Svar på tal!

Här kommer svaren på de frågor som ställdes under juldagarna.
Sicastyle frågar: Finns det några typer av fotograferingar som du inte vill göra?

Jeni svarar: Ja det finns det faktiskt. Jag är tveksam till att fota nakenfotograferingar av killar av olika anledningar.

Olivia frågar: 

Vad är ditt bästa foto?

Har du besökt www.oliviasphotolife.blogg.se ?

När började du fota på riktigt? Kan inte du skriva alla kameror du har haft?

 

Jeni svarar: Jag har många bra foton. Det bästa med foton är att man får träffa så otroligt många människor och föreviga något i deras liv på bild som dom sedan kommer bära med sig resten av sitt liv.


Ja, jag har besökt din blogg, såg att du fått ett stjärnfilter i julklapp. Det är en trevlig leksak till kameran :)


Jag började fota mer seriöst 2005, då jag köpte min första systemkamera, men det var mest macro och natur som jag fotade då. Porträtt började jag fota seriöst våren 2008 då jag kände att det var det här jag verkligen ville göra. Sanna var den första tjejen jag fotade seriösa porträttbilder på. Bilderna vi tog är fortfarande favoriter. Framför allt den här.






Det kameror jag har haft är en Canon eos 350D som jag började med, sen min nuvarande Canon eos 5D. I våras köpte jag även en reservkamera och då blev det en Canon Eos 40D. With Canon you can ;)




Förutom systemkameror så äger jag även två analoga kameror som jag har fått av en vän. Men jag har inte hunnit kolla om dom fortfarande fungerar. Så tills dess står dom fint i min bokhylla och ser vackra ut.


Dorion frågar: redigerings- och fototips för amatörer ^^


Jeni svarar: Fota i raw format, sätt skärpan på ögonen och använd befintligt ljus så långt det går. Jag brukar även använda så stor bländare som möjligt. Lär dig fota manuellt! Redigera i camera raw för att justera raw formatet. Öppna bilden i photoshop och lätta upp ytterliggare med kurvor och oskarp mask.



 

Hanna frågar: Vad är det bästa och sämsta med att driva eget företag?

 

Jeni svarar: Det bästa är mycket! Man får möjlighet att bestämma över sin egen tid, träffa olika människor och göra det man faktiskt brinner för. Det sämsta är nog att det är så dyrt att anställa personal. Så jag är inte bara min egen chef utan jag är även min revisor, fotograf, redigerare, it-tekniker, webbdesigner, inköps chef och så vidare. Ja, jag är en allt-i-allo. Tack och lov får jag lite hjälp med hemsidan av en vän när det behövs. Men annars är det upp till mig att allt ska fungera. Praktikanter och assistenter är ovärderliga!


Liisa frågar: Jobbar du som fotograf på heltid? Eller har du ett annat jobb vid sidan om också?


Jeni svarar: Jag jobbar som fotograf på heltid sen i våras. I september tog jag ett extrajobb på casinot i stan där jag jobbar några pass i månaden för att vara säker på att jag kan betala hyra, mat till katterna, lån och att vardagen fungerar som den ska. Det är alltid ett osäkert jobb som fotograf då bokningarna kommer in lite när dom vill. Men nu gör jag inget annat än att jobba istället. Vilket är väldigt kul!





Kommentarer
Postat av: Sica

Bra svar! :D

2010-12-27 @ 11:52:46
URL: http://sicastyle.se
Postat av: Olivia

Hihi oki tack för svaren :)



Du är en av dom stora förebilder för mej :)



Jag älskar värkligen dina bilder !



Du är så duktig!

2010-12-27 @ 13:05:18
URL: http://oliviasphotolife.blogg.se/
Postat av: Olivia

Hihi oki tack för svaren :)



Du är en av dom stora förebilder för mej :)



Jag älskar värkligen dina bilder !



Du är så duktig!

2010-12-27 @ 13:05:18
URL: http://oliviasphotolife.blogg.se/
Postat av: Anneli - A'la Foto

Intressanta svar! Roligt att din första seriösa modellfotografering var med en Sanna och att det fortfarande är favoritbilder! Detsamma här. Min första seriösa modellfotografering var också med en som hette Sanna och de bilderna älskar jag fortfarande! :O))



Gott slut och ett fantastiskt 2011 önskar jag dig!

2010-12-27 @ 14:24:25
URL: http://alafoto.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: