallt utan att hitta något, men så tittade jag upp och där satt han. Hur nöjd som helst. Jag förstår inte hur han kom upp dit ens.
Foto: Jag
Bild: Min katt Fred

Charlie 9 veckor

2011-03-04 | 11:19:51


Igår fyllde Charlie 9 veckor. Min fina kille. Han lär sig väldigt snabbt och kan redan "sitt" och "kom hit". Det är så kul att träna honom när man ser hur bra det går. Duktiga Charlie.
Foto: Jag
Bild: Charlie, 9 veckor gammal

Vem blir nummer 100?

2011-03-03 | 09:44:48


Jag har nu 99 coola människor som gillar min sida på facebook. Vem blir nummer 100? Kanske du?
Kom in i värmen genom att klicka på bilden och gilla Fotograf MissJeni så blir jag massa glad!
Printscreen

Underbara älskade

2011-03-02 | 10:42:02


Min fina familj <3
Foton: Jag
Bilder: Charlie, Wilma & Fred

Förändringar tar tid

2011-03-01 | 13:19:10


All min tid går åt att passa Charlie, konstigt nog. En 8 veckors valp behöver tillsyn jämt och ständigt. Han sov som ett barn hela natten, men jag höll ändå ett vakande (om än något trött) öga på honom. Det finns sällan tid till något annat så man får passa på när han sover. Men jag skulle ge honom 25 timmar om dygnet om det så fanns. Han ger så mycket tillbaka.

Min guldklimp.
Foto: Jag
Bild: Charlie med sin giraff.

Ikväll ska jag även ha nybörjarkursen med en tjej som är från stan. Så det kommer bli riktigt kul!bloglovin