Worst case scenario

Fick en fråga av Laila som jag tycker är viktig att ta upp.

Hej Jennie!
Jag har en fundering som jag skulle vilja dela med dig och undrar om du har någon finurlig lösning på detta problem. Jag får in allt fler bröllopsbokningar och det är jättekul! Men vad händer om jag skulle råka ut för en olycka där jag bryter både armar och ben och verkligen inte KAN fota ett bröllop?!?!?! Jag har ju ingen som kan vara min ständiga stand-in!!!! Har du funderat på det här? Hur skulle du göra??? Kram Laila

Först, jättekul att du får in många bokningar! :D Sen till din fråga. Vi bröllopsfotografer är ju inte mer än människor. ALLT kan verkligen hända som vi inte har kontroll över. Vi kan skada oss, vi kan bli så sjuka att vi inte tar oss ur sängen. Vi är precis som alla vanliga döda. Det är svårt att förutse vad som ska hända. Men ta upp det som en punkt i ditt kontrakt. Att om något skulle hända så gör du allt för att hitta en likvärdig ersättare, eller så får brudparet tillbaka deras pengar. Mer än så kan man inte göra.

Prata med fotografer i ditt område som du känner passar någorlunda in i din fotostil om dom vill vara backup om det värsta inträffar. Kontakta fotografer som håller till i närliggande områden utanför din stad.

Jag känner fotografer i hela landet och vet att det finns dom som hoppar in åt mig om det skulle behövas. Det känns tryggt. Men hittills har jag aldrig behövt ha en ersättare *peppar peppar*. Jag ska verkligen vara döende om jag ska missa att fota ett bröllop. :)

Men som sagt, ta upp detta som en punkt i ditt kontrakt så att brudparen vet att du kommer göra allt du kan för att hitta en ersättare. Och så hoppas vi att du slipper göra det :)
Foto: Josefine Ellström.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Vilken bra fråga! Men usch så hemskt om det inträffar på bröllopsdagen! Men så skönt att du har backuper åt dig ifall.

2012-03-22 @ 12:24:24
URL: http://Http://inredning.webblogg.se
Postat av: Fotograf Laila Villebeck

Ja, det låter som att du gör precis som jag :) Och vi får verkligen hoppas att inget händer oss de dagar vi har bröllop bokade (eller annars heller iofs - haha!).

Det luriga är ju bara att de riktigt duktiga bröllopsfotografer som finns (de man skulle vilja rekommendera vidare) ofta är fullbokade under sommarhalvåret...

Jag tar upp frågan i kontraktet redan, men jag ogillar att inte ha hängslen, livrem, fallskärm, syrgasmask och säkerhetsbälte på en och samma gång. Fy för att stå där en dag och behöva svika ett brudpar. Nej, det får inte ske helt enkelt...

Man skulle ha det som Jack and Jody Gray! De är alltid två så om en blir dödligt sjuk, så finns den andre alltid tillgänglig :)

2012-03-22 @ 12:49:52
URL: http://lailavillebeck.blogg.se/
Postat av: Sessan

Vilken bra fråga & givetvis ett bra svar.

2012-03-22 @ 12:50:54
URL: http://impalaa.blogg.se/
Postat av: Fotograf MissJeni

Laila, ja men både Zach och Jody kan ju bli sjuka samtidigt också ;) Eller hur. Allt kan hända. Man kan inte gardera sig mot allt heller. Det går helt enkelt inte.



Vet en fotograf som blev fast utomlands när vulkanen på Island bröt ut. Hur ska man kunna förutspå sånt? Det går ju inte. Det viktiga är att berätta för brudparet att man verkligen gör allt i sin makt för att hitta en ersättare, i värsta fall får dom pengarna tillbaka.

2012-03-22 @ 13:01:49
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Rebecca Rehn

SV: Gick det bra?! Det är ju så mysigt med gravidfotograferingar!



Mysigt. Själv är det första gången, så jag ser verkligen fram emot det!! :)

2012-03-22 @ 13:20:09
URL: http://rebeccaarehn.se
Postat av: Ninni - Foto & Vardag

sv. ååh tack så mycket =) Hah, jag fick ju ta tag i den biten, annars kunde jag nog ha fått vänta länge ;D

2012-03-22 @ 14:53:10
URL: http://ninnzanlee.blogg.se/
Postat av: pia

vi tränar gärna platsliggning med er ;)

2012-03-22 @ 16:27:03
URL: http://myhombrero.blogg.se/
Postat av: Becca

bra sak att ta upp ! :)

2012-03-22 @ 19:52:40
URL: http://fotobex.blogg.se/
Postat av: Petra

bra sak.



Fin bild

2012-03-22 @ 22:00:10
URL: http://zupermamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: