Polkagrisbräck, isch...
Varje år vill jag julbaka. Även fast jag inte är så duktig på det så hör det till. Liksom. I år struntade vi dock i pepparkakshuset och satsade på knäck och polkagrisbräck som lät både enkelt och gott. Och det gick väl bra tills man skulle bryta hela härligheten i bitar och alla polkagrisarna började ramla av. Men nåväl. Bakat med kärlek är det i alla fall.
Knäcken struntade jag i att ens fota. Så hemskt blev det. I alla fall första gången. För den nyfikna så finns en bild på instagram i alla fall.
Vill någon annan göra ett försök så har ni receptet nedan:
Polkagrisbräck:
- smält 200g choklad i ett vattenbad, häll ut chokladen när den har smält helt på en plåt med folie.
- Låt stelna
- Hacka/banka/slå sönder polkagrisarna ca 2dl under tiden du väntar på att chokladen ska stelna
- smält 200g vit choklad och häll över chokladen.
- Strö polkagrisbitarna över den vita chokladen medans den är varm (tips, tryck med handen/sleven över hela plåten för att få ner polkabitarna ordentligt i chokladen). Låt det sedan stelna.
- Bryt chokladen i bitar och servera.
Blev det gott då? :) De blir inte alltid snyggt, men smaken är huvudsaken ;)
URL: http://blogg.fotografia.se