Tips - så fångar du roliga bilder på ditt husdjur

2012-04-02 | 14:02:00


Jag fick en fråga häromdagen om hur man gör för att fota sitt djur och fånga ögonblicken där dom gör något roligt. Det är väldigt svårt. oftast handlar det om att veta när din hund eller katt gör något förutom att sova och sitta still. Charlie är dock väldigt enkel att fota. Ge honom en godis och han kommer slicka sig runt munnen ett antal gånger.

Ta fram kameran efter att han har sovit och han kommer gäspa ett antal gånger och sträcka på sig. Han är väldigt förutsägbar. Katterna är det annorlunda med. Wilma framför allt. Hon är mest sur när jag tar fram kameran och vägrar göra något förutom att stirra på mig. Det finns i alla fall några knep för att ändå fånga dessa små och snabba ögonblick.

Skärpan
Ställ in skärpan i förväg. Håll ner knappen till hälften för att ställa in skärpan på ditt djur. På så sätt är du mer beredd när det händer något att du bara kan ta bilden direkt du ser att djuret slickar sig runt munnen, gäspar eller jagar en fluga exempelvis.


Serietagning
Ställ in kameran på serietagning. På så sätt hinner du knäppa flera bilder under några sekunder beroende på vilken kamera du har och får större chans till att fånga olika uttryck.


Manuella inställningar
Ställ in iso, slutartid och bländaren själv. Du får full kontroll på kameran och behöver inte oroa dig för att den ljusmäter fel helt plötsligt bara för att ditt djur flyttar sig från en plats till en annan.


Tålamod
Ha tålamod är nog den viktigaste ingrediensen. Djur gör lite som dom vill och det kan ta några minuter innan något kul händer. Var beredd och ge inte upp bara för att du inte får bilden direkt.


Becca

Bra tips!

2012-04-02 14:40:19
URL: http://fotobex.blogg.se/
Malin

Jättebra tips! :D

2012-04-02 16:21:58
URL: http://everypieceofme.blogg.se/
dorion

funkar när man fotar barn också? :)

2012-04-02 17:42:03
URL: http://salongbarock.se
Yohanna - Fotografering & Chihuahualiv

Haha riktigt härliga bilder, och bra tips :)

2012-04-07 00:34:22
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Tack din kommentar!


bloglovin