time for party

2009-01-31 | 19:19:01


Om en stund ska jag bege mig ut i Sundsvalls natten och hem till Annika för att korka upp vinflaskan och jag har hört att det blir en hel del folk. Blir nog kalas :D Nu sticker jag, hoppas ni får en riktigt härlig lördagskväll :)


Foto: Jag
På bild: Jag ;)

Naturlig lycka

2009-01-31 | 15:53:30


Naturligare än såhär blir det inte :)


Foto: Jag

Mysfredag

2009-01-31 | 13:57:42


Gårdagen var perfekt. Jag och Ida gick och tog en afterwork på Svenssons bar och kök efter praktiken. En öl, två vitlöksbröd och mycket tjejsnack. Trevligt som fan! Det blev bestämt att vi ska göra detta varje fredag, en stund för oss själva helt enkelt :) Sen traskade jag hem till Dorion och blev bjuden på té, kakor och smörgåsrån innan Andreas tog fram shotglasen och tequila flaskan samt en till som jag inte minns namnet på. :P Men det är alltid lika trevligt att komma hem till Dorion och Andreas :P Senare begav jag mig en gata uppåt och hjälpte Martin att få ordning på lite saker i sin nya lägenhet innan jag så fint slocknade för natten. Mysfredag är ett bra ord att summera gårdagen på!

 

Foto: Jag

Det tar fyra sekunder

2009-01-30 | 08:07:31


Jag sticker nog ut rätt mycket när det gälller tjejer och vårat sätt att ta sån tid på oss att göra oss klara. Jag sover hellre liten stund till. Idag snoozade jag till 20 över sju. Halv 8 var jag påklädd, sminkad och borstad. Visst, är det fest så kan jag väl vara lite mer petig, men då är det klädvalet och inte sminket som tar tid. Det påminner mig lite om bruden från Härnösand också. Hon och tärnan sminkade sig själva och när jag frågade hur lång tid hon trodde det skulle ta så fick jag till svar: "tio minuter". Tärnan påminde henne om att det var hennes bröllop det handlade om och bruden ändrade snabbt sitt svar: "Okej, en kvart då" Så klockren kommentar :D Dessutom blev hon väldigt vacker. Så det krävs inte alltid evigheter för att bli klar. Även om man är tjej ;) Hur lång tid tar det för dig att bli klar?
Foton: Jag

Skattefnatt

2009-01-29 | 18:00:43


Kom precis innanför dörren efter att ha varit nere vid skatteverket och pratat med en riktigt trevlig kille där. Visst är det roligt med eget företag, men pappersbiten är inte lika rolig när man inte förstår alla siffror hit och dit. Nu har jag i alla fall mer kött på benen tack och lov! Ska även passa på att gå två kurser som dom anordnar till nyföretagare. Skitbra! Det är ju viktigt att man gör rätt för sig inför deklarationen och allt! Så nu ska jag gräva ner mig i lite skattepapper medans ni får en annan skatt att se på :) Så härliga människor! Både bruden och brudgummen var de som hade nerverna under kontroll på den stora dagen medans alla andra gick på helspänn! Det syns lite på korten också :) Underbart tycker jag :D


Foto: Jag

Stadsbilder

2009-01-29 | 09:04:07


Det har blivit mycket stadsbilder på senaste. Men det har jag ju varit snål med så länge så det väger upp varandra :P Idag håller jag tummar och tår för min kompanjon som reser till Uppsala och ska intervjua studenter där. Det kommer säkert gå skitbra, själv skulle jag gå vilse direkt :P Tack för alla kommentarer om min nya frisyr, kul att ni gillar den lika mycket som jag :D


Foto: Jag

Kärlek värmer

2009-01-28 | 22:21:00


Jag har alltid tyckt att bilder där människorna inte är beredda på att avtryckaren knäpps av blir alltid bäst. Jag står fast vid den åsikten. Är det dessutom en ögonblicksbild där man bara har ett fåtal sekunder på sig att fånga känslan så är det en fullträff. Bilden nedan är precis en sådan bild. Jag föll för den direkt.


Foto: Jag

Let's cut it

2009-01-28 | 19:43:25


Idag hade jag klipptid. Jag satt och pratade med Ida om det på kontoret imorse och helt plötsligt blev hon också sugen på att klippa sig så hon ringde samma ställe som mig och frågade om dom hade någon tid. Se på fan, det hade dom! Så vi traskade ner tillsammans efter jobbet och jag såg Ida klippas kortare, kortare och kortare innan det var min tur. Synd att jag inte hade kameran med, hon blev riktigt snygg i håret :) För min del blir det som alltid när jag kliver in på Perssons. Klockrent. Vi slog till på en sidecut och det känns riktigt bra! :) Elinore byter jag inte bort i första taget. Hon är guldvärd! Dessvärre märker jag att det ploppar fram lite extra kilon här och där, och vågen bekräftar min misstanke. Två kilo tyngre. Det är inte okej. Synd att jag fyllt skafferi och kylskåp med massa gottesaker..... :P Men, men något är i alla fall säkert. Frillan, den sitter där den ska :D


Foto: Jag
På bild: Jag med sidecut!
 

Vart tar tiden vägen?

2009-01-28 | 09:54:56


Jag tycker att dagarna bara flyger förbi och jag hinner inte göra allt som jag borde göra. Den här veckan är det bara gårdagen som jag hade oplanerad och tog en lugn hemmakväll. Resten av dagarna är fulla av diverse olika saker. Viktiga som mindre viktiga. Onödiga som väldigt nödvändiga och allmänt sociala. Men jag tror faktisikt att jag gillar när dagarna bara sveper förbi. Snart är det ju helg igen! :) Snön fortsätter att pryda marken, den ligger till och med kvar mitt i stan på torget. Såna här vinterdagar älskar jag!


Foto: Jag
På bild: En något insnöad fontän på torget :)

Natti

2009-01-27 | 23:22:53


Godnatt Sundsvall, vänner, bekanta, familjen, läsare och alla ni andra som bara tittar förbi :P


Foto: Jag


bak&fram

2009-01-27 | 20:55:17


Idag fick jag ett paket att hämta ut och det var från cyberphoto.se och i paketet låg det en reflexskärm men även det som cyberphoto skämmer bort sina kunder med. Godis. Den här gången fick jag två stycken mars. Alla vet nog att vägen till mitt hjärta går genom choklad :P Reflexskärmen är tvåsidig med guld på ena sidan och silver på andra. 56cm duger gott och väl åt mig ett tag. Cyberphoto är en sida som jag är stammis på. Klockren service och snabb leverens! Jag välkomnar reflexskärmen till min kameraväska och den kommer följa med på många plåtningar :)


Säg det och glöm det

2009-01-27 | 17:37:32


Jag tänkte skriva ett seriöst inlägg, men eftersom jag sällan är seriös så sket det sig. Jag kan ju bara uttala mig som hastigast om att har man mage att prata bakom min rygg så ska man fan ha stake till att ta det med mig också annars kan man lika gärna låta bli. Mig trampar man inte på tårna i första taget.


Foto: Jag

Åldern har ingen betydelse

2009-01-27 | 14:15:19


Något jag tycker är väldigt charmigt med Sundsvall är alla dessa saker från "förr i tiden" som fortfarande får stå kvar. Bortsett från alla byggnader som stått sen branden 1888 så står även en rikstelefon och glänser på torget :)


Foto: Jag

Sovmorgon

2009-01-27 | 10:04:07


Det blev övertid på praktiken igår så jag fick en välförtjänt sovmorgon idag :) Såhär ser det ut när jag går till stan på morgonen. Riktigt mysigt med all snö :) Idag blir det en fin dag känner jag, jag är på lite extra bra humör bara sådär :)


Foto: Jag

Lite på sniskan

2009-01-26 | 21:00:58


Idag fick jag gå ut och göra det som jag brukar göra after school. Nämligen ta kameran över axeln och fota lite stadsbilder. Men jag kände mig inte riktigt i rätt form, utan det var som om jag var lite på sniskan, förstår inte vad det kan bero på, men ja. Bilden säger ju sitt :P Nu blir det CSI och ostbågar tillsammans med Martin, sweet!


Foto: Jag
På bild: Casino Cosmopol

beutiful monday

2009-01-26 | 07:54:35


Ny vecka väntar på praktiken. Jag är laddad! I eftermiddag blir det planering inför kommande plåtning så i brist på uppdatering så får ni en vacker bild från bröllopet i Härnösand att titta på så länge :)


Foto: Jag

Duran duran!

2009-01-25 | 21:56:34


Min vapendragare kom och hälsade på mig över en kopp té och tjejsnack. Vi har kommit varandra nära på kort tid och det är jag glad för. Det är skönt att jag har en tjejkompis här som jag verkligen litar på :) Hon kläckte den bästa kommentaren idag också! På min personliga almenacka står det "tjugohundranio" och Dorion frågar varför. Precis i samma veva som jag ger henne min skeptiska blick så kommer hon på att det är årtalet som står där och försöker skratta bort det. När det lagt sig så kläcker hon nästa: "Jag trodde att det var tjugohundranio sidor eller nått först" Haha, som om första kommentaren inte var blåst nog :P Men hon är ju i alla fall en duktig mua ;) Dessutom har vi inlett ett samarbete eftersom hon är just make up artist och jag fotograf så klickar det rätt bra! Detta är något vi tror på starkt! Mer info kommer komma i veckan, men det är framförallt riktad till Sundsvallsbor :)


Foto: Jag
På bild: Dorion

Stockholmsresa

2009-01-25 | 16:33:39


Jag har en aningen spontan Stockhlms resa nästa helg. Inget som är hundra bestämt ännu. Men det lutar åt det hållet. Därav kommer jag kasta ut eventuella sista minuten priser för er som bor i Stockholm. Så håll utkik så kommer mer information när allt är bokat och klart :) Sen blir jag lite ledsen i ögat när tre personer strykit mig från deras bloggkoll lista :/ Vad är det ni vill ha mer utav för att stanna? Självklart får ni andra också tycka till! Hit me :)


Foto: Jag
På bild: Dalarö i Stockholm

Härliga söndag

2009-01-25 | 11:03:52


Jag har precis klivit upp ur sängen och inser efter en snabb blick ut genom fönstret att det har snöat igen. Nu borde jag ge mig ut med kameran. Men först ska magen få lite mat i sig och en dusch vore ju inte helt tokigt heller. Senare har jag en dejt med Dorion. Det var längesen vi sågs nu. I miss her! Visar en till bild på Sanna från våran senaste plåtning, den passar in så bra :)


Foto: Jag
Smink och hår: Dorion
Modell: Sanna

Prova lite nytt

2009-01-24 | 17:56:33


På måndag ska jag träffa Dorion och Frida för planering utav en plåtning som vi ska köra. Den här gången blir det i studio och djur är inblandat. Detta är något helt nytt för mig att plåta med djur och i studio har jag bara stått två gånger. Så jäklar vad vi ska köra :D Det kommer bli grymt! Såhär såg det ut sist vi plåtade vi tre :)


Foto: Jag


Men den här lördagskvällen tillbringar jag i soffan framför den galloperande detektiven med en kopp té och lite choklad. Det spelar ingen roll hur många gånger jag sett den innan. Jim Carrey tröttnar man inte på :P

Sliten

2009-01-24 | 13:25:40


Igår slank några cider ner otippat nog. Var hem till en klasskompis en stund och sedan gav jag kåren en chans att visa vad det går för. Jag blev inte imponerad den här gången heller :P Men det är alltid kul att få komplimanger och det fick jag :) Boostar självförtroendet ganska mycket. Den bästa komplimangen kom från en trevlig kille vid namn Robin som brast ut i sin förvåning och sa: "Hur lyckas man med det där?" Varav jag frågade ännu mer förvånat vad han menade och fick till svar: "Ja, att träffa en sån tjej som dig, du är ju asgrym!" Haha, man gör sitt bästa för att underhålla sin publik :)
Nu ska jag lägga mig till rätta i soffan och vila mina ögon en stund. Men jag håller fortfarande koll på er, eller okej. Ida håller koll på er åt mig :P


Foto: Jag

En snabbis

2009-01-23 | 12:54:30


Sticker in några meningslösa ord under lunchen. Som ett fint avslut på veckan blev vi bjudna på lunch på Oscars restaurang. Mycket gott och magen är mer än nöjd! Jag är också nöjd över att helgen närmar sig med stormsteg. Efter kontorstid så blir det en sväng på stan för lite diverse shopping. Nu ska jag förbereda mig inför en intervju, keep your fingers crossed!

kompanjoner

2009-01-23 | 08:54:02


Jag tänkte att eftersom det nu har gått en vecka på praktiken så har jag varit tillräckligt hemlig. Dags att blotta min partner in crime, kompanjon, Ida som jag kommer hänga med i 9 veckor till! Här har ni henne! Inte nog med det, hon är även min klasskamrat. Det ni. :)


Foto: Jag
På bild: Ida

Pytt i panna

2009-01-22 | 21:10:27


Jag och Ida klev ut från kontoret på kyrkogatan vid fyra och strosade runt på stan för att fördriva tiden lite. Ida handlade, vi fikade och jag fick äntligen en ny mobil! Vid sex snåret klev vi in på kyrkogatan igen för att se föreställningen "pytt i panna" Riktigt rolig föreställning om jag får bestämma, provocerande humor om Sveriges olika delar och en släng av magi! Det bjöds även på vin och tilltugg så Jeni var nöjd såklart :) Nu blir det soffmys resten av kvällen!


Foto: Jaglång torsdag

2009-01-22 | 08:32:32


Idag blir det en heldag tillsammans med Ida på praktiken. Vi är ensamma på kontoret och sen ska vi ta en sväng på stan innan vi ska representera Norrlandsförbundet och få gå på teater med lite mingel där det bjuds på underhållning, dryck och tilltugg. Det blir nog kul, vi är taggade :D Så länge får ni vila ögonen på en bild från bröllopet i Härnösand :)


Foto: Jag

Favorit i repris

2009-01-21 | 21:42:55


Man ser ofta i mina sessioner mina egna känslor. Jag fotar med hjärtat och när jag kikar igenom mina bilder genom tiden som gått så kan jag hitta någon som fortfarande speglar mig själv. Som den här bilden på Åsa. Det jag kände när vi plåtade denna session känner jag idag också. Vilket gör att jag faktiskt kan hantera läget mycket bättre. För jag vet ju, att det blir bättre snart.


Foto: Jag
Mua: Amanda
Modell: Åsa

Svar på tal

2009-01-21 | 20:05:21


Tilda frågar: Kan du försörja dig på ditt fotande? Eller gör du något vid sidan av? Studerar/jobbar?
Jeni svarar: Nej, jag kan inte försörja mig på mitt fotande eftersom jag är heltids studerande i ett och ett halvt år till. Programmet jag går heter information & PR, vilket innehåller allt ifrån webbdesign, kommunikation och reklam. En väldigt bred utbildning med andra ord. Men tanken är att jag ska köra heltid direkt när examen är kommen :)

Sessan frågar: Hur länge har du fotat "seriöst" ??
Gillar verkligen din blogg, både att ta del av dina bilder & din vardag :]
Kramar
Jeni svarar: Tack så mycket, vad glad jag blir :D Fotointresset har alltid funnits men jag började fota seriöst 2005. Företaget startade jag i november 2008 :)

Maria frågar: När kommer du till Italien?
Jeni svarar:  Det vet du pärlan! I sommar!

Amanda frågar: När kommer du till Stockholm? :D
Jeni svarar:  Blir nog en Stockholm resa i mars :)

Sica frågar: När kommer du och hälsar på din syster i Linköping?
Jeni svarar: När jag åker ner till Malmö i förbifarten, ses på tåget ;)

Erik Keding frågar: Jag borde fråga om din favoriträtt kanske?
Jeni svarar: Haha, something hot and spicy! Tacos!!


Foto: Jag

Massa vitt

2009-01-21 | 08:05:07


Det har snöat två dagar/nätter nu och nog för att snön inte riktigt hunnit smälta bort sen julen så ligger det nu massa snö på marken utanför mitt hus. Ligger det kvar i helgen så är nog chansen stor att jag fotar lite. Det är så fint med vinterbilder. Blir så mycket härligare i luften också. En vinter ska bestå utav massa snö och iskalla vindar.


Foto: Jag

Jeni leker

2009-01-20 | 20:59:29


Jaha, frågorna svarar jag på imorgon. Just nu sitter jag mest och leker i photoshop och en av Sannas bilder föll "offer". Men konstigt nog så speglar den väldigt mycket av mitt humör idag, så jag gillar den. Vi låter det vara så tills imorgon.


Foto/redigerad: Jag

Frågestund

2009-01-20 | 07:56:27


Idag kommer det eka lite lagom lätt här av olika anledningar så jag tänkte att ni kunde få passa på att ställa lite frågor om vad just ni funderar över när det gäller mig, mitt fotande, min blogg, redigering av bilder, min favoritkudde, mitt roligaste minne eller vad ni nu än kan tänkas fundera över :) Så gnugga geniknölarna och ställ din fråga, annars kan man inte få något svar :)


Foto: Jag
På bild: Jag där med :)

Lugn i själen

2009-01-19 | 22:47:28


Idag har det varit en bra dag, mestadels. Det är synd att det tråkiga stunderna tar över lite väl mycket. Egentligen borde jag inte bry mig vilket jag vanligtvist inte heller gör. Men vafan, man är inte mer än människa. Jag har i alla fall haft trevligt sällskap hela kvällen så det tackar jag för! Lite lugn och ro i själen innan läggdags vore inte heller fel. Gimme!


Foto: Jag

Tre is not a magic number

2009-01-19 | 16:58:17


Just nu är jag mest förbannad. Jag skulle vilja hitta någon annan att skylla på men innerst inne vet jag att det är mitt eget fel. Det jag vet nu med all säkerhet är att det är telefonförbud framöver när det gäller utgående samtal eller sms. I alla fall tills jag har sagt upp mitt nuvarande abonnemang som jag har hos tre. Skitdyrt. På tok för dyrt. Löjligt dyrt. Något magiskt nummer är det i alla fall inte! Nu ska jag lämna bloggen en stund och avreagera mig med lite musik tills Martin kliver innanför dörren. Jag har dunkat upp med chips, dipp och CSI. Perfekt! När jag är lite gladare dyker någon bild upp också! (Brukar inte dröjja allt för länge) :P


fyrbent besök

2009-01-19 | 08:22:52


Nu ska jag snart påbörja min första dag på praktiken. Det ska bli kul att få prova på allt det vi lärt oss i teorin och se hur det faktiskt funkar i verkligheten. Igår kväll fick jag besök utav mina favoritkillar; Mika, Bonaparté och Emanuel :) Det blev ett kort besök men lika glad ändå var jag, lite mys med hundarna tackar man inte nej till :)


Foto: Jag
På bild: Mika och Bonaparté

Hemligheter avslöjas

2009-01-18 | 21:40:14


Vanligvist är jag inget fan av att avslöja hemligheter, men på femman går nu ett program där magikern avslöjar sina trick och det är ju så man skäms lite för att ha gått på allting. Men vad vore en värld utan illusioner egentligen? Man måste få tro lite utanför ramarna, ha lite fantasi för att inte fastna i vardagen. Men fotandet har också fått en liten släng magi i sig tycker jag. Jag menar, det som kommer in i photoshop behöver nödvändigtvist inte vara det som kommer ut ur photoshop när man är klar. Eller hur många tror att jag faktiskt ser ut såhär? :P


Foto/redigering: Jag

söndagssysslor

2009-01-18 | 17:47:00


Tvättmaskinen har snurrat hela dagen, diskhögen har försvunnit, maten har lagats, magen har mättats, kläder har hittat in i garderoben igen. Såna där saker som får söndagen att passera sakta men säkert. Imorgon går jag första dagen på en tio veckors lång praktik. Jag hamnar på informationsavdelningen på Norrlandsförbundet här i stan och det ser jag fram emot! Söndagskvällen består av soffmys med vindruvor, choklad och lite levande ljus! Söndagsmys!Foto: Jag

Zoom objektiv till salu

2009-01-18 | 14:11:16
Jag har ett canon EF-S zoom 55-250mm 1:4-5,6 IS till salu av den enkla anledningen att det inte passar min 5D utan den passar till Canons digitala systemkameror med halvformat sensor såsom till exempel 350D, 400D, 450D. Men detta var det objektiv som satt oftast på min 350D då det fungerar så bra till det mesta. Porträtt, natur och du kan få fina närbilder också. IS står för image stabilizer vilket betyder att du kan använda långa slutartider utan att behöva ta till stativ. Det finns en knapp som man ställer in om man vill ha den funktionen på eller inte. Ni som är intresserade maila på: jeni_johansson@hotmail.com Det förra objektivet såldes snabbt så det gäller att vara snabb :) Jag köpte det för 2500kr och då jag har använt det rätt flitigt så säljer jag det för 1500kr. Dock är det fortfarande i riktigt bra skick. Här är några exempel på bilder som jag tagit med EF-S zoom 55-250mm


Foto: Jag
Objektivet är sålt

Söndag

2009-01-18 | 13:03:04


Min siss ringde och väckte mig vid elva och beklagade sig över att hon var för hungrig för att sova och för trött för att äta. Då har man problem. Hon tyckte jag kunde lösa dom över telefonen sådär. Efter elva minuters meningslöst snack så var hon redo att somna om, medans jag själv, såklart, inte kunde somna om. Tack siss. :P Så för att fördriva den här morgonen så har jag tittat igenom lite bilder på Bonaparté och Mika, det finns så många på min dator som bara måste upp i bloggen :) Den här är en av dom. Söta Bonaparté :)


Foto: Jag
På bild: Bonaparté

I do

2009-01-17 | 18:59:32


Två olika liv blir ett med en framtid tillsammans framför sina fötter... tills döden skiljer dom åt.


Foto: Jag

Myran pratar

2009-01-17 | 15:44:13


Vilka påhittiga läsare jag har ;P Myran har lärt sig att prata och Veronicas mening tyckte jag passade in riktigt bra till bilden :P Kul och läsa allas förslag, något som roar min lördag lite extra mycket! En annan sak är också att jag nu har 40 stycken som följer bloggen slaviskt genom bloggkoll. You made my day :D Hoppa på tåget ni andra också, jag vet ju att det finns fler därute som tittar in här regelbundet :)


Foto: Jag

Oh denna kväll

2009-01-17 | 13:57:49


Igår blev en riktigt lyckad kväll! B-uppsatsen är över. Finito. Och det var vi såklart tvugna att fira/sörja. Efter fem veckors hårt arbete med blod, svett och tårar så samlades vi några stycken hemma hos Annika och fyllde vinglas lika stora som mitt ansikte. Chipsskålar tömdes och fylldes på nytt, musiken strömmade och några klappa takten medans andra tog rytmen i sina egna höfter och tog plats på golvet. Många skratt senare blev det taxi hem och jag deckade i sängen för att sedan sova som en prinsessa hela natten och vaknade utan baksmällan, sweeet. Idag befinner jag mig i soffan, med pyjamasbyxorna på, en tom ostbågspåse, en mätt mage och underbar musik. This is life!Sannas bilder klara

2009-01-16 | 15:17:04


Då har man blivit klar med Sannas bilder nu också :) Så de ska skickas iväg till både henne och Dorion så dom får se hur resultatet blev. Själv är jag riktigt nöjd och hoppas på fler plåtningar tillsammans. :)


Foto: Jag
Smink & hår: Dorion
Modell: Sanna

Back on track

2009-01-16 | 13:54:56


Känns som att jag börjar komma tillbaka till mitt gamla vanliga jag igen. Det är verkligen en konstig maskin våra hjärtan bor i. Kroppen strejkar direkt när något inte är som det ska. Det är vid de tillfällena som man ska stanna upp och fundera lite på sin livsstil. Så några ändringar bör det bli framöver, hälsan kommer alltid först. Ta hand om den bostad ditt hjärta bor i. Det är de värdefullaste du har.


Foto: Jag

lite obalans

2009-01-15 | 11:33:05


Jag känner mig lite ur form så det kan lätt bli ett eko i bloggen här idag. Men håll till godo, snart dyker bröllopsbilder upp :)

Nothing else matters

2009-01-14 | 20:49:12Och ja, det gör ont, men man är inte en hårding för inget :PNär jag var 13 föll jag för en kille som styrde mig in på hårdrockens väg och den allra första låt jag hörde med Metallica var "Nothing else matters" . Därefter var jag fast, både i Metallica och i killen. Förhållandet varade i två år och under den tiden har jag nog aldrig varit så lycklig och olycklig på samma gång. Texten till låten är den finaste jag någonsin hört och den stämmer så väl in på mina egna erfarenheter. Varje gång jag hör låten tar den mig bakåt i tiden och återupplivar alla minnen från de åren med honom. Så nära mitt hjärta kommer nog ingen komma igen. Så min tredje tatuering var självklar. Och nej, den är inte tillägnad till honom, den är tillägnad till de känslor som jag hade under den tiden. Låten är mer än bara en låt för mig, den fick mig att tänka till, att stanna upp och våga gå min egna väg.

Forever trust in who we are, and Nothing else matters.


Tack Dorion för att du följde med!!! :D


Fyll i bubblan

2009-01-14 | 08:41:16


Efter två dagars ledigt så ska man idag traska tillbaka till miuns lokaler. Examination av B-uppsats står för dörren på fredag och jag har hört att det är bra att läsa på lite tills dess. Under tiden kan ni roa er med att fylla i pratbubblan nedan.


Vad säger myran?

Foto: Jag

Redigering

2009-01-13 | 19:35:44


Jag sitter och gör det sista på bröllopsbilderna från Härnösand innan brudparet ska få se dom, tänkte visa en till bild på Sanna så länge. Visst var det kallt ute men när den här togs så var vi snabbt överens om att det var så värt det :)


Foto: Jag
Smink och hår: Dorion
Modell: Sanna

Bonaparté

2009-01-13 | 15:26:52


Jag hade sällskap inatt, den här underbara hunden sov hos mig :) Nog för att han drog upp mig tidigare än vanligt men var det nästan värt när man vaknar av att han pussar på mig :P Det blev en tur runt sidsjön med Emanuel och Mika imorse också, skönt att röra lite på sig :)


Foto: Jag
På bild: Bonaparté

Priser 2009

2009-01-13 | 12:14:24


Nytt år betyder äntligen lansering utav nya priser! Lite mer att välja mellan, lite mer för pengarna! Med lanseringen av nya priser lägger jag även in en liten rabatt för ungdomar och studenter då jag av egen erfarenhet vet om att man inte har råd med allt det roliga som man vill ha råd med. För bokning av bröllop se prislista på min hemsida: www.fotografmissjeni.se Bokningar görs till min mail: jeni_johansson@hotmail.com Är något oklart så tveka inte att kontakta mig.
  • Är du student (gäller högskola/universitet deltid/heltid eller om du bara läser några kurser) får du 10 % rabatt på valfritt paket. Studentleg skall kunna uppvisas vid fotograferingstillfället.
  • Är du ungdom (18-25 år) får du 10 % rabatt på valfritt paket. Legitimation skall kunna uppvisas vid fotograferingstillfälletAlla priser är inklusive moms.
Innehar F-skattesedel

livstecken

2009-01-12 | 18:30:28


Idag har jag redigerat en himla massa bilder, åkt en sväng till birsta och inhandlat diverse prylar och så har jag varit hundvakt hela dagen och det är jag fortfarande :) Åt lilla Bonaparté. Ikväll blir det CSI med Martin, det blir ett fint slut på måndagen det!


Foto: Jag
På bild: Bonaparté

Sanna

2009-01-11 | 22:21:02


En till bild från plåtningen. Sitter och redigerar lite bilder såhär på kvällskvisten. Det ger mig något annat att tänka på istället för att vara bitter över att det inte blev någon tatuering idag. Imorgon ska jag bli klar med bröllopsbilderna tänkte jag så att brudparet får se dom och så kommer det dyka upp någon bild här också :) How about that!


Foto: Jag
Smink & hår: Dorion
Modell: Sanna

Bakom kulisserna

2009-01-11 | 20:06:40


Såhär såg det ut när jag fotade Sanna :) Dorion var inte bara packåsna utan hon tog lite bilder också :P


Foto: Dorion


Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag fick åka hem lika snabbt som jag fram till tatueraren. Han hade trott det var den elfte februari vi hade bokat in. Missförstånd helt enkelt. Så besviken är jag allt, men imorgon är det jag som traskar ner och bokar en ny tid på ett annat ställe. Jag ska ha min tatuering. Så enkelt är det.

Snödrottningen

2009-01-11 | 15:03:35


Första bild från plåtningen :)


Foto: Jag
Smink & hår: Dorion
Modell: Sanna

Förberedelser

2009-01-11 | 11:50:11


Det blev en riktigt lyckad plåtning igår. Tror nog att alla tre blev nöjda med allas insatser i det hela. Men den som gjorde bäst ifrån sig var ändå Sanna, stod i kylan utan att ge ifrån sig det minsta klagomål. Kommer nog komma upp ett smakprov lite senare idag också :) Men såhär såg det ut när hon blev sminkad. Dorion är grymt duktig!


Foto: Jag

Inför plåtning

2009-01-10 | 09:23:04


Här sitter jag och tuggar i mig lite flingor och yougurt. Foto utrustningen står i hallen och väntar på att bli buren. Jag ska snart gå och möta upp Sanna vid buss stationen för att sedan traska vidare till Dorion där smink, hår och ombyte görs. Jag har en riktigt bra känsla för den här plåtningen. Det kommer bli skitbra :) Bilden nedan är från i somras, tagen med tamrons 90mm macro 2,8 som numera är sålt.


Foto: Jag
Modell: Sanna

Mot logikens alla regler

2009-01-09 | 16:13:59


Kalla mig blåst, men visst är det väl någon mer än jag som rynkar på pannan när man får se detta mitt i norrlands vintern? Det är ju mot logikens alla regler.


Foto: Jag

Tenta - check

2009-01-09 | 09:10:19


Har precis satt mig i skolans datasal där vi har bott med B-uppsatsen dessa fyra veckor. Jag klev upp alldeles för tidigt (för min åsikt) och traskade i mörkret till skolan för att skriva omtenta. Den här gången ska det nog gå vägen. Kändes riktigt bra! Första omtentan jag skrivit under min tid här på universitetet så det var väl på tiden :P Nu är det helg, eller ja, nästan. Ska möta upp mina kära medlemmar och lämna in B-uppsatsen. Sen ska vi fira! Lita på det!   

Såld

2009-01-08 | 20:08:27


Idag sålde jag mitt Tamron objektiv 90mm macro. Jag hoppas att den nya ägaren tar väl hand om det och får många fina bilder :) Själv passade jag på att ta några sista bilder med det imorse innan jag traskade till skolan. Denna gillar jag, välkommen in i min bubbla säger jag bara :P


Foto: Jag

Mission Complete

2009-01-08 | 18:25:16


Idag uppnådde jag mitt mål, jag satte i mina 6mm spiraler i öronen. Now what? :P En tanke om 8mm finns där givetvis, men vi får se hur det urartar sig, först ska jag i alla fall vänja öronen vid dessa. Men I like it!


Foto: Jag
På bild: Jag och 6mm spiralen!

Busy busy, ingen tid att vila

2009-01-08 | 14:53:54


Idag blev vi äntligen klara med B-uppsatsen. Den ska skrivas ut och lämnas in imorgon. Så då blir det lite "after school" med järngänget för att fira att vi överlevt dessa veckor. Men än är det inte över, nästa vecka är det examination. Imorgon har jag tenta så nog måste jag plugga ändå. Helgen är efterlängtad. Mycket roligt inplanerat så det blir inte mycket vila där heller :P Men det kan jag leva med :D

Här är dock en annan som har tid för vila ;)
Foto: Jag

En tredje på gång!

2009-01-07 | 17:49:15


Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Min förkärlek för tatueringar blommar ut på nytt så fort jag ser andras tatueringar, bilder på tatueringar, miami ink eller egentligen vad som helst som har med tatueringar att göra. Jag blir bara så sugen på att göra en till och en till och en till. Och det är precis det jag ska göra på söndag. Min tredje tatuering är bokad och jag längtar som ett barn längtar efter jultomten! Den kommer bli klockren! Texten "nothing else matters" ska stå i nacken i ett script typsnitt. Nedan visas några exempel, den jag har valt finns med. Men vilken det är får ni se på söndag ;)


Finbesök

2009-01-07 | 08:56:13


Igår fick jag finbesök utav Emanuel och hundarna :) Vi låg och snackade lite om allt möjligt och bara va. Det är såna tillfällen man underskattar. Tog lite bilder på hundarna också såklart, men dom kommer upp senare. Nu får Emanuel vara i rampljuset en stund :P Finaste människan jag vet!


Foto: Jag
På bild: Emanuel

Planering

2009-01-06 | 20:46:38


Ja idag blev det då ett möte inför plåtningen som vi ska ha i helgen. Mötte upp Sanna och Dorion vid 4 och då allt annat var stängt så gick vi in och satte oss på donken och snackade :) Kläder, skor, smink, hår och acessoarer diskuterades. Samt plats, tid och allt annat runt omkring. Hade Emanuels digitalkamera med mig så kunde ta lite bilder, men kvalitén får man ju säga vad man vill om :P Detta kommer i alla fall bli klockrent! Finaste acessoarer ska sitta på Sannas huvud på  i form av en tiara :)  Åh, nu längtar jag! Låt dessa dagar gå fort!


Busy girl

2009-01-06 | 12:22:25


Denna dagen består av råplugg och sen ska jag träffa Dorion och Sanna för ett möte utav våran plåtning som blir av på lördag! Så här har jag inte tid att sitta förrän ikväll om ni har tur :P Redigera bröllopsbilder måste jag göra också, jag har snart kommit igenom alla så det dyker nog upp en liten titt så fort brudparet har fått sett dom :) Stay tuned!

I said

2009-01-05 | 17:02:10


Brrr, it's cold up here, there must be 18 minus in the air...


Foto: Jag

Det är alldeles för kallt ute för att ta med kameran ut. Den får vila åtminstone tills på lördag :) Men vinterbilder från förra året har jag massvis utav! :) Ikväll blir det CSI igen och jag hittade MINSTA ostbågspåsen, 450g är väl lagom?

uppe med tuppen

2009-01-05 | 08:34:33


Känns fan inte okej att gå upp tidigt längre. Jag drar mig så länge jag kan. Med tanke på att det är varmt och mysigt under täcket och 18 minusgrader ute så; who can blame me? Det är meningen att jag ska slänga ut en ny prislista helst redan för tre dagar sen. Men på grund av teknik problem så dröjjer det lite till. Men det är på g! Nu måste jag traska till skolan.


Foto: Jag


CSI för hela slanten!

2009-01-04 | 16:22:19


Det blev en kort dag i skolans datasal. Skönt. Sen hann jag med och kika in Emanuels och hans föräldras nya lägenhet. Jag vill också ha en öppen spis! Diskat har jag också gjort och nu väntar ett CSI marathon med klasskamraten Martin. Vänner när dom är som bäst - då går dom 2 km i 18 minusgrader. Det ni.


Foto: Jag

Snödrottningen är korad

2009-01-04 | 09:36:08


Det här kommer bli en lång vecka. Med plugg, plugg och åter plugg. Som tur är har jag något att se fram emot. Den 10:e är mitt datum. Då ska vi nämligen köra plåtningen med temat "snödrottning" :) Modellen är någon som jag fotat förut och ni kanske känner igen henne ni som hängt med ett tag :)


Foto: Jag
Modell: Sanna

En sån där dag

2009-01-03 | 21:11:10


Vet inte hur jag ska beskriva den här dagen riktigt. Jag är trött, less på det mesta och saknar en axel att luta mig mot. Kanske är det vintermörkret som ändå trycker på stämningen lite extra? Eller kanske är det bara något som kommer och går, något som alltid kommer att störa tillvaron bara för att påminna en om att komma tillbaka ner på jorden igen. Vad vet jag. Med nedstämd är jag i alla fall. Känns lite som om all energi sugs ur mig. Jag saknar mina vänner, behöver dom i närheten nu.


Foto: Jag

Rockband!

2009-01-03 | 18:24:09


Igår kväll ringde telefonen lite spontant sådär. Jag blev inbjuden till att lira lite Rockband och dricka öl. Inget en Jeni tackar nej till direkt. Första gången jag spelade Rockband och jag ägde alla andra på trummorna, haha :D Blev även lite spel med sån där grej som man får stöt utav om man inte trycker i tid. jag visste inte att jag kunde göra kullerbytta fortfarande, meeeeeen det kunde jag! Haha. Vid tolv drog resten ut på krogen och jag drog hem. För det är nämligen så att Jeni har suttit i skolan hela dagen sen tio imorse. B-uppsats är satans påfund! Det är fan tur att gruppen jag jobbar med är så härliga att umgås med så lite lekstuga då och då livar upp det hela :P


As I pray

2009-01-03 | 02:53:14


I turn my face
Against the sun
and I wish my heart could burn

Force my eyes
to open wide
God you made me cold inside

A stone of ice
is what you gave
inside of me inside of lies

I cannot cry
I've never done
and my queastion now is why


Ibland, som just i denna stund, känner jag bara att det kvittar, men gör det verkligen det?

Hundvakt

2009-01-02 | 17:11:57


Idag är jag hundvakt igen :) Familjen Allberg är mitt uppe i en flytt så jag ställer mer än gärna upp och tar hand om dessa små troll så länge det behövs :) Har precis varit ute på en lång promenad och nu ligger dom och sover. Det är så mysigt att ha dom här :) Kvällen spenderas tillsammans med hundarna och en hel del plugg. Dags att ta tag i B-uppsatsen igen, sista rycket nu!
Foton: Jag
På bild: Bonaparté och Mika

Back to reality

2009-01-02 | 12:13:53


Så börjar vardagen komma igång igen, efter en storslagen fest ska man nu åter till sina jobb och skola. För mig gäller det sist nämnda. Men innan jag drar mig tillbaka in i vardagsrutiner igen så måste jag visa upp lite bilder från vårat firande i norrköping. Bilderna är från diverse olika kameror :)


Tolvslaget

2009-01-01 | 17:19:15


Nu är jag på väg hem igen. Gårdagskvällen blev precis som jag trodde den skulle bli. Klockren :) Riktigt kul gäng det där och ser fram emot nästa gång vi ses igen! Massvis med bilder finns hos diverse olika kameror. Dock hade jag bara med mig Emanuels digitalkamera så jag åstadkom inte så mycket bildmässigt. Två videon hamnade också i kameraminnet. En kort sammanfattning av kvällen skulle nog låta något i stil med; God mat, mycket skratt, En hel del starka drycker, härligt sällskap, fyrverkerier, utgång, shots, skratt och vi dansade tills fötterna värkte. Tack alla inblandade och tack Erik som höll i kalaset hemma hos sig :) Hoppas ni hade en riktigt trevlig nyårsafton också :)

Lite av folket innan tolvslaget

Foto: Jagbloglovin