Minifotografering - Kristina

2011-08-31 | 22:01:47


Kristina mailade mig igår och frågade om jag hade en lucka idag för en minifotografering som jag gav mina fans på facebook under augusti, vadå vara ute i sista minuten! Det gillar vi! Så ikväll kom hon hit och vi fotade ute på gräsmattan. Jag blev glatt överraskad när jag såg hennes orange tröja som stack ut perfekt i den gröna omgivningen!

Vi tog en del bilder, men både Kristina och jag föll tillslut för den här. Så det blev hennes nya profilbild på facebook!
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Kristina, minifotografering av ny profilbild på facebook, 110831, Sundsvall

Maria & Elna - Essence Vitae

2011-08-31 | 19:05:54


Idag har jag träffat Maria och Elna. Maria har fått diagnosen Hodgkins Lymfom och är mitt uppe i sin behandling. Efter en timmes körning kom jag fram till Munkbysjön som är ett charmigt ställe precis vid vattnet. Där vid vägkanten stod Maria och Elna och vinkade in mig till deras stuga. Innan vi började fota så satte vi oss ner och pratade.

Att få höra Marias berätta om hennes resa från att hon upptäckte första knölen till att hon fick sin diagnos är ganska otroligt. Hon är en underbar vänlig kvinna och hennes ögon bekräftade precis vad jag misstänkte. Hon är en kämpe. Och Elna, det märks direkt vart hon har fått sin bestämdhet ifrån. :)

Här kommer några av alla bilder som vi tog idag. Många fler kommer, det finns hundratals underbara bilder på Maria och Elna.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Maria & Elna, EssenceVitae, 110831, Munkbysjön

Minifotografering - Matilda

2011-08-30 | 15:07:17


För mina fans på facebook har jag lagt ut en minifotografering helt gratis som tack för deras stöd. Idag fotade jag Matilda och platsen blev jag lite smått kär i. Undra om man ska försöka dra dit något brudpar framöver....

Vill du inte missa liknande erbjudanden i framtiden? Då ska du göra som 227 andra redan gör, gilla Fotograf MissJeni på facebook du med, välkommen! 
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Matilda Jonsson, minifotografering, facebook profilbild, 110830, Sundsvall

Tanumshede - Workshop

2011-08-29 | 15:14:13


Hur ska jag uttrycka mig utan att låta för smörig? Hur ska jag finna ord utan att göra texten för lång? Äh, det blir som det blir, jag vill dela med mig om min upplevelse till er!

Det finns så mycket jag vill säga om workshopen i Tanumshede, om Benny Ottosson och om David Beckstead, som blivit vald till topp tio bästa bröllopsfotografer i världen 2007. Benny är min stora idol inom bröllopsfotografer i Sverige. Så att få träffa honom i egen hög person, bara det var stort för mig! Jag var nog mest som en fnittrig tonåring när vi mötte upp dom för en öl på kvällskvisten dagen innan workshopen. Benny är förutom Sveriges bästa bröllopsfotograf i mitt tycke, även en otroligt omtänksam person som med glädje delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

David Becksted är precis en sån fotograf som jag själv, fast som jag aldrig har vågat visa fullt ut. Nu blir det annorlunda, tack vare David som öppnade mina ögon. Att köra mitt egna race har jag alltid gjort och att försöka göra tvärtom vad andra gör är något jag absolut älskar! Men att faktiskt se möjligheterna på ett helt annat plan har jag inte tidigare gjort och det gjorde stor skillnad i mitt bildtänk jämfört med Davids. Thank you David, you open up my eyes! If I would describe you with one word, I would say like Metallica; Master!
Det var första gången som jag var iväg på en workshop och jag uppmuntrar verkligen alla att gå på en. Det ger otroligt mycket att få lyssna och se hur andra fotografer gör som verkligen kan sitt jobb. Att samtidigt få träffa och lära känna fotografer utökar bara ditt kontaktnät som är en otroligt viktig del!

Om allt går som planerat så kommer jag träffa Benny nästa år igen för en annan workshop. Gissa om jag längtar redan! Benny, tusen tack för att du ordnade den här workshopen och för att jag äntligen fick träffa dig! (sedär, nu blev det smörigt igen, oh well)
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Från Workshopen med Benny Ottosson & David Beckstead - kraftfulla kompositioner.

Workshop the movie

2011-08-28 | 18:10:12


Jag har landat hemma i min soffa, i min lägenhet tillsammans med min lilla familj. Medan bilderna byter plats fråm kamera till datorn så kikade jag runt bland forumen jag är med i på facebook och hittade den här filmen som John Hagby har klippt ihop under workshopen. Ta er en titt där vettja och ja, ni ser mig ett antal gånger framme med kameran precis som alla andra! Bara av att se på den korta snutten vill jag tillbaka.

Workshop sneakpeak

2011-08-26 | 11:38:37


Egentligen vill jag bara hem och börja rediga bilderna från workshopen direkt! Men det ska ju hinnas med en hel del annat i Stockholm innan vi beger oss hemåt igen. 60-års fest, behöver jag säga något mer?

Men, jag kan ändå inte låta bli att kika på bilderna i kameran, så visst kan jag dela med mig av en sneakpeak till er också.


Foto med mobilkameran från min kameraskärm

Back in Stockholm

2011-08-25 | 18:11:18


Efter två nätter i Tanumshede, en heldag med David Beckstead, Benny Ottosson och 13 andra fotografer så är jag åter inom 08-området. Det kommer ett inlägg på söndag mer detaljerat om själva workshopen tillsammans med bilder.

Just nu är jag bara nöjd över att få gosa med Charlie igen, som jag har saknat honom. Min vovve. Och imorgon kommer min sambo ner också. Life is good.


Bild med mobilkameran.

A-Amanda

2011-08-23 | 17:18:00


Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Bild: Amanda, modell för en dag, 110818, Sundsvall


Tidsinställt inlägg:
Förmodligen sitter jag i en bil tillsammans med Sara Mårtensson just nu på vår lilla roadtrip. Tanumshede är målet där workshopen kommer hållas imorgon, hela dagen. Fullt ös! Det kommer bli så grymt kul och inspirerande. Jag längtar!
Här kommer några bilder på snygga Amanda. Visst är hon vacker?

Små mirakel

2011-08-22 | 15:51:00


Tidsinställt inlägg:
Nu sitter jag på tåget och har väl susat förbi en del träd. Självklart tänkte jag inte låta er vara tomhänta trots att jag är borta. Så några få tidsinställda inlägg komer dyka upp ändå. Hugo får vara ert ögongodis idag.
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Nyföddfotografering, Hugo, 110808, Sundsvall

Mot storstan!

2011-08-22 | 11:39:29


Idag ska jag och Charlie sätta oss på tåget och åka till min syster i Stockholm. Charlie har aldrig åkt tåg förut, men det ska nog gå bra! Imorgon åker jag vidare till Göteborg för att gå en workshop med David Beckstead, en bröllopsfotograf från Washington som ska lära oss allt han kan om kraftfulla kompositioner! Det kommer garanterat bli en upplevelse att minnas! På torsdag är jag tillbaka i Stockholm igen för att spendera helgen där. Min mamma fyller 60 och det ska firas med hela tjocka släkten och en fest som sent kommer glömmas!

Så, bloggen. Det kommer inte bli så mycket uppdateringar här då min tid ligger någon annanstans. Men twitter är ju en himla bra uppfinning. Där kommer jag uppdatera ofta, med både bilder och text. Så vill ni inte missa något under veckan, så är det twitter ni ska följa!

Klicka bara på bilden så kommer ni till mitt twitterkonto. Enkelt va!?

Lilla söta flickan

2011-08-21 | 14:22:22


Jag börjar så smått komma ikapp med redigeringen nu och idag blev jag klar med bilderna på Nellie. Visst är hon söt som socker?
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Nyföddfotografering, Nellie, 110801, Sundsvall

Publicerad i Dagbladet

2011-08-20 | 10:45:01


Idag gick jag ner för att köpa Dagbladet då intervjun som jag pratade om igår publicerades redan idag. Jag tycker dom gjorde en bra artikel utifrån vad jag berättade. Lite stavfel på mitt och min systers namn, men det kan vi ta. Huvudsaken är att fler familjer får reda på att vi finns för dem. Klicka på bilden eller länken nedanför för att komma direkt till artikeln på Dagbladets hemsida.

Direktlänk till artikeln på Dagbladets hemsida: http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.3824377-trostar-och-stottar-i-unikt-fotoprojekt

Intervju för Dagbladet

2011-08-19 | 14:10:22


Idag har jag blivit intervjuad av Dagbladet, intervjun handlade om Essence Vitae Project som jag tidigare har pratat om. Jag och 30 andra fotografer runt om i landet hjälper familjer som har drabbas av en livshotande sjukdom att minnas det bra stunderna och kärleken till varandra. Vi tycker det är viktigt att så många som möjligt som är i den situationen får reda på att vi finns. För vi finns för dom. Fotograferingen är helt gratis och bilderna likaså.

Är din familj drabbad av en livshotade sjukdom eller känner du någon familj som har en medlem med livshotande sjukdom? Gå in på essencevitae.com och läs mer om projektet, där kan du även anmäla intresse för en fotografering, så kommer någon av oss fotografer hem till er.

Vi vill väldigt gärna hjälpa er!
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Elisa, Autoimmunt polyglandulärt syndrom typ 1, (APS 1)

Dagens modell

2011-08-18 | 18:12:58


Idag hade jag en modell för en dag-plåtning. Som vanligt kom jag till Salong Barock när Dorion var i slutspurten med smink och hår på Amanda som skulle fotas. Amanda har aldrig stått framför kameran förut, bortsett från när hennes kompisar tar kort med digitalkameran. Men jag tror hon tyckte det var ganska roligt då vi skrattade under hela fotograferingen och när vi gick tillbaka till Salong barock så sa hon: "Jag kommer nog boka in en ny tid, det här var jättekul"

Mitt fotografhjärta klappade lite extra mycket under tiden vi fotade, Amanda är väldigt fotogenisk och inspirationen har nog aldrig varit så stor som den var idag med henne framför kameran! Att hon bara är 14 år, det är något som fortfarande inte gått in i huvudet. Helt fantastisk tjej. Ni lär se mer av henne i framtiden. I bet!

Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion ChangSalong Barock
Bild: Modell för en dag, Amanda, 110818, Sundsvall

You may say I a dreamer, but I not the only one

2011-08-17 | 17:21:25


Idag vaknade jag av känslan att vara fri. Helt egen. Efter en springtur med Charlie hann jag göra så mycket mer för mina kunder än vad jag har hunnit med hela sommaren. Jag vill ge er det bästa och nu kan jag äntligen göra det! Det känns underbart att ha tagit klivet ut till det okända. Jag är en människa som har växt upp med stort stöd från familjen och har fått höra av mamma att jag kan göra precis vad jag vill.

Nu äntligen gör jag det. Jag gör det jag älskar och det jag väntat så länge på. Jag är min egna chef och jag fotar för er. För att ni ska minnas era betydelsefulla stunder i livet. Jag jobbar för era minnen, fullt ut.

Jag vet att jag inte är den enda som vågar satsa på sina drömmar. Men jag vet också att det är så många som sitter och tänker "det vore så kul om jag fick göra det här". Tänk inte, gör det! Man måste våga chansa för att se vad som händer. Annars sitter man där och tänker "tänk om....".

Vad är just din dröm? Vad vill du uppnå? Det vore så intressant att få höra om era drömmar.


Tillsammans lyckas vi!
Foto: Josefine Ellström


Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
bild: Ulrika & Kristers bröllopsdag, 110806, Galtström
Smink & Hår: Dorion Chang

Står på egna ben

2011-08-16 | 19:15:35


Idag gjorde jag mitt sista pass på casinot. Efter att ha jobbat extra på casinot i nästan ett år känner jag att det tar för mycket tid för mitt företag. Jag hinner inte med både och. Så idag när jag klev ut från casinots dörrar så gjorde jag för sista gången. Det känns skönt, härligt, spännande och jag är förväntansfull på vad som sker framöver. Nu står jag själv, på egna ben. Det är jag och mitt företag mot världen!

Foto: Josefine Ellström

Nu köööör vi!!

Söndagsredigering

2011-08-14 | 19:12:49


Idag sitter jag och redigerar bilder från Ulrica och Kristers bröllop. Mitt sista bröllop för sommaren. Så det är lite vemodigt på sitt sätt, men samtidigt ser jag fram emot att fota höst och vinterbröllop!
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Ulrica & Kristers bröllopsdag, 110806, Galtström

Come closer

2011-08-13 | 15:48:44


Trots lördag och ingen bröllopsfotografering så fyller jag min dag med bröllop. Jag har skapat bröllopsalbum, bränt CD och här kommer lite bröllopsdetaljer från Jocke och Johannas fina dag.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Jocke & Johannas bröllopsdag, 110716, Attmars kyrka

It´s all about wedding

2011-08-12 | 16:56:35


Det ekar en aning tyst i bloggen de senaste dagarna. Det beror på att jag helt enkelt inte prioriterar bloggen lika mycket som andra saker, typ mitt jobb. Nästa söndag åker jag till Stockholm och innan dess ska jag hinna med tusen och en saker då jag inte kommer ha möjlighet att ha med mig min dator. Så förutom att redigera bröllopsbilder så ska det framkallas, göras album, tackkort, skicka bildspel och så ska jag även göra mina två sista pass på casinot.

Yepp, heltid till foto it is and I love it.


Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Johanna & Jockes bröllopsdag, 110616, Attmars by

Publicerad i tidningen Mama

2011-08-12 | 12:02:26


För er som läser tidningen Mama och har köpt nr.10 som finns i butik nu har kanske sett mina bilder där. På sidan 128 finns ett reportage om en underbar familj som jag fick äran att träffa i början på sommaren. Deras historia berörde mig djupt i hjärtat. Köp tidningen och läs du med.

Det var verkligen underbart att få träffa en sån stark familj.

Bilder: Från tidningen Mama, nr 10, augusti 2011.

Pretty girls!

2011-08-10 | 19:30:49


Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Anna (överst) & Isabelle, modell för en dag fotografering, 110715, Sundsvall

Hugo, nyföddfotografering

2011-08-09 | 13:49:04


Här har ni tre bilder på Lille sötnosen som jag fick äran att träffa och fota igår, hängmattan gjorde succé och han sov så gott i den hela tiden.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Nyföddfotografering, Hugo, 110808, Sundsvall

Nyföddfotografering av lilla Hugo

2011-08-08 | 13:08:08


För inte så längesen fotograferade jag gravidbilder hemma hos Katrine och Daniel. Idag ska jag åka dit igen, fast den här gången ska jag fota lilla killen som har kommit till världen. Det ska bli himla kul att få träffa honom!
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Gravidfotografering, 110620, Sundsvall

Söndagsmodeller

2011-08-07 | 15:45:20


Idag sitter jag och redigerar lite bilder på Anna och Isabelle! Snygga flickor!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Isabella (överst) och Anna (underst), modell för en dag, 110715, Sundsvall

"Det blir perfekt"

2011-08-06 | 23:20:15


Att träffa en människa som Ulrica händer nog bara en gång i livet. Hennes optimism sköljde över mig och varje förslag eller idéer jag gav fick jag till svar: "Det blir perfekt" och så ett stort leende på hennes läppar. Men åh så rätt hon hade. Från att molnen ovan oss var tunga och gråmulna, så kom solen fram och färgade himmlen blå under hela porträttsessionen. Här kommer en sneakpeak från just den delen av deras perfekta dag. När Ulrica fick sin Krister.
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang
Bilder: Krister & Ulricas bröllopsdag, 110806, Galtström

Guldvärd!

2011-08-06 | 19:14:03


Jag får många mail från olika tjejer som vill assistera mig, vilket jag tycker är jättekul. Men jag kräver väldigt mycket av min assistent. Det är inte ett slappt jobb man har. Man ska alltid vara i god tid, inte sjukskriva sig bara för man är förkyld, bära en hel del, hjälpa brudparet, fota lite behind the scene bilder, hålla reflexskärmen vid behov och framför allt ska man älska att fotografera och ha en stark passion till branschen.

Josefine, hon är en sån tjej. Hon har hängt med på en del bröllop iår och hon ser alltid ut såhär. Med sin egen kamera i högsta hugg, väskor och kassar i bägge händerna, på språng och med ett leende på läpparna. Josefine är guldvärd för mig!
Foto: Bröllop - och porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bild: Min assistent Josefine på bröllopfotografering, 110806, Galtström

Weddingday

2011-08-06 | 10:53:47


Idag är det Bröllopsdags! Ulrica får sin Krister och jag får vara med som deras bröllopsfotograf! Det har regnat inatt och det duggar fortfarande lite, så håll tummarna på att det slutar lämpligt nog tills jag sätter mig i bilen och åker mot Galtström! Men oavsett väder så är jag otroligt taggad!
Foto: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Johanna & Jockes bröllopsdag, 110716, Attmarsby

Tomorrows dream

2011-08-05 | 15:01:11


Imorgon ska Ulrica få sin Krister. Ute i Galtströms lilla och charmiga kyrka gifter dom sig, porträtten tar vi vid klipporna och stranden. Visst håller ni tummarna på att vi slipper regnet?
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Ulrica & Kristers prewedding, 110722, Galtström

Hold on forever

2011-08-04 | 13:30:08Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Jocke & Johannas bröllopsdag, 110716, Attmars by

Ett stort mirakel i en liten kropp

2011-08-03 | 19:23:03


Två bilder på söta Nellie, pappa Tomas stack ner huvudet och ville ge en puss till sin dotter. Självklart var jag snabb och tog ett kort och jag blev lite smått kär i bilden. Äkta kärlek mellan far och dotter.

Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Nyföddfotografering, Nellie, 15 dagar

For what it´s worth

2011-08-02 | 13:49:09


Några bilder från Eva-Lotta och Karls bröllopsdag den 2:a juli tillsammans med sina två barn. Vilken härlig dag det var!
Foton: Bröllopsfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Eva-Lotta och Karls bröllopsdag, 110702, Sundsvall

Nyföddfotografering - Nellie

2011-08-01 | 20:24:14


Idag har jag fått äran att träffa underbart söta Nellie, 15 dagar gammal men redan envis och en bestämd liten dam som minsann inte ville sova. Man kan ju faktiskt missa något om man råkar somna. Men vi fick några guldkorn i alla fall och det här är två av mina favoriter.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Nyföddfotografering, Nellie, 110801, Sundsvallbloglovin