Mina fina systerdotter i tv-rutan

2012-11-29 | 19:20:07


Ikväll i barnkanalen kunde man se min systerdotter som pratar om sin sjukdom APS 1. Jag är så himla stolt över henne och hur hon alltid är glad och tar hand om alla i sin omgivning trots att hon själv är så sjuk. Nedan kan ni se några minuter av klippet.
 
Fina underbara Elisa ♥
 

det där med snö

2012-11-29 | 10:39:09


I mitt instagramflöde såg jag att snön hade kommit. Åtminstone till Stockholm. Där ligger det tydligen massor av snö. Här uppe i Norrland då? Jomen, lite har vi fått. Det snöar fortfarande också så jag hoppas att vi får lika mycket snö som Stockholmarna. Jag menar. Vi Norrlänningar kan ju inte vara sämre heller.
 
För er som inte har instagram men vill följa mig i alla fall kan ni gå till http://instagram.com/missjeniphoto så hittar ni mig där. Smidigt va?
 

Bilder från London

2012-11-27 | 11:09:10


Jag vet inte riktigt hur många pluspoäng jag samlar på mig som stadsfotograf. Men att gå runt i London utan att fota är i princip omöjligt. Brick Lane bjöd på en hel del väggmålningar. Picadilly Circus, ja, det måste ju bara förevigas att man har varit där. Sen stötte vi på en liten tomtes land också. Mitt i det tuffa Brick Lane fanns en liten rabatt planterad på trottoarkanten och där stod en liten tomte och vaktade sitt hus.
 
Om jag känner mig själv rätt så tar det inte allt för lång tid innan jag åker tillbaka till London igen.
 
Canon eos 5DmarkII + 24-70mm 2,8L USM

Belle & Charlie

2012-11-26 | 17:03:20


Idag var vi förbi Pia och Ted och hälsade på, det var nog i våras som vi sågs sist. Illa! Charlie var också med såklart och jag passade på att ta med mig kameran för att fånga han och Belle (hans mamma) på bild. 
 

Essence Vitae på nyhetsmorgon

2012-11-25 | 13:16:00


Som några av er kanske vet så är jag med i ett ideellt projekt som heter The Essence Vitae Project. Där vi är 50 fotografer runt om i hela landet som fotografer familjer som har en livshotande sjukdom. Idag var vår grundare till projektet, Juliana Wiklund, med i nyhetsmorgon och pratade om Essence Vitae. 
 
Jag är så stolt över att få vara en del av detta ♥
Hon%20fotograferar%20familjer%20med%20en%20d%C3%B6dlig%20sjukdom
 
 

På ett hotell i London

2012-11-24 | 16:19:59


Kom på att jag har ju en hel del bilder från London som ligger på hårddisken och väntar på att få sin stund i rampljuset (bloggen). Jag var ju där med min fina kollega och vän Karolina Andersson som driver sitt företag, mi anima i Skåne. Så om jag har några läsare från Skåne och ni letar efter en fotograf, då vet ni vart ni ska gå. 
 
Karolina väntar även sitt tredje barn så vi passade på att ta några gravidbilder på henne på vårt hotellrum i Paddington. Den enda ljuskällan vi hade var ett fönster och trots det kan man ljussätta på ganska många olika sätt och från olika vinklar.
 
Canon eos 5DmarkII + Canon EF 24-70mm 2,8L USM

Bland grisar och lera

2012-11-23 | 15:14:36


Idag har jag varit ut en sväng till Gnarp för att fota porträtt till en broschyr som ska tryckas i 20.000 exemplar. Jag fick hälsa på grisar och fick lära mig att dom är inte så snälla som dom ser ut. Ja, jag vet, jag blev lika förvånad jag. Tydligen som kan dom vara riktigt elaka och tvekar inte att ta en mumsbit eller två av någon som råkar slå sig medvetslös i närheten. 
 
Creepy. I know. Men i alla fall. Fotande gick bra. Jag höll mig dock på säkert avstånd från grisarna. Utifall att.
 
Canon eos 5DmarkII + Canon EF 24-70mm 2,8L USM

the cutest face ever.

2012-11-22 | 13:13:46


Sötaste ansiktet någonsin står och tittar på mig just nu. Med sina stora ögon, långa öron och lilla nos. Han vill leka. Och hur kan man säga nej till dessa ögon? 
 

Flyttkaos

2012-11-20 | 16:06:47


Vi har fått ett bud på lägenheten och nu börjar flytten på allvar. Den 5-6december går flyttlasset till Västerås. Problemet är ju såklart det här med packningen. Så mycket skit man samlar på sig och hur har vi fått plats med allt? Lär ju bli några vändor till tippen innan vi är klara. 
 
Idag tömde jag "kontoret", som egentligen är en klädkammare. Så nu ligger Fotograf MissJeni i lådor, redo att checka ut. Känns skönt att få byta stad. Till något större och framför allt, jag får ett riktigt kontor!

Bakom kameran med Viktoria

2012-11-19 | 11:50:46


Jag vet ju att ni gillar att se lite behind the scenes bilder så här kommer några från plåtningen med Viktoria. Smink och hår gjordes såklart på Dorions Salong och under fotograferingen var vi ute på min balkong.
 

söndasfika

2012-11-18 | 17:44:00


Idag fick jag ett ryck och ville baka scones. Tror det har något med hösten att göra. Scones dyker upp i var och varannan blogg, på facebook och instagram. Så ja, jag föll väl för grupptrycket. Första gången jag bakar scones sen typ, nian. Första gången som jag bakar eget bröd hemma sen typ, ever.
 
Och vet ni vad? Det blev faktiskt väldigt gott också! Vem kunde tro att det bodde en liten husmor i mig också? Fast det är nog svårt att misslyckas med scones. 
 

Önskerubrik: Bästa tipsen för bra motljusbilder

2012-11-18 | 11:15:06


Maria kom med den första önskerubriken, och det är även en fråga som jag får ganska ofta. Hur får man egentligen bra motljusbilder? Antingen blir dom för ljusa, eller för mörka, eller för dassiga. 
 
Det finns en hel del tips man kan använda sig av, men här kommer mina.
 
  • Ha inte med hela solen i bilden. Utan låt den gömma sig bakom ett träd, bakom motivet eller ett hus för att bara få in några solstrålar i bilden. Är hela solen med kommer bilden bli alldeles för ljus. 
  • Reflexskärm. Har du någon som kan hålla reflexskärmen åt dig. Perfekt. Då lättas ditt motiv upp lättare och du slipper göra det i efterhand, samtidigt som du får fint motljus i bilden.
  • Överexponera. Har du inte en reflexskärm så kan du överexponera bilden. Jag brukar ställa in ljuset på motivet först på "korrekt" exponering, alltså att exponeringsmätaren står i mitten på skalan. När du sedan komponerar om bilden så kommer den överexponeras tack vare att solen kommer in i bilden. På så sätt blir motivet ljust och du får med det fina motljuset.
  • Det kan vara svårt att ställa in fokus när det kommer in så mycket ljus i bilden. Prova att hålla för handen lite vid objektivets kant för att fokusera på motivet, lås fokus, ta bort handen, komponera som du vill och ta bilden.
  • Redigera. Alla bilder måste redigeras. Vi kommer inte ifrån det. Motljusbilder har en tendens att se dassiga ut. Men genom att dra upp kurvor, kontrast, dra ner högdagrar och dra vitbalansen åt det lite varmare hållet så får ni tillbaka det där gnistrande motljuset som du såg vid fototillfället.
Hoppas tipsen hjälper er. Om ni provar dom, länka gärna till ett inlägg där ni lagt upp bilderna, vore himla kul att se! Och vill just du ha svar på något du funderar över? Passa på att skriva din önskerubrik i kommentarerna!
 
 

Fredagkväll

2012-11-16 | 19:59:38


Fästmannen är ute på AW. Jag har bänkat mig själv i soffan med godis efter att ha städat och flyttpackat hela dagen. Tänkte i alla fall slinka in två bilder på snygga Viktoria från vår senaste fotografering innan jag tar kväll från datorn helt.
 
Och det här med önskerubriker som många bloggare kör med, skulle det vara något ni är intresserade av hos mig? Önska en rubrik och så skriver jag ett inlägg om det i så fall. Skulle behöva lite motivation till bloggen! Hit me!
 
Smink & Hår: Dorion Chang på Salong Barock
Modell & Styling: Viktora Möller

golden hour every hour

2012-11-15 | 12:31:25


Fotografer pratar ofta om golden hour. När solen inte står för högt och inte för långt. På hösten, närmare vinter så älskar jag soliga dagar. För då har vi nämligen golden hour under hela dagen, eller ja, i alla fall tills solen går ner efter 15.00. Idag var en sån dag. Man behöver inte tänka så mycket på vart solen är, om den är för högt eller för lågt. Den verkar liksom jobba med en. Så självklart tog vi vara på motljuset under dagens gravidfotografering.
 
I love.
 
Canon eos 5DmarkII + Canon EF 24-70mm 2,8L USM
bländare 2,8 - iso 100 - slutartid 1/125sek

Där jag trivs som bäst

2012-11-14 | 14:32:10


Som fisken i vattnet, som isbjörnarna på arktisk, som ett barn på julafton. Ja, det finns många sätt att förklara när man mår som allra bäst. När man trivs och njuter av varje sekund. 
 
Den stunden för mig är bakom kameran. Och gissa om jag trivdes när jag hade den här söta killen framför linsen.
 
Canon eos 5DmarkII + Canon EF 24-70mm 2,8L USM
Bländare 2,8 - iso 1600 - slutartid 1/50sek

Världens bästa pappa

2012-11-11 | 17:44:13


Idag har pappa visat hur man spelar golf. Vi åkte ut till fullerö golfklubb och slog några bollar. Pappa var såklart bäst. Älsklingen fick också iväg långa bollar. Jag själv fick några lyckoträffar, får se till att träna lite mer, det var ju ändå första gången.

På tisdag åker vi hem till Sundsvall igen för att börja flyttpacka, snart blir vi Västeråsare.


Back stage

2012-11-01 | 12:19:00


Jag är i Västerås fram till den 12:e november och har en seg dator och en förkylning att bråttas med för tillfället så soffan locker betydligt mer än bloggen just nu. Ni vet hur det är. Men jag tänkte ändå passa på att visa ett litet klipp som Dorion pusslade ihop från vår senaste plåtning med Viktoria. Vi höll till hemma hos mig och även om jag kan låta lite hård ibland så är det med glimten i ögat och en handfull kärlek ;)
 ps. om designen ser puckad ut igen så orkar jag inte bry mig längre. Skitblogg.bloglovin