Spara på miljön - fäll ett träd!

I fredags var jag och mamma in till Ikea för att hitta en lampa och diverse glödlampor till mitt badrum som för tillfället ligger i mörker. Jag hittade ett par lovande energispar lampor och tänkte: "fan va bra, nu ska jag göra något för klimathotet"  Väl framme i kassan frågade kassörskan om mamma var medlem i Ikea family. Jodå, det var hon. "Har du kupongen med dig för lamporna då?"  Ehhh, va? Näää. Men kortet hade hon. Självklart räckte inte det utan för att få köpa dessa energispar lampor så måste man fälla ett träd, göra det till papper och ta med sig den där kupongen till affären. Ingen kupong - Inga lampor.
Ja, så var det med "spara på miljön". Rätt så ironiskt roligt att man gick därifrån utan energispar lampor och skakade på huvudet av ren förvirring.

Sen åkte vi till tati och köpte skor och kläder. Blev sittandes i en bilkö en stund på vägen hem på grund av en bilolycka på E18. Köpte lite cider på systembolaget och sen hem till Amelia för att äta mat med hela  "La familia". Efter mättande magar, beställning av kläder (70 % rea säger man inte nej till), och lite falskt sjungande så begav jag och jessica oss till bambi genom Kenny som kom och hämtade. Vidare sedan till tuna-området och Thomsen som hade fest. Det blev en jäkla blandning av folk. Stället kryllade av människor man kände, var bekanta med, bästa vänner och främlingar. Klockrent. Dessutom övervann jag min rädlsa för rottweiler och klappade denna hund som fanns med på festen. Det tog säkert någon timme innan jag vågade. Men han var faktiskt snäll och jag blev stolt över mig själv.
Traskade hem när småtimmarna gjorde sig påminda och sällskapade med Johannes. Vi var nog sist från festen.
En riktigt kul kväll och den avslutades med telefonsamtal med Emanuel som också hade festat. Vi flummade lite och gav upp halv 5 då jag räknade till tre och slocknade direkt.

Idag kom Johannes på besök, bakfulla och trötta med humorn på topp så får man skratta mycket! Vi har kommit överens om att vi äger på pictonary, att Johannes är en kloss och jag en barbapappa. Sen kom Janika förbi och var social, hon följde även med oss till stan och kikade på när Carina dansade magdans. Jag hade såklart kameran med mig i högsta hugg och tog både en och sju bra bilder.

Ikväll blir det nog lugnt. Någon schysst film vore inte fel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: