Lämna Uncle Bob hemma på ditt bröllop

Som bröllopsfotograf så är det en underbar känsla att få vara med och dokumentera ett bröllop. Men man känner själv att man inte är 100% närvarande i stunden. Man är fokuserad på att fånga ögonblicken med kameran. För det är därför jag är där. För att brudparet ska kunna minnas sin dag i bilder. Men det slår aldrig fel att bilder på gäster oftast ser ut såhär:
Jag förstår i dagens digitala värld att alla har tillgång till en kamera, oavsett om den är digital, system eller en iPhone. Jag förstår att man vill fotografera på ett bröllop. Men ibland går det till överdrift kan jag tycka. Framför allt när jag läste den här artikeln igår. Tack och lov har jag inte varit med på ett bröllop där alla gäster sitter med varsin kamera upp i ansiktet under vigseln. Men det känns som att den dagen inte är allt för långt bort heller.

Den dagen jag gifter mig, så kommer jag bara ha en fotograf där. Den jag anlitat. Mina gäster vill jag ha med i nuet, jag vill att dom ska titta på mig och min blivande man istället för deras LCD skärmar. Jag vill att dom ska vara 100% närvarande. Sen att någon har med sig en kamera och knäpper lite kort har ingen dött av. Men det finns gränser, mitt jobb blir mycket svårare när Uncle Bob är med.

Klicka här för att läsa hela artikeln om The unplugged wedding. Läsvärt för bröllopsfotografer, brudpar och deras gäster. Lämna Uncle Bob hemma på ditt bröllop.


Kommentarer
Postat av: Sessan

När jag var på min svågers bröllop fick man inte fotografera under vigseln, enbart några minuter innan de skulle gå ut från kyrkan & sen utanför.

2011-06-15 @ 12:32:39
Postat av: becca

Svar: Tack..

2011-06-15 @ 12:42:40
URL: http://fotobex.blogg.se/
Postat av: Emelie

Sant sant..!



Du, jag bad dig om lite tips inför en fotografering vid en bal.. Jag har nu lagt upp några smakprov och det vore jätteroligt om du ville ge lite respons även i efterhand! :)

2011-06-15 @ 13:51:47
URL: http://emeliefotoochbild.devote.se
Postat av: Sica

Läste artikeln jag med och instämmer! På mitt bröllop blir det bara du (om du vill va fotograf istället för brudtärna såklart! :P) som får ha en kamera. I alla fall i kyrkan. På festen efteråt kan man få fota lite.

2011-06-15 @ 14:54:01
URL: http://sicastyle.se
Postat av: emelie

Tack för responsen!

Just nu har jag en nikon d3100 18-55 VR. Men är sugen på ett extra objektiv. Om det främst är portträttfotografering man ska syssla men är den ett 55mm f1.8 man bör satsa på då?:) Har suttit och letit lite men inte riktigt hittat var jag kan köpa ett sådant objektiv som passar på min kamera.. inte hellre nån kostnad. Läste någonstans att det låg på runt tusenlappen, kan det stämma tro?:)

2011-06-15 @ 19:54:53
URL: http://emeliefotoochbild.devote.se
Postat av: alinas foto

fin blogg :D

2011-06-15 @ 22:33:52
URL: http://alinasfoto.blogg.se/
Postat av: dorion

bra skrivet!

2011-06-16 @ 08:04:19
URL: http://daredesign.se
Postat av: Nina



Jag fotograferade faktiskt ett bröllop i lördags då brudparet hade bett gästerna att inte fotografera i kyrkan. Att dom hade anlitat en fotograf ( jag ) som dom kunde beställa bilder av om dom ville. Tyckte det kändes skönt för att parter. Blev lugnt och skönt. Annars brukar det vara ett hystriskt knäppande ;)

2011-06-16 @ 10:53:41
URL: http://volvos60.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: