Tanken var god

2013-05-31 | 18:40:17


När man inte har en hund att promenera med så blir man snabbt rastlös. Så jag tänkte att jag skulle ta med mig Astrid (kameran) ut på en promenad i solen. Med musik i öronen så tog jag macro objektivet på kameran och gav mig av. Det var så himla längesen som jag bara fotade macro så kände att det kunde vara kul med en liten utmaning.
 
Nu gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Hörlurarna åkte ur öronen heeeela tiden. Objektivet ville inte fokusera. Skärpan ville inte riktigt sitta där jag ville ha den. Jag glömde bort att jag är höggravid och att ligga ner och kräla i gräset tyckte inte lillskrutten om. Tålamodet är ju inte riktigt på tipp topp nuförtiden heller. Så det blev en väldigt kort promenad. Men tanken var ju god. Och några få bilder blev väl helt okej.
 
Påminn mig att köpa ett nytt macro objektiv och nya hörlurar när lillskrutten kommit till världen. 
 
 

tomt i huset

2013-05-31 | 15:32:57


Idag åker min sambo till Sundsvall. Inte nog med att han åker så har han med sig Charlie också. Det blir så himla tomt i hemmet utan Charlie. Ingen som ligger och snarkar bredvid, ingen som springer efter en vart man än går. Ingen som man går ut på promenader med. Tänkte att jag skulle ta och gå ut en sväng i alla fall när det är så fint väder ute. Jag kan ju alltid rasta kameran.
 
Lilla goa skitunge. 

 
 
 

Skynda långsamt

2013-05-30 | 12:41:03


Ibland kan det vara bra att påminna sig själv om att inte springa fram. Allt har sin tid, i sin takt. Försök inte skynda på utan stanna upp och andas också. Du kommer framåt ändå.


Barnmorskebesök vecka 36

2013-05-28 | 19:11:22


I förmiddags var jag till barnmorskan igen för kontroll och för att ta sista blodprovet. Jag har gått och varit väldigt orolig över att lillskrutten inte skulle ha vänt sig till rätta med huvudet nedåt hela veckan då jag inte riktigt känt något som skulle tyda på det.
 
Men tji fick jag. Huvudet ligger nedåt, om än inte fixerat. Men det är så lite plats i magen nu så det blir nog svårt för lillskrutten att vända sig igen, även om det såklart är möjligt. Men jag hoppas att den fixerar sig snart i alla fall.
 
Hjärtljuden är alltid lika spännande att lyssna på och lillskrutten fortsätter att växa och följer sin kurva. Mitt blodtryck fortsätter att gå upp och nu var det nästan så att jag frågade vart gränsen går för att vara högt för att vara mig, då jag alltid haft lågt blodtryck. Men det är inga konstigheter där heller.
 
SF-mått: 34 (2cm mer än senast)
Lillskruttens hjärtslag: 138 slag/minut (samma som senast)
Blodtryck: 112/70 (förra gången låg det på 104/70)
 

Välkommen vecka 36

2013-05-28 | 15:21:10


Barnet:
Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det istället puffar och gör svepande rörelser. Du kanske kan se en armbåge, fot eller huvud sticka ut på magen när den rör sig eller sträcker på sig.
 
Den här veckan kan bebisen stoltsera med fingernaglar och njurarna är nu färdigutvecklade. Fostret har blivit omkring 47cm långt och lägger på sig ungefär fjorton gram fett varje dag och väger i den här veckan runt 2500gram. Pojkar är ofta något tyngre än tjejer. 
 
Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och drömmer tydliga kanske kraftiga drömmar.
 
Egna tankar från förgående vecka:
Lillskrutten har fortsatt vara väldigt aktiv i magen, det känns som om den har hur mycket utrymme som helst och buffar och puffar på som bara den, hela tiden. Jag har gått och tänkt väldigt mycket på att den inte låg med huvudet neråt den här veckan och varit lite orolig över det. Men annars har jag mått bra. Det går långsamt att ta sig fram och ryggen är densamma, lite ont på kvällarna och lite stel.  
 
Jag har inte sett något kroppsdel sticka ut på magen än så länge, men man känner väldigt tydligt utanpå magen när skrutten trycker utåt.
 
Jag tänker mycket mer på förlossningen nu, vilket kanske inte är så konstigt. Det är med blandade känslor jag längtar dit. Å ena sidan kan jag fortsätta vara gravid ett tag till. Å andra sidan vill vi såklart träffa vår lilla skrutt.
 

helgen från instagram

2013-05-27 | 19:15:48


Vi startar en ny vecka med att gå tillbaka till helgen. Tycker jag låter som en bra idé. I fredags kom bästa vännen över på besök och vi passade på att unna oss både den ena kaloribomben efter den andra. Godis, chips, äppelpaj och tacos. Janika har jag känt sen jag var 9 år och vi har hållt ihop i alla år, i ur och skur. En bästa vän man vill ha i sitt liv. Så det var himla mysigt att spendera lite tid tillsammans nu när vi äntligen bor närmare varandra igen.
 
Lördag blev det en sväng till en annan barndomskompis och fira hennes 27-års dag. Även det var väldigt trevligt och det var skönt att komma ut lite. Även om jag själv åkte hem medans ligan åkte in till krogen för att fortsätta festen.
 
Och så söndagen igår, samlades vi nästan alla systrar och firade mami lite med gofika och present. En väldigt lyckad helg med andra ord. Imorgon ska jag till barnmorskan för kontroll och för att se om lillskrutten har vänt på sig. Håller tummarna för det, även om jag inte riktigt tror att den gjort det.
 

Gofika på mors dag

2013-05-26 | 17:58:04


Idag har vi haft fullt hus här hemma. Nästan alla systrar, systerbarn och så självklart vår bästa mamma var över en sväng på lite gofika. Jag bakade cupcakes och så bjöds det på jordgubbar och chokladbollar också. Mamma fick en liten mors dag present också såklart.
 
Himla mysigt att samla familjen såhär. Världens bästa familj!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BB väskan

2013-05-24 | 12:05:51


Det blir mycket gravidsnack nu. Men det har ju sina orsaker. En sak jag börjat fundera på är BB väskan. Vad bör man tänka på att ha med sig? När bör man senast börja packa den? Lillskrutten kan ju i princip komma när som helst, även fast många säger att jag bör förvänta mig att gå över tiden. Jag förväntar mig ingenting. Lillskrutten kommer när den kommer. Tidigare eller senare spelar ingen roll. Men jag vill kunna ha så mycket som möjligt klart innan i alla fall. och inte springa runt och packa väskan med värkar.
 
Så jag tar gärna emot tips från er läsare hur ni gjort. Vad hade ni med er i BB-väskan och när packade ni den?
 
Foton: Sanna Ek

En sån där klyscha

2013-05-22 | 20:11:22


Det känns så himla klyschigt att säga att jag har världens bästa fästman, sambo och blivande pappa till mitt barn. Men jag har verkligen det. Det får låta klyschigt. Det får låta smörigt. Men det är bara så det är. Det känns helt galet att vi snart ska bli föräldrar. Men samtidigt fantastiskt. Att jag får bilda familj med honom. Den där mannen som jag träffade för 2,5 år sen på krogen. Som jag förlovade mig med för 1,5 år sen. 
 
Han som är kolugn, medan jag själv börjar tappa nerverna inför förlossningen. Han som säger att allt kommer bli så bra medan jag själv oroar mig inför framtiden. 
 
Min klippa. Min stöttepelare. Min kärlek.
 
Foton: Sanna Ek

fine-art box

2013-05-22 | 15:05:20


Igår fick jag hem en fine-art box med några bilder printade på fine-art papper. Hur snyggt som helst! Dessa ska idag få åka vidare hela vägen till Sundsvall där deras nya ägare väntar på dom.
 

Välkommen vecka 35

2013-05-21 | 10:54:06


Barnet:
Barnet vägar ungefär 2400gram och är cirka 47 centimeter långt. Den har lagt på sig mer fett, huden är tjockare och har fått en ljusrosa färg. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett. Fettet gör att huden blir mycket mjuk.
 
De flesta barn ligger med huvudet nedåt. När barnet har ställt in sig på rätt sätt känner många en lättnad. Nu börjar det bli mer verkligt, snart kan barnet komma. Nästa vecka är hörseln fullt utvecklad, även lungorna är nästan helt utvecklade nu. Barnet fyller nu ut nästan hela livmoderna och har inte mycket utrymme att röra sig på längre.
 
Egna tankar från förgående vecka:
Jag har inte riktigt hunnit känna efter hur förra veckan har varit, på grund av olika anledningar. Men det är tungt nu. Promenaderna blir långsammare och jag får ofta ont i bäckenbenet när jag går. Det känns även ibland som om någon nerv kommer i kläm i låret och får mig att utdela en del svordomar till höger och vänster. Jag sover dåligt på grund av ryggont och att det är svårt att ligga bekvämt. Det är tungt att andas, så jag gissar att lillskrutten fortfarande ligger med huvudet uppåt.
 
Nu är det bara 5 veckor kvar till BF och det känns så himla konstigt, samtidigt som jag önskar att tiden skulle gå liiiiite fortare. 
 
Återkommande kommentar från omgivningen: Det ser ut som att den kan komma när som helst nu!
 

Location

2013-05-20 | 20:49:12


Igår under trippen till Linköping åkte vi ut och kollade på kyrkan, festlokalen och rekade plats inför porträttfotograferingen. Vi hittade en gammal slottsruin som jag tror kommer bli så himla coolt till porträtten! Brudparet var ute efter en tuffare miljö och detta är klockrent! Jag längtar!!
 

Linköping tur och retur

2013-05-19 | 18:11:28


Idag har jag tagit en roadtrip till Linköping för att träffa ett brudpar som jag ska fota i sommar. Paret är helt underbara och jag ser så fram emot deras stora dag! Vi kikade på platser att fota på, festlokalen och kyrkan. Med mig hade jag också Louise som kommer vara med som andra fotograf. Det kommer bli så kul!


Sommarvärme

2013-05-17 | 18:45:49


Idag är det varmt. Sommar varmt. Jag hämtade upp tvilling från tåget imorse och vi bänkade oss på uteplatsen i solen. Med oss i sällskapet hade vi även Fred, Wilma och Charlie. Charlie trivdes dock bäst i skuggan.

Underbart att värmen kommit på riktigt nu!


You and me.

2013-05-16 | 15:51:27


Vad jag älskar den där mannen. Och att han ska bli pappa till mitt barn. Helt galet vilken tur jag har som har han i mitt liv.
 
 
Foton: Sanna Ek

En onsdag.

2013-05-15 | 20:45:06


04:00 - lillskrutten väcker mig i tron om att det är morgon. Kan inte somna om.

05:00 - har scannat igenom hela world wide web, spelat spel och läst igenom mina gravidappar två gånger. Fortfarande pigg.

05:30 - djupa samtal med lillskrutten om att väcka mamma tidigt på morgonen är helt okej, när du är utanför magen. Inte när du sparkar på revbenen.

05:56 - snart ringer sambons klocka, ingen idé att försöka somna om.

06:07 - sambons klocka ringer. Godmorgon älskling.

06:15 - frukost framför Nyhetsmorgon, alla i huset är vakna.

06:35 - sambon åker till jobbet.

07:00 - jag och Charlie lägger oss i soffan och blundar lite.

08:45 - Mami kommer

09:00 - morgonpromenad med Charlie

09:15 - 16:00 - jobb jobb jobb (med paus för lunch och en till promenad)

16:05 - Fred tycker vi är tråkiga och kräver uppmärksamhet. Han vinner.

17:00 - åker iväg en sväng

18:00 - sambon är hemma och vi åker och handlar

19:30 - middag, ja tack!

20:00 - mumma!

20:30 - blogga om dagen och bli förvånad över att jag fortfarande är vaken.

20:41 - publicera inlägget, ät upp kakan som finns kvar.

21:00 - efterlyst på tv

22:00 - hoppas på bättre sömn inatt. Godnatt!


Välkommen vecka 34

2013-05-14 | 18:54:16


Barnet: 
Nu är fostret så moget att om förlossningen startar försöker inte förlossningspersonalen skjuta upp födseln. Om barnet föds är det fortfarande ömtåligt och behöver extra värme och mat. Men många klarar sin andning bra och långt ifrån alla behöver ligga i kuvös. 
 
Vikten är uppe i ungefär 2300gram och längden i 46cm. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Den här veckan lägger sig en del barn tillrätta. En del fixerar redan huvudet i bäckeningången. Cirka 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen mot bäckenöppningen (sätesbjudning/fotbjudning). Man kan då försöka få fostret att vända sig rätt, en så kallad yttre vändning som görs på förlossningen i vecka 37+0.
 
Egna tankar från förgående vecka:
Det har varit väldigt livligt som vanligt i magen och jag fick för mig häromdagen att lillskrutten kanske har vänt på sig. Idag var jag hos barnmorskan för kontroll och visst hade jag rätt. Lillskrutten har legat med huvudet nedåt sen vecka 28, men nu, när den egentligen borde vända sig nedåt så ligger den med huvudet uppåt istället. Busunge! Hoppas att den vill vända på sig innan nästa kontroll. Annars blir det inbokat ultraljud och en eventuell vändning framöver.
 
Jag har lite domningar i benen till och från. Ont i rygg på kvällar/nätterna, jääävligt kort stubin och är allmänt glömsk och förvirrad. Men det är väl som det ska vara då kanske.
 
I övrigt så växer lillskrutten på bra enligt mätningen hos barnmorskan idag. Mitt blodtryck har gått upp ytterliggare så det känns också skönt. 
 
SF-mått: 32
Lillskruttens hjärtslag: 138 slag/minut
Blodtryck: 104/70
 
 

Spetskaka

2013-05-14 | 11:48:43


Igår hade jag besök av Maria hela dagen och vi bakade bland annat en spetskaka. Typ sockerkaka fast i en rund form och med glasyr på. Så man använder helt enkelt samma smet som till sockerkaka, fast när den har varit inne i ugnen ca 30-35min så tar man ut den, lägger på glasyr och lägger in den i ugnen i några minuter till. Och så ströade vi formen med kokos istället för med ströbröd. Mumma!
 
Tadaaaa! (God blev den också)

 
 
 
 

av längtan till dig.

2013-05-13 | 19:47:00


Ikväll har vi fått se några tjuvkikar från lördagens fotografering då jag och min älskling (och lillskrutten) stod framför kameran. Så himla fina. Blir glad i själen av att se dom. Tack fina Sanna för ett grymt jobb och ser ÄNNU mer fram emot att få se fler bilder!! 
 
 
 
Foton: Duktiga Sanna Ek

Gravid drömmar

2013-05-13 | 16:02:30


Jag drömmer mycket om förlossningen. Inatt drömde jag att det var dags och kände både värkar och smärta, dock inte så farligt som jag hade trott (???). När lillskrutten hade kommit ut så fick jag värkar igen. Tänkte att det var moderkakans tur, men barnmorskan tittade på mig och skakade på huvudet. 
 
"Nej det är en till bebis som vill ut".
 
EN TILL??? Vadå en till?? Blev mitt svar. Och jodå, det kom inte bara en till bebis utan TVÅ till. Vi fick TRILLINGAR utan att någon visste om det. Varken vi, barnmorskan eller någon annan under alla kontroller hade märkt av tre småttingar i magen. Paniken jag fick var:
 
"Men älskling, VI HAR JU BARA EN BARNVAGN!!!!" Och det var nog vårat minsta bekymmer....
 
Foto: Jessica Elvira

Gravidfotografering - min egen.

2013-05-12 | 18:00:36


Under veckan har jag rakat benen, fixat naglarna, köpt nya kläder och lyckades övertala älsklingen till att vara med under en fotografering. En gravidfotografering. Vår fotografering. Istället för att vara bakom kameran skulle vi vara framför. Jag var lite nervös när vi satt i bilen mot Eskilstuna för att möta upp Sanna. Nu känner jag henne, och det kändes så mycket bättre bara det, men man är ju inte direkt van vid att stå framför kameran.
 
Men det var väldigt roligt och det ska bli så kul att få se resultatet sen. Vi fick se lite genom kamerans display, men det blir ju en större skillnad när man får se bilderna i större format.
 
Innan vi åkte hem igen fick lillskrutten en present av Sanna också, så himla fin! Jag lovar att det kommer bli en liten busunge också. Tack Sanna för en rolig stund i kvälls solen! Nu är inte sambon med på bilderna nedan, men han var med och fastnade på en hel del bilder. Jag lovar! :)
 
Bilder från instagram (missjeniphoto)
 

Vecka 25-33

2013-05-11 | 12:45:44


Anledningen till att jag tar alla vecko-bilder på magen är för min egen skull, för att följa lillskrutten när den växer, för att jag vet att våra familjer som inte bor så nära oss vill veta hur det går och för att se skillnaden på hur magen växer. Man blir så lätt hemmablind och ibland känns det som att magen inte har växt något alls, förrän man tittar tillbaka på bilderna.
 
Såhär har lillskrutten vuxit det senaste veckorna. Jag själv kan tycka att magen ser större ut i vecka 25 än vad den gjorde vecka 26, men den har även sjunkit ner lite där för att sedan se större ut igen i vecka 27. Beror såklart på hur bebisen väljer att ligga när bilderna togs, men lite kul är det ändå att se tycker jag.
 
Nu är det bara cirka 8 veckor kvar innan vi får träffa vår nya familjemedlem. 
 

Jag hade en gång en midja...

2013-05-10 | 13:57:00


Jag har inte köpt så mycket mamma-kläder under graviditeten. Dels för att jag tycker utbudet är så fruktansvärt tråkigt och begränsat. Och dels för att jag inte har haft pengarna till det kläder som jag faktiskt har gillat. Det känns inte riktigt värt att lägga 1000kr på ett plagg som jag bara använder under en begränsad tid.
 
Samtidigt så har frustrationen blivit större i samma takt med att magen växer över att jag inte har några kläder som sitter bra längre. Midjan är ju liksom borta och alla mina kläder är sydda för en midja. Så är det ju. Mamma-kläder är anpassade efter magen, det är inte vanliga kläder.
 
Så ja, jag saknar min midja. Jag saknar att kunna bära vilka kläder jag vill. Men nu är det inte långt kvar tills lillskrutten ligger i famnen istället för i magen. Och då får jag ju både midjan tillbaka OCH en bebis att mysa med. Dessutom verkar lillskrutten ha det trångt där inne nu så som den buffar och har sig. Så det blir ju liksom win-win när den behagar att titta fram. 
 
Bilden till vänster är tagen i juli förra året - bilden till höger togs igår.

Långpromenad i solen

2013-05-09 | 16:13:27


Det är ganska disigt ute idag. Även fast solen är framme. Sådär som det kan vara efter att det har regnat hela natten. Jag misstänkte att det därför skulle vara relativt skönt ute. Så tog med mig sambon och Charlie ut för en längre promenad. Nu var det skönt ute. Men inte så som jag hade tänkt mig. Skinnjackan hade kunnat stanna hemma. Tröjan likaså. Helst skulle man haft på sig en bikini. Varmt med andra ord.
 
Men vi spenderade en timme utomhus i alla fall och efter att ha varit trött hela förmiddagen så känner jag mig liiiite piggare. Solen piggar alltid upp.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lillskrutten säger hej

2013-05-08 | 23:13:28


Äntligen lyckades jag fånga lite rörelser från lillskrutten i magen på film. Tydligast ser man runt 0:17. Det är såklart jag som andas när magen går upp och ner, men "våg-rörelserna" man ser är lillskrutten som säger hej. Eller godnatt kanske.
 

Älsklingens födelsedag

2013-05-08 | 20:26:00


Idag fyller världens bästa sambo, fästman och blivande pappa år. Han tycker inte om att ställa till med festligheter, konstigt nog, men vi har varit och shoppat kläder, ätit en bit tårta och nu mumsar vi på efterrätten jordgubbar doppade i choklad. En fin dag med min älskling helt enkelt.


Välkommen vecka 33

2013-05-07 | 12:43:44


Barnet:
Bebisen är ungefär 42cm lång och väger cirka 1,7kg. Lungorna kommer inte vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att andas fostervatten. Från vecka 32 har barn som föds för tidigt goda chanser att överleva och må bra. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.
 
Fostervattenmängden ökar inte längre utan är nu konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet fortsätter att röra på sig, du ska känna fosterrörelser varje dag, många gånger per dag. Rörelserna kan ha ändrat karaktär från de tidigare tydliga sparkarna till mer rullande, buffande knuffar.
 
Egna tankar från förgående vecka:
Nu har 80% av graviditeten gått. Det känns kan jag säga. Ryggen har åter igen börjat bråka vilket såklart tar på humöret och jag är betydligt mer otålig och lättretlig nu än vad jag varit under hela graviditeten. Men jag är ju ändå i graviditetsmånad 8 nu så man kanske får lite förståelse av omgivningen när man ryter till. Man kan ju hoppas i alla fall.
 
Lillskrutten fortsätter att vara aktiv i magen, hela tiden. Men det är mer buffar och rullningar som känns och syns. Några få ordentliga sparkar mot revbenen får den fortfarande in med jämna mellanrum. Jag ska försöka filma lite när lillskrutten lever om. Men man sitter som förstenad och bara förudnras över hur det är möjligt att det faktiskt lever och växer något i min mage. Tanken på att vi snart har en bebis i vårt liv känns otroligt häftigt och samtidigt läskigt. Men oj vad vi längtar!
 

Pojke eller tjej?

2013-05-06 | 13:03:59


Det är två månader kvar innan lillskrutten beräknas göra sig till känna. Och under hela graviditeten har det varit ett återkommande ämne från omgivningen om vilket kön som barnet har. Vi som lever i en värld där "hen" har tagit över, där killar kan gå i klänningar utan att betraktas som konstiga, där tjejer spelar fotboll och hockey. 
 
Ändå är det så intressant att spekulera kring vilket kön någon annans barn har. Utan att föräldrarna själva vet om det. Vi har valt att inte ta reda på könet. Vi vill inte veta. Vi blir glada oavsett om det blir en kille eller tjej. Så att få höra från omgivningen hela tiden "det måste vara en kille", "magen ser ut som en pojk-mage", "det är säkert en tjej", "vad vill ni helst ha?" tar på krafterna. Faktiskt. 
 
Hade jag vetat att mitt barns kön var så himla viktigt för andra så hade jag tagit reda på det, bara för att slippa höra dom. Men vi vill inte veta. Vi vill inte spekulera. Vi väntar och ser. Helt enkelt. 
 
Foto: Jessica Elvira

Personlig heldags-workshop med Jessica Elvira

2013-05-05 | 18:33:07


Idag har jag haft en personlig workshop hela dagen med Jessica Elvira, grundaren av YourCloset och min kära tvillingsyster. Hon har fått upp ögonen för foto och ingen är gladare än jag över det! Idag har vi gått igenom en hel del för att ta hennes fotografering till nästa nivå. 
 
Jag själv tog inga bilder då det var jag och min kära sambo som fick agera modeller. Jessica fick prova fota i direkt solljus, skugga och motljus. Jag tycker att hon gjorde det riktigt bra och har fått tillåtelse att visa några av hennes bilder. 
 
Så här har ni resultatet!
 
 
 
 
 
 

Nyduschad vovve

2013-05-04 | 12:25:33


Idag fick Charlie en välbehövd dusch. Han är inte jätte förtjust i att duscha, men han står där snällt och låter sig hållas tills man är klar. Och han blir ju så fluffig och fin när han är nyduschad och gott luktar han också. Men det brukar ju inte hålla i sig så länge, ungefär tills det är dags att gå på nästa promenad.
 
 
 
 

Solkatter

2013-05-03 | 13:39:10


Fred och Wilma är innekatter och har varit det så länge dom har bott hos mig. När dom var bebisar bodde dom dock på landet och sprang ute fritt. Och dom brukar vara ganska nyfikna på världen utanför när dom sitter och spanar i fönstret. Så idag tog vi ut dom i sele på uteplatsen när det är så fint väder. 
 
Fred var dock inte så impad utav friheten utan skulle promt gå in igen. Wilma däremot rullade sig lite i gräset och spanade lite innan hon också tröttnade och ville in igen.
 
 
 
 
Canon Eos 5DmarkII + Canon EF 24-70mm 2,8L USM
 

Elias

2013-05-02 | 17:30:12


Idag har jag redigerat bilder på en liten kämpe vid namn Elias som föddes med cancer. Jag fotade han och hans fina familj under veckan i Sundsvall för The Essence Vitae Project. Lite kär blev jag också.
 

 
 
 

Valborg i Stockholm

2013-05-01 | 22:46:03


Igår packade jag och älsklingen in Charlie i bilen och åkte hem till mamma på Dalarö för att fira Valborg med lite grillat och familjen. Kameran var såklart med men den låg fint i sin kameraväska under hela kvällen, konstigt nog. Och inte följde vi med till majbrasan på kvällen heller. Men en himla trevlig kväll hade vi!
 
Däremot fotade jag lite idag under dagen när vädret var behagligare och systerbarnen lekte med Charlie och tvillingen fångade både mig och älskling på bild. Idag är det även exakt två månader kvar tills lillskrutten är beräknad och vi ska bli föräldrar. Spännande!
 
Hoppas ni hade en trevlig Valborg och en bra start på maj! 
 
 


 bloglovin