BB väskan

Det blir mycket gravidsnack nu. Men det har ju sina orsaker. En sak jag börjat fundera på är BB väskan. Vad bör man tänka på att ha med sig? När bör man senast börja packa den? Lillskrutten kan ju i princip komma när som helst, även fast många säger att jag bör förvänta mig att gå över tiden. Jag förväntar mig ingenting. Lillskrutten kommer när den kommer. Tidigare eller senare spelar ingen roll. Men jag vill kunna ha så mycket som möjligt klart innan i alla fall. och inte springa runt och packa väskan med värkar.
 
Så jag tar gärna emot tips från er läsare hur ni gjort. Vad hade ni med er i BB-väskan och när packade ni den?
 


Kommentarer
Postat av: jessicaelvira

Det är väl aldrig för tidigt att packa BB-väskan? Nu har inte jag några expert erfarenheter men min väska skulle innehålla: kläder och underkläder till mig, kläder och napp till bäbisen, snuttefilt eller mjukisdjur och massa onödiga grejjer som man kan få användning utav: gaffa tejp, våtservetter, tops, å massa andra.... grejer.

Svar: haha gaffa tejp? ;D
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-05-24 @ 12:45:41
URL: http://jessicaelvira.wordpress.com
Postat av: Maria - mamma till Liam ☆

anledningen till varför man brukar säga "förvänta dig att gå över tiden" är för att det blir mer och mer otåligt ju närmare man kommer. och man blir tyngre och tröttare på att vara gravid. tänker man "kanske imorgon!" i flera veckor blir man tillslut lite rastlös tror jag :)

angående väskan skulle jag säga packa det du kan på en gång, varför inte? däremot vill man kanske ha med lite godis och liknande men sånt går ju så snabbt att packa ner ändå när det är dags. jag sprang och la ner det sista mellan värkarna och då hade jag ändå värk varje minut :p på något sätt går det. måste ändå ringa och prata med förlossningen så man har tiden när man väntar på att få åka in.

jag skulle säga att ta inte med för mycket kläder till bebis. liam hade för det mesta bara blöjan på sjukhuset. "hud mot hud" kommer du få höra tio ggr om sen. blöjor har de på förlossningar också! sen en dator med filmer eller serier på rekommenderar jag. liam sov i min eller samis famn mycket och vi kollade solsidan :)

Svar: ja hud mot hud fick vi höra mycket under föräldrautbildningen också :) Men något att åka hem i kan man ju kanske ta med.
Har hört att man får ganska mycket på sjukhuset också? Jag tänker mest på typ, hygiengrejjer och ja, snacks var ju bra att höra!
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-05-24 @ 13:14:16
URL: http://fashionstars.blogg.se
Postat av: Frida

Jag har packat ett par veckor innan båda gångerna! Med Wilma blev det packning fyra veckor innan födelse eftersom hon är två veckor sen och Med Emil blev det när jag var på väg in till BB (ej att rekomendera) då han var två veckor tidig... Det här packade jag:
•Blodgrupperingspapper
•ID-kort
• necessär, inneskor, underkläder, en bok/tidning, musik, Mobilen/mobilladdaren/bärbara datorn (bra att ladda med film om det blir många dagar på bb), KAMERAN ;-),
• dricka, frukt och snacks som du tycker om – även om du får all mat och dryck på sjukhuset
• dricka, frukt och snacks till karln att ha under förlossningen, dem har kylskåp för dem inne i köket på förlossningen.
• nåt läppsyl, skittorr luft på lasarettet!
• kläder som skrutten kan ha på sig när ni ska åka hem
• Mysdress (ett par) man är ju lite halväcklig under dagarna efter förlossningen;-, en amningsbh är bra att ha också, klart värt pengarna!!
- Extrakläder till karln är ju inte dumt det heller!
Vi har haft två väskor. En lite mindre att ha till förlossningen med det "mest akuta", sen en stor väska att ha kommande dagar upp på bb som kan ligga i bilen så länge (blir så trång inne på förlossningsrummet) =)
kraaaam /Frida

Svar: Taaack för tipsen :D
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-05-24 @ 13:20:31
Postat av: Jessica ahlqvist

Stor dragkedjströja så du lätt kan dra ner när du ska amma och bebisen kommer hud mot hud och så kan du dra ihop dragkedjan om dig och bebis så ni inte fryser :-)

Svar: så då blir det att åka och shoppa en sån tröja ;)
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-05-24 @ 13:43:37
Postat av: Frida

Ett tips är att stoppa ner några bars eller chokladbitar. Min bror fick sitta hungrig på sjukhuset då dom inte erbjöd mat till mannen och alla restauranger var stängda. :)

Svar: Tack för tipset!!
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-05-24 @ 13:43:39
URL: http://blogg.fotografia.se
Postat av: Anna Nilsson

Man kan packa väskan precis när man känner för det! Vi packade det mesta 2veckor innan och lade en lapp längst upp i väskan med saker att komplettera med precis innan vi åkte in.

* Myskläder till oss båda
* 2 ombyten till bebis (använde inga på bb, var bara hud mot hud)
* Mysfilt till bebisen
* Iphone + Ipad & laddare
* Kamera
* Tandborstar, tandkräm och småflaskor med schampo, balsam & tvål
* Babyskyddet (satt i bilen tills vi skulle packa ihop oss)
* Banan, bar, godis & ngn dricka (kunde inte äta under förlossningen, men gott efteråt när man var helt slut!)

Spännande att det närmar sig!

Svar: tandborstar och schampo och balsam har jag inte tänkt på. tack för tipset Anna :D
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-05-24 @ 21:53:30
URL: http://subclip.se
Postat av: Evelina -Sofias mamma

Jag packade BB-väskan typ... 2 månader i förväg ;)Mitt prio 1 var kameran! Sen självklart, ett ombyte till mig, bebisen och Lars! Glöm inte att nyblivna pappan kan vilja byta om och borsta tänderna också;) Lycka till, det är så kul att följa din graviditet här på bloggen :)

Svar: Tack för tipset :D ja kameran ska såklart med, men kan inte packa ner den ännu då den används flitigt :P Vad roligt att du följer resan här :)
MissJeni - med en lillskrutt i magen ♥

2013-05-27 @ 22:28:22
URL: http://evelinalinnea.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: