working nine to five

2009-08-31 | 23:32:18


Eller ja, inte direkt kanske. Men 8 timmars jobb har det blivit framför photoshop under kvällen med Tildes och Andreas bilder och då har jag bara blivit klar med bröllopsporträtten. 8 timmar senare och 84 bilder, bara från porträttfotograferingen. Imorgon ska jag ge mig i kast med bilderna från vigseln. Tilde och Andreas bröllop gav verkligen många riktigt fina bilder :) Men nu gör jag natt och laddar upp inför morgondagen.


Foto: Jag
Bild: Från Tildes och Andreas bröllopsdag, 090815, Sundsvall


Brud i gallerian

2009-08-31 | 17:07:58


När jag fotade Andreas och Tilde så var vi på många olika locations. Allt från utomhus mitt i stan till det otroligt vackra hotellet Knaust. Men vi tog även några bilder mitt i gallerian som jag har kommit till i redigeringsarbetet. Jag tyckte den här bilden blev så otroligt grym så jag är ju tvungen att visa upp den. Inte ofta man ser en brud mitt i IN gallerian ;)


Foto: Jag
Bild: Från Tilde och Andreas bröllop, 090815


Katten Mira

2009-08-31 | 11:09:11


Min favorit av de tre kattungar som bott hos min rockers föräldrar kommer även att stanna där :D Vi gav henne namnet Mira och det är nog lite av våran katt också, även om hon bor på landet och vi i stan. Hennes syskon har redan flyttat till ett nytt hem tillsammans. Själv är jag glad att Mira stannar hos oss:D


Foto: Jag
På bild: Våran fina katt Mira :D


Bröllopsredigering

2009-08-30 | 20:41:29


Jag har som sagt blivit klar med Kocher och Shahos bröllopsbilder så jag ger mig i kast med nästa jobb. Tilde och Andreas bröllopsbilder :) Samtidigt kollar jag på Discovery där världens bästa band medverkar. Do not miss it!


Foto: Jag
Bild: Från Tildes & Andreas bröllop, 090815, GA kyrka


Mamis födelsedag

2009-08-30 | 18:45:09


Igår fyllde världens bästa mami år! Då jag själv var 37 mil ifrån henne och utan tillgång till dator så fick hon ett telefonsamtal istället. Så nu när min rocker har åkt till Stockholm så passar jag på att tillägna inlägget till min Mami som alltid ställer upp och stöttar sina sex barn! Bäst är du!


Foto: Jag
Bild: På världens bästa mami!


tystlåten

2009-08-30 | 10:04:24


Jag vet att jag är lite tyst om helgerna, men det har sina orsaker. Jag och min rocker har fullt upp med flytt och andra saker så det blir inte mycket tid till datorn. Snart ska vi iväg och skjuta lite. Mitt té ska drickas upp och en dusch väntar. Sen bär vi av igen! Så vi hörs när vi hörs!

Kocher och Shahos bröllopsdag

2009-08-28 | 11:38:16


Nu är jag färdig med Kocher och Shahos bröllop och ett album är på väg hem till mig :) Jag var med och fotade bröllopsporträtten uppe på Norra berget, till hjälp hade jag Matilda :) Sen åkte jag till deras fest och tog lite bilder där, det var väldigt intressant att få se ett bröllop från en annan kultur. Det är alltid kul att lära sig något nytt :) Här kommer ett bildregn från våran fotografering på norra berget!
Foto: Jag
Bilder: Från Kocher och Shahos bröllopsdag, 090808, norra berget
Assistent: Matilda

Min högra hand!

2009-08-27 | 15:32:33


Tänkte presentera er för en viktig person (V.I.P)! Det här är då min assistent Matilda, min högra hand! Hon har redan varit med på tre bröllop och nu minns jag inte hur jag kunde klara mig utan henne tidigare! Kika in hos henne och läs om hur hon tycker det är att jobba med mig :) Snart bär vi iväg på nästa äventyr!

Foto: Jag
Bild: Min högra hand, Matilda!

Läsarfråga

2009-08-27 | 10:27:28


Tänkte svara på en läsarfråga som kommit in. Ulrika undrar angående mina album jag skickar till mina kunder:

Vad är det för program du använt?
Skriver du ut sedan eller skickar du iväg och får tillbaka album? eller hur gör du? :D

Jeni svarar:

Jag har använt mig av olika företags egna program för att framställa mina album. My publisher är ett av dom och då laddar man ner programvaran till datorn och får sedan upp olika storlekar och kvalité. Sen får man upp en liten "bok" som man lägger in bilder på lite som man vill. Enkelt och snyggt. När man är klar beställer man hem albumet och efter 7 - 14 arbetsdagar får man hem sitt album i brevlådan. Men jag ska dock börja framställa egna album i InDesign coh sedan skicka in för tryck. Mer om det när det blir aktuellt :)


two become one

2009-08-26 | 20:08:38


Inom en kort framtid ska jag få äran att fota ett väldigt speciellt bröllop, ja varje bröllop är speciellt. Men detta är lite mer speciellt än vanligt. Än så länge är det även hemligt, så ni får inte veta mer än så ;)


Foto: Jag
Bild: Från Kocher & Shahos bröllop, 090808

5 things you didn´t know

2009-08-25 | 22:50:51


Maria listade fem saker som hennes läsare inte visste om henne, så jag ville också göra det :) I vanliga fall försöker jag hålla bloggen opersonlig, men ibland avslöjar jag lite detaljer om livet, även för er. (Så detta är alltså riktat till mina läsare, inte till mina nära och kära som redan vet allt om mig ;) )

1. Jag valde att stå på helt egna ben när jag startade företaget. Inget starta eget bidrag, ingenting. Företaget har jag byggt upp från grunden själv. Med undantag på hemsidan som jag fått tacksam hjälp från en god vän.

2. Jag har bott tillsammans med min rocker sen början av sommaren och den 1:a september blir vi sambos, även på pappret :)

3. Jag har (nästan) alltid blåmärken någonstans. Klumpigare människa får man leta efter. Dörrar, stolar, sängben och andra möbler råkar ofta ut för min klumpighet. Klantig, men alltid glad :P

4. Jag är ganska säker på att jag har en katts nio liv, då jag vid 23 år redan förbrukat tre av dom. Ta vara på varje dag till fullo har blivit lite av min grej.

5. Jag brukar inte öppna mig för människor som inte står mig nära. Tillit är något man måste förtjäna.


Foto: Jag
Bild: Jaaaaag :)

Sundsvall city

2009-08-25 | 19:00:23


Jag tog med mig Linda ner på stan och shoppade loss lite. Både kom hem med diverse olika plagg. Det var vi värda :D Vi hann även med en fika och träffade Moa som jag och Dorion ska jobba med om några veckor. En del av mitt inköp var till den plåtningen och jag är heeelt säker på att vi valt rätt modell för jobbet. Moa är en riktigt trevlig och glad tjej och verkar verkligen vara taggad till plåtningen. Det gillar vi! :D


Foto: Jag
På bild: Moa :)

I love the way you move

2009-08-25 | 12:41:33Foto: Jag
Bild: Från Tilde och Andreas bröllop, 090815


Jag har lite att ta igen nu med redigerandet. Tre bröllop ligger och väntar, varav detta är en bild från ett av dom. Så det är bara att köra :D

Finbesök i Sundsvall

2009-08-24 | 19:00:45


Idag fick jag besök från Hallsta. Linda är här och leker med mig i veckan :D Idag har vi styrt ut bilen till diverse olika ställen, dels gamla lägenheten och dels ikea. Jag har även insett att man samlar på sig rätt mycket under året som gått. Men det ska gå! Jag och Linda har laddat upp med godis, chips och grape och ett fullspäckat tv-schema.


Foto: Jag med digitalkameran (I think?!)
Bild: Lindaaaa från kräftskivan i lördags! :D

hemma

2009-08-23 | 21:27:45


Jag är hemma i Sundsvall igen, efter en jäkligt rolig kräftskiva i Västerås. Fan vad mina vänner är bäst! Min rocker är också hemma, så jag ska ta vara på kvällen tillsammans med honom. Té, grape och mys!

It´s raining love

2009-08-22 | 09:22:18


En bild från gårdagens fotografering. Anders med sin Beatriz. Vi hade inte tur med vädret, men dom var precis lika glada och kärleksfulla ändå! Härligt och se när verkligen inget kan förstöra en sådan dag :)Foto: Jag
Bild: Beatriz och Anders bröllop, 090821, Hedbergska huset


Jag sitter och tuggar i mig lite frukost i väntan på att min skjuts ska komma och hämta mig. Jag och Maria beger oss söderut (igen). Den här gången till Västerås för att fira kräftskiva med massa annat härligt folk! Datorn lämnar jag hemma, så vi hörs imorgon kväll igen!

You got mail

2009-08-21 | 11:36:21


Fick det här mailet igår från Hanna & Petter:

Hej!
TACK för albumen, de var jättefina! Särskilt vårt album var så oerhört fint!!
TACK, familjen Brändén

Nöjda kunder värmer riktigt mycket :) Det gav mig en extra kick då jag ska fota ett bröllop om några timmar! Tack familjen Brändén för era fina ord :)


Foto: Jag
Bild: Hanna & Petters bröllop, 090619

4 bloggare, 1 kväll

2009-08-20 | 20:11:15


Igår hade jag min sista kväll i Stockholm (för den här gången) och utnyttjade den till max! Jag spenderade den med det bästa jag vet. Mina härliga vänner och tacos. Bilder från kvällen finns här och här. Även jag var flitig med digitalkameran under kvällen, men jag nöjjer mig med att lägga upp tre stycken. Tack vare bloggen har jag träffat dessa människor som bjöd på tacos, vin och poser. Erik och Amanda! Systern var såklart också med, men henne har jag känt rätt så länge :P


Nothing is like home

2009-08-20 | 15:04:52


Nu är jag hemma, i Hans lägenhet, eller om jag ska vara ärlig, våran. Just nu hörs bara ljudet från tangenterna men snart kommer musik att dunka från högtalarna och jag ska göra mig klar för att möta upp ett brudpar som jag ska fota imorgon. Jag står i valet och kvalet om jag ska utnyttja den korta tid jag har på en powernap eller om jag helt enkelt stoppar i mig lite energi via mat istället. Här kan jag då inte sitta längre. Adios, for now.


Foto: Jag

Spara bilder som passar webben

2009-08-20 | 11:40:59


Jag sitter på tåget på väg hem till Sundsvall igen och pysslar som vanligt med mina bilder. Jag tänkte ge er ett litet tips på hur ni får fin kvalité på bilderna även på webben. Många som laddar upp bilder på sin blogg kan uppleva att kvalitén på bilden inte blir lika bra efter att man laddat upp den. Ett tips är att spara din bild för webben. I photoshop finns det en väldigt enkel lösning.

Gör såhär:

1. Öppna din bild i photoshop, fotar du i raw format så är dina färdiga jpeg bilder för stora, börja med att förminska bilden. Detta gör du genom att högerklicka på din bilds överkant och välja "image size". Du kan även välja Image i menyraden och sedan Image size eller kortkommando: Alt+ Ctrl+I Denna ruta kommer upp.2. Ändra upplösningen till 72 pixels/inch, det är en storlek som webben klarar av. (Vanliga digitalkameror som inte har raw-funktion har upplösning 72 pixels så då behöver du inte ändra den.) När du ändrat till 72 pixels/inch så ändras även höjd och bredd i storlek automatiskt. Vill man ha någon speciell storlek så kan man ändra i raderna under pixel Dimensions i rutan. När du är nöjd klickar du på "Ok".

Bilden nedan visar vart du ändrar upplösningen, röd markering.3. Nu ska du spara din bild. Klicka på Arkiv/File i menyraden och välj "spara för webben"/save for web & devices"  (Eller använd kortkommando Alt+Shift+Ctrl+S) Då kommer denna ruta upp. Till vänster ser du hur bilden ser ut som orginalbild och till höger ser du hur den kommer se ut när du lägger upp den på din blogg. Klicka på Spara/Save och namnge din bild. Jag avslutar alltid bilden med _webb (ex: Kocher_shaho_webb) för att se att bilden är anpassad till webben. Lättare att hålla koll på när man har många bilder på datorn.4. Klart! Nu kan du ladda upp din bild på din blogg/hemsida med fin kvalité!

Foto: Jag
Bild: Från Kocher & Shahos bröllop, 090808, Norra berget


evig kärlek

2009-08-19 | 10:56:06


Ikväll blir det lite mingel och mat bland trevliga stockholmare. Imorgon ska jag åka tillbaka till Sundsvall igen för att träffa ett brudpar som jag ska fota på fredag. Det blir en borglig vigsel i ett av de äldsta husen i Sundsvall. Det ska bli riktigt kul och jag ser fram emot det :) Bröllop är bland det finaste jag vet!


Foto: Jag
Bild: Från Kocher & Kakis bröllop, 090808, Norra berget

Bröllopsdagen

2009-08-18 | 20:29:54


Jag har varit lite flitigt, dock inte med plugg, utan med bröllopsbilder. Dom här fastnade jag lite för, tagen "in the moment" efter porträttfotograferingen då brudparet och sällskapet skulle vidare till festlokalen så tog jag lite bilder som dom inte visste om. Ena tjejen kikade bakåt av någon anledning och det fick jag med på bild. Gillar att det händer så mycket på samma gång. :)
Foton: Jag
Bilder: Från Kocher och Shahos bröllop, 090808


Nu ska jag stänga ner datorn för jag har faktiskt finbesök här, ikväll igen :D

En tisdag på Dalarö

2009-08-18 | 12:07:17


Jag är ensam hemma. Eller ja, våra katter Missan och Rocky är också hemma, men dom sover. Jag somnade i Hans famn och tidigt imorse klev han upp för att åka till jobbet medans jag fick sova vidare. Nu är jag uppe men det är helt tyst i huset. Som sagt, ensam hemma. Lite frukost, lite té och lite photoshop. Sen ska jag begrava mig i plugg, det är dags för det nu ja. Sista året på universitetet, here I come!


Foto: Jag

Eva och Mats bröllop

2009-08-17 | 18:10:31


Nu har jag slagit mig till ro hos mami ute på Dalarö. en kopp té och lite choklad har jag gottat mig med i väntan på kvällsmaten. Har jag tur får jag somna i min rockers famn ikväll :) Tills dess ska jag fortsätta redigera bilder. Eva och Mats bilder är klara och jag har märkt att ni gillar bildregn så ja, då får ni bildregn :)

Det var ett litet bröllop men fylld med lika mycket kärlek och glädje som vid ett stort bröllop. Eva & Mats var riktigt härliga människor och gjorde mitt jobb väldigt enkelt. Tack Eva och Mats för att jag fick vara med på eran stora dag :D
Foton: Jag
Bilder: Från Eva och Mats bröllop, 090808, Skönvik Kyrka

3,5 timme tågtid

2009-08-17 | 12:40:50


I skrivandets stund sitter jag på X2000 mot Stockholm. Där ska jag stanna hela veckan och umgås med familj och vänner. Min rocker befinner sig också i Stockholm så vi kommer nog ses en hel del också :) För att fördriva tiden på tåget så har jag lite jobb med mig. Eva och Mats bröllopsbilder ska in i ett fint album :)


Foto: Jag
Bild: Från Eva och Mats bröllop, 090808

Medicin mot huvudvärk

2009-08-16 | 20:42:14


Idag har jag haft en sprängande huvudvärk som gjort mig liggandes i princip hela kvällen sen min rocker åkte mot Stockholm. Jag är inget för smärtstillande eller andra mediciner, men efter att ha plågat mig själv några timmar genom att vara envis så tog jag en ipren i alla fall. Dock hjälpte den inte. Så nu provar jag något nytt. Redigera bröllopsbilder, hittills verkar det funka i alla fall :) En kopp té blir pricken över i:et.


Foto: Jag
Bild: Från Kocher & Shahos bröllop, 090808, Norra berget
Assistent: Matilda

Bröllopsbilder på Knaust

2009-08-16 | 12:23:20


Varje fotografs dröm är nog att fota bröllopsbilder på hotell Knaust. Igår fick jag göra det :)


Foto: Jag
Bild: Tildes på hotell Knaust, Sundsvall, 090815

Bröllopsfotografering

2009-08-15 | 16:52:19


Jag har precis kommit hem från en bröllopsfotografering mellan Andreas och Tilde. Otroligt härliga människor och vi fotade på tre olika locations för porträtten varav en av platserna tillhörde hotellet Knaust. Ni sundsvallsbor vet vad jag pratar om. Vårat finaste hotell. Matilda fanns vid min sida under porträttfotograferingen och hon var min högra hand! Cermonin höll till i GA kyrka mitt i city. Bilderna laddas över i detta nu och jag ska koka upp lite tévatten, sätta på bra musik och gå igenom 600 bilder, en efter en, med ett leende på läpparna :)


Foto: Jag
Bild: Från Andreas och Tildes bröllop, 090815, GA kyrka

Godmorgon Världen!

2009-08-14 | 07:36:09


Idag är vi morgonpigga! Eller ja, efter några snoozar senare så står vi båda på benen i alla fall och min rocker har gått till tvättstugan för att tvätta. Själv ska jag göra våran favoritfrukost, äggröra! Sen är det fullt pådrag hela dagen, så lite datortid som vanligt då. Det blir ju lätt så när man vill spendera lite tid med sin fina :) <3

Gissa vad jag gör idag

2009-08-13 | 14:18:35Foto: Jag
Bild: Från Eva & Mats bröllop, 090808


Redigerar lite bröllopsbilder idag :D

Svar på frågorna

2009-08-13 | 12:04:47


Förstår inte varför det blir sån rusning när jag har frågestund. I vanliga fall öser det ner frågor i inlägg efter inlägg om det ena och det andra som lätt faller i glömska. Men jag ska ändå svara på de frågor jag fick som ett tack till dom som undrar.

Tessan undrar:
Jag undrar lite om hur många fotojobb du gör i veckan o hur du marknadsför dig själv som fotograf? Var o hur hittar man kunderna? Hur började du? Tror du bloggen har hjälpt till där?

Jeni svarar:
Jag gör inte så många fotojobb i veckan. Det är mest helger som det blir jobb på. Då jag fotar bröllop under sommaren och fortfarande pluggar (sista året på Universitetet på programmet information och PR) så hinner jag inte med att jobba "heltid" med fotandet. Tyvärr, men till nästa sommar hoppas jag kunna jobba heltid och få jobb även under veckorna :)

Jag marknadsför mig själv genom min hemsida, delar ut visitkort och genom kunder. Kunder man redan fotat är nog den viktigaste kanalen att marknadsföra sig igenom. Människor pratar :). Sen har jag även en annons i tidningen Bröllopstrender som ges ut här i Västernorrland. Jag pratar även mycket på fester eller i allmänhet.  Träffar man nya människor så frågar dom oftast vad man gör och då har man sin chans att "sälja" in sig ;)

Vart man hittar kunder? Ja, ni finns ju överallt :) Jag började med att fota min familj, mina syskonbarn och la ut bilderna på bloggen och fick bra respons på dom. Sen har jag även fotat en del TFP (gratis) plåtningar för att själv kunna utvecklas. Bloggen har inte hjälpt så mycket med kunder just, det är Emma och hennes familj som hittade mig genom bloggen (efter att vi pratats vid under en fest :P) . Men bloggen har gett mig så mycket annat. Hade det inte varit för den så hade jag inte fått fota så många fina människor genom TFP. Det var även här som jag hittade min assistent Matilda :) Mina första bröllopsfoton tog jag i hallstahammar (där jag kommer ifrån) och det var min systers vän som skulle gifta sig. När jag sen fick upp min hemsida så trillade fler bokningar in :)
Erik Keding frågar:
Första men viktigaste frågan, när får man se dig igen då?
När insåg du din förälskelse för tacos?

Jeni svarar:
Jag smygplanerar en tripp till stockholm nästa vecka, så kanske då? :)
Haha, min förälskelse till tacos kom tidigt. Man kan väl säga att det var kärlek vid första ögonkastet ;D


Jag och Erik på ett café i Stockholm ;)

 Tessan frågar (igen) ;)
Ååå jag kom på en till! Hur gör du när dina kunder ska få välja ut vilka bilder de vill ha?

Jeni svarar:
Jag lägger ut bilderna på en privat sida som bara kunderna får reda på. Med lösenord och användarnamn får dom kolla igenom bilderna och välja ut vilka dom vill ha. Bilderna läggs ut med vattenstämpel och lågupplöst för att förhindra att någon annan får tag på dom. Vid bröllop gör jag lite olika beroende på vad jag kommer överens om med kunden.

Tvillingen frågar:
Åh okej, här kommer en jämförande fråga :D Vill du specialisera dig på bröllop (som Kat Von De med sina svartgråa poträtt) eller vill du hellre kunna ta alla jobb i framtiden och vara lika duktig på allt (som Garver eller Ami)?
hope you know what i mean! :P

Jeni svarar:
Jag vill nog inte specialisera mig på enbart bröllop. Även om det är en riktigt rolig upplevelse så gillar jag lika mycket att fota barn, gravidbilder och andra uppdrag. Jag vill bli lika bra på allt :D

   


Sessan frågar:
När man har eget företag, hur kan man bestämma vilken lön man ska ta ut för det gör du väl?
Sen kamerautrustningen köper du den privat eller inom företaget?

Jeni svarar:
Du bestämmer helt själv hur mycket du ska ta ut i lön från företaget. I dagsläget tar jag inte ut någon lön alls av den enkla anledningen att jag inte går så mycket plus. Pengarna jag får in går till kundernas album, CD, framkallningar och till nytt material. Allt från objektiv, filter och fotopapper. Sen har man andra avgifter som domännamnet till min hemsida, jag betalar skatt till skatteverket, hyra för studio, resor, försäkringar och lite annat. Så jag ligger lite för långt i pris för att kunna ta ut någon lön just nu. Men nästa år så ;) När jag köpte 5D:n så köpte jag den privat eftersom jag inte hade registrerat mitt företag då. Men allt nytt jag köper till utrustningen köps nuförtiden via företaget.


Sådär, det var allt för den här gången! Kommer det några följdfrågor så kanske jag svarar på dom med.


Frågestund

2009-08-12 | 15:34:31


Nu ska jag sätta mig och jobba igenom en hel drös bröllopsbilder så jag kör en frågestund under tiden. Det var ju ett tag sen och jag har fått nya läsare med tiden som kanske är nyfikna på allt och inget. Vill du veta vilken utrustning jag använder? Vill ni ha tips om olika saker? Veta hur jag jobbar? Vad jag gör på fritiden? Hur allt började? Nu har du chansen att få svar på dina funderingar. Fråga på om vad som helst vettja!


Foto: Dorion Chang
På bild: Jaaaag!

Min rocker

2009-08-12 | 12:48:39


Jag vet att det har varit rätt dött med bilder på min rocker. Men idag saknar jag honom mer än vanligt så en liten bild måste jag såklart lägga ut. Imorgon ses vi igen, jag längtar!


Foto: Jag
På bild: Min rocker i hans rätta jag :) <3

Helena & Henriks bröllop

2009-08-11 | 15:57:01


Jag är klar med Helenas och Henriks bröllop och tänkte visa lite av bilderna från dagen :) Tack Helena och Henrik för att jag fick vara med på eran dag! Fler bilder finns på hemsidan :)Foto: Jag
Bilder: Från Helenas och Henriks bröllop, 090801, alnö gamla kyrka

MissJeni i tidningen

2009-08-11 | 12:43:53


I Sundsvalls tidning
I lördags kunde man se min bild under familjeannonserna. På nätet ligger den fortfarande uppe :) Det är verkligen en härlig känsla att se sin bild publiceras i tidningen. Självklart blir man lite extra glad ;)


St.nu


Foto: Jag
På bild: pappa Andreas, mamma Dorion och sonen Jin

Effektiv

2009-08-10 | 18:18:55


Idag har jag varit effektiv. Mötet med brudparet gick väldigt bra, vi hittade en himla fin plats nära kyrkan som kommer bli perfekt för deras bröllopsporträtt :) Jag längtar!

Sen gick jag hem en sväng till Dorion och fick en uppdatering om familjen, det var ju ett tag sen vi sågs nu. Illa!
Efter besöket blev det en sväng förbi stan och handla lite diverse kuvert och frimärken. Här hemma har jag bokfört, skrivit ut fakturor, betalat räkningar, bränt skivor och postat iväg album till kunder :)

Nu ska jag fortsätta vara effektiv med Mats och Evas bröllop och även lägga upp lite nytt på hemsidan. Full fart! :)
Jag blev även klar med Miras bilder under förmiddagen, här är min favorit :)


Foto: Jag
Bild: Mira och hennes mamma


Butterfly

2009-08-10 | 11:57:27


Måndag. Ny vecka, nya tag. Idag står ett möte på schemat med nästa brudpar jag ska fota nästa helg. Vi ska kika ut en plats för deras bröllopsporträtt och jag har några idéer som jag hoppas går hem hos dom :) Annars ska jag skicka ut lite fakturor, färdigställa bröllop och redigera klart bilderna på Mira. En vanlig dag på jobbet med andra ord :)


Foto: Jag

Oväntat besök

2009-08-09 | 20:10:17


Åskan kom helt oanmäld och fördröjde mitt jobb en aning. Nu har den dock dragit förbi men regnet öser fortfarande ner. Men det gör inte allt för mycket, regn kan vara charmigt på sitt lilla vis. Dessutom har jag en kopp té, lite chips och sitter hopkurad med täcket i soffan. Nu ska jag jobba vidare med Helenas och Henriks bröllopsbilder, men tänkte visa en smygtitt från det andra bröllopet jag fotade igår där Matilda var med och assisterade.


Foto: Jag
Bild: Från Kocher och Shahos bröllop, 090808

Söndagsmys

2009-08-09 | 17:55:20


Min rocker har precis stängt dörren bakom sig och ska bege sig till Stockholm för en veckas jobb, igen. Vi har spenderat söndagen på en strand med bad och sol som sällskap och familjemiddagen bestod av tacos. Lite bus med kattungarna är givet när man är ute på landet. Dom växer snabbt dom små liven och jag gruvar mig lite för den dag då dom ska få nya hem. Man fäster sig ju vid dom.Foton: Jag
På bilderna: Kattungarna :)

one ring to unite two people

2009-08-08 | 23:48:20Foto: Jag
Bild: Från Mats och Evas bröllop, 090808

Stärkande ord

2009-08-08 | 19:11:08


Det som ger mig motivationen att fortsätta sträva efter att bli bättre är alla fina ord jag får från mina kunder. Det ger så mycket självförtroende och det värmer i hjärtat när kunderna är så nöjda, även innan dom sett bilderna :) Första bröllopet var ett litet och charmigt bröllop. Brudparet var helt underbara människor och jag är så glad att dom ville ha med mig på deras dag! Där fick jag höra väldigt många fina ord och det var inte långt ifrån att jag rodnade.

Mitt andra bröllop för dagen befann vi oss på norra berget. Brudparet är muslimer så ni kan gissa hur klädseln såg ut :) Otroligt vacker klänning och brudtärnorna var i en klass för sig. Det var riktigt kul att få chansen att fota något utöver "det vanliga". Jag hade även med mig Matilda som hjälpte mig med reflexskärmen och hon gjorde ett bra första jobb :) Nästa helg kör vi igen! Lite bilder kommer upp imorgon, kvällen spenderas i ryggläge och det är jag värd! 


one minute later

2009-08-06 | 20:07:02


Matilda här varit här och hängt lite. Det är hon som kommer assistera mig vid fotograferingar och vi insåg väl rätt snabbt att vi har en hel del gemensamt. Så jag kör igång henne direkt med ett bröllop på lördag :) Förutom att lära känna varandra så visade jag henne lite snabba redigeringstips och saker att tänka på vid fotografering. Vi macrofotade även lite och jag insåg själv att det var evigheter sen jag kröp i gräset. Det måste jag ändra på. Det var ju där jag började ;D


Foto: Jag
Utrustning: canon eos 5D + Canon EF 100mm 2,8


Snart kommer min rocker hem och som vanligt kommer det eka lite lätt i bloggen under helgen, men så har jag ju två bröllop på lördag så det lär dyka upp en hel del bilder på söndag :) Torsdagskvällen avslutar jag i min rockers famn. Där jag hör hemma!

same same, but different

2009-08-06 | 14:53:39


Jag har suttit hela förmiddagen och redigerat bilder från tre olika plåtningar. Bröllopsbilder, syskonbilder och barnbilder. Ett jobb är klart, två kvar! Jag ska försöka få så mycket som möjligt gjort innan jag får besök senare. Så vi hörs ikväll nångång :)


Foton: Jag

Emma

2009-08-05 | 22:27:28


Såhär på kvällskvisten fotade jag min vän Emma och hennes syster, den här fastnade jag för så jag måste såklart visa för er också :)


Foto: Jag
På bild: Emma

Jobba, jobba, jobba!

2009-08-05 | 14:13:27


Jag har haft kontakt med en tjej som ska prova på att vara min assistent vid fotograferingar. Imorgon ska vi ses och lära känna varandra och gå igenom såväl utrustningen som vilken skostorlek hon har :P Det verkar lovande då hon liksom jag brinner för foto och älskar hårdrock. Vi ska nog komma bra överens ;D Det kunde inte komma mer lämpligt än nu då jag precis bokat in en bröllopsfotografering till på lördag. Vilket betyder att jag har två stycken efter varandra.

Hejja Hejja!


Min dag

2009-08-05 | 12:02:14


Idag ska jag spendera halva dagen med att redigera bilder på det här snygga brudparet :)


Foto: Jag
På bild: Helena och Henriks bröllop 090801, Alnö


Om någon timme ska jag även ha ett möte inför en bröllopsfotografering och jag avslutar dagen med en kvällsfotografering med två syskon. Jag har hittat den bästa platsen och har många idéer så jag är säker på att det kommer bli skitbra :)

Mira marathon

2009-08-04 | 22:01:29


Mina favoriter från kvällens redigerings jobb :) Nu slappar jag resten av kvällen med en kopp té vårkänslor och lite grape.


Foton: Jag
På bild: Mira

love, love, love

2009-08-04 | 17:02:49


Jag har suttit och jobbat med en massa kärlek under dagen, tre album är färdiga och nu ska jag fortsätta med att redigera lite bilder på Mira.


skärmdumpTack för era råd angående inkasso inlägget. Jag har beslutat vad jag ska göra, men det blir ett eget inlägg senare. Nu ska jag återgå till photoshop ett tag till.


The greatest love of all

2009-08-04 | 13:31:52Foto: Jag
Bild: Från barnfotograferingen med Mira och hennes föräldrar

Inkasso?

2009-08-04 | 11:18:41


Jag sitter och vrider och vänder på mig. Googlar runt på lite olika inkassoföretag. Sånt där okul. Men vad ska jag göra när en kund väljer att inte betala? Efter tre påminnelsemail, en påminnelsefaktura och även via telefon händer fortfarande ingenting. Är det så trist att personen i fråga inte tar mig på allvar? Jag måste ju få in pengarna för att kunna fortsätta jobba. Det som väger tyngst är att jag redan levererat bilderna också. Men jag ger inte upp, har man beställt en tjänst så ska man även betala för den. Frågan är om jag ska behöva gå så långt som till inkasso?

Någon som har nått bra tips att ge?

Man lär sig av sina misstag och härdanefter levereras inga bilder förrän inbetalning skett. Trist att en ska förstöra tilliten för alla andra.

shopping!

2009-08-03 | 20:26:31


Min shopping är lite annorlunda jämfört med många, eller alla som inte är fotograferar vill säga ;) Ett motljusskydd och ett minneskort är på väg hem till mig. Minneskortet kändes nödvändigt då jag förmodligen har två bröllop efter varandra att fota på lördag. Jag är inte den som är blyg med avtryckaren direkt :P  Motljusskydd säger sig själv varför det är bra att ha. Jag var lite småsugen på ett stjärnfilter också, men det tar jag nästa gång!

                           
Motljusskydd 236 kr                    minneskort 4gb extreme III 312 kr

Priser från cyberphoto.


Inspiration till tusen

2009-08-03 | 16:14:55


Jag har precis kommit hem från ett möte med nästa brudpar jag ska fota på lördag. Vilken energi och härliga människor! Vi hittade en perfekt plats för deras bilder och jag fick väldigt mycket inspiration. Sundsvall har många riktigt bra locations och jag ser fram emot vad jag kan få fram på lördag :) Jäklar vad jag älskar mitt jobb :D


Foto: Jag
Bild: Från Hanna & Petters bröllop, 090619, Alnö

Bröllopsporträtt

2009-08-03 | 12:01:09


Jag bara måste lägga ut den här bilden, jag älskar den och hoppas att ni med gör det :) Vackert är vad det är.


Foto: Jag
Bild: Helena och Henriks bröllop, 090801, Alnö

nyvaken

2009-08-03 | 10:22:38


Här sitter jag och gnuggar gruset ur ögonen. Jag blev väckt av mobilen som ringde, men då det var en kund så är det snabbt förlåtet :P Nu ska jag stoppa något i magen sen är det bara att sätta igång och jobba igen! Utomhus lyser solen på klarblå himmel, skönt att man ska ut en sväng senare. :)


Foto: Jag

nattjobb

2009-08-03 | 01:39:28


Jag sitter och redigerar bröllopsbilder såhär mitt i natten. Men nu stänger jag av datorn för ikväll och går och nannar kudden innan jag börjar se dubbelt. Natti!


Foto: Jag
Bild: Från bröllopet, 090801, Alnö gamla kyrka

evig kärlek

2009-08-02 | 18:00:02


En bild från bröllpet jag fotade igår.


Foto: Jag
Bild: Från Helena och Henriks bröllop, 090801, Alnö


Brudparet var väldigt trevliga och Helena var vacker som en dag i sin klänning. Jag är i full färd med att gå igenom bilderna och är väldigt nöjd med dom. Vi byggde en liten hemmastudio då det regnade utanför när vi skulle ta porträttbilderna, man tager vad man haver :) I veckan blir det mycket jobb. Elaine och Magnus album ska göras klart och sedan skickas tillsammans med skivan. Bilderna på Mira ska bli klara och så dessa bilder. Sen har jag fler fotograferingar i veckan. Härligt med mycket att göra :D Och tack för era fina kommentarer!! Jag blir helt varm i hjärtat :)

Regnig start på augusti

2009-08-01 | 13:35:05


Första augusti bjuder på en hel del aktiviteter. Min rocker fyller år så vi har firat honom hos hans föräldrar, nu sitter jag som finast i kostymbyxor och skjorta och ska snart bege mig ut till Alnö för att fota ett bröllop. Kvällen bjuder på vin, snacks, trevligt sällskap och en och annan öl. Dessvärre bjuder den första augusti även på regn. Massa regn. Så det blir att improvisera lite inför den planerade utomhusplåtningen till bröllopsbilderna. Upp till bevis nu Jennie!bloglovin