mini workshop - behind the scene

2012-01-31 | 11:26:04


Josefine skickade några bilder som hon tagit under söndagens workshop med Pär. Visst ser jag allvarlig på vissa bilder, jag kan vara seriös... ibland...

Vill ni se bilder som Pär tog så tycker jag ni ska gå in på hans blogg här.
Foton: Josefine Ellström

Make it happen

2012-01-30 | 20:59:46


Idag har jag gått efter mitt nya motto. Därav har det varit tyst här idag. Nu är det CSI NY, så vi hörs imorgon!


mini workshop

2012-01-29 | 15:44:44


Idag hade jag en privatkurs, eller mini workshop med en fotograf i stan som heter Pär. Vi gick igenom ljus, komposition och bakgrund, samt manuella inställningar och fotade både ute och inne.

Till vår hjälp hade vi Matilda som stod modell, Josefine som var assistent och Elaine som är Matildas mamma, var också med. Jag fotade Elaines bröllop 2009, så det var roligt att få ses igen!

Här är några bilder som vi tog under dagen. Vill du se fler bilder? Gå in på hemsidan!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Assistent: Josefine Ellström
Modell: Matilda Norén
Bilder: mini workshop, 2012-01-29

Trattkatt!

2012-01-28 | 19:04:33


Wilma är en mycket envis dam.

Jag fick en salva av Rebecca (tack sötbecca) som skulle smörjas på såret och smakar äckligt om hon skulle slicka på det. Jag provade. Hon sticker iväg och blir överlycklig över att kunna tvätta sig. Så kommer jag in i vardagsrummet och ertappar henne med att slicka på såret på magen. SUCK. På med tratten igen och smörja på mer salva. Så nu får hon vara en trattkatt i alla fall några dagar till. Salvan ska tydligen få såret att läka fortare så vi kör på det!

Hej mitt vinterland

2012-01-28 | 16:49:59


SötBecca (ja, hon heter så nu) tyckte det var en bra idé att ta en fotopromenad. Det tyckte jag med. Hon tyckte det var en bra idé att åka till Västanå. För som hon själv sa; "Det är ju så fint på sommaren".

Tror varken jag, Becca, Larsa eller Charlie var beredda på den massiva mängd snö som gjorde det helt omöjligt att ta sig ner till vattenfallet som var där som var vårt mål. Men vad gör man. Vi fick träffa hästar istället. Och spendera lite tid med Becca.

Jag är så glad över att jag kommer få fota hennes bröllop. Då hon själv är glad och sprallig OCH fototokig. Precis som jag. Perfect match. Ja, Richard också såklart (hennes blivande). Nästa helg är vi bjudna på fika hemma hos dom. Det ser jag redan fram emot. Jag har inte fått en bröllopskund, jag har fått en ny vän. ♥

Älskar den här bilden på henne. SötBecca!

Kastrerad katt

2012-01-27 | 11:39:59


Igår var det minst sagt en fullbokad dag.

07:00 in med Wilma till veterinär för kastrering
11:00 Lämna av bokföring hos revisorn
11:10 löpträning
14:00 hämta Wilmakatten från djurkliniken
15:00 Kundbesök
17:30 Hälsa på Pia och Ted då Ted fyllde år. Valpmys kom på köpet.
19:00 Jobba lite åt EV (Essence Vitae)
21:00 Kvalitetstid med djuren och fästmannen

Wilma är sig lik. Envis som bara den. Trots att hon inte ska hoppa runt så gör hon det ändå. Hon har inte ont, men är väldigt skeptisk till kragen som hon måste bära.

Lillflickan

2012-01-25 | 19:33:57


Imorgon bitti ska Wilma få åka bil. Det är dags för kastrering. Borde blivit gjort för 6 månader sen. Usch, tycker så synd om henne när hon går in i löpperioden. Hon kommer må mycket bättre efter imorgon.

Min lilla prinsessa.

Värdera dina minnen

2012-01-25 | 12:28:25


Förra veckan skrev jag ett inlägg på min hemsida som fick ganska mycket uppmärksamhet på facebook och av andra fotografer.

Varför anlitar man en bröllopsfotograf? Vad är skillnanden mellan en kompis som har en bra kamera och en proffisionell bröllopsfotograf?

Vad är billigt och vad är dyrt?

För er som ska gifta er iår, nästa år eller någon gång i framtiden. Gå in här och läs hela inlägget. Kanske tänker du om?

Svartvita älsklingar

2012-01-24 | 19:35:52


Mina bäbisar.


mysmorgon

2012-01-24 | 11:10:37


Det där med att försöka gå upp tidigt idag med var bara att glömma. När klockan ringde stängdes den av lika snabbt igen. Alldeles för få sovtimmar bidrog till att ögonen tyckte om tanken på att blunda "en liten stund till". Tre timmar senare lyste solen upp rummet och Charlie vaknade till liv och tyckte då att det var dags att kliva upp.

Det är väldigt fint väder ute. Skulle helst vilja ta en långpromenad med kameran och Charlie. Får se om det kanske hinns med senare.
instagram bilder

Min lilla fis

2012-01-23 | 14:02:22


När blev du så stor?

Bild till vänster: Charlie tre månader gammal
Bild till höger: Charlie 1 år gammal
Foton: Jag

En tidig morgon

2012-01-23 | 11:38:43


För en gång skull bestämde jag mig för att gå upp tidigt idag. Klockan 7 ringde klockan och jag frågade mig själv varför det var en bra idé. Men det var det. En kopp té i tystnaden, att se natt bli dag (ja för klockan 7 på  morgonen är det fortfarande natt här). Att få den där lilla stunden för sig själv.

Halv elva jagade jag upp mannen och Charlie, gick en promenad, åt frukost och så tillbaka till jobb igen. Det blir nog fler tidiga mornar framöver. Det var mysigt.
Foton: Fotograf MissJeni (Jag)

Essence Vitae i Sundsvalls tidning

2012-01-22 | 13:30:54


Idag vaknade jag upp med siktet inställt på närmaste mack. Jag tog med mig Charlie och traskade snabbt mot Preem, där inne rykte jag åt mig ett exemplar av Sundsvalls tidning, betalade och gick lika snabbt hemåt igen. Jag kände hur hjärtat hoppade några extra slag, lite extra snabbt. Jag visste att nånstans i tidningen som jag höll i fanns det fyra sidor som betyder lite extra mycket. Fyra sidor om Essence Vitae, om Maria och Elna och om mig.

Väl hemma gjorde jag en kopp té, gav Charlie mat och slog mig ner vid köksbordet och stirrade på tidningen framför mig några sekunder innan jag tog ett djupt andetag och bläddrade fram sidan 32.

Jag läste, andades och fortsatte läsa. Hela artikeln är väldigt bra skriven, så informativ och full av känslor. Maria berättar lite själv om sin upplevelse. Elna och jag leker. Vi tittar i albumet och skrattar och minns och kramas.

Jag är oerhört stolt över att få vara delaktig i Essence Vitae och hoppas att med hjälp av Maria och Elna och deras öppenhet, kunna nå ut till fler familjer och hjälpa även dom.

mini makeover

2012-01-21 | 18:46:00


En lördag. Jag klev upp tidigare än min andre hälft, ganska förståligt då jag däckade strax efter tolvslaget igår kväll medan han staplande in vid 4-snåret imorse. De sista resterna från julen är nedplockade (ja, jag är lite efter), köket fick sig en genomgång av städning och Charlie sin morgonpromenad.

Därefter har jag spenderat lite tid med min hemsida, tack vare att min syster behöde hjälp med sin så insåg jag att något nytt kanske var på tiden. Inga drastiska åtgärder, men lite nytt här och där ger ett fräscht intryck och mysigt tidsfördriv.

Är ni nyfikna så klicka på bilden för att komma till hemsidan, eller här, för all del.

Hemma hos

2012-01-20 | 13:31:38


Några fler bilder från igår hemma hos Maria och Elna. Under tiden som Sundsvalls tidning intervjuade Maria så passade jag på att ta några bilder med mobilen också. Bilderna på väggen är från våran Essence Vitae fotografering. Blev så glad när jag såg att hon hängt upp dom.
Bilder från instagram

Sötbecca!

2012-01-19 | 18:46:01


Att vara bröllopsfotograf ger mig mer än vad ni kanske tror. Jag får vänner för livet. Rebecca är en av sommarens brudar som kommer gifta sig med sin prins och dom har valt mig som deras bröllopsfotograf. Jag längtar nog (om det ens är möjligt) lika mycket som Rebecca och Richard efter deras bröllopsdag. Den kommer bli magisk.

Fram tills dess har jag äran att få lära känna Rebecca, inte som en kund, utan som en vän. Idag kom hon över på en fika och de förändringar som kommer ske framöver i min bloggdesign är hennes förtjänst. En fotopromenad blev inbokad innan vi skiljdes åt. Så vi ses snart igen!

Sötbecca! Jag är så glad över att ha fått er som mina vänner! Rebecca bloggar själv, om hennes dagar och självklart om planeringen av deras bröllop. In och kika vettja!

Maria & Elna

2012-01-19 | 16:13:42


Idag var jag hem till Maria och Elna, dit kom även Sundsvalls tidning. Dom ska göra ett reportage om Essence Vitae som publiceras på söndag. Jag kom dit lite tidigare för att hinna umgås lite och prata med Maria. Kameran följde med och nog fick jag lilla Elna med på bild den här gången också!

Jag blir så glad över att ha sån fin kontakt med Maria och Elna. Dom kommer alltid finnas nära hjärtat!
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Maria och Elna.

Grattis underbara lilla Malva

2012-01-19 | 11:04:04


Idag fyller Malva tre år! Sen mars 2010 har hon levt med cancer. Men när vi sågs i mellandagarna var hon den gladaste, piggaste, busigaste treåringen jag träffat på länge! Grattis Malva!!

Vill ni säga grattis till Malva personligen? Gå in på deras facebookgrupp här!
Bild: Malva
Foto: Fotograf MissJeni (Jag) Genom Essence Vitae

Tjyven!

2012-01-18 | 21:47:08


Stal denna från Egoina!


Hur gammal är du om fem år?

- bah då är jag 30!!


Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

- Fästmannen


Hur lång är du?

- Jag håller mig till tre äpplen hög. Lika bra det.


Vilken är den senaste filmen du sett?

- Charlies änglar då som gick på tv häromdagen. Typ.


Vem ringde du senast?

- Fästmannen


Vem ringde dig senast?

Bästaste finaste vännen! ♥

 

Hur löd det senaste sms:et du fick?

”Det är ju kul att spela när man vinner"

 

Föredrar du att ringa eller skicka sms?

- Ringa mestadels tror jag. Går snabbast.


Är dina föräldrar gifta eller skilda?

- Skilda


När såg du senast din mamma?

- 1:a januari innan vi åkte tillbaka hem till Sundsvall igen.

 

När vaknade du i dag?

- 09:30

 

Var tror du att du befinner dig om tio år?

- På en öde ö?

 

Vad fick dig verkligen att skratta senast?

- Charlie sötplutten när han försökte hoppa upp i soffan men glömde att lyfta bakbenen ♥


Hur stor är din säng?

- 1.80, alldeles för liten!

Sover du med eller utan kläder på dig?

- Fråga min sambo ;)


Vilka städer har du bott i?

- Stockholm och Sundsvall


Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

- strumpor!


Är du social?

- Det tycker jag.


Tycker du om kaffe?

- ICKE!!!!


Vad dricker du till frukost?

- En kopp té


Sover du på någon särskild sida?

- Sida på mig eller sängen? Somnar oftast på rygg, vaknar på vänster sida. Sover på vänster sida av sängen.


Kan du spela poker?

- Ja, and I´m pretty good! 

Tycker du om att mysa/kela?

- Hela tiden!


Är du en beroendemänniska?

- Beroende i té och ostbågar.


Känner du någon med samma födelsedag som din?

- Ja, min tvillingsyster!!

Vill du ha barn?

- Ja!

Har du någonsin åkt ambulans?

- twice! 

Vad spenderar du helst pengar på?

- Tatueringar, kameraprylar och djur


Sover du med gosedjur?

- Ja, Charlie är mitt gosedjur!


Flirtar du mycket?

- Är nog väldigt flirtig av mig som person tror jag.


Har du fått fortkörningsböter någon gång?

- Jag kör så lugnt och fint såååå.... (faktiskt)

 

Vilken var den senaste boken du läste?

- 4 timmars arbetsvecka med Timothy Ferris. Bra bok!


dimmigt över Sundsvall

2012-01-18 | 15:42:33


Staden vaknade i dimma idag. Ett sånt där väder som gör en så omotiverad slö och man vill bara ligga kvar i sängen hela dagen. Men icke. Vi åkte iväg och tränade istället, passade på att köpa nya vindrutetorkare till pugan (peugeot) också. Ikväll åker vi till Njurunda en sväng och dricker té.

Ett-års sprutan

2012-01-17 | 15:49:48


Idag har Charlie fått sin ett-års spruta. Bilden till höger är vi i bilen på väg hem igen. Han är världens bästa bilhund. Lägger sig ner och bara tittar. Inge gnäll, inget skällande. Bara rofylld och nyfiken.

Bilden till vänster är från imorse när vi låg och myste i sängen på övertid. Charlie är den av oss tre som går upp sist. Trötthunden. Världens finaste hund.

Banner för Essence Vitae

2012-01-17 | 12:21:14


Jag fortsätter att puscha för vårt hjärteprojekt. Nu har vi tagit fram en banner som alla kan använda på sin hemsida/blogg/facebooksida/twitter eller vart man nu håller till någonstans.

Sponsra Essence Vitae du med och lägg upp bannern på din sida!

Du kan ladda ner den här, eller genom att klicka på bilden.
Tack för din hjälp!

Fullt ös framåt!

2012-01-16 | 16:20:24


Den här veckan händer det grejjer! Idag har Sundsvalls tidning varit på besök här hemma och imorgon ska vi åka till Maria och Elna igen för återbesök! Ska bli härligt att få träffa familjen igen! Det hela kommer resultera i fyra sidor i Sundsvalls tidning på söndag! Mycket spännande!!

Sen har dagen gått åt till att sitta i telefonkö, få support från Visma (alltid lika trevliga) och skickar reklamation på ett album. Att bråka med bokföringsprogrammet ingår lite när det är något nytt. Jag har precis gått över från Visma Enskild Firma till Visma avendo eEcomoni. Men skam den som ger sig!

Jag bjuder på en blomma, just för att inlägget inte ska bli bildlöst och dassigt och så fortsätter jag jobba. Hoppas ni har fått en bra start på veckan också!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

2012-01-15 | 18:15:27


Jag som person är väldigt mån om att hjälpa andra människor. Kan jag så gör jag det. Det kan vara så enkelt som att hålla upp dörren åt en granne som varit och storhandlat, skotta fram en främlings bil som fastnat i snödrivorna eller visa stöd till någon vän som har det svårt.

Som många av er läsare vet är jag en av Essence Vitaes fotografer och det är ett projekt som jag håller väldigt nära hjärtat. Att få hjälpa andra familjer som har det väldigt svårt är så mycket mer än vad man kan beskriva. Det ger så mycket glädje och kärlek tillbaka att man bara vill fortsätta. Och jag följer mina familjer som jag fotat även efter fotograferingen för dom kliver rätt in i hjärtat och stannar där.

Så till alla er som undrar hur man kan hjälpa någon. Ladda ner det här informationsbladet om Essence Vitae. Skriv ut en eller två kopior (ja, det räcker faktiskt med en) och sätt upp den någonstans där du bor. I en park, på stan, nära sjukhuset eller på busshållplatsen. Hjälp oss att sprida ordet om Essence Vitae, så att vi kan hjälpa fler familjer!
Tack för din hjälp!

En lös hund!

2012-01-15 | 13:07:26


Filmade lite med min iPhone häromdagen när jag lekte med Charlie i snön. Det är så härligt att se honom springa lös, han blir så glad av friheten! Samtidigt så vill han inte riktigt vara så långt ifrån mig, därav skakningarna. Jag försöker själv springa ifrån honom så jag kan filma bättre :)
Min fina vovve!

Valpmys

2012-01-14 | 20:52:44


Nu har vi precis kommit hem från Pia och Ted. Det bjöds på tacos och friterade bananer med glass till efterrätt. Not bad at all. Självklart blev det lite gos med vovvarna också. Belle (Charlies mamma) är alltid lika kelsjuk när man kommer på besök.

Men de som fick mest uppmärksamhet var nog Kiaras valpar. Minitassarna, lillnosen och de glasklara ögonen. Man kan inte bli annat än valpsjuk när man gosar med dem. Snart tre veckor gamla och helt underbara. Och ja, dem är till salu!
Foton: Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Kiaras valpar

Helena på besök

2012-01-14 | 13:48:09


Helena och jag umgick så himla mycket förut. Back in the days. Eller ja, bara för lite mer än 1 år sedan. Men nu blir det lite mer sällan tråkigt nog. Därför blev jag lite extra glad när hon kom förbi och skulle lämna tillbaka våran nyckel (hon har varit kattvakt) och stannade några timmar. Vi tog igen lite förlorad tid, skvaller och hundprat. Helena och Charlie tittade lite på youtube tillsammans också.

Ja, där ser ni lite av min arbetsplats också. I köket. Lakanet som hänger på dörren kan ni bortse från, bor man trångt så gör man...

I eftermiddag ska vi hem till Pia och Ted och äta tacos och mysa med valpar som är lite drygt två veckor gamla. Kameran följer givetvis med!

En svartvit Charlie

2012-01-13 | 14:08:22


Jag och Charlie har varit ute och lekt i snön en stund. Nu ligger han vid mina fötter och snarkar. Jag brukar sällan göra djurbilder svartvita, om djuret har något färg på sig. Men som sagt, vi har lekt idag. Både utomhus och i photoshop.
Foton: Fotograf MissJeni (jag)
Bilder: Min hund Charlie

Solen går upp, så oskuldsfull.

2012-01-13 | 09:26:19


Jag måste erkänna att det inte är varje dag som jag går upp tillsammans med solen. Det är inte varje dag jag njuter av tystnaden och gnuggar trötta ögon under morgonpromenaden. Det är inte varje dag jag tar tillvara på dessa stunder som idag. Fästmannen sover fortfarande, det brukar jag med göra i vanliga fall. Men inte idag. Idag gick jag upp tillsammans med solen.
Foto: Fotograf MissJeni

En härlig dag

2012-01-12 | 20:16:14


Långpromenad med Charlie och han har lärt sig ett nytt trick, att spela död. Överlämnat Eva-Lotta och Karls bröllopsalbum till Eva-Lotta som hälsade på i förbifarten. Pussat på fästmannen och svettats på gymmet. Avkopplande dusch och en underbart god middag. En kopp té och soffan resten av kvällen känns väldigt lockande.

Do you wanna be my valentine?

2012-01-12 | 13:23:42


Om en månad är det alla hjärtans dag, då man ska fira kärleken lite extra mycket. Jag vet inte hur många gånger jag säger att man borde fira kärleken varje dag. Men trots det går det inte att komma ifrån att alla hjärtans dag ger lite extra kärlek i magen. Man kanske unnar sig det där lilla extra tillsammans med sin partner, eller en familjemedlem.

Vet du inte vad du ska ge till din käresta? Varför inte ge vackra bilder på dig själv? Både killar och tjejer kan ge morgongåva bilder som present. Eller ge din partner ett presentkort på morgongåva. Självklart kan ni även göra en gemensam kärleksfotografering också. Bilder säger mer än tusen ord. Vad vill du säga till din kärlek?
Läs mer om mina olika paket på hemsidan www.fotografmissjeni.se där finns allt du behöver veta!

I challenge you!

2012-01-11 | 19:00:00


Fick en utmaning av Victoria och då jag inte har något vettigare att göra (hatar första månaden på året) så kan man väl bidra lite med detta istället!

1) vad gjorde du för tio år sedan?
Oj, för tio år sedan sprang jag runt på Hallstahammars gator med mina vänner, längtade efter en tattuering och hade en pojkvän som körde moppe.

2) vad gjorde du för ett år sedan?
För ett år sen gjorde jag det här, för att vara exakt.

3) fem snacks du gillar
- ostbågar
- ostbågar
- ostbågar
- ostbågar
- choklad

4) fem sånger du kan hela texten till
Metallica - Nothing else matters (förvånad någon?)
Metallica - The Memory Remains (förvånad någon?)
Metallica - Fade To Black (förvånad någon?)
Metallica - Sad But True (förvånad någon?)
Caroline Af Ugglas - En del av mitt hjärta (okej, nu kanske någon blir förvånad)
Lite tråkigt kanske att nästan bara ta Metallica låtar, men jag kan faktiskt ganska många texter på ganska många låtar oavsett genre. Fråga Dorion. Det är en hemlig talang jag har. Texter sätter sig snabbt.

5) fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär
- Skänka till Essence Vitae och barncancerfonden
- Spara till mina barn och ge min mamma hälften.
- Köpa ett hus på landet så jag kan ha fler djur och låta dom springa fritt när dom vill. (läs en ranch som Ceasar Millan har)
- Resa!!!!

6) fem dåliga vanor
- Tror inte jag har några dåliga vanor. Inte som jag stör mig på i alla fall.
- eller okej, knäcka fingrarna kanske inte är den bästa vanan.

7) fem saker du gillar att göra
- Träna
- Fotografera
- Resa
- Leka med Charlie
- Mysa med fästmannen

8) fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa
- Mankini
Ja, det räcker nog med den... :P

9) fem favoritleksaker
- Tv:n
- Kameran
- Charlie
- Wilma och Fred
- Fästmannen
Ja, jag leker ju inte direkt så mycket längre.....

10) fem personer jag vill se göra den här utmaningen
Tycker att alla som vill kan göra denna, så lämna en kommentar så jag kan gå in och läsa om ni gjort den!

Snögrisen

2012-01-11 | 16:43:20


Man märker att Charlie börjar bli en stor kille nu. Är han uttråkad så låter han oss veta det och ger sig inte förrän han får leka lite. Han kräver helt klart mer nu än som när han var valp. Kanske inte så konstigt heller!

Hans skall har blivit mer bestämd och högre. Hans personlighet börjar verkligen visa sig ordentligt nu. Det bästa han vet är att leka i snön. Släpper man honom lös så sticker han iväg en bit, gräver ner huvudet i snön och när man ropar på honom, tittar han upp med snö i hela ansiktet och kommer skuttande tillbaka.

Även om det inte är det minsta jakt eller vakt i honom så kan han ändå ge ifrån sig ett bestämt vaktmorrande när han hör något utanför dörren som inte är bekant. Charlie vet helt klart vem som tillhör familjen, men är ändå väldigt kärleksfull mot alla han känner, vare sig det är marsvin, katter, människor eller andra hundar. 

Vår lilla fis. Vad skulle vi göra utan dig.
Foton: Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Vår hund Charlie

Frozen roses

2012-01-11 | 12:52:21


Hittade en liten rosbukett ute i snödrivorna som jag såklart var tvungen att ta kort på. Bara sådär. Nu väntar ett träningspass på golds gym.

Her comes the sun again

2012-01-10 | 15:36:11


Idag var det en sån där härlig dag igen. När man är ute på morgonpromenaden och verkligen suger i sig all frisk luft man får tag på. Snön knarrar under skorna och solen lyser med sin närvaro. Dessa dagar passar mig.
Foto: Fotograf MissJeni (Jag)

Fotografering i minusgrader

2012-01-09 | 14:56:18


Idag har det varit plåtning - utomhus. Termometern visade -9 när vi kom fram till platsen. Tänk er en kort baraxklad klänning och åka skridskor på det. Jag som var påpälsad och knappt kände av fingrarna eller tårna har inget att jämföra med våra tappra modeller.

Såhär såg det ut inne på Salong Barock innan dom blev klara. Bilderna fotades åt Salong Barock och det är även tjejerna på Salongen som står för smink och hår.
Bilder från instagram

Last night

2012-01-08 | 17:13:48


We had fun


Charlie in the sunshine

2012-01-07 | 15:00:34


Idag tog jag med mig fästmannen och kameran med ut på morgonpromenaden för att fånga det vackra vädret vi har! Solen är inte framme så länge så man får passa på! Charlie fick stå modell, såklart. Min fina pojke.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni (Jag)
Bilder: Min hund Charlie.

Ert mirakel - första året

2012-01-06 | 17:56:41


Nu finns det möjlighet för alla er blivande föräldrar att dokumentera ert barns första år! Ert mirakel - första året är utformat så att vi fångar alla ögonblick under ert barns första år vid fyra olika tillfällen.


Ny rekvisita

2012-01-06 | 15:28:58


Jag gillar att köpa in ny rekvisita. Speciellt till nyfödda. Igår fick jag hem två nya pannband som bara väntar på att få användas vid nyföddfotograferingar. På tal om barn så kommer ett nytt paket lanseras snart för er blivande föräldrar!
Dessa har jag köpt av Eva Johansson, ni hittar hennes facebook sida här.

Nåväl.

2012-01-05 | 22:14:30


Jag började blogga 2005. Sen dess så har jag aldrig haft problem med bloggen. Förutom när hela blogg.se haft problem då. Men ikväll kan jag av någon anledning inte ladda upp bilder.

Nåväl. Man kan inte vara felfri heller. Det vore önsketänkande.
Vi provar lyckan imorgon igen. Nu blir det att duscha av sig kvällens träningspass som gick klart mycket bättre än förra gången.

Finaste Malva

2012-01-04 | 16:40:33


Nu finns det en bloggpost ute på Essence Vitaes hemsida om Malva där familjen berättar om deras vardag. Klicka här eller på bilderna för att komma dit.

Jag är så tacksam som får vara med i Essence Vitae och träffa dessa starka familjer, fyllt av gläde och kärlek. Hjärtat smälter varje gång. All kärlek till Malva och hennes familj. Tack för att jag fick träffa er. Jag håller alla tummar och tår för att Malva ska bli frisk.

Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)
Bilder: Malva, 3 år, Essence Vitae fotografering, 11-12-29 - Kungsör

En award

2012-01-03 | 21:08:10


Idag fick jag en fin award av Jenny (ogonblickochkansla) som gjorde mig himla glad.
"Min andra award går till Missjeni med sin fotoblogg som sprider så mycket glädje och värme människor emellan."

Nu är det min tur att lämna awarden vidare och så här gör man.
1. Klistra in awarden på din blogg 
2. Tacka personen som gav dig awarden och länka till bloggen 
3. Välj ut fem personer/bloggar som du vill ge awarden till 
4. Lita på att dina följare sprider kärleken till andra bloggare 
5. Och det viktigaste: Ha roligt och stötta varandra!

så min första award går till YourCloset (min tvillingsyster Jessica) för att hon vägrar att ge upp och fortsätter följa sin dröm inom modebranschen. Läs om modereportage, följ med på visningar eller varför inte ha en egen personal shopper med sig på shoppingturen. Jessica fixar det!

min andra award går till Angelica som talar med bilder. Hennes bildspråk är unikt och speciellt. Man liksom stannar till och bara njuter.

den tredje går till Nettan för hon känner inget tvång med att uppdatera flitigt. Utan hon skriver när hon känner att det behövs. Vilket gör att hennes inlägg betyder mer. Personligt och fantastiska bilder gör att man helt enkelt inte kan slita sig.

fjärde awarden går till Maria för att hon är nybliven mamma och en god vän till mig. Jag har följt hennes blogg länge och hon är ärlig, rak och bryr sig inte om vad andra tycker då hon har en ganska stor blogg och många läsare med många åsikter. Hon kör sitt race och hon gör det jävligt bra!

och den femte awarden går till Emma för hennes bilder är fantastiska. Det är alltid lika kul att gå in på hennes blogg och se vad hon fotat. Allt från bröllop till djur. Och alla är underbara!

3:e januari

2012-01-03 | 17:51:13


Med tanke på gårdagens väder som liknande en gyttjepöl så blev jag glatt överraskad över att vakna till strålande solsken och gnistrande gator. Morgonpromenaden med Charlie blev mycket trevligare så.

Idag tog vi tag i träningen igen. Årets första gympass. Jag blev lite smått förbannad av att inse att kroppen var lite svagare efter två veckors vila och massa godisätande. Imorgon tar jag revanch på löpbandet.

Fick i alla fall inviga mina nya träningskläder som älskling gav mig i julklapp. Linnet och tröjan. I love!

Lilla söta underbara Malva

2012-01-02 | 16:51:00


Den 29:e december for jag hem till Malva och hennes familj för en essence vitae fotografering. Nu när jag kommit hem igen kan jag ta tag i redigeringen. Visst är hon söt lilla Malva? Så go och lekfull! Det kommer garanterat upp fler bilder så småningom.

Malvas mamma har skapat en grupp på facebook som heter Malva kämpar, där kan man följa deras vardag och ge stöd till familjen. Malva är tre år och har diagnosen neuroblastom.
Foton: Porträttfotograf, Fotograf MissJeni - Sundsvall (Jag)

På väg hem

2012-01-01 | 19:50:35


Nu sitter vi i bilen, det regnar och det är alldeles tyst i bilen bortsett från radion som brusar/spelar på låg volym. Vi är två trötta själar och Charlie sover i baksätet. Kryssningen blev en lyckad fest att fira in det nya året med. Imorgon är det dags att återgå till vardagen med jobb. Efter två veckors godisätande så längtar jag efter ett gympass också. Men tills dess njuter jag av tystnaden och blickar tillbaka till gårdagens bravader. Good times.
bloglovin