Valborg!

2010-04-30 | 10:36:39


Jag sitter och försöker få i mig lite frukost. Natten var snål med sömnen och morgonen började alldeles för tidigt. Här har vi sprungit runt och packat och gjort oss klara för att åka till Dalarö och fira Valborg med grillning och trevligt sällskap. Snart går lasset! Jag hoppas ni får en fin Valborg!


Foto: Jag - 09


Träning ger färdighet

2010-04-29 | 15:18:04


Igår kväll satt jag och spelade lite poker för att ladda inför Poker-DM på lördag. Jag provade lite olika spelsätt för att se vilket som passar bäst. Agressivt, passivt, löst och mycket bluffande. Vilket av spelsätten jag väljer är såklart inget jag avslöjar nu! Har nog inte bestämt mig än heller. Svenska Spel erbjuder många olika nivåer och olika antal personer vid bordet så det ger en bra grund att träna in sig på. Träning ger färdighet och oavsett spelsätt så kommer jag vara taggad på lördag!

Torsdag

2010-04-29 | 11:21:37


Jag sitter med företagsekonomiböckerna i knät och går igenom begrepp såsom interimsskuld, upplupna kostnader, och realisationsförlust bland annat. Näst sista tentan är på ingång och jag är fast besluten att klara den. Imorse passade jag även på att se vad 40D:n går för vid macro fotografering och här är resultatet.

Foto: Jag
Bild: Orkidé
Utrustning: Canon eos 40D + Canon EF 100mm 2,8 Macro


Halva veckan

2010-04-28 | 15:31:13


Morgonen har bestått av plugg, det blir en del sånt nu samtidigt som examen närmar sig. Men på något sätt gillar jag det. Ironiskt att man ska börja gilla plugget när man snart går ut. Eftermiddagen kommer pendla mellan svenska spel och företagsekonomiböckerna. Bra mix!


Foto: Jag
Bild: Utanför Mittuniversitetet, Sundsvall


Fotoskola - Vitbalans

2010-04-28 | 10:11:08


Vad gör egentligen vitbalansen? Vitbalansen är till för att få vita områden att se vita ut. Normalt sett så ger auto inställningen en korrekt vitbalansering men ibland ser inte färgerna naturliga ut. Så man kan även ställa in vitbalansen manuellt för att passa den aktuella ljuskällan man har. Fotar man i RAW-format så kan man påverka vitbalansen i efterhand. Men du kan även påverka den redan när du tar bilden och på så sätt spara lite tid i efterbehandlingen.

Det finns olika inställningar för vitbalansen på digitala systemkameror: dagsljus, skugga, moln, glödlampa, lysrör, blixt och egen.

Jag fotar oftast utomhus och eftersom jag fotar i skuggan så ställer jag in vitbalansen på skugga eller moln. Dessa två inställningar har en färgtemperatur som matchar till stor del den aktuella färgtemperaturen du ser när du är utomhus. Vilket gör att de färger du ser i kamerans sökare blir också närmast de färger som du ser när du har tagit bilden. För den som inte är så inne på efterbehandling eller fotar i raw så är det enkelt att ställa in vitbalansen manuellt på detta sätt. Nedan jämför jag fem av inställningnarna. Blixt och egen vitbalans tas ej upp.

Bilderna nedan visar att skugga och moln visar den bästa färgtemperaturen.


Baby Jin

2010-04-27 | 20:08:37


I söndags när Dorion sminkade Viktoria så tog jag en del behind the scene bilder, men jag passade även på att leka lite med baby Jin. Sötaste ungen i Sundsvall!

Foton: Jag
Bilder: Jin
Utrustning: Canon eos 5D + 50mm 1,4


Jag har blivit med ny kamera

2010-04-27 | 17:57:08


Eller ja, en ny reservkamera i alla fall! Idag tog jag emot ett paket där en Canon eos 40D låg och väntade på mig. Nu kan jag äntligen låta 350D gå i pension och 40D:n får ta över platsen som reservkamera! Jag har hunnit känna och klämma lite på den och min trogna 5D fick stå modell när testbilder skulle tas. So far, so good!

Mer utförliga åsikter om den dyker upp nästa vecka då jag har provat den lite mer ordentligt!


Foto: Jag
Bild: Min trogna följeslagare Canon Eos 5D
Utrustning: Min nya reservkamera Canon eos 40D + 50mm 1,4


Registrering - check

2010-04-27 | 11:22:31


Nu har jag anmält mig till Poker-DM på Svenska Spel. Igår kändes det rätt lugnt när jag såg att det var 19 personer anmälda i Västernorrland. Nu är det 26 anmälda och prispotten ökar rejält. Nu börjar det känns som en stor turnering och därmer kommer väl pokernerverna fram lite mer också. Men det ska bli riktigt kul att slåss om titeln! Jag är laddad! Den 1:a maj är det MissJeni som ni ska hålla tummarna på alltså ;)


Printscreen från Svenska Spels pokerklient, Poker-DM, anmälan i Västernorrlands län.


Viktoria III

2010-04-27 | 09:08:53


Jag blev väckt av att min rocker ringde. Alltid lika mysigt att få höra hans röst på morgonen. Nu har jag tagit plats framför nyhetsmorgon och ska kickstarta dagen med plugg. Bloggen startar dock dagen med en helt underbar bild på Viktoria. Det är nog omöjligt att välja ut en favorit, men den här sticker ut lite mer än dom andra tycker jag. Jag har även lagt upp några på hemsidan, där hittar ni även bilder på Paulina.

Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion
Modell: Viktoria
Assistent: Elin
Utrustning: Canon Eos 5D + 70-200mm 2,8L USM + reflexskärm silver/vit 107cm


Viktoria II

2010-04-26 | 15:00:51


Jag har tillbringat dagen till plugg. Nu belönar jag mig själv med att redigera några bilder på Viktoria.


Foton: Jag
Smink & Hår: Dorion
Modell: Viktoria
Assistent: Elin
Utrustning: Canon Eos 5D + 70-200mm 2,8L USM(översta bilden)50mm 1,4 (nedre)


Jag blev utvald!

2010-04-26 | 11:44:53


Igår fick jag besked om att jag är en av de tio bloggarna som blogg.se har valt ut att delta i Poker-DM i samarbete med Svenska Spel. Det känns riktigt kul och nu jäklar ska jag bevisa vad Västernorrlands brudar går för! Självklart får ni följa med på min resa här på bloggen! Måste nog ladda upp med en liten turnering :)


Printscreen från när jag skrev om att jag anmält mig till blogg.se:s samarbete med Svenska Spel.
Behind the scene - Viktora

2010-04-26 | 09:04:51


Medans Dorion stylade Viktoria så passade jag på att ta lite bilder.


Foton: Jag
Bilder: Dorion stylar Viktoria
Utrustning: Canon eos 5D + 50mm 1,4


Viktoria I

2010-04-25 | 22:12:11


Två bilder handplockade från dagens plåtning. Viktoria är vacker!

Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion
Modell: Viktoria
Assistent: Elin
Utrustning: Canon Eos 5D + 70-200mm 2,8L USM + Reflexskärm silver/vit 107cm


Nailed it!

2010-04-25 | 17:54:11


Min rocker har precis åkt mot huvudstaden för en veckas jobb och jag sitter och kollar igenom bilderna från dagens plåtning. Jag får bara fram korta ord såsom: "W-A-O-W", "vackert" och nailed it! Bara för att få er att förstå vad jag pratar om så bjuder jag på testbilden. Den bilden där vi inte bryr oss om något annat än just ljuset. Vilket vackert ljus! Ingen kunde ha gjort sminket och håret bättre än Dorion. Hon är bäst! Elin, min rockers syster följde med och assisterade med reflexskärmen vilket gjorde arbetet mycket enklare! Fler bilder dyker upp senare!

Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion
Modell: Viktoria
Assistent: Elin
Bild: Testbild av ljuset inför porträttfotografering


Plåtning i vårsolen

2010-04-25 | 09:34:25


Om en timme ska jag bege mig till Dorion, där möts jag upp av Viktoria som ska ställa sig framför min kamera igen! Sist vi fotade så hade vi strålande vinterväder, idag är det strålande vårväder! Dorion kommer fixa smink & hår, sen bär det iväg till landet och min magkänsla säger att det kommer bli riktigt bra!

Foto: Jag
Modell: Viktoria Möller
Bild: Porträttfotografering, 100213, Sundsvall


Vårtecken

2010-04-24 | 18:56:57


I utkanten av skogen hittade jag mina första tussilagon för året, självklart var jag tvungen att föreviga detta enkla vårtecken på bild. Nästa gång ska jag komma ihåg att packa ner macro objektivet också.

Foto: Jag
Utrustning: Canon Eos 5D + 70-200mm 2,8L USM


location, location, location

2010-04-24 | 16:10:27


Idag har jag och min rocker varit ute och tagit vara på finvädret vi har! Han rekade inför bäverjakten som han nu åkt iväg på och jag hittade en riktigt bra location för morgondagens plåtning. Vad säger du Viktoria? Kan detta vara något? :)

Foton: Jag
Utrustning: Canon Eos 5D + Tamron 28-75mm


Ser du skillnaden?

2010-04-24 | 11:56:56


Elin Ivemo skrev igår ett riktigt bra inlägg om fullformatshetsen. Alla vill numera ha en dyr och proffsig kamera för då tar man automatiskt bättre bilder. Elin visar hur fel det tänket är. Hon har tagit samma bild med tre olika kameror. En canon eos 350D, en canon eos 40D och en canon eos 5D markt II. Gå till inlägget och kolla om du ser vilken kamera som tagit vilken bild? Klicka här för att komma till inlägget. Mycket läsvärt!

Själv hade jag min Canon eos 350D i 3 år innan jag bytte upp mig till min nuvarande Canon Eos 5D. För att ta bättre bilder måste du lära dig kameran. Ha tålamod, bättre utrustning betyder inte bättre bilder. Den ger dig bättre förutsättningar om du kan hantera den.

Foto: Matilda
Bild: Jag med min Canon Eos 5D


Ibland kommer känslan

2010-04-23 | 13:10:10


Ett ständigt återkommande obehag som trycker i magen. Febrilt försöker jag tänka på annat och ibland lyckas jag förtränga. Men undermedvetet så funkar det inte att förtränga saker, dom dyker upp ändå, till och med i drömmarna. Jag pratar i gåtor, jag vet. Men jag kan inte tala klarspråk, hela grejjen går ut på att ingen vet. Ingen vet vad jag tänker på och så bör det förbli tills jag har hittat en lösning.

Foto: Jag


home sweet home

2010-04-22 | 18:31:31


Efter en fyra timmars biltur så har jag åter igen hamnat i den lägenhet där jag trivs bäst. Våran. Men jag blev ensam lika snabbt som vi kom innanför dörren då min rocker begav sig ut på landet och jag är alldeles för trött för att göra sällskap. Kvällen kommer nog bestå av att poppa lite popcorn och slänga mig i soffan och zappa fram något lämpligt program, eller hockeyn, nu när man sett från slutspelet vore det dumt att sluta nu.

Foto: Jag


Läsarfråga - Tips till bröllopsfotografering

2010-04-21 | 13:47:43


Fick en fråga av Michaela: "Härliga bröllpos bilder! har du några bra tips när man skall fota i kyrkan? skall nämligen ut på mitt första foto uppdrag i kyrkan. nämligen bröllop. fasen behöver alla tips! :D"

Jeni svarar: Först och främst: det finns inga rätt och fel! Det är de som är så underbart med fotografering. Man måste få prova sig fram till det som känns bäst. Sen finns det såklart några grundnormer som man kan tänka på. Jag minns mitt första bröllop och hur nervös jag var och febrilt letade efter tips att tänka på! Men alla fotografer tänker nog på olika saker, så här kommer mina personliga tips!

Två kamerahus:
Ha med dig två kamerahus under vigseln så du kan ha två olika objektiv på och byta kamera när du vill ha en annan bild. Ett zoom och ett fast brukar jag köra med. Detta tycker jag är bra då man inte hinner springa och byta objektiv under en vigsel. Gör du det så kan du missa värdefulla ögonblick.

Viktiga bilder att komma ihåg:
Under vigseln är det väldigt viktigt att man är med och fotar ringbytet och kyssen. Det låter självklart men det är lätt att missa då man inte riktigt vet när ringbytet sker eller hur lång kyss brudparet bjuder på. Så det gäller att vara snabb och uppmärksam på vad prästen säger också.Extern Blixt:
Är det dåligt med ljus i kyrkan så prata med brudparet och prästen hur dom ställer sig till att använda blixt under vigseln. Det har aldrig hänt att jag inte har fått använda extern blixt där det har behövts men fråga alltid. Det finns präster som inte gillar att det blixtrar av olika skäl. Vissa kyrkor är dock väldigt upplysta och då behöver man ingen blixt alls. Då räcker det att höjja isot mellan 350-400 ungefär (Kom ihåg att dra ner isot när du går ut från kyrkan sen).

Fånga ögonblick:
Även om vigseln och brudparet är i centrum så försök att fånga dem speciella ögonblicken som dyker upp. Barn är oberäkneliga på ett underbart sätt :)Rörligheten:

Jag har alltid en konsultation med brudparet då vi ses i kyrkan och går igenom hur allt kommer ske. Då får man även en bra bild på vart man kan röra sig någonstans utan att störa under vigseln. Hemligheten är att du ska vara på plats utan att synas!

Vinklar:
Även om många är inne på klassiska bilder så försök tänka nytt! Prova lite nya vinklar och få ett helt nytt perspektiv. Nytänkande bilder kommer man långt med!

Hoppas dessa tips hjälper er på traven att fota i kyrkan, kom även gärna med egna tips på hur ni andra brukar göra :)


Jessica II

2010-04-21 | 09:43:36


Några fler bilder som togs i måndags. I helgen väntas två fotograferingar, en möhippa och en porträttfotografering. Det ser jag fram emot!

Foto: Jag
Bilder: Porträttfotografering till Jessicas företag


Poker DM 2010

2010-04-20 | 13:35:38


Poker DM 2010 hålls på Svenska Spel och nu ingår dom ett samarbete med blogg.se där dom söker efter tio stycken som vill vara med och blogga om upplevelsen. Ni som har hängt med mig länge vet att jag har spelat poker till och från sen 18-års åldern och nu även börjat gå på Casinot här i Sundsvall.

Så jag kände mig lite extra träffad när jag såg inlägget på blogg.se:s förstasida. Självklart har jag skickat iväg en anmälan om att få spela Poker DM 2010 och jag hoppas verkligen att jag får en plats! Man kommer alltså kombinera bloggen och pokern. Så som jag gör precis just nu! Håll tummarna!

Bild: Printscreen, just nu: Spelar poker och bloggar


Sica

2010-04-19 | 22:08:21


Idag var min syster på snabbvisit här på Dalarö och vi passade på att fota lite bilder till hennes hemsida (Your Closet) Vi tog även lite porträttbilder när solen var på väg ner. Jag stör mig som fan på stolpen, synd att solen inte kunde flytta på sig, men jag gillar ljuset, så bilden får godkänt i alla fall.

Foto: Jag

Bild: Systern


Ny webbutik, Your Closet

2010-04-19 | 13:57:58


Nu finns det en ny webbutik som säljer vintage och second hand kläder. Jag har varit med och fotat några av bilderna till hemsidan.

Det finns så många sätt att hitta fynd från budgetkedjorna och idag finns många butiker på nätet som utmärker sig att sälja second hand, men det är här ni ska känna att den största skatten finns. Inget plagg är nämligen det andra likt! Your Closet är din skattkammare på nätet! Kika in på www.yourcloset.se för att läsa mer!


95 år and still going strong

2010-04-19 | 09:52:27


I lördags firades min farmor som fyllde 95 år i torsdags. Vilken klippa hon är och det var en så trevlig dag då nästan alla från pappas sida var med. Mina två systrar som bor i Stockholm ser jag inte så ofta och det gjorde dagen lite extra rolig.

Världens bästa farmor, 95 år!

 

Pappa och Farmor, allvarligheten går i släkten ;)

 

Mia (syster) och Linn (Dotter till andra systern Lena)

 

Linn hänger med hennes moster Jessica (min tvillingsyster för er som inte ser det :P)


Hela gänget! Den enda som saknades var min syster Carina!

Fr.v  bakre raden: Ove (Lenas sambo), Linn (Lenas dotter), min rocker, Mia (Min syster)
Fr.v främre raden: Adam (Lenas son), Min pappa, Barbro (Pappas sambo), Lena (Min syster) & Marcus (Jessicas sambo)
Sittplatser fr.v. Farmor och Jessica


365 dagar

2010-04-18 | 14:46:15


Idag är det ett år sen jag fick börja kalla min rocker för min. Vi träffades i slutet på mars första gången och sen dess var det han och jag. Nu har det gått ett år. Ett år med min kärlek och min bästa vän. Jag hoppas att det här året bara är början på fler underbara år tillsammans.


Jag och min älskade sambo!


Cosmic bowling

2010-04-16 | 23:10:43


Igår anlände jag till hemstaden Västerås där jag tillbringar helgen. Ekot i bloggen kommer lite av sig själv då det finns så mycket annat som pockar på min uppmärksamhet. Tid med familjen till exempel. Idag har jag fotat lite i en ny bowlinghall som startat upp här i Västerås. Första gången jag fotade den typen av bilder men jag tycker många blev bra! Blir man inte lite sugen på att bowla då? ;)


Foto: Jag
Bild: från Aros funhouse, ny bowlinghall i Västerås, 100416


Ny bröllopsbokning!

2010-04-15 | 12:48:11


Imorse ringde klockan mycket tidigare än vanligt, man blir lite för bekväm med antal timmar sömn när man pluggar distans. Men idag hade jag ett möte vid tio så jag sprattlade upp klockan 8 för att packa och städa lite innan dom kom. Klockan tio ringde Stefan och Marie på dörren med sin otroligt söta son! (Jin är inte ensam om att ha långa ögonfransar som bebis längre)

Det var ett givande möte och dom var väldigt engagerade i fotograferingen, vilket jag tycker är riktigt roligt! Innan dom åkte så bokade dom in mig som fotograf till deras bröllop och jag känner på mig att det kommer bli hur bra som helst! Marie gav mig väldigt fina ord, såna som stärker ens självförtroende på att man har valt rätt väg. En väldigt bra start på dagen med andra ord :)

Foto: Jag

Bild: Från Mats & Evas bröllop - 09, Sundsvall


Bara ändå

2010-04-14 | 18:55:30


Jag har suttit och slitit mitt hår inför sista uppgiften i kreativt idéskapande. Vi ska komma med en idé. Vad som helst, som inte redan finns. Visst låter det enkelt? Synd bara att man lever i en värld där det mesta redan finns. Jag har även bokat min tågbiljett till Västerås där jag ska tillbringa närmaste dagarna från och med imorgon. Nu ska jag fortsätta slita mitt hår och leta efter något som ännu inte finns. Någon av er som har en idé? Anyone?

Tills vi hörs igen får ni en skön bild från min plåtning med Paulina, hennes kompis promenerade förbi och ville vara med på kort. Medan jag försökte få grabben att skratta så lyckades Paulina med att få mig att skratta :P

Foto: Jag

Bild: Paulina, med vän


Presentkort

2010-04-14 | 12:05:44


Idag har jag gjort ett presentkort till Victoria Johansson, hon vann det i en utlottning i min grupp på facebook som jag hade under min födelsedag. Vill du också få chansen att vinna ett presentkort? Då borde du också gå med, där har du även chansen till exklusiva erbjudanden. Klicka på presentkortet för att komma till min grupp på facebook.


nytt i headern

2010-04-13 | 23:56:26


Kände att jag var tvungen att släppa taget om vintern nu när våren faktiskt är på ingång, så en ny header fick ersätta looken här inne. Just ja, pokern gick fint, klev ut från svenska spel med en hundralapp extra i fickan! Många bäckar små. Nu blir det bedtime!


Tävling hos Dorion - Vinn sminkpenslar

2010-04-13 | 22:11:05


Dorion har en tävling där man kan vinna detta borstset från kosmetikan. Självklart vill jag ha ett så jag provar lyckan! Gör det du med!


Let´s play

2010-04-13 | 17:39:49


Dagen har inte varit lika produktiv som gårdagen, men ibland får man lata sig också. Nu tänkte jag sätta mig vid ett pokerbord och vinna lite pengar. Det gick ju så bra sist...

Bild: Min vinst från en turnering på casino cosmopol :)


The sun is shining and so are you

2010-04-13 | 11:04:52


Foto: Jag
Bild: Maria & Erik, Pre-wedding, 100410, Sundsvall


Maria & Erik II

2010-04-12 | 15:26:01


Några fler bilder på Maria och Erik, så fina tillsammans :)
Foton: Jag
Bilder: Maria & Erik, pre-wedding, Sundsvall, 100410


Adobe photoshop CS5 är här!

2010-04-12 | 09:50:27


Idag överöstas min twitterlista med information om photoshop CS5 som visar sig för världen idag. Jag har sen tidigare CS3 och inte haft några större anledningar att uppgradera. Men nu.. nu kanske jag får tänka om.

Läs mer om phtooshop CS5 här!


Skärmdump av mitt photoshop CS3


Godmorgon världen

2010-04-12 | 08:33:34


Jag försöker kvickna till med hjälp av en kopp té och nyhetsmorgon på tv, även om jag inte riktigt har vaknat till liv ännu. En morgontrött människa, det kännetecknar mig ganska bra. Men det är bara att kicka igång dagen då jag har rätt mycket att göra.

Foto: Jag


Camilla & Mattias Pre-wedding II

2010-04-11 | 23:49:16


Jag har suttit och sträckredigerat bilder från dagens möte med Camilla och Mattias. Jag har en del kvar att göra, men är man effektiv så går det undan! Det kändes så otroligt bra idag och när Mattias påpekade att dom valt rätt fotograf så fick jag en liten ego-boost. Den här sommaren kommer bli den bästa!


Foton: Jag
Bilder: Camilla & Mattias, pre-wedding, 100411, Torpshammar
smink & hår: Dorion Chang


It´s a beutiful day!

2010-04-11 | 20:03:02


Vilken härlig dag det har varit! Bortsett från att min rocker har åkt till Stocholm efter nästan två månader hemma så har jag haft en riktigt bra dag! Vid halv 4 åkte jag hem till Dorion som var i full gång med att sminka blivande bruden, Camilla och hennes blivande make Mattias. Efter ett kanonjobb hos Dorion så for vi vidare till Torpshammars Herrgård där vigseln kommer hålla till och jääääklar vilket underbart ställe! Jag blev helt såld och gick lös med kameran. Camilla och Mattias var väldigt avslappnade och det syns att dom har roligt tillsammans! Jag ser fram emot dagen D då det är på riktigt!

Foto: Jag
Smink & Hår: Dorion Chang
Bild: Camilla & Mattias, pre-wedding, Torpshammar, 100411


Söndagsmorgon

2010-04-11 | 11:09:52


Min rocker ligger kvar i sängen och jag slötittar på nyhetsmorgon och funderar på att göra en kopp té. Utanför fönstret skiner solen på blå himmel och termometern når upp till 13,4 grader. När min rocker har kommit upp ska jag se om han är sugen på årets första mjukglass på stan.

Foto: Jag
Saturday, I love you like gold

2010-04-10 | 19:57:30


En helt underbar vårdag. Solen skiner på blå himmel i Sundsvall och termometern har nått upp till ett tvåsiffrigt tal under dagen. Även om graderna har smygit sig ner nu så är det fortfarande strålande väder och humöret går därefter. Under eftermiddagen var jag och träffade Erik och Maria som ska gifta sig i sommar. Det kändes riktigt bra och dem är två trevliga människor som är så fina tillsammans!

Dom ville också ha en provfotografering så vi tog några bilder och jag konstaterade snabbt att Marias hår är vackert och att dom tillsammans blir väldigt fina på bild! Något som Maria varnade mig för innan vi började, själv bad jag om bevis och ja, ni ser ju själva. Dom blev himla bra på bild!

Foton: Jag
Bilder: Maria & Eriks pre-wedding session, 100410, Sundsvall


Paulina III

2010-04-10 | 11:56:02


Ni verkar gilla bilderna på Paulina, så här kommer det några fler! Idag ska jag träffa ett blivande brudpar som jag ska fota i sommar. Det blir även en provfotografering så det kan dyka upp någon bild här lite senare. Nu borrar jag ner huvudet i kurslitteraturen igen.

Foto: Jag
Modell: Paulina Allberg
Utrustning: Canon Eos 5D + 50mm f1,4

 

Foto: Jag
Modell: Paulina Allberg
Utrustning: Canon Eos 5D + 70-200mm f2,8L USM

Foto: Jag
Modell: Paulina Allberg
Utrustning: Canon Eos 5D + 70-200mm f2,8


flower power

2010-04-09 | 17:28:13


Fick väldigt fina blommor igår av både min rocker, hans familj och av Helena och Anders och självklart var jag ju tvungen att fota dom lite.


Foton: Jag


Sleeping beuty

2010-04-09 | 13:48:30


Foton: Jag

Bilder: Sovande Jin


Gårdagen i text och bilder

2010-04-09 | 11:54:41


Min födelsedag igår blev väldigt lyckad! Min fina sambo gav mig blommor och ett presentkort på en av mina favoritbutiker, pleasure här i Sundsvall. Vänner och familj ringde, smsade och använde teknikens under facebook för att gratulera mig. Min bästaste vän bjöd även på körsång i telefonen för mig. Morgonen bjöd även på en till bröllopsbokning.

Jag bakade min egna tårta som toppades av det jag gillar mest, choklad! Sen kom de gäster på löpande band och lämnade fina presenter. Mot kvällskvisten förflyttades kalaset till Casinot och en pokerturnering som jag kom tvåa i och blev 1100kr rikare. Ett perkfekt avslut på en perfekt dag! Bilder finns i överflöd, några ser ni nedan.

Tack alla som var med under dagen och gjorde min födelsedag till den bästa!

Ingen vanlig dag!

2010-04-08 | 11:44:35


För idag är det min och syrrans födelsedag :D Dagen kunde inte börjat bättre. Mysmorgon med sambon, en bröllopsbokning, körsång i telefonen och ett antal gratulationer via facebook, sms & telefon. Nu bakas det tårta för fullt och det kommer nog säkert dyka upp bilder från dagen imorgon eller så. Men här har jag inte tid att sitta mer!

Foto: Jag

Bild: Jag :)


Paulina II

2010-04-07 | 18:06:11


Jag försöker alltid överträffa mig själv vid varje plåtning jag gör. Det är så man utvecklas och blir bättre, när man siktar mot högre nivåer. Här kommer två bilder från dagens plåtning som jag tycker visar just det - utveckling.


Foto: Jag
Modell: Paulina Allberg
Utrustning: Canon Eos 5D + 70-200mm 2,8L USM


Porträttfotografering - Paulina

2010-04-07 | 15:01:00


Jag har precis kommit in efter en timmes porträttfotografering med Paulina mitt i city här i Sundsvall. Det var minst sagt en skitkul timme! Paulina är en riktigt skön brud och mitt intryck av henne är att hon gör som hon vill, säger vad hon vill och lever i nuet. Fullt engagemang blandat med en hel del humor och mycket skratt blev våran timme bland det roligaste och bästa jag gjort! Kameran älskar Paulina och Paulina älskar kameran. Perfect match ;)

Jag har en hel del jobb framför mig nu kan man ju lugnt säga :)

Foto: Jag

Modell: Paulina Allberg

Utrustning: Canon Eos 5D + 70-200mm 2,8L USM


Läsarfråga - Provfotografering

2010-04-07 | 11:31:45


Michaela D hade en fråga angående pre-wedding sessions så tänkte ta upp det.
"Hur gör du med bilderna som tas under testfotograferingen?
Får kunden dem också eller hur gör du? :)


Svar: Jag gör som med andra fotograferingar, skapar ett bildspel och
skickar till kunden. Därefter får dom välja ut tre stycken 10x15cm utan
extra kostnad. Vill dom ha flera så får dom efterbeställa :)

Foto: Jag
Bild: Sandra & Martin Pre-wedding session, 100403, Sundsvall


Bara några timmar till...

2010-04-07 | 10:51:01


Av någon konstig anledning så har jag haft svårt att sova två nätter i rad. Klockan passerade 00:20,02:35, 03:30, 05:30, 06:00 och 08:30 innan grannarna gjorde sig påminda med sitt bygge klockan 10. Då gav jag upp idén med att sova och klev upp. Så nu är det bara att ta tag i dagen. Idag finns det en del saker på min att-göra-lista. Först ut är lite frukost i magen, några rader i kurslitteraturen och sedan ner på stan för en plåtning med Paulina.

Foto: Matilda
Bild: Jag med min babe!


Därefter blir det lite shopping i gröna butiken, en sväng ut till landet och sedan hem för att fortsätta storstädningen som påbörjades igår. Imorgon är en lite speciell dag :)

Easter is over

2010-04-06 | 15:45:19


Foto: Jag


Sandra & Martin - Favorit

2010-04-05 | 13:14:04


Det här är min personliga favorit från lördagens fotografering med Sandra & Martin. Jag älskar den röda väggen och kontrasterna.

Foto: Jag
Bild: Sandra & Martin, pre-wedding, Sundsvall, 100403Idag är det sista röda dagen innan påsken har gjort sitt för detta år. Själv sitter jag med näsan i kurslitteraturen och pluggar marknadsföring. Det går rykten om att det blir hockey och poker ikväll så kurslitteraturen hänger med tills dess.

Sandra & Martin III

2010-04-04 | 12:41:22


Foton: Jag

Bilder: Sandra & Martin, pre-wedding, Sundsvall, 100403


Sandra & Martin II

2010-04-03 | 22:00:19


Två till bilder från idag som jag tycker mycket om och det finns många fler.

Foton: Jag

Bilder: Sandra & Martin, pre-wedding, Sundsvall, 100403


Pre-wedding session I

2010-04-03 | 14:01:08


Jag är precis hemkommen från en konsultion med Sandra och Martin. Jag ska fota deras bröllop i juli men då dom bor i Malmö så träffades vi redan nu då dom inte är här så ofta. Vi fotade även en pre-shot, vilket kort och enkelt är en provfotografering. Det är många fotografer som använder sig av provfotograferingar och jag tycker det är väldigt bra. Paret får en inblick i hur jag jobbar, får se hur resultatet kan se ut och samtidigt lära känna mig bättre. Många tycker det är jobbigt att stå framför kameran så detta är ett bra sätt att känna på hur det känns inför den stora dagen :)

Sandra och Martin är ett väldigt vackert par och dom sa att det kändes bra med mig som fotograf. Något man alltid blir glad av att höra inför en sån viktig fotografering :) Vi hann ta 99 bilder under en kvart och många blev väldigt fina. Den där röda träväggen kommer få följa med även på bröllopsdagen!

Foton: Jag

Bilder: Sandra & Martin, Pre-wedding session, Sundsvall, 100403


Rise and shine!

2010-04-03 | 10:38:24


Även om det är en disig morgon jag vaknar upp till så kan jag inte låta bli att må sådär extra bra idag. Första konsultionen inför bröllopssäsongen inleds idag! Vi ska även köra en pre-shoot och det ska bli riktigt kul då det är första gången jag använder mig av det konceptet. Det verkar vara uppskattat också :)

Sen vet jag av egen erfarenhet att disiga dagar ändå kan ge underbara bilder!

Foton: Jag

Bilder: Från Anders & Beatrize bröllop, Sundsvall - 09


Långfredag

2010-04-02 | 21:15:57


Dagen har bestått av alldeles för många timmars sömn (härligt att skämma bort sig ibland), fika och mys med katterna på landet. Kvällen spenderas hemma i soffan, min rocker spelar Xbox och jag sitter bredvid och ska påbörja en pokerturnering med ca 200 spelare. Ni håller väl tummarna? :)

Foto: Jag

Bild: Min rocker


Glad påsk!

2010-04-02 | 19:20:37


Sånt som påminner en om att påsken har kommit på besök; gula tulpaner och lösgodis. Glad påsk alla läsare!

Foton: Jag


Tidsfördriv i photoshop

2010-04-01 | 16:07:13


Sambon är och tränar, jag skulle egentligen läsa lite kurslitteratur men fastnade i photoshop magasinet istället. En tidning som tar upp olika tips och tricks i photoshop. Så ja, jag tog fram två bilder som jag fotade i Hallsta senaste och lekte lite med det istället :) Till dessa bilder har jag endast använt mig av verktygen kurvor och smart sharpen.

Foto: Jag

Bilder: Min sambo i Hallstahammar


Pytteland

2010-04-01 | 11:40:33


Foton: Jag
bloglovin