Nu bär det iväg

2009-02-27 | 04:18:11


03:30 ringde klockan, snoozade tjugo minuter, packade sista i väskan, slevade i mig en tallrik yougurt och om en kvart kommer taxin och hämtar mig. Next stop, Malmö. Och om det inte börjar regna datorer av någon anledning så blir det ett lätt eko här i bloggen under helgen. Men desto fler bilder att visa när jag kommer hem igen :) Ha en trevlig helg!


Foto: Jag

Catch me if you can

2009-02-26 | 15:46:03
Foto: Jag
Modell: Dorion Chang
Mua och hår: Cecilia Åkerlund

Come closer

2009-02-26 | 10:47:26


En porträttbild på vackraste Dorion :) Vi planerade lite igår inför vårat projekt och vi har nog spikat ett datum. 24 april. Lägg det på minnet och ni som inte bor i Sundsvall får ta en tripp hit. Detta kan ni inte missa :D Mer info kommer inom kort, det är några fler detaljer som måste bli klara innan jag kan avslöja helt vad det handlar om :)


Foto: Jag
Modell: Dorion Chang
Smink och hår: Cecilia Åkerlund

Have you met my friend?

2009-02-26 | 09:48:32


Jag och Ida staplade ner på stan efter att ha våldgästat Dorion och bättrat på sminket. I kön in till Daltons hamnade jag och Ida bakom två killar varav den ena såg rätt okej ut. Hans polare är inte sen med att försöka få in en fot och slänger iväg kommentaren: "Har du träffat min kompis...." innan han hinner säga namnet så utbrister jag: Det är ju how I met your mother!! Killen kollar på mig och börjar garva och fortsätter sedan. "Jaha så du kollar på det, fan" haha, så jävla klockrent! Några high five senare och andra diverse sköna repliker från serien så kom vi in på Daltons och där träffade jag på Nisse och Emanuel och det var riktigt kul, en härlig kväll helt enkelt :) Lulu och jag konstaterade att vi är en perfect match! Det blir garanterat fler sådana kvällar :D Sen att vi båda försov oss och är lite halvt sega idag är en helt annan femma :P It was awsome!


På bild: Lulu a.k.a Ida

Is it you or is it me?

2009-02-25 | 21:19:36


You better die young, I miss you och självklart - freakshow är tre favoriter med Nomy just nu. Alla tre relaterar eller påminner på nått sätt om den situationen jag befinner mig i just nu. Hopp, glädje och skratt men även saknad. Jag delar kvällen med lulu och två flaskor vin. Vi ska snart hem till Dorion och hälsa på också. Det är ju lill-lördag. Jag vet att kvällen kommer bli riktigt bra. Jag har mina vänner, jag har nya projekt att ta tag i och jag har mycket att se fram emot. Det blir bra det här :)


Från idé till resultat

2009-02-25 | 13:02:04


Igår fick jag en idé. Det var ingen liten heller. Jag ringde Dorion direkt för att höra om hon ville hoppa på tåget och det ville hon :D Vad det handlar om än behåller jag hemligt ett litet tag till tills datum är spikat, men det betyder att Dorion ska ställa sig framför kameran åter igen och det kommer bli det bästa jag gjort. Det lovar jag.


Foto: Jag
På bild: Cecilia småfixar innan Dorion ska fotas

Vi möts igen

2009-02-25 | 09:00:29


Jag har varit så upptagen med redigering utav diverse bilder att jag helt glömt av att informera om mitt äventyr som väntar på fredag. Det började i Norrköping 28 september som en utekväll som ledde till inflyttningsfest i Linköping dagen efter. Drygt en månad senare var det dags igen. Trots mils avstånd och boendes på diverse olika ställen i landet så slöts vi upp i Karlshamn för en helg. Även nyår firades med samma människor (minus skåningen) i Norrköping och nu är det alltså dags igen. Den här gången tar tåget mig till Malmö för att träffa dessa sköna människor, igen. Det blir vandrahem, det blir skratt, det blir dans och det blir fest! Det bästa av allt är att nu är vi alla samlade, även skåningen och det kommer bli grymt! :D

På bild fr.v: Jag&André, Siss&Jens, Johan, Erik&Robin, Kookie&André igen och Roger
The gang!

You give me inspiration

2009-02-24 | 22:36:54
Foto: Jag
Modell: Dorion Chang
Mua och hår: Cecilia Åkerlund

Byggare bob i nöd

2009-02-24 | 19:20:21


Sitter och sliter mitt hår just nu och spottar ut diverse svordomar med jämna mellanrum. Att bygga hemsidan var svårare än jag trodde, tanken i huvudet "en gång lekt med html, alltid lekt med html" jo tjena. Så nu har jag fått kalla in förstärkning och förhoppningsvis med lite (eller lagom mycket) hjälp så ska jag väl snart ha en hemsida up and running. Så istället för att snurra runt i kodning och pill så koncentrerar jag mig på att redigera lite bröllopsbilder :)


Foto: Jag
Bild: Från bröllopet i Härnösand 27/12 -08

I smile on the outside

2009-02-24 | 13:36:24


Tanken med att jag själv ställde mig framför kameran i söndags var för att jag behövde någon bild till hemsidan som jag håller på att mecka med. Jag kan nog ärligt säga att den här kommer med största sannolikhet vara den som får stå i rampljuset då. Jag ser väl lagom trevlig ut? :P


Foto: Dorion
Modell/redigering: Jag
Smink och hår: Cecilia Åkerlund

You can't tuch this

2009-02-24 | 09:16:11Foto: Jag
Modell: Dorion
Mua och hår: Cecilia Åkerlund

Porträtt

2009-02-23 | 22:33:49


Vi tog några porträttbilder också när vi ändå höll på. Denna blev min favorit direkt :)


Foto: Jag
Modell: Dorion
Smink och hår: Cecilia Åkerlund

Det är insidan som räknas

2009-02-23 | 17:00:30


Med denna bild så kommer vi till syftet med hela plåtningen. Vi människor dömer så lätt varandra på grund av vårat utseende. Bara för att man ser ut på ett visst sätt eller är annorlunda så har man plötsligt fått ett helt annat värde. Det snackas så mycket om att det är insidan som räknas men ändå finns det fördomar överallt.

Dorion visar att det spelar ingen roll hur hon ser ut, hon kommer bli en strålande mamma i alla fall.
 
Foto: Jag
Modell: Dorion
Smink och hår: Cecilia Åkerlund

I will take care of you, now and forever

2009-02-23 | 13:32:09


Jag kanske borde förvarna, allt som ni någonsin tänkt er om gravidbilder har vi skippat i våran plåtning. Vi klev helt enkelt utanför ramarna, way out. En till bild från första ombytet får ni vila eran ögon på :)


Foto: Jag
Modell: Dorion
Mua och hår: Cecilia Åkerlund

Första bilden

2009-02-23 | 10:16:20


Vet att många är nyfikna, så jag lägger ut en bild på vårat första ombyte. :) Vackraste Dorion!


Foto: Jag
Modell: Dorion
Smink & hår: Cecilia Åkerlund

Ego moment

2009-02-23 | 00:21:18


Eftersom jag är hemlig och inte vill visa några av bilderna på Dorion ännu så får jag offra en bild på mig. Dom var få, men visst fanns det vissa bilder även på mig som går att visa för allmänheten utan att behöva stoppa huvudet i sanden. Dorion kan ju bara hon vill ;) (Eller här ska man nog skylla på modellen *hosthost*) Nu blire natti natt, imorgon finns det nog risk för bildbomb här :P


Foto: Dorion
Smink och hår: Cecilia Åkerlund
Modell och redigering: Jag

Behind the scene

2009-02-22 | 21:35:28


Det blev en helkväll i studion med tre olika plåtningar varav jag (hör och häpna) stod framför kameran på en av dom. Så nu är det bevisat, Jeni ska stå bakom kameran :P Men det har varit en riktigt kul eftermiddag/kväll och jag skulle inte klaga om alla mina söndagar såg ut såhär :) Blev massa fina bilder och galna! Det är riktigt kul att leka utanför ramarna. Såhär såg det ut när Cissi sminkade Dorion :)


Foto: Jag
På bild: Cissi och Dorion

Detaljer

2009-02-22 | 14:21:31


Jag sitter och redigerar bröllopsbilder för fullt och vill  bara visa upp alla fina bilder vi fick :) Men än så är jag inte klar så ni får snällt vänta. Men att gå ner på detaljnivå där man inte ser brudparet kan jag ju bjuda på :)


Foto: Jag

Studiofotografering

2009-02-22 | 11:00:33


Idag blir det en liten spontan plåtning i studio. Dorion som annars sminkar så bra, ska den här gången ställa sig själv framför kameran! Lite fina gravid bilder är det tänkt :) Det var evigheter sen jag stod i en studio så det ska bli riktigt kul :) Man har ju utvecklats några steg sen sist och nu har jag en 5D att leka med, det hade jag inte då den här bilden togs, men tycker den är så mysig :)


Foto: Jag
På bild: Mattias och Amelia

hundporträtt

2009-02-21 | 16:51:23


Världens finaste Bonaparté

Foto: Jag
På bild: Bonaparté

Mamma har alltid rätt

2009-02-21 | 16:40:03


Idag är det lördag, för mig är det en ny början. Dreamweaver ligger snart på datorn och en hemsida ska skapas. Bloggen är min personliga dagbok. Jag behöver en hemsida för mitt företag och den ska jag fixa nu. Från högtalarna hör jag ljudet från en enda gitarr. Minnen, tankar och känslor trycks tillbaka, en och annan tår lämnar ögat, samtidigt som ett leende och hopp om en vänskap lägger sig över läpparna. Ibland är det svårt, ibland gör det ont. Men alltid blir det bättre. Det tar bara lite tid och det måste få ta tid.


I baren

2009-02-20 | 18:59:46


Nu ska jag snart hem till Dorion, vi ska, eller jag ska korka upp min vinflaska. Förmodligen kan jag lura i Andreas lite också :P Sen beger vi oss i alla fall ut, vart vet jag inte än. Men jag vet att stället kommer bestå av minst en bar, musik, massa folk och en onykter Jennie. Jag är rätt så säker på att jag bäddar för katastrof. Men å andra sidan, när blir det inte kaos när jag går ut? :P Welcome to my freakshow.


Foto: Andreas
På bild: Jag och Dorion

Tittut

2009-02-20 | 16:44:35


Haha jag är bara tvungen att lägga upp den här :D Sååå söt lilla Bonaparté :D Han ska då alltid fram och nosa när jag tar fram kameran, gärna lite för nära också :P


Foto: Jag
På bild: Bonaparté

Vilken miss

2009-02-20 | 09:09:46


Jag ligger som bäst i min säng under ett varmt täcke när klockan ringer. Snoozar en halvtimme och så en halvtimme till. Drar mig upp innan klockan hunnit slå halv 8 och står utanför dörren tio över. Halv 9 befinner jag mig på kontoret. Som alla andra dagar. Varför då denna miss? Jo, jag möts utav en lapp från min chef: "Jag kommer kl. 10:30 imorgon fredag!"  Yippi, där kunde jag ha fått en härlig sovmorgon, men icke. Ja, så finner jag en till lapp brevid den andra där det står: "Tacksam om du fotar dessa böcker" Det är ju tur att hon sa till i förväg så jag kunde haft en liten chans att ta med kameran i alla fall. Det är ju inte så att jag bär runt på den för skojs skull. Men men, jag ska väl inte klaga, jag kan ju sitta och lalla runt på nätet ett tag. Dessutom kom det en snygg installatör/elektriker av något slag som fixar med något vid köksdelen. Så om jag hämtar onödigt många koppar té den närmsta kvarten sååååå, skyller jag på hostan.


Gos

2009-02-20 | 08:14:18


Igår fick jag besök utav Emanuel och hundarna. Behöver jag ens säga att det blev mycket gos i soffan? :P


Foto: Jag
På bild: Bonaparté och Emanuel

lyckogodis

2009-02-19 | 17:21:13


Dessa små godisar delades ut vid varje sittplats vid matbordet under bröllopet. Även jag fick en liten påse som innehåller lycko godis. Ja det är sant, äter man dom ska man få lycka, eller var det tur? Jag hade sparat alla och helt plötsligt nu, så är den tom. Men jag hann ju fota dom först :)


Foto: Jag

Intressanta diskussioner

2009-02-19 | 12:55:27


Idag är det tomt på praktiken, Ida har halsfluss och ligger säkert nerbäddad i en gosig säng med sina katter. Själv sitter jag vid min dator på kontoret och letar efter saker som kan förbättras på norrlandsförbundets hemsida. Hittills har jag skrivit en A4. Säger väl en hel del? Annars pratas det hej vilt om hundbajs, hundlatrin och hundparker ute i fikarummet. Känns som ett hett nyhetsstoff :P Det enda jag kunde tänka på dock var dessa varelser som lämnar ifrån sig detta heta diskusionsämne. Våra fyrbenta små vänner. Och när man ser dom där hundögonen så spelar allt det andra mindre roll.


Foto: Jag
På bild: Nala, Kiara och Belle, hundarna som bor hos "min" hunduppfödare :)
 

For you

2009-02-19 | 11:41:34


I find it hard to tell you, I find it hard to take

Dimma

2009-02-19 | 08:10:21


Jag somnade i en dimma och det var så jag vaknade också.
Foto: Jag


Ibland spelar det ingen roll hur mycket man än vill något. Det enda jag kan göra nu är att stå och se på när det glider ur händerna på mig. Det är orättvist.

ZZYZX RD

2009-02-18 | 22:54:26

tell me I should stick around for you, tell me I could have it all..

Bra att ha

2009-02-18 | 17:26:07


Det är svårt att vara nedstämd i närheten utav Emanuel. Han plockade upp mig efter praktiken och vi åkte och fyllde på mitt kylskåp lite. Nu ekar det inte längre i alla fall :P Under den timmen som hann passera innan vi skiljdes åt igen bestod enbart av skämt och skratt. Det finns inte många som jag kan känna mig så avslappnad med som jag gör med honom. Han är allt en underbart bra vän den där Emanuel :)


Foto: Jag
På bild: Bästa Emanuel

Åter till drömmarnas land

2009-02-18 | 13:47:16


Saknar fortfarande värmen, stränderna och alla spontanta bilturer som jag och Emanuel tog. Kan inte sommaren bara komma typ, nu?


Foto: Jag

Duality

2009-02-18 | 09:32:15


Lite förmiddagsmusik som passar in riktigt bra så fort jag klev in på praktiken idag. Det är såhär jag får utlopp för mina irritationsmoment här i livet.


Dom som vet

2009-02-17 | 21:02:09


I en vardag som denna då allt inte riktigt går rätt så uppskattar man det små detaljerna så mycket mer. Som ett väldigt roande mms av syrran, ett uppskattande mail från en nöjd kund och nu detta. Jag är omgiven utav kärlek :) Dessutom så var ju min fina stad med i Bygglov ikväll på fyran, det har ni väl inte missat? :)


Foto: Jag

Mycket nöjda

2009-02-17 | 17:25:41


Förutom ett mms från min syster så var dessa meningar det som förgyllde min dag, fick mail från modern till bruden från Härnösand: Jonna o Richard har fått bilderna, jag har sett dom och vi är mycket nöjda. Tack för allt! Mvh Vivianne

Känns så himla kul och nu fick jag mer motivation att bli klar med bilderna från mitt senaste bröllop :)


Foto: Jag
På bild: Jonna och Richard under misteln :)

Förkyld som en get

2009-02-17 | 14:27:56


Sitter och hostar lite klent, sväljer Kan jang, strepsils och c-vitaminer varvat med ändlösa koppar té. En förkylning står för dörren och jag börjar fundera på om den där promenaden mitt i natten på 45 minuter i minusgrader i fredags kan vara boven i dramat. Jag är inte den som tuggar alvedon eller andra mediciner. Men nu har jag verkligen inte tid att vara sjuk och kan jang är ju faktiskt ett naturläkemedel. Så det gills ändå inte :P Kan inte dagen ta slut snart så jag får krypa ner under täcket igen. Det vore faktiskt helt okej.

Vilken systemkamera ska man välja?

2009-02-17 | 09:24:46


Jag har fått många frågor om just vilken systemkamera man ska välja så tänkte att jag kan ju skriva ett litet inlägg och kanske reda ut några frågetecken för er :) Jag är absolut ingen expert på alla modeller men jag kan ju berätta utifrån mina egna erfarenheter.

Min första systemkamera blev en Canon Eos 350D. För mig var valet av märke inget ja behövde fundera på då vi fotade med Canon 300D på gymnasiet så jag kände att det var Canon jag ville ha. Som nybörjare tänkte jag inte på att jag måste ha den bästa kameran direkt utan en som jag kunde utvecklas med och då passade 350D väldigt bra till mina behov. Jag köpte den sommaren 2005.

Inte förrän i somras (2008) kände jag att jag ville bredda mina fotomöjligheter och ta steget längre, jag hade planer på att starta eget företag. Så jag började leta efter en ny kamera och fortfarande visste jag att det var Canon jag ville fortsätta med. Jag läste recensioner, hörde mig runt och kollade i affärer innan jag bestämde mig för en Canon Eos 5D som jag sedan köpte begagnad. Anledningen till att jag inte bytte märke var för att knapparna sitter ungefär på samma ställe och känner man sig nöjd med det så känns det dumt att byta :) Jag gick ifrån en nybörjar kamera till proffisionell kamera och trivdes med den från första stund.

      
   
Bilder: Cyberphoto.se

Sen finns det såklart andra märken som Nikon, Olympus, Sony, Pentax med flera. Så mitt bästa tips är att ni helt enkelt går in till en affär och petar lite på alla olika modeller som finns. Prata med en försäljare om vad ni vill ha ut av kameran och håll den i handen för att känna hur den sitter. Min åsikt är inte den viktigaste utan det är era egna behov. Men frågar ni efter ett ärligt svar så rekomenderar jag såklart Canon. Jag själv är väldigt nöjd med deras produkter och det är värt varenda krona. 

Morgonmusik

2009-02-17 | 07:55:44


Är ni morgontrötta som jag? Tryck på play så ska ni se att ni vaknar till :)
underbar.

Myskväll hos familjen Allberg

2009-02-16 | 19:36:33


Emanuel frågade om jag ville komma över och äta lite tacos. Ni som följt med ett tag vet att jag älskar tacos. Inget svårt erbjudande där inte :) Dessutom var det längesen jag träffade hela familjen så det var riktigt trevligt :) Till efterrätt blev det paj med glass och en kopp té framför brasan. Himla mysigt. Och så självklart massa mys med Mika och Bonaparté :) En trevlig kväll helt enkelt och än är den inte slut :)


Foto: Jag

En smygtitt

2009-02-16 | 15:27:17


Jag lovade er en smygtitt och en smygtitt ska ni få :) Resten av bilderna dyker inte upp förrän brudparet själva har fått sett dom först :) Sitter och redigerar för fullt just nu och jag kan inte göra annat än att le, mungiporna går upp över öronen :D Det är så mycket kärlek och lycka i bilderna så man blir alldeles fnittrig själv :)


Foto: Jag

Morgonbild

2009-02-16 | 09:30:45


En solnedgång som jag fotade för nästan ett år sedan, Emanuel fick nästan tjata på mig för att ta denna bilden. "Du kommer ångra dig annars" Oj, så rätt han hade haft om jag inte hade tagit den. Solnedgångar är nog ett av det finaste naturen kan bjuda på.


Foto: Jag

The bird has landed

2009-02-15 | 20:40:04


Tio i sex rullade tåget in på Sundsvall station. Emanuel var snäll och hämtade upp mig :) Det har varit en väldigt fin helg, bröllopsbilderna laddas över på datorn och sen är det bara att sätta igång och jobba igenom dom :) jag har fått höra fina ord från gästerna på bröllopet, dels att jag såg väldigt proffisionell ut och dels att dom lätt skulle anlita mig i framtiden :) man blir så glad av att få höra sånt. Då vet jag verkligen att jag har gjort ett bra jobb :) Ni får såklart se en liten smygtitt senare också när jag själv hunnit gå igenom alla, det är ju några hundra bilder :P


Foto: Syster Amelia
På bild: Jag, redo att fota brudparet som kommer ut från kyrkan :)


Alla hjärtans dag bröllop

2009-02-14 | 19:44:15


Bröllopet gick så himla bra, cermonin var väldigt härlig. En seriös präst med glimten i ögat, det finns för få sådana. Men det gör så mycket! Jag var lite nervös i början men det släppte under tiden och jag fick så många fina kort :) Porträttfotograferingen ägde rum inne i kyrkan och jag vet att vi har väldigt många fina bilder därifrån :) Jag längtar tills jag kan sätta igång och redigera och gå igenom dom :) Jag är så oerhört glad för att jag fick vara med och föreviga deras dag. Tack så mycket Nettis och Tommy! Jag hoppas ni fick en forsatt trevlig kväll och jag önskar er all lycka i framtiden!

Foto: Jag
Bild från mitt allra första bröllop i Oslo


Pepp pepp!

2009-02-14 | 11:53:31


Just nu sitter jag hos min syster och peppar inför bröllopet. Om en timme åker vi mot kyrkan, än så länge känner jag mig rätt lugn. Jag har mina idéer i huvudet och jag tror det kommer bli riktigt bra! Angående min syrrans inlägg nedanför så hade hon helt rätt. Jag satt i en lägenhet i hallstahammar bland fulla människor men sjöng inte allsång utan skrattade mest åt dom andra :P Men vid den tidpunkten hon skrev så satt jag fortfarande på resande fot och min bärbara dator har kraschat. Damt it. Har jag otur blir det inge bloggande förrän jag kommer tillbaka till Sundsvall. Men då dyker det upp desto fler bilder :) Håll en tumme för mig idag :)

Gästbloggare Sicastyle

2009-02-13 | 18:56:41


Heeeej! Det är jag! Inte Jeni alltså utan hennes tvillingsyster Sica! Ja, för ni visste väl att hon hade en tvillingsyrra? va va va? Om inte så lär man sig något nytt varje dag, sägs det ju.

Jeni ringde mig nämligen, hon var i nöd. Hon bad mig komma på en ursäkt till varför hon inte har bloggat nått idag. Jag sa åt henne: Skyll på datorn. Hon sa: Fan vad smart! Jag skyller på datorn, vi säger att den är helt död. Kapoff. Så beslutade vi att så var fallet. Men sen kom jeni på (det är hon som är den smarta av oss) att det är ju inge vidare bra att hon skriver att hon inte kan blogga för att datorn är död, eftersom att det förmodligen avslöjas iomed att hon skriver det inlägget. Mhm.

Så, jag fick helt enkelt ställa upp för syrran, logga in på hennes mail, sno hennes lösenord till bloggen och sen skriva den här briljanta bortförklaringen å hennes vägnar.

I själva verket sitter hon nämligen i en lägenhet någonstans i hallstahammar (våran hemstad ni vet) och sjunger allsång med ett gäng packade människor av alla sorter. Hon orkade bara inte med er idag. Ville ha lite space, liksom. Men som sagt. Om någon undrar varför hon inte har bloggat idag så är det datorns fel. Yes så då har vi rett ut det! Mission Accomplished!

Såhär ser Jenis tvillingsyrra ut i detta nu! Alltså jag. Och om ni klickar på bilden kommer ni till min härliga blogg!

Clarion Hotel Grand

2009-02-12 | 18:16:35


Här sitter jag på ett hotellrum i Östersund, ett dubbelrum för att vara exakt. Nog för att jag tar upp mycket plats i sängen, men två sängar? Vet inte riktigt vem som har tänkt sova i den andra sängen, vore ju lagom kul om det stapplade in någon kostym nisse mitt i natten.  Hmm, Jag säger pass. Såhär ser det i alla fall ut där jag bor för natten. Jag har till och med en egen tv och en telefon i badrummet. Det ni.


Foto: Jag


Så vad gör jag då i Östersund av alla ställen? Joo, jag har då medverkat i en konferens/mässa. Lyssnat på lite seminarier och försökt få några människor att bli intresserade av vad Norrlandsförbundet är för någonting. Mindre framgång med det senare nämnda dock. Men det är en ny dag imorgon. Ikväll bjuds det på middag som jag tror jag står över. Jag har varit omringad utav kostymer, manchester och jeanskjolar hela dagen, jag behöver lite andrum. Tur är så kände jag igen två ansikten från Sundsvall så det kanske blir en öl i baren här på hotellet med dom. På sin höjd. Som sagt, det är en ny dag imorgon.

Nordligare blir det

2009-02-12 | 08:07:29


Jag som är rätt så less på snön sitter alltså på tåget som ska ta mig ännu mera norrut = ännu mera kyla. Konduktören förvarnade redan i starten att vi förmodligen blir upp mot en timme sena. Yippi, jag älskar tåg. Bägge kamerorna är med i alla fall, så jag kommer nog säkerligen bränna av ett antal bilder i alla fall.Foto: Jag

Utmaning ala Sofie

2009-02-11 | 21:54:33


Sofie utmanade mig såhär på kvällskvisten och jag tänkte; ja, vafan, det finns väl 8 (o)vanor som ni vill veta om mig?! Så här kommer dom!

Regler: Den utmanade skriver 8 (o)vanor /fakta i sin blogg och utmanar sedan 8 andra.

1. Jag är väldigt bra på att ge råd, väldigt dålig på att ta råd. (känslomässiga sådana)
2. Så fort jag låst dörren så kommer jag på något som jag glömt och måste gå in igen.
3. Jag har lätt för att gå upp i vikt och ännu lättare att gå ner igen. (hur många tjejer hatar mig nu?) :P
4. Jag måste alltid sova med stängd dörr och ryggen mot dörren.
5. Jag är riktigt klantig, springer in i möbler, slår i tårna, knäna, you name it. Blåmärken är ett återkommande fenomen på min kropp och nej, jag blir inte misshandlad av någon annan än mina möbler. 
6. Jag dricker säkert tio koppar té varje dag, utan att tänka på det. Rutin liksom. Muggen är aldrig tom.
7. Jag skyndar långsamt, stressa finns inte i min värld.
8. Jag drar alltid fram hårdrockstecknet när någon annan försöker fota mig. Standardpose. Vilket många tröttnat på, inte jag dock ;)

    
Maria och Jag september 2008            Robin och Jag nyår 2008/2009


Jag utmanar dom som känner sig manade, Dorion måste dock göra den :P

bling bling

2009-02-11 | 18:41:34


Tänkte lysa upp de svartvita bilderna på bloggen med en färgglad bild. För ja, jag tar faktiskt såna också :) Bruden visar stolt upp sin ring som gästerna vill se :) Vad jag längtar till lördag! Det kommer bli så bra!


Foto: Jag

Stålkvinnan

2009-02-11 | 17:03:34


Nyopererad med beodran att vila (inga följdfrågor här tack), tillbaka på praktiken efter en vilodag, full fart 8 timmar, på väg hem bärandes på väska, kamera och två tunga kassar, tunna vantar och fingrarna fryser till istappar, för att inte tala om backen from hell och telefonen i byxfickan ringer. Av med vantar och svara, lägga på och börja gå igen. Se vacker solnedgång och självklart måste jag stanna, ta av mig vantarna igen för att ta kort. Börja stapla mig uppåt igen och har ingen känsel i händerna längre, yr och illamåendes når jag fram till min dörr. Låser upp, går in och släpper allt ur händerna. Imorgon sätter jag mig på tåget för att deltaga i en två dagars konferens, kommer till Sundsvall på fredag tio i fyra, tio över fyra sitter jag på tåget till Västerås för att fota bröllop på alla hjärtans dag. Ni kan börja kalla mig stålkvinnan närsom helst nu, när som helst.


Foto: Jag
På bild: Stålkvinnan a.k.a Jeni

Min bästa

2009-02-11 | 09:35:02


I helgen fick jag förutom att träffa min familj även träffa min allra allra bästa vän. Vi har känt varandra sen 9års åldern och har suttit ihop sen dess. Nuförtiden bor vi i olika städer men vi hörs av och ses när tillfälle ges. Jag vet att jag alltid kan lyfta på luren och ringa henne om det är något och hon vet att hon alltid kan göra desamma. Vi finns där för varandra oavsett avstånd, humör, tidpunkt eller situation. Det är precis så en bästa vän ska vara, i vått och torrt. Min allra bästa vän.

Jag älskar dig Janika

Foto: Jag
På bild: Bästa vännen

Hela gänget

2009-02-10 | 18:49:59


Fr.v: Bestman, Brudgum, bruden och tärnan. Alla fyra tillsammans :)

Foto: Jag

Jeni Leker

2009-02-10 | 14:11:01


Hittade en rolig grej hos HannaB som jag själv var tvungen och testa och det är ju faktiskt kul :P


Foto/animering: Jag

Återhämtning

2009-02-10 | 11:29:13


Idag är jag hemma och vilar. I övrigt brukar jag inte vara den som stannar hemma för länge, jag blir snabbt rastlös. Men ibland måste man nog stanna upp och lyssna på omgivningens råd också. Så min dag kommer bestå utav lite småsysslor som städning, tv-tittandes och lite småpyssel. Vädret är vackert så jag ska nog ge mig ut att fota lite också. Bröllopsbilder kommer nog dyka upp, det är många som ännu inte visas och jag håller på för fullt att ladda upp till nästa :D På självaste alla hjärtans dag! Det blir kanon! Den här bilden gillar jag, bruden ser ut att stå i sina egna tankar, men man ser ändå vart hon befinner sig och att hon inte är ensam trots allt :)


Foto: Jag
På bild: Bruden Jonna från bröllopet i Härnösand

Home sweet home

2009-02-09 | 18:42:39


Ens trygga vrå är underskattat. Finns inget skönare än att få komma hem igen. Trygghet är en viktig faktor. Emanuel var min trygghet idag. Han är min klippa.


Foto: Jag
På bild: Bästa Emanuel

maybe

2009-02-09 | 10:17:37


Min frukost består av lite vatten. Jag som älskar frukosten. Min mobil har vibrerat ifrån Sveriges alla hörn under morgonen, det värmer ska ni veta. Emanuel är på väg hit, sen åker vi. Ljudet från en gitarr får lugna mina nerver en aning. Ett besök på ett ställe jag inte är ett fan utav väntar men förhoppningsvis är jag hemma ikväll igen. Vi hörs då.

If tomorrow never comes

2009-02-08 | 20:42:32


Ögonen svider, klumpen i magen växer sig större, huggen i hjärtat tar sig djupare. Det är inte ofta jag känner mig såhär. Ett varmt bad fick skingra tankarna. Alla tankar. Ibland blir jag själv förvånad över vad som lägger sig och snurrar runt i huvudet på mig. Efter att ha lättat på hjärtat till personer jag tyr mig till känner jag mig lite bättre, men oron finns där. Jag tror även att den följer med i sömnen inatt tills det är över. Tills dess flyr jag in i musikens värld och väntar på the day that never comes.


Foto: Jag

Just like old school

2009-02-08 | 15:09:37


Det var en konstig känsla jag fick när jag klev av tåget på hallstahammars station. Där jag en gång växt upp och tillbringat 21 år, där jag har delar av min familj kvar, mina bästa vänner och minnen långt tillbaka i tiden. Jag kände mig som en främling. Just där. Jag gick förbi min gamla högstadie skola och vårat hus där vi alla bodde i en gång i tiden. Nu bor en annan familj där. Det kändes som om jag åkte till hallsta för just ett besök och inte att jag åkte "hem". Nu däremot är jag på väg hem. Hem till mig. Till Sundsvall. Men jag glömmer inte bort vart jag har mina rötter nånstans, vart jag har min familj eller min barndom. Men det är i Sundsvall jag känner mig hemma.

 

Foto: Jag
På bild: Min gamal högstadieskola

Gudsonen

2009-02-08 | 13:43:55


Min fina fina gudson :)

Foto: Jag

Sitter på tåget på väg hem igen. Det har varit en klockren helg. Mer än så behöver jag inte säga, bilder kommer dyka upp som talar för sig själva :)

Snälla, snälla

2009-02-07 | 23:27:04


Jag har spenderat eftermiddagen hemma i hallsta, först en sväng hos Linda för lite sallad och tjejsnack och sen vidare till systern för tacos och galna diskussioner. Jag är lyckligt lottad över min familj, den är one of a kind och jag älskar varje minut jag får spendera med dom :P Barnen springer runt och leker, skriker och skrattar. Vi "äldre" sitter och dricker té, berättar galna historier och viker oss av skratt. A big happy family :D


Precis innan Caroline af ugglas blev slagen av Emilia


Chips, lösgodis och choklad gav mig en sockarchock upp över öronen medans vi tittade på melodifestivalen. Min favorit var Caroline Af Ugglas, hon sticker ut och det riktigt skär i bröstet på en när hon sjunger. Magge gillar henne också men sen var vi rätt ensamma om den åsikten men nog tog vi vara på att fira stort när hon gick vidare till duellen och sedan andra chansen! Starkt gjort av en "udda fågel". Nu ska jag inta liggande läge, något säger mig att jag kommer sova som ett barn inatt.


Planering på schemat

2009-02-07 | 10:47:50


Jag ska fylla magen med lite bränsle och ansiktet med lite spackel. Sen bär det av ner till Domkyrkan här i Västerås för att planera inför bröllopet :D Ska bli himla roligt! Ikväll har en fågel viskat i mitt öra att det blir tacos hos systern i hallsta. Vem tackar nej till det?


Foto: Jag
På bild: Brudparet i Oslo

I can see through you, see to the real you

2009-02-06 | 22:04:22


Lite musiktips en fredagkväll som denna. När man sitter helt ensam i en tågvagn så finns det en låt som passar så jäkla bra. All kärlek till musiken. Lyssna och njut.


På spåret

2009-02-06 | 18:28:55


Japp, då sitter man här, på tåget, på spåret. Om allt vill sig väl så blir jag mottagen av min papi halv 11 ikväll på Västerås station. Vi håller tummarna. Hittade en bild från midsommar 2007 som inte var tagen utav mig men där jag finns med i bild. Hua vad längesen, det märks att man har förändrats med åren. Känner ni igen mig? :)Elvis has left the building

2009-02-06 | 14:32:26


Idag efter praktiken sätter jag mig på tåget som ska ta mig till Västerås. Det är nämligen så att mitt tredje bröllop som jag ska fota närmar sig med stormfart och planering står på schemat! Imorgon ska vi spana på kyrkan och festlokalen samt även hitta en fin plats att fota porträttbilderna på också :) Det ska bli roligt! Sen hoppas jag såklart att jag hinner träffa lite nära och kära också. Ni är saknade.


Foto: Jag
På bild: Bästa vännen ever! Midsommar 2007

I will never give up

2009-02-06 | 10:38:16


Jag kommer ropa på sommaren ända tills den står framför dörren och knackar på.


Foto: Jag

Ett skratt förlänger livet

2009-02-05 | 15:42:01


Förutom att praktikplatsen är riktigt bra i sig så skadar det ju inte att man har en kompanjon med samma humor som en själv. Idag fick vi veta att det är folk som tycker det är härligt att höra hur vi skrattar inne på vårat kontor. :D Ett skratt förlänger livet, tydligen smittar det av sig också :) Jag och Ida har konstaterat att vi är nog lite som dum och dummare. Haha, but we like it!


Foto: Jag
På bild: Ida med ett leende på läpparna :)

I'm dreaming

2009-02-05 | 10:05:09


Ida berättade att det väntas bli snöstorm i helgen. Damn. Jag fortsätter drömma mig bort till sandstränder och plusgrader. Drömmer man tillräckligt mycket kanske det går i uppfyllelse :P


Foto: Jag

Tell it all and tell it fast

2009-02-04 | 19:35:15


Jag vill ha värme och blå himmel, jag vill ha sand mellan tårna och vågor mot strandkanten. Jag vill ha en glass i min hand och springa runt i bikini. Jag vill bli bländad av solen och gå barfota. Jag vill grilla i solnedgången till ljudet av en gitarr. Jag vill svettas och svalka mig i havet. Jag vill ha slitna shorts och linne, jag vill ligga på stranden och spana in killar i bar överkropp. Ska det vara så svårt att förstå? Jag vill ha sommar!


Foto: Jag

A bed of roses

2009-02-04 | 17:32:16


Jag hade en liten period då jag var helt frälst av att fota rosor för ett tag sen, det är alltid kul att kolla igenom bilder och blicka tillbaka till gamla favoriter :)


Foto: Jag

En gång är ingen gång

2009-02-04 | 13:18:29


två gånger är en gång för mycket... försov mig idag igen. Men men, man är väl inte mer än en sjusovare helt enkelt :P Idag på praktiken kom våran handledare och berättade att medlemsbladet trycks nästa vecka. Jag och Ida har bidragit med notiser och artiklar och dessa kommer alltså publiceras. Det ska bli riktigt kul att få läsa sitt eget verk i tidningen :) Även några av mina egna bilder kommer publiceras på hemsidan. Det känns riktigt kul! Bland annat den här kommer synas på förstasidan om handledaren gillar den lika mycket som jag gör :)


Foto: Jag

24 timmar

2009-02-03 | 21:18:38


Under de senaste 24 timmar har jag spenderat 7 timmar sovandes, 8 timmar av skämt, skratt och jobb på praktiken, 1 timmes förbannelse över ett brev, 1 timme av skratt och ikeas korv med bröd tillsammans med min underbara vän Emanuel, tre timmars datortid, 1 timmes tv tittande och ostbågsätande, 1 timmes té drickande och de resterande två timmar kommer jag tillbringa med att sakna mer tid. Timmarna på dygnet räcker inte till allt man vill göra alla gånger.


Foto: Jag

Bli modell för en dag

2009-02-03 | 18:17:47


Jag nämnde förra veckan att jag och Dorion har inlett ett samarbete och nu lanserar vi vårat projekt! Detta gäller för plåtningar i Sundsvall eller i närheten av Sundsvall. Vi kan givetvis åka till andra städer mot resersättning. Detta anslag kommer att synas i hela Sundsvall. Är du kille eller tjej, ett par eller ett barn. Ta chansen att få prova på och stå modell framför min kamera och bli fixad av en riktigt duktig make up artist/frisör. Vem vet när den kommer igen :)


Sen morgon

2009-02-03 | 09:06:28


Idag försov jag mig. Eller, jag vet inte om man kan kalla det för försovning eftersom jag kom i tid till praktiken och kunde ta det hyffsat lugnt i alla fall. Det var frukosten som fick prioriteras bort, så det är tur att jag och Ida ska gå och handla lite mackor idag. Namn nam. Igår var jag och Emanuel en sväng till media markt för lite inköp, det spelar ingen roll vad vi gör, man skrattar alltid i hans sällskap :P Kvällen blev lugn framför CSI och en påse ostbågar. Får se vad dagen idag har att erbjuda.


Foto: Jag

The best man

2009-02-02 | 17:50:19


Sådär en halvtimme före cermonin får brudgummen några kloka ord från sin best man :) Bilderna är färdiga att levereras, det är alltid lite pirrigt att skicka iväg resultatet. Jag hoppas att dom blir lika nöjda som jag :)


Foto: Jag

Simple as that

2009-02-02 | 07:51:50
Foto: Jag

A secret

2009-02-01 | 22:31:11


You have to whisper, someone can here,
But what if I scream, and what if I don't care?
You have to take a step back, someone can see
But what it I can't, and want you close to me?
You have to stop, don't move on with this
But what if I won't, and give you another kiss?


Foto: Jag
Modeller: Egoina och Jimmy

Tidsfördriv

2009-02-01 | 18:31:45


Hittade denna hos min kära vän Amanda, så jag var tvungen att sno den för lite tidsfördriv :P

Kallas:
Jennie, jeni, snygging, ängel (har man fått höra det mer än två gånger gills det :P)
Ålder: Man är inte äldre än man gör sig
Motto: Jag lever för att uppfylla min dröm
Längd: Tre äpplen hög
Vikt: Jag tror vågen ljuger
Hårfärg: Blont och brunt i en läcker mix
Ögonfärg: Bruna
Civilstånd: Singel
Workout: Backen from hell
Piercing: Töjningar i bägge öronen 6mm vardera
Tatuering:  Tre stycken, en drake på vaden, fjäril på höften och "nothing else matters" i nacken. Love them.

     

Doft: Du är en doft
Årstid: Sommar
Tv-program: CSI i alla dess former
Maträtt: Tacos
Resemål: Ja tack.
Pluggar/Jobbar: Pluggar på mittuniversitetet här i Sundsvall, driver eget företag som fotograf.
Framtida planer: Köra 100% med företaget efter examen
Godis: Chokladmonstret
Film: CSI dvd:erna :D
Klädesplagg: Jeans och t-shirt
Musik: Hårdock forever
Drömresan:  Du är en drömresa
Vill ha just nu: Choklad
I vinter kommer jag:  Fota mitt tredje bröllop :D

  

Rött är:  sött?
Favoritväder: Strålande sol
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Choklad, té och mp3-spelaren
Spelar du nåt instrument: Du är ett instrument
Morgon- eller nattmänniska: Lutar mer åt nattemänniska va
Sparare eller slösare: Sparar till utrustningen, sen slösar jag :P
Vem är viktigast för dig: Min familj

    

Tror på liv på andra planeter: Du är en planet
Kommer du ihåg din första kärlek: Hur ska jag kunna glömma. Joel :)
Älskar du henne/honom fortfarande: Absolut, kommer alltid göra, fast som vän.
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet om :P
Tror du på mirakel: Då vore det ett mirakel
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Varför inte?
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Kan hända
Ser du på kärleken som ett misstag: Det blir vad man gör det till
Hur många barn vill du ha när du blir stor: När är man stor?
Bio eller promenad: Promenader ägerÄr du kittlig: Bara på ett enda ställe, vilket jag absolut inte avslöjar :P
Snarkar du: Jag förnekar allt som sägs i den frågan!
Stjärntecken: Vädur
Rädd för insekter: Du är en insekt
Äckligaste insekten: Du är äcklig
Största svaghet: Har svårt att lita på folk
Det här är jag bra på: Fota och sprida glädje har jag hört :)
Bästa bok: Pojken som kallades det
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja: I wish I could fly
Chips, morötter eller godis: Ostbågar
Pizza eller hamburgare: Hamburgare
Skriver du dagbok: Bloggen är min dagbok.

gårdagskvällen

2009-02-01 | 16:12:10


Det blev en riktigt trevlig kväll igår. Många nya ansikten, varav en italienare som bodde en bit ifrån Milano (en pik till dig maria :D) Två holländare och en till som jag inte minns vart han kom ifrån. Utbytestudenter :) Trevliga hela bunten och pratade riktigt bra engelska så man fick ju finslipa lite på den själv :P Men jag förbannar Annikas mega stora vinglas då man dricker mer än vad man tror. Så det blev ingen utgång för min del, men jag hade det bra ändå :) Tänk att ett leende kan ge så mycket värme, det är fint.


Foto: Jag
På bild: Glad Jeni :)bloglovin