Redigering

2008-07-31 | 19:26:44


Ikväll hade jag planerat att redigera bilder från plåtningar. Men stora datorn bestämde annat och ville helt enkelt inte leka längre. Så innan jag fått ordning på den så är det den bärbara som får hoppa in som backup och jag gillar inte riktigt att redigera bilder med den. Så i helgen ska jag försöka få liv i datorn igen på ett eller annat sätt. Inget datasnille som vill komma till Sundsvall imorgonkväll och hjälpa? Schyssta då. Jag är i alla fall klar med Sabines bilder och jag blev så sjukt nöjd med den sessionen. =) Tack och lov att jag köpte en extern hårdisk för ett tag sen där alla mina bilder ligger säkra.


Foto: Jag
Modell: Sabine

osynlig

2008-07-31 | 13:12:32


Jag som inte brukar vilja dra åt mig uppmärksamheten är den enda på kontoret idag som trippar runt i sprakande färger och blommor på min klänning som får alla att vända blicken åt en när jag går förbi. Alla andra har arbetskläder som är svarta, så det ser lite roligt ut. Men är det sommar så är det och någon gång ska även jag kunna använda färg på kläderna. Annars håller jag mig gärna i bakrunden. Det gäller ju att smälta in i omgivningen, precis som Sabine gjorde i skogen. Det finns fortfarande några lediga tider kvar till att boka in en plåtning. Vill du bli plåtad? Läs mer här.


Foto: Jag
Modell: Sabine


sommarmorgon

2008-07-31 | 09:52:49


Hur härligt är det inte när solen värmer klockan 8 på morgonen? Jag kommer på mig själv med att småle så fort jag kliver utanför dörren. Sen att jag sitter på kontoret nu är ju en annan femma. Helst skulle jag vilja ta en till dag på stranden och bara njuta av trevligt sällskap, skratt, stekande sol och svalkande vatten. Det blir nog en del sånt i helgen. Imorgon ska jag till Sundsvall en sväng och pussa lite på Emanuel. Det var allt för längesen nu. Jag bjuder på en varm sommarbild på Angelica och hoppas att ni tar vara på solen idag :)


Foto: Jag
Modell: Angelica
Mua: Amanda

Psycho

2008-07-30 | 21:59:20


Puddle of mudd - Psycho
Det är så underbart att hitta en låt som man kan förälska sig i och bara stänga ut allt annat som tär på en. Bry er inte om min tillfälliga förvirring. Det är bara sånt som händer ibland och som jag inte orkar stänga inne helt. Då blir det såhär.


Maybe I'm the one
Who is...
The schizophrenic psycho

Foto/redigering: Jag


It's getting hot in here

2008-07-30 | 19:01:21


Maria kom hem till mig lagom till att jag kommit hem från jobbet. Vi trippade ner till stranden i hettan och la oss tillrätta för att bättre på brännan lite. Efter en stund kom även Andreas och Tommie för att göra sällskap. För att summera dagen så handlade det om sol, svett och sand. En hel del skratt och lite spådomar. Andreas gick lös med min kamera, Tommie gick lös på mina solglasögon och jag på hans. Maria gick lös på sin kamera och så brände Andreas hål på sina skor. Underbart! Nu har jag precis duschat av mig sandlådan som följde med hem och nu känner jag av att några timmar i solen gör sitt. Rätt så trött är jag så det blir myskläder resten av kvällen och förhoppningsvis ska jag trycka i mig lite tacos senare och limma fast mig i soffan. Fint det. Tack för en riktigt trevlig dag! Let's do it again!


På bild fr.v. Andreas, Tommie, jag, marias huvud, Andreas, Andreas brända skor, mp3 spelare, tommie, Maria och jag, sötaste Maria.
Foto: Både jag, Maria och Andreas
 

Som en sommaräng

2008-07-30 | 08:40:27


Att jag är svag för svartvita foton har nog ingen missat vid det här laget. Att bilden förmedlar en känsla av frihet och sommar gör den inte sämre =) Hur många vill inte skutta runt barfota på en äng?


Foto: Jag
Modell: Angelica
Mua: Amanda

3 is a magic number

2008-07-30 | 07:06:18


Den där Erik utmanar mig hela tiden med nya grejer. Egentligen är jag inget fan utav listor och sånt där. Men bara för att det är han så får jag offra mig igen då ;) (Jag har ju inte direkt något bättre för mig heller, förutom att jobba då.) Snart vet ni ju allt om mig tack vare sånt här. Det är väl inge kul? =P

Tre saker jag gör när jag vaknar:

- Stänger av väckarklokan
- Snoozar
- Gäspar

Tre saker jag måste ha under dagen:
- Musik
- Té
- Solljus

Tre personlighetsdrag på mig:
- Social
- Glad
- Har lätt till skratt

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
- Fota
- Bada/sola
- Nära och kära

Tre saker jag är rädd för:
- Höjder (löjligt va)
- Döden (Jag vill ju leva) :P
- Förlora kameran. (Haha, det är ju sant, min bäbis)

Något jag drömmer om:
- Att ha en egen fotostudio
- Se Metallica live, igen.
- En dag ska jag äga en Canon 1D mark IIIN

Tre personer jag utmanar:
Maria
Amanda
Sofie

Ni 3 behöver bara svara på frågorna och välja ut 3 andra som ska svara på era frågor! (Eller så skiter ni i det) :P
Lycka till!


Resultatet

2008-07-29 | 22:32:18


En första bild från plåtningen idag med Anna. En tjej med nära till skratt och glimten i ögat. Jag sminkade henne och jag kan ju säga att jag aldrig har sett någon tåla så mycket pill vid ögonen som hon gör. Vi höll till i trädgården, enkelt och mysigt. Resultatet ser ni här. =)


Foto och smink: Jag
Modell: Anna

grillas gillas!

2008-07-29 | 16:19:53


Kom hem lite tidigare från jobbet idag och hann ta en halvtimme i solen. Invigde en ny bikini som jag köpte för ett tag sen. Nu när man fått lite färg så ser man väl inte allt för blek ut i svart? :P Det blev bara en halvtimmes solning, eller grillning kanske man ska säga. Solen tar i ordentligt dessa dagar. Som sagt, härligt! Nu har jag inte tid med avkoppling längre utan ska redigera lite bilder innan plåtningen drar igång lite senare. Min bäbis ska även få sig en finputsning, han gillar det! (5D:n alltså) Maria, vi kör på stranden imorgon va?


Foto: Jag
På bild: Jag, nya bikinin och fjärilen tilda fick vara med =)

50mm 1,4

2008-07-29 | 12:39:43Bild: Cyberphoto.se

Här är början på min utrustning till 5D:n, jag tänkte lägga in en bild på kamerahuset till 350D:n innan men då jag använder den så sällan så skippar jag det. Tror nog det är roligare att se lite utrustning som jag använder istället :) Det följde med ett objektiv med nya 5D:n som jag köpte begagnad. Det var detta Canon EF 50mm 1:1,4. Jag har märkt att det är väldigt bra till porträtt om modellen inte är blyg för en närgående fotograf. Går man ner till bländare 1,8 eller 1,4 så får man en väldigt fin bokeh (oskarp bakrund). Det är ett mycket skarpt objektiv som också ger fina färger och möjligheterna är många. Det funkar också väldigt bra till att fota landskap med men ska man gå ner till macro nivå så bör man nog se sig om efter ett macro objektiv. Det är väldigt lätt, väger knappt någonting och en mycket bra glugg till att "köra in" sig med. Jag fick som sagt med mig detta när jag köpte kameran men nypris ligger den nog på 3390kr.

Här är några exempel på de första bilderna som jag tog med detta objektiv:


Foto: Jag


Romantisk plåtning

2008-07-29 | 09:55:30


Idag har jag en till plåtning. Den här gången ska det gå i lite romantiska färger och miljöer :) Det ska bli väldigt kul och se vad det kan bli för resultat utav det. Vill du också bli plåtad så skynda dig att boka din plåtning här. Tiderna går åt och det är först till kvarn som gäller!

Idag får ni en bild från plåtningen med Sabine. Snart är jag klar med hennes bilder :)


Foto och smink: Jag
Modell: Sabine


motsatser

2008-07-28 | 19:14:47


En bild från plåtningen i lördags. Tycker det blev riktigt coolt med att sätta dessa brevid varandra :) varmt möter kallt. God möter ond. Ja, ni kan storyn! Vem vinner i slutändan? ;) Men dom är vänner på riktigt, jag lovar :P Ikväll ska det slöas till tusen och kika på film eller något annat kul, det går ju som sagt mycket bra på tv på måndagskvällar! Om jag bara kan låta bli att äta upp mina pringles tills dess..... men once you pop, you can't stop. :P


Foto: Jag
Modell: Angelica och Jessica
Smink och hår: Amanda

21 viktiga detaljer om mig

2008-07-28 | 16:20:04


Erik utmanade mig och jag antar utmaningen!

1) Vad åt du till frukost?
- Slängde i mig en tallrik yougurt. Brukar vara mer avancerat än så när jag har tid.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
- Oj, det var längesen. Tror det var denna. På väg till kickout med communicaregänget. Haha, Yeah!3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?

- Tommie
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Den lilla är svart och den stora är också svart. Där ser man.
5) När var du arg senast?
- Några månader sen, på fyllan. Såklart. Annars har jag nog svårt att bli arg, tror jag :P
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Vilken skoltid? Högstadiet var lätt roligast. Allt bus man hittade på. Men sista året på gymnasiet är nog oslagbart. Mitt fotointresse tog fart på allvar och så knåpade jag ihop en musikvideo med skönaste grabsen. Resultatet ligger i min skivhylla ;) haha!
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Låter det vara osagt känner jag.
8) Yoga eller löpning?
- Jag är för lat, men bägge delarna vore ju inte dumt.
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Spaghetti Bolognese, jag är inte dyr i drift :P
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- Digital foto
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Hm.
12) Teveprogram du aldrig missar?
- CSI i alla dess former, mannen som talar med hundar. Jag älskar måndagar :P
13) Vem är du avundsjuk på?
- På alla som får njuta av semestern medans jag sliter ihjäl mig. Hey, jag tar igen det nästa sommar!
14) Din bästa revansch?
- Jag kan vara jäkligt sugen på revansch, men jag kommer aldrig så långt, det är ingen som vågar möta mig i något ;)
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Oj, min nuvarande är klockren. Den sämsta? Kanske man inte ska ta såhär :P
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
- Blodpudding. Orsak: Det är äckligt.
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- James i Metallica. Of course.
18) Kaffe eller te?
- Finsmakare dricker té ;)
19) Skostorlek?
- mini
20) Hur ofta är du på IKEA?
- När jag behöver handla något därifrån.
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- Dum fråga ;) Utrustning, studio, en 1D N mark III och tillbehör tills jag simmade i alla prylar. Men hur ofta har man fem miljoner över bara sådär? :P

Jag utmanar den som känner sig utmanad! Bra va?! :) Säg till om du gjort den också så jag kan gå in och läsa :)

Den onda

2008-07-28 | 14:08:07


Jag gillade verkligen plåtningen i lördags. Vi använde två olika teman på tjejerna. Angelica fick vara varm och flickig, medans Jessica fick vara iskall och ond. Hon är inte typen som ser elak ut egentligen. Men den här bilden visar en helt annan sida av henne ;) Hon följde minsta vink jag gav henne och var lätt att jobba med, kul var det också och det är ju viktigast!


Foto: Jag
Modell: Jessica
Smink och hår: Amanda

Vill du bli plåtad?

2008-07-28 | 11:22:34


Denna sommar har jag fotat en del människor som har resulterat i fler plåtningar, som ni har märkt :) Väldigt kul tycker jag! Nu har jag tre veckor kvar i Stockholm innan jag åker tillbaka till Sundsvall för att påbörja mitt andra år på universitetet. Så därför har jag lagt upp en lista på lediga tider som finns kvar. Det är bara under dessa tre veckor som jag fotar "modellbilder" gratis till min portfolio som jag håller på att bygga upp och det enda kravet är att modellen tar sig till mig. Annars är det reseersättning som gäller. Plåtningen håller på en timme och ni får ca 10-15 bilder som ni själva eller jag väljer ut, det får ni avgöra. Dom är högupplösta  och levereras antingen via mail eller på CD. Leveranstiden varierar beroende på hur mycket jag har att göra, men den som fotas först får sina bilder först och så vidare. Det är först till kvarn som gäller. Så passa på att boka in din plåtning nu! Maila önskad tid och namn till jeni_johansson@hotmail.com


Foto: Jag
På bild fr.v. Sanna, Amanda, SabineEn dag på stranden

2008-07-27 | 21:08:56


Jobbade förmiddag idag, så imorse fick jag ingen sovmorgon inte. Men pengar tackar jag inte nej till. Kom hem strax efter lunch och la mig direkt på balkongen för att grillas lite! Härliga värme. Men jag var inte nöjd där, någon timme senare slöt jag upp med Amanda, Tommie, Alex och Andreas på stranden och hade det bra. Sällskapet från i fredags. Sen fullbordade jag mitt andra dopp också. Lovley. Jag och Tommie stannade i vattnet längst och småpratade, inga badkrukor här inte ;) Och han tycker att mina bilder "faktiskt" är bra. Haha. Lillkameran (350D) var med och sorry grabbar, men umgås man med mig så hamnar man i bloggen ;) Amanda är nog van vid det här laget. =)


Foto: Jag
På bild: fr.v. Amanda, Alex, Tommie, Alex slöar i solen, Tommie åker på en brottningsmtach mot Andreas. =P


Det har varit en riktigt kul helg och jag hoppas att jag hinner umgås med dessa människor någon gång till innan jag drar tillbaka till Sundsvall igen :)

Bakom kameran

2008-07-27 | 19:00:53


Tycker det är riktigt bra att ha en mua som sminkar, då kan man själv springa runt med kameran och samtidigt testa ljuset och se vilka inställningar som passar bäst :) Här kommer det lite behind the scenes bilder från plåtningen i lördags. Enjoy!


Foto: Jag


Tiden finns inte

2008-07-27 | 15:00:53


Nu har det blivit en del plåtningar och det är svårt att hinna med alla samtidigt. Så nu har jag lagt upp alla på en kö så att den som blev fotad först får sina bilder först. Helt enkelt. Riktigt kul att jag har fullt upp när det kommer till plåtningar och redigeringar. Det gillas! :) Men nu ska jag ut och njuta utav solen och ta mitt andra dopp för i år. haha, skamligt är det. Jag som älskar att bada!


Foto: Jag

Plåtning

2008-07-26 | 19:34:25


Efter lite om och men så kom vi igång med plåtningen med Angelica och Jessica. Tänkte att jag skulle visa en första bild på Angelica. Gillar färgerna så otroligt mycket. Jag är kär i mitt nya objektiv. Angelica var för övrigt en duktig modell som tog vara på tiden vi fotade och kom också med egna idéer. Trots flugfän och insekter så tycker jag att alla jobbade på bra och det flöt på smidigt. Amanda stod för sminkningen och det blev klockrent som vanligt :)


Foto: Jag
Modell: Angelica
Smink och hår: Amanda


Girlsnight out

2008-07-26 | 11:58:00


Igår blev en mycket trevlig kväll. Jag mötte upp Maria i Haninge centrum och sedan följde hon med hem till mig där vi spenderade lite tid i solen med våra kameror. Maria fick låna mitt tamron objektiv och blev lycklig :P Själv var jag i full färd med det nya 100mm som införskaffades igår. Duger skärpan Annika? ;) Rätt kul att man bara ser en stor svart manick framför ansiktet på mig. Haha. Min bäbis!
Sen åkte vi och handlade lite mat och annat gott och påbörjade laga lite mat. Maria är den nya kocken. Hon äger i köket med glimten i ögat. Lite senare fick vi sällskap utan Sofie och Amanda. Första gången jag träffade Sofie men hon visade sig snabbt vara en tjej i min smak och tacka för det. Hon är fotograf och har samma musiksmak som jag. Då blir man lätt poppis hos mig :P Vi pratade foto i princip största delen av kvällen, men även snus, cigg och annat trams som bara ploppar upp sådär. Som sagt, trevlig tjej, vi ses väl igen? :)


foto: Jag

På något vänster blev jag utdragen på krogen med kravet att Amanda sminkade mig och Maria. Snygga blev vi :D Så blev det till att träffa nya människor, skratta och bara ha allmänt kul. Jag tackar för det så länge det varade. Det var skönt att somna i sin egen säng tillslut.


Foto: Jag

Snart kommer Maria hit, sen även Amanda. Hon ska vara mua till en plåtning klockan två. Det är två tjejer som jag ska plåta och jag är helt säker på att det kommer bli helgrymt :)

Nytt objektiv

2008-07-25 | 12:19:53


Idag får jag en till familjemedlem till min utrustning. Ett macro objektiv hamnar i min ägo ikväll och jag kommer ha så kul! Kvällen kommer spenderas med lite girltalk, vin och god mat. Så gissa om det nya objektivet kommer köras in ordentligt ;)  Mailen från människor som vill bli plåtade ökar hela tiden, så jag har lagt upp ett schema på det tider som finns kvar att boka. För den som har missat så fotar jag alltså gratis plåtningar fram till den 15:e augusti. Mer om det senare. Orkar du inte vänta på tiderna så skicka iväg ett mail vettja till jeni_johansson@hotmail.com  Men just nu väntar lunchen på mig.

Visade den här i svartvit för ett tag sen och den fick många komplimanger, får den även det i sepia ton måntro? ;)


Foto: Jag

En sista för natten

2008-07-24 | 22:18:55


Man blir lätt blind utav att sitta och redigera bilder. Till slut ser alla likadana ut. Så ett break passade bra med ett telefonsamtal med Emanuel för en stund sen. Sen återgick jag till mitt och helt plötsligt rullar allt på av sig själv. Jag har hunnit med en hel del bilder. Några ska väl hitta in på bloggen också :) Tänkte visa en sista för kvällen innan jag går och nannar kudden. Det är ni värda.


Foto: Jag
På bild: Bröllopsparet (logiskt va?)Redigerar

2008-07-24 | 19:33:01


Det här håller jag på med just nu och det kommer jag förmodligen göra resten av kvällen också. Tillsammans med lite hårdrock ur högtalarna. Lovley.

Foto: Jag

Breaking the silence

2008-07-24 | 15:33:35


Utanför dörrarna som leder in till lagret och produktionen hörs ett dovt muller från truckar och några toner spelas från radion fast jag kan knappt höra vad det är för låt. Här, där jag sitter, är det knäpptyst. Ibland bryts tystnaden utan förvarning utav någon som kommer förbispringandes. Varför ska alla ha så bråttom? Stress är ett ord som inte finns i mitt ordförråd och något jag helst tar avstånd till så länge det är möjligt. Om två timmar ska jag bege mig hemåt och stänga in mig i min källare där jag får vara i lugn och ro utan någon som kommer springandes och stör tystnaden. Jag behöver den.


Foto: Jag

Stenkul

2008-07-24 | 11:59:27


Nu har brandlarmet gått av här på kontoret, inte en själ rör sig mot utgången. Övning kallas det. Jag skulle då inte ha något emot att få spendera några minuter i solen i alla fall. Men i helgen vet jag en som ska steka! Ja, så tänkte jag visa en till bild på Sabine. Vi hittade en rätt bra sten där i skogen så hon fick åla runt på den bäst hon ville :P I helgen har jag en till plåtning och nästa vecka med. Jätte kul att folk börjar höra av sig tycker jag :)Foto: Jag
Modell: Sabine

time for a change

2008-07-23 | 22:22:08


Man måste våga sticka ut för att folk ska lägga märke till en. Man måste våga visa sig för att synas. Ska jag få fram det jag vill med mina foton så måste jag tänka om, tänka nytt. Jag sitter med Sabines bilder och redigerar på ett sätt som jag inte gjort förut. Ju mer jag tittar på den här bilden desto mer gillar jag den. Det sticker i ögonen, men ändå kan jag inte ta blicken ifrån den. Jag tycker den är så vacker.


Foto: Jag
Modell: Sabine

biten till tusen

2008-07-23 | 17:06:30


Jävlar vad dessa blodsugande minivampyrer kan ställa till det för en. Jag märkte inte av dom under själva plåtningen igår, men efteråt när vi kikade igenom bilderna så kände jag att det började klia här och var och till slut kliade det precis överallt. Tror ni jag fick skönhets sömnen inatt då? Nepp. Någon som har en mirakel kur mot myggbett? Jag provar alla alternativ! Eller så kan ni joina den skaran som prenumererar på min blogg via bloggkoll. Enkelt, bekvämt och dessutom missar ni ingenting. Bra va? :)


*klick, klick, klick*
 

nytänd låga

2008-07-23 | 12:21:55


Idag skiner solen på blå himmel. Tack, jag har saknat dig! Jag blir så mycket gladare av att se sol, även om jag sitter på kontoret och inte kan njuta av den i en solstol med en glass i min hand så höjer det ändå mitt humör ett snäpp. Som om allt man behöver är lite solljus för att skapa glädje. Just nu känns de som det. Så jag välkomnar solen med öppna armar och ett leende. Hoppas du stannar.

Mattias njuter av solskenet.

Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

En favorit

2008-07-23 | 09:51:34


Satt med Sabines bilder till sent igår och den här blev en av mina favoriter. Jag gillar att den ser lite gammaldags ut, om en bara lite. Ser ni klackarna hon bär på sina skor? Dom gick hon med i skogen. Ingen vekling här inte :P


Foto: Jag
Modell: Sabine

Plåtning i skogen

2008-07-22 | 21:04:08


Varför inte ge er en första bild från plåtning med Sabine nu direkt? Det blev många fina bilder och jag har svårt att välja ut några stycken. Sabine är en väldigt öppen tjej och vi var nog inte tysta en sekund ens :P Härligt med människor som är framåt. Dessutom var hon bra att jobba med också då hon gick genom sten och träd för att få den bilden jag ville ha. Vi hade en rolig timme där i skogen och den här bilden tycker jag blev riktigt häftig. Jag har lagt på brus i bilden och gjort den svartvit. Vad tycks? :)


Foto: Jag
Modell: Sabine

Manuellt eller autofokus?

2008-07-22 | 16:11:11


Jag och Annika har haft en diskussion kring hur vi fotar. Det är sånt här snack som jag gillar, byta lite erfarenheter, ge tips och få råd själv. Hon frågade även hur snabb jag var när det gäller att fota med manuell fokus, alltså ställa in skärpan själv. Jag fotar nästan enbart manuellt och mina motiv vet ni ju själva sträcker sig brett ut från barn till små kryp och fina blommor till landskap, solnedgångar och porträtt. På 350D:n använder jag sällan autofokus då den låter rätt så rejält och träffar inte rätt alla gånger heller, dessutom är den lite slö. Det är främst då tamron objektivet jag menar då, även det som används flitigast numera när jag fotar med minibäbisen 350D. Men på 5D:n har jag blivit lite latare, dock fotar jag bara med autofokus om jag verkligen inte har tid att ställa in allt själv. Som när det gäller ögonblicksbilder. Till exempel när jag fotade blommor i trädgården så hoppade det fram en gräshoppa bara sådär. Då blev det autofokus som fick föreviga den bilden eftersom den är snäppet snabbare än mig själv :P Jag hann bara ta tre bilder innan gräshoppan hoppade vidare. Men har jag all tid i världen så föredrar jag att fota manuellt. Skärpan hamnar precis där jag vill ha den och det gillar jag. :) Jag kan visa två bilder som jag fotat med autofokus och manuellt fokus. Mitt tips är ändå att man ska använda det som funkar bäst. Så länge det inte är kärringknappen ;). Det är väldigt personligt hur man fotar och det är så det ska vara. Alla har vi fotografer samma mål att sträva efter, men vägen dit kan se olika ut och jag tycker det är viktigt att man hittar sin stil som funkar och känns bra.


No leaf clover

2008-07-22 | 13:53:00


Solen har blygsamt börjat titta fram och det ser ut som att vi får härligt kvällsväder till plåtningen. Det gillas. Humöret är dock desamma som imorse men trycks tillbaka djupt in utav mer positiva tankar såsom planer inför hösten, plåtningar och hopp om ljusare tider. Det kommer gå bra, oavsett vad som händer så kommer det att bli bra. Tankarna snurrar runt i huvudet men hålls tålmodigt i schack med hjälp av hårdrockens melodier. 

Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel. Was just a freight train coming your way


Foto: Jag


Wait and bleed

2008-07-22 | 10:15:16


Mamma knackar på dörren, "skulle du upp nu?". Nej, en liten stund till. Väckarklockan ringer, nu måste jag gå upp. Fem minuter till. Att jag orkar stänga av den förbannande klockan var femte minut i tjugo minuter till. Stegen känns tunga, sminket åker på. Jag hinner inte dricka upp mitt té och knappt borsta igenom håret. Jaha, det är en sån dag idag. Framför ratten, gasen i botten och bandit rock på högsta volym. På väg till jobbet idag igen, svälj klumpen i halsen och kasta av den oron som ligger i magen. På med masken, nu kör vi.Foto: Jag

Inside me shall I wait and bleed.


Plåtning

2008-07-21 | 22:15:59


Snart ska jag bege mig till sängen, imorgon har jag en plåtning igen. Den här gången är det Sabine som ställer sig framför kameran och hon kom med en idé som jag blev nyfiken på att prova så det ska bli kul och se vad det blir för resultat utav det :)


Foto: Jag
Modell: Maria
Smink och hår: Amanda

Bröllop

2008-07-21 | 19:26:19


Nu har jag börjat gå igenom bröllopsbilderna som togs i söndags så det är väl dags att bjuda på en till? :) Tycker själv att den här blev väldigt mysig, den utstrålar sån ren kärlek och lycka. Alla borde få uppleva den känslan.


Foto: Jag

Från ovan

2008-07-21 | 12:43:28


Idag är det lika mulet som det har varit hela helgen, lyckat. Den svenska sommaren är ju riktigt jävlig. Då är det tur att man har en hel drös med bilder att pilla med så går man inte miste om dom heller. Jag har väldigt lätt för att låta bilder falla i glömska annars om jag inte tar itu med dom direkt. Den här är på min systerson Mattias (ovanligt va) men från en helt annan vinkel än vad det brukar vara. Härlig tycker jag. Vad tycker ni?


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

Love is in the air

2008-07-21 | 00:13:09


Nu har jag landat i Stockholm igen och ska lägga mig för natten. Men först tänkte jag slänga in en bild som togs idag och som visar vad jag har haft för mig för hemlisar under dagen :) Jag fotade nämligen mina första bröllopsbilder! Det var riktigt kul och imorgon ska jag gå igenom alla. Så fler bilder dyker nog upp :)


Foto: Jag


Godnatt.

Guitar Hero

2008-07-20 | 13:55:45


Som sagt så har det spelats en hel del i helgen. När man väl börjat så kan man inte sluta. Jag förstod inte vad som var så kul med det när alla andra spelade förrän jag själv provade. Nu är jag fast. Men jag är inte ensam, här är fler som har fastnat i guitar hero träsket :Psovmorgon

2008-07-20 | 10:53:20


Idag fick jag lite sovmorgon och vaknade av mig själv. Det blev inte alls sent igår utan jag svek när resten åkte in till stan så jag var hemma redan innan 11 och spelade lite guitar hero innan jag gick och la mig. Det där spelet är beroendeframkallande :P  Jag hade i alla fall riktigt trevligt under den tiden jag var där, väldigt kul att träffa vänner man inte ser så ofta. Men idag är det ingen vanlig dag och ikväll får ni höra vad jag har haft för mig. Håll tummarna för mig så kanske jag visar sen vad det är jag gjort ;)


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

ensam hemma

2008-07-19 | 19:30:08


Min syster har åkt iväg med sin familj så jag passade på att bjuda över Vicco en sväng. Lite Guitar Hero, chips och girltalk senare så kom även Petri en sväng och sa hej innan dom åkte igen. Så hoppade jag in i duschen efter att äntligen klarat av battle mot den lättaste på guitar hero. Haha, men vafan. Är man nybörjare så är man :P  Nu sitter jag med sminket på, duschad och klädd i min cerisa klänning och tuggar i mig lite mat. Snart beger jag mig för kvällen med min gröna kasse. Men det blir relativt lugnt ikväll, för imorgon smäller det big time! :) Ni får en till bild på Mattias, han verkar vara poppis hos er ;)


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

saturday morning

2008-07-19 | 11:07:58


Snart ska jag iväg och umgås med farmor lite och sedan träffa vicco. Ikväll nalkas fest så det är full fart hela dagen, inte har jag tid att sitta här i alla fall :P


Foto: Jag

Sötast

2008-07-18 | 18:37:08


Jag lovade fler barnbilder och sånt måste man ju hålla. Det är faktiskt lag på det. Moster älskar dig.


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

promenad

2008-07-18 | 16:22:16


Jag har landat i hallsta och till och med hunnit gå på en promenad med syster och Mattias runt skansjön. Jag fick ett trevligt bemötande när jag kom hit i form av ett sms från systern som låg på övervåningen och nattade Mattias. "Hej, välkommen, du kan börja med tvätten sedan disken, skura alla golv eller bara ta en kopp té och ta det lugnt så kommer jag snart"  Jag gjorde inget av det utan gick ut och fotade lite macro istället.


Foto: Jag

det ligger i luften

2008-07-18 | 11:21:01


Dagen började ju bra i alla fall med sol och blå himmel. Nu har det mulnat på dessvärre och jag kan även se några gråa moln som gömmer sig. Fortsätter det såhär så kommer det nog falla en och annan skur skulle jag tippa på. Men än håller jag tummarna. Det enda som är bra med regn är att man kan få så fina bilder när det slutat regna. Vattendropparna ser ut som små kristaller som sitter på blommor och blad och påminner oss om det oväder som precis dragit förbi.


Foto: Jag

sunshine through my window

2008-07-18 | 07:04:34


Visst är det så att man bli mycket gladare och piggare när solen skiner genom ens fönster, oavsett vad klockan visar. Min visade inte mer än 05:00 när alarmet gick men ändå sken solen på blå himel och väckte mig när strålarna kastades in genom fönstret. Nu sitter jag på kontoret och tuggar i mig lite frukost, jag har hört att magen blir glad då. Idag ska jag ännu en gång ta bilen till hallsta för att tillbringa helgen där. Men nu är det för ett hemligt uppdrag än så länge. Säger jag något mer än så kommer jag förmodligen bli allt för nervös och känna på tok för stor press på mig. Så ni får allt hållas! Ha! Jag kommer även att spendera mycket tid hos den här killen. Så om ni tycker det har varit mycket barnbilder på senaste tiden så kommer det bara bli värre :P


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

killer klocka

2008-07-17 | 19:29:36


Jag är ingen modebloggare eller "dagens outfit-bloggare" heller för den delen. Men jag bara måste få blinga lite med min nya klocka som det bara skrek jeni om så fort jag fick syn på den. Sen att det dessutom var halva priset var bara en bonus. Jag hade köpt den oavsett pris. Det är en klocka som är "to die for" och ni som känner mig väl vet att jag inte kunde motstå denna skönhet.


Foto: Jag


Dessa barn

2008-07-17 | 14:40:06


Igår kikade jag på ett program om förlossningar. Jag vet inte varför jag fastnade för det programmet då jag verkligen inte gillar att kolla på sånt. Visst vill jag ha barn, nångång. Men jag vill inte föda dom och jag vill inte vara gravid. Logiskt va? :P Visst kan det ha med rädsla att göra inför själva förlossningen, men jag kunde ju kika på det där programmet i två timmar utan att byta kanal. Det är nog med blandad skräck och förtjusning som gjorde att jag höll mig kvar. För visst är dom söta de små liven som kommer till världen. Men frågan är om jag själv kommer hamna på förlossningsavdelning en vacker dag. Det är inget som jag behöver bekymmra mig om än på ett tag i alla fall. Tills vidare har jag ju syskonbarnen runt omkring mig som jag kan leka med, fota och så får dom mig att le och må sådär bra som bara barn kan få.


Foto: Jag
På bild: Gudson/systerson med sin mamma

I badet

2008-07-17 | 09:46:39


Inte den skarpaste bild, men som jag tidigare tjatat om så tycker jag inte alls att det behövs så mycket mer skärpa för att kunna se helheten. Att den är lite mjuk och soft ger en helt annan känsla som jag tycker passar väldigt bra till den söta modellen :) Jag skulle också vilja sjunka ner i ett varmt bad just nu. Jag saknar mitt badkar hemma i Sundsvall.Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

Mattias

2008-07-16 | 16:01:59


Jag driver inte med er när jag säger att jag har så sjukt många bilder på systerbarnen. När jag kommer på besök så är det enda dom ser en stor manick framför mitt ansikte. Men dom börjar bli vana nu, se bara så glad Mattias blir utav att se mig och min kamera! :P


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

Systersöner

2008-07-16 | 12:51:30


Var bara tvungen att visa den här otroligt söta bilden på två av mina systersöner varav lillkillen till höger är min gudson. Bilden togs förra helgen i hallsta. Dom har precis badat och blivit rena, tio minuter senare är dom skitiga igen :P


Foto: Jag
På bild: Systersönerna Mattias och Mikael

när du får oväntat besök

2008-07-15 | 20:15:39


När jag var ute och fotade lite i trädgården så hade jag Missan med mig. Hon brukar alltid hänga tätt bakom eller framför medans jag fotar. Men idag fick hon syn på en objuden gäst och då stack hon iväg som ett skott. Hon är verkligen inte social av sig Missan, inte ens med andra katter. Men jag håller med dig Missan, den här ser ju faktiskt lite farlig ut.


Foto: Jag
På bild: Ett oväntat besökmacrofoto

2008-07-15 | 16:46:37


Jag kände att det var dags för lite macro fotografering då det var ett tag sen. Så jag gav mig ut med 350D:n runt halsen då jag verkligen älskar mitt tamron objektiv som tyvärr inte passar min nya 5D. Ja, det är en hel vetenskap i sig det där :P Men jag tänkte reda ut allt mekaniskt för er och visa lite som finns i min kameraväska om intresse finns för det. Fast det kommer jag göra i vilket fall som helst då det alltid är någon som undrar vad jag använder mig av för prylar när jag fotar :)


Foto: Jag

Underbar

2008-07-15 | 12:47:03


Jag tror nog att det här fotot är ett av det vackraste jag har tagit på ett barn. Sen att det råkar vara min gudson har absolut inget med saken att göra ;) Men jag älskar den för att man ser omgivningen, vart han befinner sig och varför han befinner sig där. Sen hans otroligt nöjda min är oslagbar.


Foto: Jag
På bild: Gudsonen Mikael


Idag är jag hemma från jobbet. Min förkylning gick inte över på en natt. Märkligt nog. Alla andra har åkt ut med båten så jag får roa mig bäst jag vill. Solen steker utanför och jag undrar om jag orkar tillbringa någon timme i solstolen? Jag har i alla fall laddat upp min dag med oändliga koppar té, bafucin, choklad och lite jordgubbar. Gör inte det mig frisk så vet jag inte vad som funkar. Jag har fått en förfrågan om plåtning också så jag har inte riktigt tid med att vara sjuk.

Kameraglad

2008-07-14 | 19:52:45


Det är inte bara jag som tycker om att fota i min omgivning. Nej, nej, när Janika fick höra att hon kunde låna min 350D i lördags på utställningen sken hon upp som en sol: "Åh, får jag, va roligt" Så fick jag visa henne lite snabbt hur hon skulle göra, sen försvann hon :P Jag hann fånga henne på bild i alla fall innan hon försvann in i folkmassan med kameran i högsta hugg ;) Nu är det dags för Cesar Millan att visa sitt ansikte i tv-rutan igen. Jag sitter bänkad.


Foto: Jag
På bild: Bästa vännen

Maria väljer

2008-07-14 | 15:35:30


Sitter och redigerar klart bilderna på Maria, tänkte bli klar med det nu. Jag fick lov att pysa från jobbet lite tidigare då min förkylning verkligen inte samarbetade. Kanske kan man få lite sol på sig också?


Foto: Jag
Modell: Maria
Smink och hår: Amanda

systerson

2008-07-14 | 13:02:02


En söt och glad Mattias. Det är såna här bilder som gör att jag kommer på mig själv med att sitta och småle framför skärmen. :)


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mattias

slagen hjälte

2008-07-14 | 11:16:16


En ny vecka börjar och jag sitter åter på kontoret i Tumba. Jag har åkt på en förkylning som gör mig segare än vanligt och helst skulle jag bara vilja krypa ner under täcket igen. Men jobbet kallar. Jag har i alla fall hunnit kolla igenom en del bilder och fastnade för den här. Trots mat i mun så kunde inte Sigge hålla sig vaken, en slagen hjälte. Det är inte lätt när man är valp alla gånger. :)


Foto: Jag

El stockholmo

2008-07-13 | 21:06:31


Japp, då sitter jag i min källare igen. Trots full ac i bilen kunde jag inte komma ifrån den solen som värmde hela vägen. Men här i min svala källare är det skönt. Jag håller för fullt på att lägga över bilder från helgen. fyra minneskort, det tar sin lilla tid. Så jag lägger in en bild från fotogrtafering med Maria så länge. Hon själv har valt denna bild och det var ett bra val tycker jag :) Vad tycker ni?


Foto: Jag
Modell: Maria
Smink och hår: Amanda

vilodagen

2008-07-13 | 12:16:14


Idag sov jag ut och vägrade att gå upp före 11. Solen sken in genom fönstret men när jag klev upp regnade det. Typiskt va. Idag borde man vila ut, för det ska man göra på söndagar. Det vore även smart för min del då jag inte känner mig helt kry. Men dels så ska jag träffa en vän och sen ska jag köra tillbaka till Stockholm där jag kommer mötas utav tacos. Som vanligt har det varit trevligt att tillbringa en helg i hallsta. Mycket tid har gått åt tillsammans med mina systrar och deras barn vilket har resulterat i ett antal hundra foton. Jag har att göra ikväll alltså.


Foto: Jag
På bild: Systersonen Mikael

Hundutställning

2008-07-12 | 17:43:10


Igår kväll blev det en sväng förbi Linda bara sådär. Ja, man har väl aldrig tackat nej till sällskap med den bruden :) Lite vin och chips på det så kan man inte begära så mycket mer. Idag åkte jag på min första hunduställning som höll till i Västerås vid Rocklunda. Åkte dit med gamla godingar och bästaste Janika och fick träffa deras lilla Sigge. Så söt! :) Cc och Lina hade sin Troja med sig men idag var det bara att titta på andra som gick runt och blev bedömda i ringen. Det var väldigt kul i alla fall och många kort togs innan vi begav oss därifrån. Lite mat efter det och sen hoppade jag på bussen till hallsta igen för att fota barnfoton. Det gick nog relativt bra, lite svårt att få alla barn att se in i kameran och le samtidigt men några guldkorn blev det! Nu känner jag att tröttheten kommer ikapp mig. För lite sömn bådar aldrig gott.


Foto: Jag

Systerson

2008-07-11 | 19:20:35


Jag hamnade i hallsta till slut och hemma hos Amelia och Mattias. Efter en kopp te och ett antal knäppta kort senare åkte vi vidare till nästa syster och hennes familj. Även där gick kameran varm både hos mig och hos Amelia som är lika kameratokig som jag. :) Bli inte förvånade om det dyker upp himlans massa barnkort under helgen. Det blir lätt så när man har barn i närheten. Man kan ju inte låta bli att fota dom jämt och hela tiden. Först ut är en av mina systersöner Mattias och självklart i svartvit. Vad annars?


Foto: Jagfint besök i storstan

2008-07-11 | 12:16:20


Igårkväll ringde Emanuel och sa med en finurlig röst: "Gissa vart jag är nånstans" Direkt flög tanken till att han kunde befinna sig i Stockholm, kanske utanför dörren? Men jag vågade inte hoppas riktigt utan han fick istället bekräfta vad jag trodde. Han var i Alvik med sina föräldrar och snart är han här för att äta lunch med mig :) Typiskt att jag åker till hallsta när han är i Stockholm. Lite orutin där tycker jag. Men hellre en timme en ingenting, eller?

Den här bilden är inte den bästa jag tagit, men jag gillar känslan i den på något sätt ändå och när det kommer till kritan så är det faktiskt känslan som gör bilden.


Foto: Jag
Modell: Erika
Hund: Bella

Rise and shine

2008-07-11 | 07:00:46


Idag gick jag upp före tuppen. Till och med mamma som brukar vara uppe tidigt såg nyvaken ut när hon kom ner och väckte mig. En halvtimme senare satt jag i bilen på väg till jobbet med morgonsolen stickandes i ögonen. En solig fredagsmorgon bådar gott. Det låg en tät dimma längs med vägen och jag var flera gånger sugen på att stanna till för att ta en bild. Det är vid såna här tillfällen man önskar att man hade all tid i världen och var passagerare istället för förare. Det är en stillsam tystnad såhär på morgonkvisten innan allt börjar vakna till liv igen. Gäsp efter gäsp avlöser varandra. Nu ska jag äta frukost.

En solnedgång för två dagar sen

Foto: Jag

GuldMaria

2008-07-10 | 20:34:29


Sitter och pratar med Maria just nu i telefonen och flummar runt. Hon försöker välja ut bilder som hon vill ha och jag försöker redigera en bild på henne med en hand. Det brukar inte gå så bra. Man har aldrig tråkigt i hennes sällskap eller via telefon :P Klockren brud helt enkelt :D Så här bjuder jag på en till bild på Maria. Enjoy!


Foto: Jag
Modell: Maria

Gammalt foto

2008-07-10 | 19:25:54


Sitter och pysslar lite med bilderna som togs igår. För ovanlighetens skull ;) Är man inte ute och knäpper så sitter man och redigerar. Så enkel är min vardag. Det är en viss charm med foton från förr, så varför inte gå tillbaka några århundranden och beundra fototekniken som den var då?


Foto: Jag
Modell: Erika

Erika

2008-07-10 | 16:17:58


Ja, här kommer en till bild på Erika. Ni får räkna med att det blir lite tjatigt med porträttbilder ett tag framöver här, men jag måste ju öva in mig på min nya bebis! Hoppas det funkar för er ändå. Jag tycker det lyser så mycket glädje om den :)


Foto: Jag
Modell: ErikaDet är redan torsdag idag och imorgon åker jag till hallsta igen. Plåtningen på lördag börjar ge mig lite nerver. Barn som inte vill sitta still, föräldrar som vill att dom ska sitta still och förväntningar från dom att jag gör ett bra jobb. Den hederliga 350D:n kommer också att få följa med som backup. Det tar ju faktiskt tid att lära sig komma "in" i den nya kameran.


Porträtt

2008-07-10 | 13:55:41


Igår fick Erika ställa upp som modell både en och två gånger. Först ute i trädgården men sedan gick vi ner till vattnet och tog några bilder vid en brygga. Jag funderade först på att beskära bort bryggan från bilden men tyckte sen att det gav en snygg diagonal och på det sättet en mening till bilden. Jag gillar verkligen ögonen och färgerna i detta foto. Sen har Erika ett sockersött leende. Vackert.


Foto: Jag
Modell: Erika

Solsken på mig

2008-07-10 | 11:16:51


Idag är det lika fint väder som det var igår. Härligt. Det gör nästan inget att jag är fast på kontoret hela dagen, jag blir glad bara jag kikar ut genom fönstret. Sen har jag ju hela helgen på mig på att njuta av solen! Stanna kvar då tack! Bella tycker också om när det är sol ute.


Foto: Jag

Godnattsaga

2008-07-09 | 23:37:31


Jag borde gå och sova, men det är omöjligt att sova när man bara vill fota hela tiden. Det finns inget bättre :) Jag och Erika gick en sväng nu på kvällskvisten och tog några bilder nere vid vattnet. Bella fick följa med, men hon var inte lika villig med att ställa upp som modell :P Jag har märkt att jag fotar väldigt många solnedgångar. Min syster påpekade för mig att jag borde ha en utställning med bara solnedgångar. Ja, det vore ju nått att tänka på. Dom är så härliga att se på. Nu är det dags att krypa ner under täcket och läsa en godnattsaga. Tänkte kika lite i manualen till 5D:n ;)


Foto: Jag

Min Maria

2008-07-09 | 19:57:05


Nu har jag ordnat alla Marias bilder så hon ska få ta sig en titt på dom och välja ut de hon vill ha. Även Amanda kanske vill ha någon då det var hon som gjorde sminket :) Jag blev i alla fall nöjd med resultatet och vi hade riktigt kul. En gång till?! :)


Foto: Jag
Modell: Maria
Smink och hår: Amanda

ny kamera, nya bilder

2008-07-09 | 17:13:33


Så fort jag klev innanför dörren när jag kommit hem från jobbet så gick jag bara ner och hämtade min babe för att sedan ge mig ut och fota. Erika fick lov att ställa upp som modell. Hon hade inget val om man säger så. Resultatet? Ja, det får ni se med egna ögon. Det blev ett antal porträttbilder med olika bländare (vafan, man måste ju prova :D) Så här är dom, mina första bilder med nya kameran. Inte så illa va?! :)


Foto: Jag
Modell: Erika
Vackra barn

2008-07-09 | 11:37:05


Till helgen ska jag åter hem till Hallsta igen. Den här gången i arbete. Jag ska nämligen fota familjefoton och kusinbarn på lördag. Det ser jag fram emot. Med ny kamera är jag redo för alla utmaningar. Barn är ju en stor utmaning men även också det motiv som gör sig bäst på bild. Testbilder från 5D får vänta tills senare ikväll. Jag sitter ju på jobbet. Solen står på blå himmel och jag är fast här på kontoret. Typiskt. Så typiskt.


Foto: Jag

Den är min!

2008-07-08 | 23:51:49


Min babe. Som jag längtat. Nu är du min och jag släpper dig aldrig! Ja, jag pratar om min nya kamera. Canon Eos 5D. Hur bra låter inte det i dina öron? Efter ett himlans virrvarr runt stan (igen) så kom vi åter fram till Lidingö där jag skulle köpa min babe. Den är begagnad och vilket kap, pedantskött av en bröllopsfotograf. Fotografer vet hur noga bröllopsfotografer sköter sin utrustning. Jag är så nöjd så nöjd och då har jag inte fotat tillräckligt mycket än heller. Testbilder får ni se imorgon då jag är på tok för trött nu. Ett objektiv följde med, (det kan jag berätta mer om när jag har lärt mig mer om det själv) ett batterigrepp, två batterier och handböcker, sladdar och ja. Allt som man behöver att ha. Jag är lycklig.


Foto: jag

Rain drops

2008-07-08 | 19:40:25


Snart, snart ska jag iväg och hämta nya kamera. Mamma ska bara kliva innanför dörren. Vilken sekund som helst nu. Snart är den min, bara min! Orkar ni vänta någon timme till? Det gör inte jag. Men jag måste. Det måste Annika också. Haha, hon är lika stissig som jag är över min nya babe! Det är kul. Slipper jag vara ensam om det! ;D Regnet ligger i luften, men jag gick ut och fotade ändå. Finns inget som kan hindra mig från det.


Foto: Jag

7 läsvärda bloggar

2008-07-08 | 16:19:24


Sånt här sprider sig som en löpeld i bloggvärlden. Jag ska väl inte vara sämre heller. Annika utmanade/nominerade mig så det är lika bra att göra detta illa kvickt :P

Regler: Nominera 7 läsvärda bloggar men inte den blogg som nominerade dig, då blir det bara samma gäng som nominerar varandra.

Nina förtjänar att bli sedd. Jag har nästan precis hittat dit och det var kärlek vid första ögonkastet. En otroligt duktig fotograf som är i början av sin karriär. Hennes foton går inte att beskrivas, dom måste upplevas.

Hanna B, en som har fått mycket uppmärksamhet i denna nomineringen men som man förstår varför. Är man intresserad utav foto och vill lära sig mer. Ja, då besöker man Hanna. En inspirationskälla och hennes bilder kan man titta sig blind på.

Lillefot är en helt genomgo tjej som formulerar sina fina rader så att även om hon skriver om en regnig vardag så får hon det att låta intressant. Ja, bilder här med, såklart. Vi har bjudit in varandra många gånger till cyberfika. När kommer den i verkliga världen? :) En blogg jag följer slaviskt sen första gång jag fick syn på den.

Sanna "Min" modell, visste inte om att hon hade en blogg förrän nu efter att vi setts. Men jag kommer följa den för jag vet att den här tjejen kommer gå riktigt långt och det vill jag inte missa. :)

Erik. Åh, denna Erik. Vill du skratta, njuta av vackra tavlor eller bara få lite underbart  (o)seriösa modetips så ska du verkligen kika in till denna krabaten. Han ska jag fota. Jag har kommit på ett bra tema till honom också, så nu ska jag bara övertala han innan vi kan sätta igång :P

Janika. Min allra bästa vän som jag haft sedan barnsben. Vem vill inte veta mer om henne?! All kärlek.

Tvillingarna Johansson Det är tydligen många som missat att jag är tvilling. Så det är ju min plikt att tipsa om denna underbara, galna, fnittriga, hänsynslösa och gudomliga tvillingbloggen som jag och...ja precis, min tvilling driver tillsammans! Hur är det egentligen att vara tvilling? Delar man samma åsikter, kläder och tänker vi likadant? Här får du svaret!


Får jag inte nominera fler nu? Men åh. Jag som läser så många fler bloggar än så här. Typiskt. Då spar jag resten till nästa gång då ;)


it's to high

2008-07-08 | 11:41:22


Idag är jag som ett barn på julafton. Idag ska jag hämta min nya kamera! Åh, jag vill bara hoppa och skutta runt och tralla på någon fånig låt hela dagen. Tror ni mina arbetskamrater kollar konstigt på  mig då?! Nä, jag får hålla mig i skinnet tills efter jobbet helt enkelt. Hur nu det är möjligt. Kom på mig själv igår kväll att det inte har blivit så mycket naturbilder på ett tag. Inte lätt att hinna med när man har modellplåtningar titt som tätt :) Men nu ska jag i alla fall bjuda på en myra som jag blev kär i. Eller inte i myran i sig. Men bilden. Den är klockren. Ser ni inte hur myran bara suckar djupt och stönar fram ett besviket: "Damn, it's to high"


Foto: Jag

Busiga Bella

2008-07-07 | 23:18:47


Det är en väldigt busig labrador vi har på besök här nu under tiden som syrran har det bra i Grekland. Idag har jag rört på mig mer än vad jag gjort sen sommaren började. Känns bra det ;D jag längtar så tills jag får min egna hund. Åh, kan man inte skynda på tiden lite? Det är inte alla hundar som hoppar fram istället för att springa. Men Bella är en av dom ;) Nu är det sovdags. Bella sover redan sött här brevid mig. Eller nej, hon snarkar.


Foto: Jag 

Sanna väljer

2008-07-07 | 19:57:06


Nu är jag helt klar med Sannas bilder. Hon har valt ut de hon vill ha och jag har redigerat och skickat en efter en till henne. Jag var bara tvungen att visa en av bilderna som Sanna själv valde ut. Tycker det är himla kul att se hur man ser på bilderna, för alla ser vi olika. Nu ska jag spendera en timme med Ceasar Millan.


Foto: Jag
Modell: Sanna

upp och hoppa

2008-07-07 | 17:38:35


Jag har blivit sittandes här alldeles för länge nu känner jag. Vad har jag gjort? Ja, dels redigerat bilder och sen gav jag mig på att ändra designen på Amandas blogg som hon har velat att jag ska göra. Jag fick fria händer så jag tog över hennes blogg i några timmar och nu känner jag att jag är klar. För stunden. Kika in och kolla hur det blev vettja. Ge mig lite creed också, det förtjänar jag :P Nu ska jag ut med Bella en stund och röra lite på mig. Det förtjänar jag också!

(Klicka på bilden för att komma till Amandas blogg)

Maria

2008-07-07 | 15:31:07


Nu ska jag påbörja arbetet med Marias bilder, hon ska snart få plocka ut dom hon vill ha också när allt är på sin plats :) Hoppas såklart att hon blir nöjd! :)


Foto: Jag
Modell: Maria
Smink och hår: Amanda

Hundvakt

2008-07-07 | 14:09:28


Idag är jag hundvakt åt den här lilla tösen. En busig Bella. Hon är en labrador och det är min systers hund som ska vara här under tiden min syster solar sig och har det bra i grekland. Här regnar det. Jag är inte avundsjuk alls. Jag får ju leka med Bella.


Foto: Jag 


svartvit

2008-07-06 | 16:27:07


Ja, då sitter jag åter igen på tåget. Börjar bli en vana det här :P När jag kommer tillbaka till Stockholm blir det lite kalas då en till av mina systrar fyller år. Så går det när man har stor familj! Ikväll ska jag även ordna så att Sanna får se alla bilder och välja ut de hon vill ha. Sen ska jag ge mig i kast med Marias bilder :) Så är jag snäll och visar en svartvit bild på Sanna som jag blev väldigt nöjd med. Men jag är ju svag för just svartvita foton. :)


Foto: Jag
Modell: Sanna

trött tvilling

2008-07-06 | 14:41:21


I helgen har jag varit på samma plats som min älskade tvilling syster. Men ändå har vi inte setts så mycket. I fredags hängde vi tillsammans i kanske nån timme innan hon åkte vidare till stan och jag skrålade vidare med singstar. Sen har jag inte sett henne förrän idag och då såg det ut såhär:


Foto: Jag

Nu har hon åkt till hallsta och sedan vidare till Norrköping och jag ska snart bege mig själv för att ta tåget tillbaka till Stockholm. Men nästa gång vi ses så kommer Jessica till Stockholm. Då blir det en plåtning där hon ska vara assistent åt mig. Det lär bli spännande! :)

vad gömmer sig i korgen?

2008-07-06 | 10:30:52


Nu har jag vaknat till liv och ätit lite frukost med siss och papi. När jag vaknade och kom ut i hallen så såg jag något konstigt ligga i en korg. Vid en närmare titt så såg jag ju att det bara var pappas katt som låg och myste :)Foto: Jag

Före och efter

2008-07-05 | 20:47:50


Sitter hos pappa nu efter en heldag i hallsta. Gårdagskvällen bjöds på trevligt sällskap, stekande sol, vin och singstar. Jag kan erkänna att jag och Vicco satt med singstar till halv 4 på natten och skrålade. Härligt. Så blev jag kvar över natten och slocknade hemma hos Hanna. Tackar för sovplatsen! I hallsta har jag även tillbringat min dag med att besöka systern som fyller år idag. 30 + + + stod det på tårtan, say no more. :P Det var väldigt kul att träffa systrarna igen och vi bokade även in en familjeplåtning till nästa helg. Självklart ska jag vara fotografen ;) Sen gick jag förbi farmor en sväng och pratade lite innan Johannes kom och ville umgås. Men gårdagskvällen tog ut sin rätt och jag känner mig mer trött än pigg. Så istället för att festa ikväll igen så stannar jag hemma hos pappa framför tv:n och mina bilder. 

Före och efter plåtningen med Sanna. Till slut fick hon värma sig i en varm handduk. :)
Foto: Jag
Modell: Sanna 


En timme på spåret

2008-07-04 | 15:10:14


Nu sitter jag på tåget och väntar på att det ska börja rulla, om en timme har jag landat i Västerås och ska vidare hem till pappa för att sedan kasta i mig lite mat samtidigt som jag duschar, sminkar och klär på mig och fixar håret. Man skulle ha 8 armar ibland. Den här timmen ska jag njuta och slå bort all stress. Varför inte drömma mig bort att jag ligger på en strand utomlands istället för verkligheten. Det vore ju nått.


Foto:Jag
Modell: Sanna

You look like an angel

2008-07-04 | 13:12:27


Nu ska jag snart bege mig mot T-centralen som ska ta mig och mitt tåg till Västerås. Där ska jag spendera min helg bland vänner, powermeet och familjen. Jag har inte packat klart än men det är ju inget ovanligt. Stressad är jag också. Men den här bilden ger mig ro i kroppen. Så fin.


Foto: Jag
Modell: Maria
Smink & hår: Amandabakom kameran

2008-07-03 | 23:15:05


Ja, vad ska en fotograf göra under tiden sminkningen är i full gång? Fota såklart! Varvade mellan min kamera och Marias, det är ju så galet kul att fota och ju fler kameror desto roligare blir det? ;D Nu ska jag sova, imorgon får ni se fler bilder. Om ni är snälla ;)


Foto: Jag (who else?!) ;)

Skogsmulle

2008-07-03 | 21:00:48


Titta vad jag hittade i skogen! :D En Maria! Så kul det var! Amanda var väldigt duktig med sminket, hon läser mina tankar den där bruden :P Jag var lite tveksam om vi skulle kunna hålla oss i skinnet jag och Maria, det är ju lätt hänt att vi babblar och flamsar för mycket ;) Men hon var så duktig och tog till sig allt vad jag och Amanda sa till henne. :) Bilderna blev så fina att jag visar upp en redan nu! Men jag kan ju inte låta bli :)


Foto: Jag
Modell: Maria
Smink: Amanda

Mållös

2008-07-03 | 17:59:31


Men shit, ni är galna. Vilka underbara kommentarer jag får av er.
Jag tror jag tappade andan när jag läste från Daniel: "Men du ska inte glömma ge lite cred åt världens bästa fotograf oxå!"  Eller rader såsom Erik formulerade sig "Du är en überduktig fotograf Skulle du kunna skapa fina bilder med ett vrak som mig? :D"  Du får väl ge mig en chans Erik ;) Det är svårt att ta till sig allt fint ni skriver, men det gör mig väldigt, väldigt glad! Som tack så får ni se en bild som jag blev sjukt nöjd med. Igen. Men bara för att det är ni. Nu kom Amanda och Maria, plåtning på g!Foto: Jag
Modell: Sanna

Close up

2008-07-03 | 14:56:54


Jag tänkte bara visa en bild som jag blev väldigt nöjd med, så nöjd att ni till och med får en close up på Sannas vackra ansikte. :) Ljuset, posen, blicken, ja allt blev liksom så bra. Jag behöver väl knappast säga det igen men jäklar vad duktig hon var.


Foto: Jag
Modell: Sanna


have to do

2008-07-03 | 12:00:30


Siss tvingar mig att göra det här listan/utmaningen. Jag har inte så mycket att säga till om då.

Regler:
-Beskriv först reglerna
-Svara på alla frågor
-Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din .
-Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
♦ Jobba
♦ Äta lunch
♦ Bli hämtad av mamma
♦ Hämta upp Maria och Amanda
♦ Plåtning med Maria och Amanda som sminkar.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Lekte med duvhälls-gänget hela dagarna. Samlade spice girls kort och spelade anden i glaset. 

Ställen du bott på?
Västerås
Hallstahammar 

Sundsvall
Stockholm
Grekland


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
♦ Köpa den bästa kamerautrustningen till den bästa studion
♦ Åka på safari i Kenya

♦ Köpa mitt drömhus utomlands
♦ Betala av csn lånet.
♦ Spara resten till min familj

Personer du vill veta mer om

Maria, Annika, Erik, Nina, Amanda, Lillefot


rise and shine

2008-07-03 | 08:17:23


Då vaknade man upp till en torsdag helt plötsligt. Jag fick några timmars sömn men känner mig inte direkt utvilad så det känns skönt att jag bara jobbar förmiddag imorgon och sen är det helg! Då styr jag kosan mot Västerås igen. 20-års fest på ingång och det kan man inte missa! Men först ska jag plåta Maria idag efter jobbet. Det blev bestämt med kort varsel så min hjärna har gått på högvarv nu med att hitta ett tema som skulle passa henne. Det har jag gjort nu och med Amandas hjälp med sminkningen så kommer det att bli riktigt bra! Solen skiner på blå himmel idag och jag räknar med att det håller i sig nu. Visar ännu en bild på Sanna så länge. Jag har några kvar att konvertera om till jpeg innan hon själv får välja ut de hon vill ha. Men det ska bli kul att se vilka hon väljer ut :)Foto: Jag
Modell: Sanna

it's nice and quite

2008-07-02 | 23:41:15


Nu har jag och mamma kommit hem igen. Efter en bilfärd genom stan (jag skojar inte, rätt genom centrum for vi) runt, runt, runt. Att det ska vara så svårt att hitta i Stockholm. Trafiken sen ska vi inte tala om, Trafikljus överallt, galna förare och fotgängare som springer över gatan på måfå. Jag är glad att det inte var jag som körde. Tack mamma! Så fick vi kika på en skönhet tillslut. Jisses. Kärlek vid första ögonkastet. Vet ni vad det bästa är? Den är min. Bara min! Eller i alla fall på tisdag! Men nu har jag stängt in mig i mitt rum och ska släcka ner för att finna lite ro innan sömnen sjunker in. Imorgon är en ny dag. Plåtning med Maria. Det vill ni inte missa!


It's nice and quite

Foto: Jag

I'm still here

2008-07-02 | 17:30:27


Sitter fortfarande på jobbet. Tro det eller ej. Städerskorna har börjat städa undan, då är det dags att gå hem tycker man. Men jag måste göra klart mitt innan jag kan gå. Vilket är ganska snart ändå. Då ska jag nämligen åka och ta en titt på min nya babe! Kamera alltså ;) Det blev aldrig av när Emanuel var här så jag tar det nu istället. Åh, den ska bli min!  Ja, det är fortfarande en Canon, mer än så säger jag inte, än ;)

Nä, nu packar jag ihop här. Städerskorna kollar lite skumt på mig :P Fortsätt tycka till om du föredrar svartvit eller färg här nedanför så länge! :)

Din åsikt tack

2008-07-02 | 16:11:32


Ni är så bra på att komma med era åsikter så nu vill jag självklart höra vilken av dessa ni föredrar bäst. Den svartvita eller den med färg? Själv har jag alltid varit svag för svartvitt, speciellt när det gäller människor också. Men färgerna i den här blev så otroligt snygga så visst är det lika bra att låta er avgöra vilken som drar de vassaste strået?! :)


Foto: Jag
Modell: Sanna

En till bild från plåtningen

2008-07-02 | 11:36:16


Jag satt länge igår med bilderna på Sanna och jag blev inte alls förvånad av att se hur varenda bild var otroligt vacker. Det var samtidigt en riktigt rolig plåtning och hon är en tjej med bägge fötterna på jorden. Jag kommer förmodligen bomba bloggen med bilder på Sanna under dagen. Men det är ni värda ;)


Foto: Jag
Modell: Sanna
 

Sanna

2008-07-01 | 22:36:56


Efter ett tappert försök att hitta varandra så hamnade vi till slut i samma bil i alla fall. Sanna och jag! Det kändes bra redan från början och hon var verkligen lätt att prata med direkt. Men så har vi haft mycket kontakt den senaste tiden också. Det duggade lite när vi åkte tillbaka mot Dalarö men när vi kom dit så var det uppehåll och vi hoppades på lite kväll sol in i det sista. Vilket vi också fick :) Vilket jobb hon gjorde. Helt fantastisk på att prestera framför kameran och då har hon aldrig gjort det tidigare. Jag blev väldigt nöjd med samarbetet och vi har redan planer på en till plåtning framöver. Då jag kommer tillbaka till Sundsvall, hon bor som sagt i Härnösand så det är ju en bit att åka :P Tänkte spara lite på bilderna tills imorgon i alla fall. Men jag kan inte låta bli att visa er en i alla fall. Detta är en tjej som kommer gå riktigt långt!


Foto: Jag
Modell: Sanna

Snart dags!

2008-07-01 | 16:23:45


Nu är Sanna på väg hit. Det spöregnade där hon var men här skiner solen! Får hoppas att hon inte tar med sig regnet hit :P Amanda som skulle sminka henne fick förhinder, men vi tar igen det nästa gång, visst?! :) Dessutom hindrar buss strejken att få Sanna ända fram så jag får rycka in och hämta henne i Haninge helt enkelt. Vilken otrolig dålig tajmin för en strejk säger jag! Man får nog räkna med att allt inte kommer gå smärtfritt till och jag har fortfarande hoppet uppe på att det blir en riktigt bra plåtning!

Nu lär jag åka! Ikväll kommer det förmodligen bilder. Håll utkik! :)


hold on tight

2008-07-01 | 12:07:08


Ja, så klev vi in i juli månad med solsken. Lite stackmoln men det är inget som drar ner mitt humör idag.
Plåtningen ikväll behöver bara uppehåll från regn och det ser bra ut på den fronten. Klockan 17:30 är det sagt att vi ska sätta igång. Jag ska möta henne och Amanda vid bussen så fixar vi allt hos mig och sedan bär det av till en strand som jag spanat in mig på där plåtningen ska hålla till. Det kommer bli så bra,så bra! Tror ni inte? Jag kommer även inviga min nya väska till utrustningen så det är upp till bevis om den ska få ett bra betyg :P

Det gäller att hålla fast vid det man gillar allra mest och för min del är det just foto som jag håller fast vid. Vad är det hos dig som du gillar mest och vägrar släppa taget om? (Givetvis är Emanuel också något som jag håller hårt vid, men nu menar jag matriella saker) :)

Hold on tight


Foto: Jagbloglovin