Välkommen vecka 28

Barnet:
Fostret väger omrking 1200gram och är cirka 39 centimeter långt. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen. Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själv.
 
Barnets tillväxt är mycket snabb nu. Lungorna är i princip färdigutvecklade. Barnet är livligt i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn. Den är även van vid din röst.
 
Egna tankar om förgående vecka:
Jag är fortfarande pigg och har inga större problem med ryggen längre. Jag blir lite öm när jag sover men inget som stör enormt mycket. Däremot har fötterna börjat ta stryk av den extra vikten och jag måste vila oftare och i längre perioder. För första gången känns det nu som om tiden går väldigt snabbt och jag har lite smått panik med att vi inte ens är nära på att bli klara med babyrummet. Så nu tänker jag bara på att få ordning där inne. 
 
Lillskrutten sparkas, stångas och boxas för fullt i magen. Fortfarande är kissblåsan ett populärt mobbingsobjekt, inte lika populärt hos mig dock. Men det är roligt att se hur magen hoppar till då och då. Jag tycker inte att det har hänt så mycket med magens storlek, däremot känns det som om den har sjunkit ner lite.
 
Återkommande kommentar från omgivningen: Vad fin du är! 
 


Kommentarer
Postat av: jessicaelvira

Jag vill vara med när lillskrutten stångas!

Svar: kom då :P
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-04-02 @ 18:39:58
URL: http://jessicaelvira.wordpress.com
Postat av: DS

Va roligt att jag hittade dig som är precis en vecka efter mig. Har BF 25 juni :)

hoppas allt funkar bra för dig och den lille!
lycka till!

Svar: Åh vad roligt :) Allt funkar bra här och vi mår bra, såg att ni väntar en liten prins :D Hoppas du också mår bra och slipper det värsta krämporna!
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-04-03 @ 17:59:13
URL: http://denisesjostrom.se
Postat av: Jennica - mamma till Melwin

jättefin mage! :)

Svar: tack snälla :)
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-04-07 @ 20:13:33
URL: http://mammajennica.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: