Vad betalar man för när man anlitar en fotograf?


I torsdags skrev jag ett blogginlägg på min hemsida om vad det är man betalar för när man anlitar en proffisionell fotograf istället för att vända sig till sin vän som köpt en systemkamera. Här är några rader från det blogginlägget:


Att anlita en professionell fotograf innebär att ni kan slappna av. Ni kan lita på att kvalitén blir precis som ni vill ha den. Ni kan fokusera på varandra och slippa hålla ett vakande öga på fotografen så denna inte missar något på din bröllopsdag, eller får med den där pussen som din son gav dig på två sekunder. Ni kan lita på att ni får se både närbilder, översiktsbilder, ögonblicksbilder och levande porträttbilder. Vi har gjort detta förut. Vi vet hur viktigt det är för er.

Vet din väns bekant det?

Efter fotograferingen tillbringar vi väldigt mycket tid framför datorn för att importera, sortera, redigera och skapa vackra album så att era minnen visas upp på det absolut bästa sätt. Jag personligen tillbringar mellan 10 – 40 timmar på en bröllopsfotografering beroende på hur många timmar man bokat. Fotar jag er i två timmar, så ligger det betydligt fler bakom kameran. Som ni inte ser. Det tar tid att skapa magi.

Och det är de ni betalar för. Magin.


Vill ni läsa hela inlägget så hittar ni det här (länk)

Dela gärna med er av era egna åsikter kring varför ni väljer/inte väljer att anlita en fotograf. Det vore jätteintressant att höra.


Kommentarer
Postat av: Lea

Bra sagt :-)

2012-05-12 @ 12:07:01
URL: http://leafoto.blogg.se/
Postat av: Becca

Jättebra inlägg!

2012-05-12 @ 13:13:05
URL: http://fotobex.blogg.se/
Postat av: Hanna S

Hejsan!

Tänkte bara säga att jag har en pågående tävling på min blogg just nu. Var jättegärna med! :)

Direktlänk: http://hannaasundin.blogg.se/2012/april/tavling.html#comment

Allt bra? :)

En till pågående tävling: Direktlänk: http://hannaasundin.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-en-vara-hos-fiaz-upp-till-250.html#comment

2012-05-12 @ 15:10:04
URL: http://hannaasundin.blogg.se/
Postat av: SARAH CARLSTEN

Ha en awesome söndag! :*



/ http://sarahcarlstens.blogg.se

2012-05-13 @ 02:36:37
URL: http://sarahcarlstens.blogg.se/
Postat av: SARAH CARLSTEN

Ha en awesome söndag! :*



/ http://sarahcarlstens.blogg.se

2012-05-13 @ 02:36:38
URL: http://sarahcarlstens.blogg.se/
Postat av: Karro och King :)

Jo jag håller med :P Det finns många fördelar med att faktiskt ta in en "riktig" fotograf :)

2012-05-13 @ 09:37:37
URL: http://www.karroochking.se
Postat av: Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Jättebra inlägg! Jag tror personligen det är priset som avskräcker många ggr, för vi kan ju inte komma undan med att det handlar om mkt pengar när man anlitar oss. Det blir ju inte över mycket till oss själva, men jag förstår att folk i allmänhet tycker det är dyrt. Jag t.ex tar 800:- för en timmes fotografering och jag får höra "va ingår det inga bilder i det priset?! Men en skiva ingår väl iaf?" jag tror folk tror att vårt timpris är vår timlön. Det är den uppfattningen jag får av folk. Sen är det väldigt uppenbart att folk inte ser skillnad på bra och dåliga bilder. Vet inte riktigt hur man ska utbilda folk på den biten..

2012-05-13 @ 12:06:32
URL: http://jenfotografi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: