Curling vs hårdrock

2010-02-28 | 10:41:46


Haha, tycker den här videon är helt underbar! I fredags tog curlingdamerna hem OS-guldet och igår spelade herrarna för bronset. Tyvärr gick det inte hela vägen, men vilket OS dom har gjort! Vi kikade i alla fall på denna video igår som jag aldrig hade sett tidigare. Man kan ju inte sluta skratta, den är sååå bra :D


Bloggsvar.se

2010-02-27 | 13:12:28


Jag följer väl strömmen då. Nu har jag också en liten frågelåda där du kan ställa din fråga direkt och få svar snabbt. Du kan även läsa tidigare frågor och svar. Smidigt va?! :)

frågelådan hittar du på startsidan av bloggen!


Fredagsmys

2010-02-26 | 18:49:28


Jag sitter i en outfit som varje modebloggare förmodligen skulle kräkas på. Mysbyxor, underbyxor, tjocka sockar och underställ. Det är snart dags för en promenad. Resten av kvällen spenderas nog troligen framför tv:n. Själv var jag sugen på en utgång, men den får vänta till en annan kväll. Fredagsmys står på schemat!


Foto: Jag
Bild: Mira


En paus i eländet

2010-02-25 | 19:17:45


Jag är mitt uppe i att laga mat. Dagen har gått åt till plugg. Från Kreativt idéskapande med att skapa frukostflingor till avslutning med företagsekonomi och siffror. Härlig kombination! Nu väntar en kväll med lite mera plugg, lite mat i magen och sen lite mys i soffan. Herrarnas curling är det enda jag har följt under OS och när dom har kommit till semifinal så kan jag ju inte sluta titta nu! Ikväll 23:00 smäller det mot Kanada!


Foto: Jag


Bröllopsbokningar

2010-02-23 | 21:43:14


Det börjar trilla in fler bröllopsförfrågningar nu, jag har till och med varit tvungen att tacka nej till ett par eftersom jag redan blivit bokad samma dag. Bitterljuvt. Det ser lovande ut inför sommaren. Många är ute i god tid för att boka sin fotograf till sitt bröllop, jag förstår varför. Jag hoppas att sommaren kommer bjuda på många fina bröllop och jag längtar redan!


Foto: Jag
Bild: Från Nettis och Tommys bröllop, 090214, Västerås


Fulltid utan fritid

2010-02-23 | 09:26:30


Två nya kurser har startat för mig, webbdesign och företagsekonomi - extern redovisning. Detta tillsammans med kreativt idéskapande gör att jag inte får så mycket tid över till bloggen, eller någon fritid alls för den delen. Men jag har valt det själv så är huvudet dumt så får kroppen lida. Det är bara att bita ihop! Sen sist har jag i alla fall fått en till bröllopsförfrågan. Det är kul att dom trillar in två månader tidigare jämfört med förra året. Undra om det blir ett rekord detta år :) Dags att avrunda och väcka min fina som ligger och sover, han är hemma den här veckan! Vi hörs när vi hörs helt enkelt!


Foto: Matilda Jonsson
Bild: Jag med min babe!


Winter breeze

2010-02-21 | 12:32:21


Anledningen till min tystnad i helgen är att jag har varit med Honom. Vi har varit sjukt off och bara latat oss sådär som bara vi kan. Bortsett från mina dagliga promenader så har energin varit låg. Mysfaktor. Idag har vi dock varit lite effektiva. Snön hade drivit igen vägen upp till hans föräldrar så det blev skottning på schemat. Nu är allt som vanligt igen.Foto: Jag


Torsdagsmys

2010-02-18 | 18:08:29


Jag inväntar min sambo som anländer om någon timme. Ikväll har vi torsdagsmys med chips, dipp och bara vi två. Ja, förutom katterna då. Jag har hunnit tagit en promenad och skottat uppfarten utanför huset här på landet. Så det slipper min rocker göra när han kommer hem. Bra va?! :) Rykten går att det kommer komma mer snö under helgen också. Jaa, vi har ju inte så det räcker nu va?!Foto: Jag
Bild: Utanför min rockers farmors hus ligger det lite snö.


tio månader

2010-02-18 | 11:19:55


med dig... ♥


Foto: Jag
Bild: Min rocker!


Viktoria - Favoriter

2010-02-17 | 21:52:32


Jag är klar med Viktorias bilder och jag är toknöjd med alla! Här är mina favoriter som jag inte visat innan! Jag längtar redan till våran nästa fotografering i vår. Den kommer bli lika grym :D
Foton: Jag
Modell: Viktoria
Assistent: Matilda
Bild: Porträttfotografering, Sundsvall, 100213


Inspirera inte kopiera

2010-02-17 | 17:25:29


Jag har inga fotograferingar i helgen, den ska jag tillbringa med min rocker. Men nästa helg väntar en parfotografering och jag vill att den ska bli något utöver det vanliga. Jag vill alltid tänka i nya banor och få fram något nytt, något bättre i varje bild jag tar och utveckla mitt bildtänk hela tiden. Detta gör jag med hjälp av andra fotografer, andra bilder, andra former av konst och miljön jag är i.

  

Foton: Jag
Bilder: Matilda och Linus parfotografering, Sundsvall, 100131Det finns några fotografer i Sverige som inspirerar mig. Men jag söker mig ofta utomlands för att finna något nytt. Att titta på andra fotografer för inspiration är väldigt nyttigt, så länge man gör något eget av det och inte kopierar någon annans verk. Gränsen är fin mellan inspiration och kopiering. Men det jag ville få fram av det här inlägget är att Jenny Sun, som jag tidigare har skrivit om, är en helt underbart duktig fotograf. Jag går ofta in på hennes blogg för att bli inspirerad och inför min parfotografering nästa helg kommer det ge mig nya idéer att bygga vidare på och göra mitt eget av det. Kika in på hennes blogg ni med! 

Himlen så oskyldigt blå

2010-02-17 | 14:37:02


Idag lyser solen med sin frånvaro. Jag har precis kommit hem från en sväng med bilen in till stan och en promenad med Helena. Det blev även en sväng förbi Coop på vägen hem och lite godsaker tills kvällen inhandlades. Men det är inget trevligt väder att köra i idag. Snöar och gråmulet. Usch. Vintern har sina dåliga sidor den med. Ge mig blå himmel igen tack!


Foto: Jag


Fotoskola - Slutartid

2010-02-17 | 11:48:11


Förra veckan började jag en ny kategori här på bloggen, fotoskolan. Då tog jag upp lite vad bländaren gör. Idag tänkte jag ta upp hur slutartiden fungerar. Slutartiden och bländare jobbar tillsammans för att få en sån bra exponering som möjligt. Slutartiden bestämmer hur länge slutaren ska vara öppen för att ljuset ska träffa bildsensorn i kameran. En kort slutartid behöver en större bländaröppning för att undvika underexponering och en lång slutartid kompenseras av en mindre bländaröppning för att undvika överexponering.

Vid fotografering utomhus i mörkt ljus används vanligen en lång slutartid för att få in ljus under en längre tid. Ska man fota i mörker så krävs även en väldigt stadig hand eller ett stativ för att undvika att få rörelseoskärpa. Beror såklart på vilken effekt man vill få fram. Man bör även vrida upp ISO några steg. (Mer om ISO kommer nästa vecka)

Den här bilden är fotad med en lång slutartid (1/10sek) och ISO är uppe i 1600, kameran står också stadigt på en brokant.


Vid utomhusfotografering i dagsljus används normalt en kort slutartid för att slutaren inte ska vara öppen för länge och få in för mycket ljus och på det viset bli överexponerad. Men man kan även experimentera lite och använda sig av en lång slutartid för att få lite liv i tillexempel bäckar. Dock krävs det antingen ett stativ eller IS inbyggt i objektivet för att inte hela bilden ska få rörelseoskärpa.

Denna bild är tagen med lång slutartid (0,4sek) och IS inbyggt i objektivet, för att få rörelse i vattnet men omgivningen är fryst.Den här bilden är tagen med kort slutartid (1/1000sek) i dagsljus, handhållet och fryser motivet där skärpan ligger.


Självklart kan man få väldigt många olika effekter med hjälp av slutartiden och som jag tipsade om förra gången att bara fota i bländarprioritet. Så tipsar jag även att endast fota i slutarprioritet (Tv på Canon) en vecka för att se vad slutartiden kan göra för dina bilder. Kort slutartid är höga siffror (ex: 1/1000sek) och lång slutartid ger låga siffror (ex 0,4sek)


Läsarfråga

2010-02-16 | 18:57:18


Fick en fråga från Emma som jag vet många andra också undrar över: härligt dimljus du får till på dina bilder, hur gör du :)?

Givetvis så är det ljuset från början som hjälper till väldigt mycket. Så det är alltså inget jag gör i efterhand. Men för att få fram en liten hinna som jag tror Emma menar är dimljuset så använder jag mig en action som heter Flare up - faded. Actions är inspelade redigeringar som gör att man kan få samma redigering på flera bilder utan att behöva göra om dom från början. Man kan göra sina egna actions genom att spela in samtidigt som man redigerar en bild. Men man kan även köpa actions. På totally rad actions finns just den action som jag har använt mig av. På deras hemsida kan man köpa två paket som innehåller olika actions och dom har även texturer.


Bild på Helena där jag har använt mig av action flare-up - faded


Viktoria III

2010-02-16 | 16:08:42

Foton: Jag
Modell: Viktoria
Assistent: Matilda
Bild: Porträttfotografering, Sundsvall, 100213


En dag på landet

2010-02-16 | 12:10:04


Keltid med katterna, solsken och minusgrader, pelletsmaskin, timmerstockar, istappar och vackra landskap. En dag på landet helt enkelt.


Foton: Jag
Bilder: Valla


Kattliv

2010-02-15 | 21:18:05


Här på landet så har jag sällskap av fyra katter, varav en är lite väl svår att få med på bild. Men ändå. Här är tre av dom iaf och Mira, ja, hon är den finaste! 
 


Flamman/Hoppigan, Mamman till Mira


Petsson, en av herrarna


Mira, finaste!


Facebook grupp

2010-02-15 | 14:33:19


Som småföretagare så är sociala medier något som är ett väldigt effektivt kommunikationsverktyg att nå ut till sina kunder med. Jag har en blogg på hemsidan, twittrar och jag har även en grupp på facebook där alla är välkomna att joina om dom vill. Gruppen är till för att få lite feedback från medlemmarna. Få en närmare kontakt med dom som vill bli fotograferade av mig. Jag lottar även ut presentkort och kommer med exklusiva erbjudanden endast för gruppmedlemmarna. Så vill du vara med i gänget? Klicka här! 


Viktoria II

2010-02-15 | 10:08:55


Ny vecka innebär nya möjligheter! Min dag blir att åka in en sväng till stan för en promenad, hämta lite grejjer från lägenheten och åka ut till Valla igen. Sen blir det såklart en del redigering av bilder på Viktoria. Den här bilden är en av alla favoriter, så fin profil hon har!


Foto: Jag
Assistent: Matilda Jonsson
Modell: Viktoria
Bild: Porträttfotografering, 100213, Sundsvall


Mitt hjärta

2010-02-14 | 20:20:08


Helgen har varit en av dom bästa på länge. Idag visade jag min uppskattning till min rocker med ett litet kort där det stod: "vi kanske inte är perfekta, men vi är perfekta för varandra". Något som stämmer så himla bra på oss. Tio minuter efter att han åkt mot Stockholm ringer han för att tala om att han saknar mig. kärlek. Ord kan inte beskriva denna känsla. När du tittar på mig, när du håller min hand och när du kysser mig. Lycka är att få vara med dig.


Foto: Matilda Jonsson
Bild: Jag och min sambo ♥


Viktoria I

2010-02-14 | 16:53:51


Hoppas ni har en fin alla hjärtans dag. Min har varit perfekt, helgen har varit perfekt. Nu har min rocker åkt mot Stockholm igen och jag har flyttat ut på landet en vecka för att mysa med katterna. Nu påbörjas arbetet med Viktorias bilder. Detta är en av de första bilderna vi tog, när ljuset skulle testas så ja, ni kan tänka er hur resten ser ut. Fabulous!


Foto: Jag
Modell: Viktoria
Assistent: Matilda
Bild: Porträttfotografering, 100213, Sundsvall


Behind the scene - Viktoria

2010-02-13 | 16:22:50


Ska jag döma av bilderna jag såg genom kameran så har jag många favoriter från dagens fotografering. Så många lär ni få se här och på hemsidan. Matilda var med och assisterade och tiden drog iväg med ilfart. Jag gissar på att jag kommer sitta fastklistrad i photoshop några dagar framöver nu. :) Vi tre var ett bra team helt enkelt! Såhär såg det ut tidigare idag!


Foto: Jag
Bild: Porträttfotografering med Viktoria, 100213, Sundsvall


Mira

2010-02-13 | 09:55:29


Idag är det lördag och solen skiner, vilket betyder plåtning! Det dyker nog upp en och annan bild här i eftermiddag eller så. Men nu får ni vila ögonen på Mira. Hon som har blivit så stor och fin!


Foto: Jag
Bild: Våran Mira!


I´m in love

2010-02-12 | 14:32:19


Jag är kär, helt såld. Idag följde 70-200mm med ut på en fototur. Katter, min sambo och naturen fick ställa upp som motiv och jag log brett varje gång en bild knäpptes av. Något annorlunda var det med motiven ;) Men jisses. Vilket objektiv. Jag är helt förälskad! Detta är lätt det bästa köpet jag gjort, förutom min 5D då. Nu längtar jag ännu mer tills imorgon! Tack Johanna för att jag fick köpa detta underbara objektiv av dig :D Snart ska jag och min rocker iväg igen och kika på en lägenhet, det ser jag också fram emot!
Foton: Jag
Bild 1: Min fina sambo (om än något misstänksam mot kameran ;))
Bild 2: Petsson, en vit katt i den vita snön!
Fotad med Canon Eos 5D + 70-200mm f2,8L USM


Sunshine through my window

2010-02-12 | 10:33:08


Idag skiner solen och jag fick vakna upp brevid min rocker! Snart ska vi ge oss ut till Valla en sväng. Kameran hänger med, den har fått legat still alldeles för länge nu. Hoppas ni får en fin fredag!


Foto: Jag


Taggad!

2010-02-11 | 17:25:32


Jag har precis kommit hem från stan med en kasse som innehåller kläder till lördagens plåtning. Vi styrde av från våran första idé och körde på ett annat klädesval som jag faktiskt drömde om inatt. Det var ett tecken ;) Viktoria är en riktigt frisk fläkt. Full av energi och lätt att umgås med. Jag är så sjukt taggad inför våran plåtning! Det kommer bli mysigt, oskyldigt vackert och riktigt kul! Nu har jag allt jag behöver, på lördag köööör vi!


Foto: Matilda Jonsson
Bild: Från förra sommaren i Gävle, jag fotar Åsa


Nytt i kameraväskan

2010-02-11 | 13:35:55


Det jag gillar med www.cyberphoto.se är deras otroligt snabba leveranser! Beställde i måndags och idag kunde jag hämta ut mitt paket! Det innehöll en reflexskärm Interfit silver/vit 107cm och ett polarisationsfilter på 77mm som passar mitt 70-200mm f2,8L USM! Dessutom blir man bortskämd med en bit godis i varje leverans från cyberphoto. Jag är definitivt en stamkund där!


Foto: Jag


Tonight gonna be a good night

2010-02-11 | 10:36:11


Dagens bästa: Min älskling kommer hem ikväll!!! Torsdagsmys! ♥


 

Foto: Matilda Jonsson
Bild: Jag och min rocker!
Dagens paket: Mitt paket från Cyberphoto.se har kommit och ska hämtas ut idag!
Dagens träning: 6km promenad med Helena
Dagens planer: Plugga, städa, ner på stan för att shoppa lite kläder inför plåtningen på lördag!
Dagens sämsta: Nackdelen med egenföretagare är att alla telefonförsäljare ringer.... hela tiden.


Favoriter - Parfotografering

2010-02-10 | 22:41:07


Jag tycker vi fick väldigt många fina bilder på så kort tid. Men dessa två är mina absoluta favoriter. Matilda och Linus är så fina tillsammans så man ler ju varje gång man tittar på bilderna. Det lyser kärlek om dom :)


Foton: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bild: Matilda och Linus parfotografering, 100131, Sundsvall


Fotoskola del I - Bländare

2010-02-10 | 16:10:58


Nu startar jag en ny kategori här på bloggen; fotoskola. Den kommer innehålla kort och gott lite grundläggande om hur man kommer igång med fotandet med sin systemkamera. Självklart får ni komma med egna förslag om vad jag ska ta upp.

I del I av fotoskolan tänkte jag ta upp hur bländare fungerar. Ju större bländare ditt objektiv har desto oskarpare bakgrund får du (bokeh). Till bilderna nedan har jag fotat med ett 50mm f1,4 som ofta används till porträttbilder. Nedan visas några exempel på hur du får ett kortare skärpedjup ju större bländare du använder dig av. I bländarvärde är det låga siffror exempelvis 1,4 som är stor bländare och högre siffror 7,1 räknas som liten bländare.Bländartal på f7,1, skärpan ligger på hunden, tjejen och gräset närmast dom
Bländarvärde f4, skärpan ligger på tjejen och gräset är oskarpt
Bländarvärde f1,4, skärpan ligger på större delen av tjejens ansikte, resten är oskarpt.


Ett tips är att ställa in kameran på bländarprioritet (Av på Canons modeller) och bara fota i det läget någon vecka för att lära sig hur bländarvärdet påverkar bilden.


Ny dag

2010-02-10 | 10:43:45


Jag har precis fått i mig lite frukost och har gått igenom dagens att göra. Jag ska plugga, ut och gå, skaffa nytt busskort och gå en sväng på stan. Jag och Dorion ska även ha ett möte inför en parfotografering. Det var så kul att fota Matilda och Linus så jag ser fram emot att få fota ett till par!


Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bild: Matilda och Linus parfotografering, 100131, Sundsvall


Vilda försvunnen!

2010-02-09 | 18:46:53


Ikväll fick jag ett mail från Mia Dalén som jobbar med hemlösa katter i Arboga. Igår transporterades en katt till Sundsvall för att få komma till ett nytt hem. Men hon har lyckats smita och är nu försvunnen. Katten heter Vilda och är väldigt skygg. Hon är även nyopererad så man kan känna igen henne på hennes rakade mage. Hon är väldigt rädd och har vätskebrist så det är bråttom att hitta henne! Nu vänder jag mig till er läsare som bor i Sundsvall. Hjälp oss att hitta Vilda. Hon sprang bort i Nedre haga på tallvägen 3. Har du sett Vilda så ring Lena på telefonnummer 073-4335567 eller maila Mia Dalén på adressen: missen60@hotmail.com Tyvärr finns ingen bättre bild än denna på henne.


Vilda

Har du en blogg i Sundsvall så hjälp gärna till att sprida detta så att Vilda kan få komma in i värmen igen! Hon behöver all hjälp hon kan få!


inte min dag

2010-02-09 | 17:41:55


Idag är det en sån dag då man egentligen borde legat kvar i sängen hela dagen. Vinterns första vurpa, skitväder att promenera i, blankhalt på vägarna, en planerad CSI kväll blev inställd och när jag precis var på väg till bussen för att åka ner och träffa Viktoria så hittade jag inte busskortet. Eftersom mitt visakort också är på rymmen så blev jag fast i hemmet. Några svordomar senare fick jag boka om med Viktoria.

Nu tänker jag inte röra mig någonstans på resten av dagen. Chipspåsen ska tömmas och soffan blir min bästa vän resten av kvällen. Hoppas att morgondagen bjuder på några ljusare stunder.

Möte

2010-02-09 | 16:41:39


Sitter och kastar i mig några mackor medans jag bränner ut lite bilder som ska levereras. Snart ska jag ner på stan och möta upp Viktoria för att planera våran kommande plåtning på lördag. Jag har två idéer i huvudet, vi får se vilken hon gillar bäst! Jag är väldigt taggad på att få se vad 70-200mm går för utomhus. Än så länge har den bara fått varit inomhus. Ne, här har jag inte tid att sitta längre, vi hörs senare!


Foto: Jag


Canon lanserar 550D

2010-02-09 | 11:12:21


Canon har kommit ut med EOS 550D som tillhör dom enklare modellerna. Med 9-punkts autofokus system, 3,7bilder/sekund och en extrakänslig central korssensor för f/2,8 eller snabbare objektiv ger mig känslan av att den är mer avancerad än dom enklare modellerna. Man kan även filma i full HD och ISO kan utökas till 12800 för bättre prestanda i dåliga ljusförhållanden.

Något jag fastnade vid var att dom har för första gången i en enklare EOS-modell exponeringskompensation och -variation som kan ställas in på plus eller minus 5 respektive 2 steg. Detta gör att fotografen kan få flera olika exponeringar av samma bild och säkerställa bra exponering även om ljusförhållandena är tuffa.

Mitt intryck av den när man läser är att det är verkar vara en tuff kamera i en enkel förpackning! Läs mer om kameran här!


Före - Efter

2010-02-08 | 20:28:29


Foto: Jag
Bild: Matilda och Linus parfotografering

 

En till före och efter bild. Det här med att visa hur bilden ser ut före redigering förstår jag inte riktigt varför det ska vara intressant. Det är väl slutresultatet som räknas? Men alla redigerar vi våra bilder, mer eller mindre och vill ni se orginalen så får ni göra det! Jag har ökat kontrasterna, gjort bilden svartvit och lagt på lite mer skärpa. Klart! 


Petra, favoriter

2010-02-08 | 16:33:41


Här är två av mina favoriter från möhippa plåtningen med Petra. Hon var en ren fröjd att fota!
Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bild: Modell för en dag, Möhippa plåtning, 100130, Sundsvall


Härliga måndag!

2010-02-08 | 09:12:10


Solen skiner och jag är på väg heeeeeem! Hem till kära Sundsvall och våran lägenhet! Det känns att man har varit borta en stund nu. Damn it! Dessutom fick jag vakna brevid den bästa av dom alla. Nu blir det full rulle igen. Ut och gå, plugga, fota, redigera, planera med mera. You name it. I´m on it!


Foto: Matilda Jonsson
Bild: Jag fotar Moa


Fick en underbart fin kommentar av Linda igår också. En himla fin tjej som jag följt länge men tyvärr aldrig har träffat på riktigt. Hon gav mig en egoboost och väldigt varm i hjärtat blev jag. "Om du hade bott lite, lite närmre så hade jag garanterat anlitat dig för alla jobb near by ;) Du är helt fantastisk." 


Alla hjärtans dag-present

2010-02-07 | 18:33:07


En väldigt fin dag närmar sig. En dag då man ska visa kärlek, uppskattning och krama sina nära och kära. Detta är något jag gör varje dag, men jag tycker ändå att alla hjärtans dag är något lite mer speciellt. Varför inte ge din partner/syster/bästa vän en fotografering tillsammans med dig i present? Att fånga kärlek på bild är det finaste jag vet och det bevarar fina minnen väldigt länge.

♥ Paket small ♥
1 timmes fotografering
6 högupplösta bilder levereras via Internet/mail
Pris: 950kr

♥ Paket medium ♥
1 timmes fotografering
+ 1 timmes sminkning/styling av mua
10 högupplösta bilder levereras på CD
Pris: 1550 kr

Tillval
1 album A5                 Pris: 500kr


Foto:
Jag
Bild: Matilda och Linus parfotografering, 100131, Sundsvall


Inatt är du min

2010-02-07 | 15:55:16


Nu är jag på väg till Stockholm igen, natten ska jag tillbringa i min rockers famn. Han är väldigt saknad.

Foto: Matilda Jonsson
Bild: Jag och min rocker
Imorgon åker jag hem till Sundsvall igen för att möta en fullspäckad vecka. Det ska pluggas, planeras två plåtningar, fika, leverera bilder, skicka fakturor och köpa en ny fotoväska. Tack vare mitt nya tillskott i väskan så får inte allt plats längre. Men jag sörjer inte, det är kul att köpa nytt :D


Önskeinlägg - Fritiden

2010-02-06 | 18:12:48


Sica ville läsa lite mer om min fritid och nu när jag är i Ystad och inte har någon kamera med mig (kors i taket) så är det verkligen min fritid detta inlägg handlar om. Gårdagaen bestod av att åka tåg, när jag väl kom fram, en timme och tjugo minuter försent (tack SJ) så blev det film och tacos och sedan film igen hos Andrés kompis. Idag har vi fördrivit tiden med att kolla på en innebandymatch och gått på bolaget. Nu sitter vi i soffan, framför tv:n och varsin öl i handen framför varsin dator. Socialt! Kvällen lutar åt mer öl hos Andrés kompisar. Så jag är omringad av skåningar och får upprepa ordet "va" ett antal gånger. Men trevligt, det är det!


Jag och André i soffan, taggade som fan :P


jag, ni, jag?

2010-02-05 | 11:46:49


Jag sitter på tåget mot Malmö i detta nu. Tanken är att hälsa på en vän under helgen och därför kan det eka lite tomt här inne. Men då tänkte jag göra som så många andra gör. Ni läsare får gärna önska ett inlägg som jag sedan skriver om. Ju flera desto mera får ni läsa om något som ni själva sitter och funderar på. Så passa på att önska ett inlägg nu om foto, redigering, företaget, plugget, kärleken, fritiden, musiken, tatueringar, anything!


Foto: Matilda Jonsson
Bild: Jag


nytt utseende

2010-02-04 | 15:04:25


Fick ett ryck och bytte header. Det ska väl fixas lite till så småningom. Men det får duga såhär tills vidare :) Det är Matilda som har tagit bilden på mig i headern föresten. Hon fick visst fram min bästa sida som gärna vill gömma sig när en kamera kommer framför ansiktet istället för bakom :PFörsta headern som faktiskt är inspirerad av vädret. Men jag verkar ju vara den enda som accepterar snön fortfarande så jag står för det!


Veterinären

2010-02-04 | 11:47:02


Jag och mamma åkte till veterinären imorse med Missan. Nu har vi precis kommit hem igen. Dom tog lite blodprover på henne och hon var så duktig. Nu smyger hon runt här hemma igen, fast med bandage på tassarna.


Foto: Jag
Bild: Missan


Nya bilder på hemsidan

2010-02-03 | 18:25:27


Nu är jag klar med Linus och Matildas bilder och några har hamnat på hemsidan :) Klicka på bilden för att komma dit!


Foto: Jag
Bild: Linus och Matilda, parfotografering, 100131, Sundsvall


Kattliv

2010-02-03 | 13:50:02


Igår fotade jag lite med nya objektivet. Inomhus men ändå. Jag tyckte solen bjöd på ett sånt fint ljus så tog lite bilder på katterna här hemma. Simba är vårat nya tillskott. En ragdoll precis som rocky var. Fast lite äldre, lite större, lite mer orange, men precis lika mysig.


Foto: Jag
Bild: Simba


If I stay here, would you stay with me and just forget the world?

2010-02-03 | 12:38:40


Min kärlek! ♥


Foto: Matilda Jonsson
Bild: Jag och min rocker


Behind the scene - Parfotografering

2010-02-02 | 12:36:35


Såhär såg det ut när Dorion sminkade och fixade Matildas hår inför fotograferingen! Dorion tog även en bild under fotograferingen. Om en timme ska jag in till storstan för att träffa upp min bästa vän. Vi hinner nog med lite tjejsnack och shopping innan jag blir upphämtad av min rocker och åker till Västerås tur och retur. Så vi hörs nog imorgon!


Foto: Jag
Bild: Dorion sminkar Matilda inför parfotografering, 100131Foto: Dorion med sin mobil
Bild: Jag fotar Matilda & Linus


workaholic

2010-02-02 | 09:10:28


Det första jag gör när jag vaknar är att sätta mig framför datorn och öppna photoshop för att börja redigera. Det är även det sista jag gör innan jag stänger ner för kvällen och går och lägger mig. Idag är det Petras bilder som jag kommer jobba lite extra mycket med.


Foto: Jag
Smink och hår: Dorion Chang
Bild: Petras möhippa, Modell för en dag-plåtning, 100130, Sundsvall


Nu är det mitt!

2010-02-01 | 22:02:01


Nu så har jag Canon EF 70-200mm 2,8L USM i min ägo! Woooohoooo!! Jag drog iväg några snabba testbilder med ett brett leende innan jag var tvärsäker på att åka hem med det! Säker var jag ju redan innan. Sen var det trevligt att träffa Johanna också, när man har följt någons blogg en längre tid så känns det lite som om man känner personen!

Även om det var kasst ljus och jag fick dra upp iso rätt mycket och långsammare slutartid så kunde jag ändå köra handhållet utan att få skakoskärpa. Jag längtar tills jag få köra in objektivet ordentligt! Så mer information om objektivet kommer så småningom.

EDIT: ja, fel ordval. Det jag ville få sagt var att ett tungt objektiv ändå kan användas i svagt ljus utan stativ. Så. Alla glada? :)


Foto: Jag med 70-200mm 2,8L USM
Bild: Johanna


Parfotografering II

2010-02-01 | 12:42:44


En till bild på Matilda och Linus, när vi ändå är inne på kärlek. Sitter och redigerar bilder för fullt här. Det finns ju att göra i alla fall :)


Foto: Jag
Smink & hår: Dorion Chang
Modeller: Matilda och Linus
Bild: Parfotografering, 100131, Sundsvall


Kärleken är

2010-02-01 | 11:20:27


Börjar få rätt så många bilder från Matilda nu när jag och min rocker ställde oss framför kameran! Jag bara ler så fort jag ser en ny bild. Vi är kärlek! Vilket bra jobb du har gjort Matilda!Foto: Matilda Jonsson
Bild: Jag och min rocker
bloglovin