6-månaders kontroll & vaccination

2014-01-28 | 13:18:40


Idag har vi varit till BVC för läkarkontroll och vaccinering. Vi valde att bara ta en spruta och den gick jätte bra. Lucas moster var med som stöd då jag är alldeles för blödig för att se Lucas få ont. Men han tog det bra, ett litet pip bara sen var det över. Allt annat såg också bra ut. Min duktiga kille! Läkaren blev lite förvånad också när han fick veta att Lucas redan kryper och står. 
 
Vikt: 7535 gram
Längd: 68,8cm
Huvudomfång: 45,4cm
 
 

livet som småbarnsförälder

2014-01-25 | 19:21:06


Att vara mamma är förutom sömnlösa nätter, bland det bästa man kan vara med om. Ibland kommer jag på mig själv med att fastna med blicken på Lucas och bara titta på honom och le för mig själv och känna att jag är så lyckligt lottad som har fått just honom. Som idag när jag städade och Lucas satt och lekte för sig själv med en kartong helt tyst och snällt hela tiden. Hjärtat smälter.  
 
Vår älskade skatt.
 
 

Gåstol

2014-01-22 | 13:12:15


Lucas har fått hem en gåstol från en av sina mostrar. Även om det är mycket roligare att stå mot möbler eller klättra på mamma och pappa så funkar det att sitta i den några minuter i alla fall. Sen gör det inget att det går lite saktare att ta sig framåt i den än när han ålar eller kryper.
 
 
 
 

En liten fotograf på bild

2014-01-20 | 20:13:44


Idag skickade Hans lite bilder till mig från förra helgen då vi fotade ett bröllop tillsammans i Falun. Jag lyckades visst också hamna på bild. Kanske ser lite smått galen ut, men det är ju lite så jag jobbar också!
 
 

Helgen på instagram

2014-01-19 | 21:03:46


Jag har varken ork eller tid att blogga så mycket nuförtiden. Troligen så är det fler tänder på g hos Lucas och nätterna är åter igen, sömnlösa. Som om dom inte redan var det innan.
 
Men på instagram är jag desto mer aktiv, så följ mig där. Ni hittar mig under missjeniphoto. I helgen har vi haft besök av en av mina bästa vänner, Dorion. Som åkte ända från Sundsvall för att umgås. Och så klippte hon mig. Nej, jag har inte bytt frisör trots att jag bor 37mil från henne. 
 
Vi tog en promenad till min syster och hängde där igår och Lucas fick provsitta i en gåstol. Sittdelen är numera på vagnen också och premiärturen tog vi i torsdags. Den fina åkpåsen fick Lucas av sin farmor i julklapp. Lucas har börjat äta mer mat också och jag vill såklart kunna laga maten själv till honom, så min mamma skickade en liten kokbok som lämpligt nog kan komma till användning.
 
Nu ska den här morsan ta och sussa för imorgon är det dags att jobba. Jag har fått en anställning på Tullhuset Living i Västerås på deras webbutik och jobbar där en dag i veckan, till och börja med. Perfekt nu under mamma-ledigheten. Trivs som fisken i vattnet gör jag också!
 
 

Utlottning av presentkort

2014-01-15 | 14:57:00


I måndags gick jag ut med en utlottning av sex stycken presentkort, till sex stycken vinnare! Vill du bli en av dom? Kika in på hemsidan för mer information om hur du deltar! Klicka på bilden så kommer du direkt till utlottningen! Glöm inte att tipsa dina vänner så dom också får chans att vara med!
 
 

Älskade unge.

2014-01-12 | 19:16:29


Älskade Lucas. Du håller din mamma och pappa sysselsatta från att du slår upp dina bruna ögon till att dom blundar för natten igen (och även några gånger under natten måste du kolla läget så det inte blir för tråkigt).
 
När man busar med dig så skiner du upp som en sol och skickar världens finaste leende tillbaka. Varje dag med dig är ett nytt äventyr.
 
 

Dags att sänka spjälsängen.

2014-01-09 | 12:58:46


Igår la jag ner Lucas i sin säng för att kunna hålla koll på honom lite bättre då han promt ska klättra på allt. Så jag tänkte att i sängen kan han väl åtminstone inte komma någonstans och ja då är det lite säkrare att han inte gör illa sig. Men jag upptäckte att klätterapan har en egen vilja och att klättra ur sägen vore inte allt för osannolikt just nu. Så. Igår kväll sänkte vi ner hans säng så nu sover han på botten. Ska han komma ut därifrån måste han hoppa. Och det ska väl ändå dröja nått år tills dess. 
 
 
 
 
 

6 månader

2014-01-05 | 12:07:18


Tänk att det redan har gått ett halvt år sen Lucas kom till världen. 6 månader. Vad tiden flyger fram. 
 
Lucas är väldigt aktiv av sig. Han ålar fram i rasande fart och har lärt sig sitta och även tagit tre-fyra krypsteg. Några grodhopp har vi sett också då han stod på alla fyra och gungade fram och tillbaka för att sedan ta fart med bakfötterna och hoppa framåt. Jag själv satte hjärtat i halsgropen. Lucas tyckte det var jättekul och började asgarva. 
 
Han börjar visa sin egen vilja mer och mer och tar man något ifrån honom, typ som tv-dosan så blir han jätte arg tills han får tillbaka den, eller något likvärdigt. Allt sker på hans villkor. Han busar jämt och man ser honom alltid med ett stort leende på läpparna, från morgon till kväll. Det är kul att leka med bollar och en hund som spelar musik. Att sitta still i knät eller i famnen är tråkigt och går bara bra om han är trött eller sjuk. Vilket han inte har varit förrän nu. Lite feber och hosta har stört honom några nätter så sömnen har blivit upp och ner. Men nu börjar det ordna till sig igen.
 
Två tänder har tittat fram och Lucas har börjat äta lite mer barnmat nu och vissa saker är godare än andra. Gröt är det bästa. Spaghetti och köttfärssås var inte lika populärt. Nu är det dags att börja introducera lite mjölkprodukter och det ser vi fram emot med skräckblandad förtjusning med tanke på hans problem han hade som nyfödd.
 
Vår lilla kille börjar bli stor. 
 
 

Summering 2013 - juli - december

2014-01-04 | 13:54:42


Vad lång tid det tog att sortera ihop ett inlägg från resten av halva 2013. Ja, inte för att jag har brist på bilder. Tvärtom. Att välja ut bilder från alla tusentals som tagits under sex månader var inte det lättaste. 
 
Juli började på det bästa tänkbara sätt. Att en liten kille sa hej till världen och fick några dagar senare namnet Lucas. Därefter höll vi oss hemma några veckor och bara var vi. Familjen kom på besök och när Lucas blivit en månad vågade vi oss ut lite mer på längre utflytker. Vi åkte till Stockholm och hälsade på Maria och hennes familj. Vi hälsade på min mamma. Första mötet med min farmor (Lucas gammelfarmor) var ett stort ögonblick och vi passade på att fånga fyra generationer på bild som Jessica tog på min pappas sida. 
 
Det blev många promenader med hela familjen, vi firade min sambos första fars dag och Lucas fick sina första bebis-kompisar i Liam, Milton, Leia och Lovisa. Vi åkte till Karlstad för att träffa finaste Linda och hennes underbara Selma. Vi åkte till Sundsvall och hälsade på kompisar och Lucas far-föräldrar. Vi flyttade från radhuset i Irsta till en lägenhet i Hallstahammar. Lucas välkomnades till världen på sin namngivningsfest under hösten som blev så lyckad och samlade heeeeela stora familjen på samma ställe. 
 
Julen firades hemma hos min syster med resten av min familj, Lucas fick hälsa på tomten och året avslutades med att kolla på fyrverkerier från vårt sovrumsfönster och Lucas sov sig igenom tolvslaget.
 
2013 gav oss ett fantastiskt år. Men vi vet också att 2014 är beredd att leverera. Vi är redo!
 
 

Lek med boll

2014-01-03 | 19:15:00


Lucas och hans pappa leker med bollen och det är superkul när den studsar tillbaka. Det bästa ljudet i hela världen är att höra dig skratta.
 
 

fortfarande krasslig

2014-01-02 | 18:10:02


Även om febern inte satt i så länge hos Lucas innan nyår så har han blivit hostig och mycket mer gnällig. Det är inte mycket som duger åt vår lilla kille nu. Det gör ont i hjärtat varje gång han hostar och han verkar störas av det själv också genom att äta mindre. Kanske har han ont i halsen? Så svårt att veta när man inte riktigt färstår varandra.
 
Så idag myser vi mest. Vi har min storasyster på besök och snart kommer även tvillingsyster förbi. Så det blir lite lek innan läggdags med mostrarna. Det orkar han fortfarande med i alla fall. 
 
 Bilder från instagram (missjeniphoto)
 
 
 
 

Välkommen 2014!

2014-01-01 | 12:14:54


Gårdagskvällen spenderades hemma hos min syster och hennes familj. Där bjöds det på en god tre-rätters middag och sedan massa snacks efter efterrätten. Hur man nu orkade med det. Vi hade en väldigt lugn nyårsafton, spelade nyårsbingo men inte blev vi rikare för det. Och då Lucas sover så fruktansvärt dåligt nu de senaste dagarna så bestämde vi oss att åka hem 22:30 och låta honom sova i sin egen säng. Tanken var först att sova kvar hos min syster. Men det får bli en annan gång.
 
Väl hemma somnade Lucas om för tredje gången och när tolvslaget kom satt vi i sovrummet hela familjen och tittade på fyrverkerierna utanför. Några rislampor såg vi också. Lucas sov sig igenom hela spektaklet, han måste varit trött.
 
Jag ser fram emot vad det här året har att erbjuda. Men innan jag kastar mig in i 2014 så har jag halva 2013 kvar att summera som dyker upp här på bloggen inom kort.
 
Hoppas ni hade ett väldigt fint nyårsfirandet igår med era nära och kära!
 
Gott nytt år från oss!
 
 bloglovin