Brudgummens förberedelser

2012-09-29 | 13:52:00


Några bilder från bröllopet jag fotade tillsammans med Juliana Wiklund på morethanwords.se i början på september. Brugummen gör sig redo. 

Farmor

2012-09-27 | 22:44:00


Ikväll blev det ett besök hos farmor för middag med pappa, Barbro och syrran. Och farmor såklart. Så roligt att jag får möjlighet att träffa henne oftare nu. Min fina farmor.

välkommen höst

2012-09-24 | 17:03:00


I fredags välkomnade vi hösten med att åka ut till gamla skjutbanan, numera en jättestor sandlåda, och släppa loss Charlie så han fick springa sig trött. Alltid lika uppskattat.

Vart är svampen?

2012-09-23 | 18:36:00


I eftermiddag åkte vi ut i skogen i jakten på svamp. Visst hittade vi svamp. Men ingen ätbar. Nåväl. Vi hade i alla fall tur med vädret.

you put your arms around me and I´m home

2012-09-22 | 13:39:05


Sundsvall har varit mitt hem i fem år. Men igår fick vi beskedet att vi kommer flytta. Västerås väntar på oss. Många av er läsare vet att jag är född och uppvuxen i Västmanland och har min familj där och i Stockholm. Så att flytta tillbaka har alltid funnits i mina tankar. 
 
Nu kommer vi inte kunna flytta imorgon. Det är mycket som ska komma på plats. Detaljer som ska redas ut. Det ska packas. Hitta lägenhet, sälja min lägenhet, eller hyra ut. Ja, ni hör ju. Allt är inte glasklart. Och mina fina kunder i Sundsvall, ni behöver inte oroa er. Jag kommer finnas närhelst ni vill fota er längtan efter ert barn, ert bröllop, dig själv eller hylla kärleken. Ni kommer inte märka någon skillnad. 
 
Och ja, min hund, mina två katter och mitt livs kärlek följer med. Det spelar ingen roll vart jag bor i landet, eller världen för den delen. Så länge jag har min sambo med mig.
 
You put your arms around me and I´m home.
Bilder från sommaren 2011

Bröllop på workshop

2012-09-21 | 12:33:01


Jag var värdinna av bröllopsworkshopen som gick av stapeln den 12:e september på Södra berget med Benny Ottosson i spetsen. Det var en helt galen dag. Jag gick runt och log hela tiden. Fotade, sprang runt hotellet som en yr höna för att möta upp modeller, hjälpte till med hår och fråga personalen på hotellet om hjälp där det behövdes. 
 
Ett stort TACK till Södra berget som gjorde workshopen möjlig. Tack också till Eleganten som lånade ut brudarnas klänningar och accessoarer till oss. och självklart det största tack till våra deltagare, modeller och Benny. Utan er hade det ju inte blivit någon workshop! Jag själv hann inte ta så många bilder, det var ju inte direkt jag som skulle fota. Men några fångade jag också.
 
 

Små tår

2012-09-20 | 17:03:05


Att stirra sig blind på ett par fötter låter väl kanske inte jätte trevligt. Men. Det beror ju faktiskt på vems fötter det är man stirrar på. Vore det min sambos till exempel så hade det väl räckt med tre sekunder sen är det inge roligt längre. Eller främlingars fötter på en strand när man ligger och solar. Den situationen försöker jag undvika helt. 
 
Men Oscars små fossingar. 8 dagar gammal. Hans fötter kan jag stirra mig blind på. 
 

Behind the scene

2012-09-19 | 14:29:19


I måndags fotade jag vackraste Åsa och vi fick så många fina bilder! Titti från makeup by Titti stod för smink och hår. Men innan vi kikar på hur resultatet blev så får ni se hur det såg ut bakom kameran!
 
Om ni inte kan hålla er så finns det en liten tjuvkik på facebook :)
 
 

Bilder på Internet

2012-09-16 | 11:32:52


Jag vill ta upp ett ämne som jag vet många funderar över. Både andra fotografer och människor som funderar på att anlita en fotograf. Nämligen att publicera bilder på internet.
 
Som fotograf får jag in nya kunder genom att visa upp bilder på tidigare jobb. Likaväl som en arbetssökande får lämna ett CV med tidigare jobb när man söker något nytt. Det kallas referenser. Verkar glasklart för många. Men långt ifrån alla tycker det är okej att bli publicerad på Internet. Vissa har privata skäl, andra rycker bara på axlarna och säger "nä men vi vill inte att bilderna ska finnas på nätet". 
 
Som fotograf, lever jag på att visa bilder vilket gör att detta är något som begränsar min verksamhet. Vill man inte synas på Internet så säger man till om detta INNAN man bokar fotografering hos mig. Vi skriver ett avtal om det. För upphovsrätten hos bilderna ligger alltid hos mig, oavsett om kunden köper bilderna för att kunna använda dom privat så är det fortfarande mina bilder. Mina. Man kan inte bli av med upphovsrätten. Det går inte att komma ett år efter en fotografering och säga att man inte vill synas på nätet.
 
Vad skulle hända om alla mina kunder inte ville synas på Internet? Där jag har min portfolio? Skulle du boka en fotograf vars bilder du inte sett innan? Det säger sig ganska självt att i slutändan funkar det inte. 
 
 
Jag är väldigt mån om mina kunder och respekterar deras privatliv. Men det är då viktigt att säga till om detta innan man bokar en fotografering. Så att vi kan skriva avtal på det eller så att jag kan avgöra om det är en bokning jag vill ta och förlora marknadsföringen på den. Vi fotografer har också rätt att välja våra kunder. 
 
Som ett exempel. I år har jag fotat fem bröllop hittills. Varav 1 par inte vill synas på Internet. Tänk om mina andra fyra par inte heller hade velat synas på internet. Då skulle jag inte haft ett enda bröllop från 2012 att visa upp för brudpar som planerat att gifta sig 2013. Vad skulle dom tro om mig som bröllopsfotograf då? 
 
Så, är du en kund? Prata med din fotograf om detta INNAN du bokar in en fotografering om du har problem med att synas på Internet av olika skäl. 
 

Plåtning all day long

2012-09-14 | 19:28:25


Idag har jag fotat två vackra tjejer. Dorion var med och gjorde smink och hår. Sen har jag suttit klistrad framför datorn för att redigera bilderna. Det gick liksom inte att slita sig. Helt plötsligt är klockan halv 8. Kanske dags att fredagsmysa lite? Ert fredagsgodis får bli dessa två bilder. Emelie högst upp och Louise längst ner. 
 

Foto: Porträttfotograf, MissJeni (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang på Salong Barock

I´m in love with cute albums!

2012-09-14 | 09:00:00


Häromdagen fick jag hem två bröllopsalbum från min favoritleverantör. Jag är väldigt noga med mina produkter som jag erbjuder och vill alltid ge mina kunder det bästa av de bästa. Så när jag fick höra om QTalbums blev jag tvungen att prova dom. Nu är QT den enda leverantören jag använder mig av. 
 
Varför? För att jag själv, den dagen jag gifter mig, kommer vilja ha ett album från QT. På bilderna nedan ser ni ett 30x30cm och ett 20x20cm, båda med vitt läder som omslag. Det är nästan så att jag inte vill lämna ifrån mig dom....
 
 

Världens finaste tvilling

2012-09-13 | 18:24:23


Foto: Porträttfotograf, MissJeni (Jag)
Bild: Jessica - grundare av YourCloset

Workshop

2012-09-13 | 10:30:29


Igår var det fullt ös heeeela dagen! Bröllopsworkshop med Benny Ottosson. 11 deltagare, tre modeller och Södra Berget som location. Jag har många bilder att visa, men vi börjar med denna som visar på ett ungefär hur det såg ut under dagen.
 

Har jag sagt att jag älskar motljus?

2012-09-11 | 11:00:00Foton: Porträttfotograf, MissJeni (Jag)
Bild: Therese Winberg, bröllopsfotograf i Stockholm

publicerad på paper moon wedding

2012-09-11 | 09:22:28


I fredags fick jag se en väldigt trevlig nyhet när jag klickade in på Paper Moon Weddings. Dom hade publicerat mina bilder från Angelica & Andrews underbara bröllopsdag i Barsviken. Känns så otroligt kul när bröllopsbloggar gillar ens bilder och vill publicera dom! TACK!
  

Perfektion

2012-09-10 | 11:59:00


Eric och Ilze. Dessa två personifierar perfektion. Så jag kan inte låta bli att lägga upp två bilder som jag tycker så mycket om. Som jag tycker speglar dom två så bra. Tack Juliana för att jag fick följa med på en sån otrolig rolig och underbar bröllopsfotografering! TACK!
 

Foton: Bröllopsfotograf, MissJeni (Jag)
Bilder: Ilze och Erics bröllopsdag, 2012-09-08 Stockholm 

tre bröllopsfotografer på samma bröllop

2012-09-08 | 19:00:53


 Idag var en helt galen dag. Låt mig berätta.
 
04:30 (!!) - ringer väckarklockan och vill att jag kliver upp. Fem minuter senare ringer snooze-klockan och sparkar ur  mig ur sängen. De närmaste timmarna är ganska suddiga, men jag tog mig till tunnelbanan och hem till Juliana på Kristineberg där en kopp té piggade upp mig lagom till vi skulle iväg och träffa dagens brud.
 
Gisela joinade oss och tillsammans fotade vi brudens förberedelser för att i nästa veva vika av från Juliana och åka hem till brudgummen där jag och Gisela blev välkomnade in i en liten lägenhet med sex halvnakna bodybuilders i. (Nej älskling, dom var inte snyggare än dig) Ett känsloladdat "första möte" senare så åkte vi till Stockholms coolaste café och gick loss med våra kameror. Vigseln hölls i Skå kyrka och sen fick jag mingla runt med gästerna med Julianas polaroidkamera på Ekerös slott och se ballonger lyfta och försvinna i det blå innan vi lämnade brudparet. 

Summa summarum: Tre fotografer, tre olika vinklar och tre olika stilar. Ska bli otroligt spännande att se hur resultatet blir tillsammans. Juliana tog bilden nedan på mig och Gisela med sin polaroid innan vi åkte hemåt igen. Tack tjejer för en fantastisk dag!!
 
 

Lunch med Juliana

2012-09-07 | 14:29:36


Igår åkte jag till Stockholm och landade i syrrans lägenhet strax efter 10 på kvällen.

Idag träffade jag Juliana Wiklund, grundare till Essence Vitae, och en fantastisk fotograf! Vi åt lunch vid Piren och pratade om morgondagens bröllopsfotografering. Jag har nämligen fått äran att följa med och assistera Juliana, och det kommer bli SÅ KUL!!

Vill ni också följa med? Följ mig då på instagram (missjeniphoto).


Människans bästa vän

2012-09-06 | 15:07:40


Idag träffade jag Katarina och hennes två schäfrar Exa och Puma. Som hundägare blev jag såklart lite småkär i dom. Framför allt när man så tydligt såg deras personligheter. Puma är en äldre dam och är väldigt lugn. Medan Exa som är 5 år, var envis, ville leka och prata väldigt högt och hela tiden.
 
Men vad gör det. I slutändan älskar man dom lika mycket i alla fall. Katarina hade önskat sig "din stund i rampljuset" i födelsedagspresent. Dorion stod för smink och hår. Här nedan ser ni två av alla bilder vi tog.
 
Foto: Porträttfotograf, MissJeni (Jag)
Smink & Hår: Dorion Chang på Salong Barock

Isabels dop

2012-09-05 | 16:55:41


Jag kan ju säga att jag trivdes ganska bra med att ha Isabel framför min kamera när jag fotade hennes dop i slutet på Augusti. Måste vara lite olagligt att vara så söt!
 
Vill ni se fler bilder på Isabel och hennes fina familj så kika in på hemsidan!
Foton: Porträttfotograf, MissJeni (Jag)
Bilder: Isabels dop, 120826, Hallstahammar

förbereder

2012-09-04 | 18:07:06


Jag sitter och förbereder för framtiden. En ny hemsida, logga och ett nytt koncept ska tas fram! Det är ett himla kul projekt, om än lite jobbigt då jag har sån beslutsångest av alla dessa val.
 
Nu har jag tagit en paus från framtiden och förbereder ett blogginlägg från Isabels dop. 
 
Foto: Porträttfotograf MissJeni (Jag)
Bids: Isabels dop, 2012-08-26, Hallstahammar

Dorion

2012-09-03 | 19:59:00


Här kommer fler bilder på min fina vän Dorion. Visst är hon vacker?
 

Foto: Porträttfotograf MissJeni (Jag)
Smink/hår/modell: Dorion Chang

varma ord

2012-09-03 | 11:06:15


Varje gång jag lägger till något nytt i mitt företag så är jag väldigt nyfiken på om det uppskattas eller inte. Vad som är bra och vad som kan förbättras. Det är mina kunder som formar mitt företag och därför ber jag ofta dom om hjälp. När Johanna hade gått en personlig workshop hos mig bad jag henne därför att skriva lite kort om vad hon tyckte.
 
Idag öppnade jag mailen och fick se den här texten som gjorde mig alldeles varm i själen. 
 
-

"Jag gick en skräddarsydd workshop hos Fotograf MissJeni i juli 2012. Lite av min inspiration hade försvunnit, jag ville utvecklas men visste inte hur. Kursen Jennie höll med mig var mycket pedagogiskt, höll lagom tempo och innehöll en fantastiskt rolig praktisk del.

Hon utmanade mig att ta mitt fotograferande ett steg längre, så som att fota helt manuellt, vilket jag tidigare inte gjort. Hon fick mig att inse att jag visst kan, bara jag vill. Jennie peppade mig även att utmana mig själv att inte alltid ta den säkra vägen som jag kanske tidigare gjort, våga mer, för att lära mig mer. Nu har det gått några veckor sedan kursen, och jag kan redan nu se en skillnad i mina bilder, vilket är så roligt! Jag har fått ny inspiration och tycker verkligen att det är roligt att fotografera igen.

Jag är väldigt imponerad över Jennie och hennes företag. Med glädje och inspiration delar med sig av sina kunskaper. 

Alla som vill lära sig mer i sitt fotograferande,få ny inspiration, komma ett steg vidare, borde gå en kurs hos Fotograf MissJeni, ni kommer inte ångra er".

-

Här är två bilder som Johanna tog på mig under workshopen. Jag vet också att det finns fler bilder från dagen på hennes blogg. Så in och kika :) Vill du boka en egen personlig workshop? Just nu har jag 20% rabatt på alla nya bokningar fram till 16:e oktober! 
Häng i parken

2012-09-01 | 16:55:00


En grå och regnig dag som denna så passar det bra att visa lite bilder från en solig och varm dag i Eskilstuna förra helgen. Eller hur? 
 
Det här är familjen Helin som jag fotograferade för Essence Vitae. Vi hade en himla trevlig stund i parken där vi spelade fotboll, luktade på blommor och busade. 
 
Foto: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (jag)
Fotografering för The Essence Vitae Projectbloglovin